182279
  • minimize
    Most esett neki le, mit mondott Mosley róla...örexik, ennyi.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez annak fényében röhej, hogy korábban azon sopánkodott, hogy ez az egész milyen rossz a sportnak, letereli a figyelmet, jobb lenne a színfalak mögött elintézni. Erre majd' egy hónappal a történtek után még ő áll neki vádaskodni.
  • Kit--Kat
    Mosley – Stewart: nincs elnézés
    Stewartnak is csak az a világi baja, hogy sosem adódott meg neki a lehetőség, hogy Ferrariban versenyezhessen.
  • b-type
    Jaja, elfújta.
    MS nyilatkozta is, hogy ő ezt nem igazán tudja csinálni, versenyekre már nem akar rendszeresen járni, és ahogy mondta (egyébként sztem tök egyenesen), hogy a más tipusú segítséghez viszont szte képeznie kellene magát.
    Oké, rengeteg nagy tapasztalata és felhalmozódott tudása van, de ő alapvetően versenyző alkat, még most is az lenne, és sztem van annyira okos, hogy tudja Kimi-t inkább csak zavarná mint segítené, ha pedig Massa-val foglalkozik azt pedig félreérti (term. szándékosan..mindent a kattintásért) a média.
  • G_ArchAngel #58032
    belesem merek gondolni, hogy milyen lenne elfogadni Hamilton-t egy rendes, közvetlen, tiszteletudó srácnak, akinek egyedül csak a csapattársával (vica versa) van baja...
    Hamilton nem azért kapott lehetőséget és ülést 2007-ben, mert szépen mosolyog és kedvesen fog kezet, hanem mert összeségében a legnagyobb tehetség...

ettől függetlenül Ron Dennis droidja, akire pár firmware frissítés ráfér, de vitathatatlan tehetség - Montoya, DC, Rubinho, Massa, Fisico feneke alatt hiába volt győztes technológia a rutinjuk mellett, semmire sem mentek vele...

a kis afro meg Pedro De La Rosa infói nélkül is hozta a Mákegér szintjét, nemegyszer alázva az általam kedvelt finnt is...

kezdem azt hinni, hogy az exSchumacher-fanok bevannak rosálva, mert a kis afróban érzik a lehetőséget, hogy a sváb rekordjait a szőnyeg alá söpörje...

(amúgy mi is lett a nagy Schumacher tesztel a Ferrarinak, segít a fejlesztésben, támogatja Massát és Kimit "projektből" - elfújta a szél?)
  • [Jakuza]
    Szappanoperahős
  • [Jakuza]
    Igy is van Amiga.
    Hamilton egy szappanoperahoz amit a media altal feltupiroztak tudatosan mar evek ota.
    Nem kellett a szamarletran felkuzdeni magat, egybol beultettek a joba.
    Meg a kezfogasa is a csapattal a kiesese utan is annyira szinpadias volt, hogy egybol erezheto volt rajta, hogy ez egy megbeszelt dolog, es percekig mutogattak, hogy pozitivan alitsa be a media a nezoknek.
    Egyszeruen rohejes, mennyire szanalmas ez a szinjatek es mennyire probaljak manipulalni a nezoket vele kapcsolatban.
  • BaliBoy

Elkezdtem tegnap én is írni egy ilyet, Isten bizony, csak a felénél meguntam mert valszeg semmit nem számított volna.

Kezdetben egyébként én is nagyon kedveltem alonsot még a Minardiban és még tán amikor beült a Renaultba és örültem volna neki, ha a Ferrariba jön. Mindez pont amit többen is emlegettek, hogy egy kicsit Schumira emlékeztett és úgy voltam vele, hogy ha egyszer MS visszavonul akkor őt láttam volna szívesebben a Ferrari ülésében. Na ez az idők során gyökeresen megváltozott. Hihetetlen unszimpatikus lett.

Bernie: Mindíg sikerül megerősítenie bennem, hogy ő is egy tapló...
  • Istencsászár
    Túl dramatizáljátok a dolgokat:), biztos fog mondani hülyeségeket, biztos azt hiszi majd magról h ő a lejobb ( mert a csapat ezt fogja mondani neki meg Anglia is ), de nem lesz alkesz, nem fog drogozni, nem fog eltünni:), mintha valami labilis ovis emberek lennének ott ugy állítjátok be...

Hamilton autóversenyző, nemtudom hány pilóta lett drogos, alkesz, de ők arról nem tehetnek h sztárok, ez vele jár, nekik a benzin az életük, a sztárságos munka meg totál más... itt nem a szépség nem a kivel járok most, meg mikor szartam a lényeg, meg depis vagyok stb... hanem h h vezetnek.
  • Shiwo
    szerintem pont ellenkezőleg... Hami újunc, fejébe szállhat a dicsőség, és ki tudja, a hirtelen jött hírnév milyen hatással lesz rá.. (lásd több sztárt, akikből drogos/alkesz lett..)
    míg Kimi elég halvérü, és simán lesz@rná, hogy most híres lett, ugyanúgy egykedvüen fogadná a dolgot, mint a reggelijét sztem..
  • a.carkey
    Bernie jelenleg ott tart, hogy meg tudja állapítani, hogy amelyik szőrszál folyik, az a pöcse. (Néha a Palikot is szivatja, de ennyi.) Szóval jobb lenne, ha ilyeneket nem mondana. Ha komolyan így gondolja, akkor viszont hülye.

Mert a F1 világbajnokokat azokat válogatják, hogy ki érdemli meg a pénzéhes kapitalisták szerint? Vagyis ki való arra, és ki nem.

Ha már itt tartunk - kedves Bernie - a F1-nek egy olasz világbajnok tenné a legjobbat - ugyanis elég rég nem volt már ilyen (Alboreto volt a legközelebb hozzá 1985-ben).

Hakkinen sok finn, Alonso sok spanyol szurkolót hozott, Schumacher + sok németet, de megnézném, hogy Hamilton mennyi britet fog hozni a F1-nek? (Ls. F1, verseny, kifüggesztett lepedők a magyar nagydíj után ...)
  • Kit--Kat
    Nem csoda, hogy nyomják a szabályokkal Hamit, mint az állat. Jó hogy nem büntették meg Kimiéket verseny után, amiért ők nem használták vászonig a gumit:DDD
  • Istencsászár
    Ahogy Alonsonak is mivel 1szerre tette, de a spanyol jobban vissaszolt... nem mamlák ezek, börni meg örüljön a pénznek h megint gyarapodik a számlája, és ne cseszegesse őket.
  • DJ BP
    Bernie beszólt Kimiéknek

Kimi: "Nem nagyon érdekel, hogy mit beszélnek rólam az emberek."
    :DDD
  • Kit--Kat
    Ezzel egyetértek teljesen.
  • DJ BP
    Hamiltonra visszatérve, azért akit sokat dícsér a média, azt előbb-utóbb sokan megutálják, nemcsak akit szidnak :)

• zmeor
    1. Én utálom MS-t, de elismerem hogy nagy dolgott vitt véghez, gratulálok neki..
    2. Remélem Kimi nyeri meg a VB-t, vagy ha nem akkor Alonso.. csak ne Hamilton
    3. Lehet hogy kivülről Hamilton egy kis ártatlna fiúnak tűnik, de belülről gecire beképzelt aki az apuval dicsekszik minden versenyen...még ha nem is látszik..
    4. Legjobban Kimi érdemelné ki a VB-t.. amennyi pontot elveszített a MCLarenes évei alatt, az nagyon sok, pechsorozat stb..
    5. Amugy nekem a MCLaren a kedvenc csapatom, nagyon tetszik a kocsijuk, mindössze ezért.. De Kimi a kedvenc pilótám.
    6. Ja és remélem nem megy el Alonso mert akkor Hamilton túlzottan egygedül maradna és még jobban királykodni akarna.. azért most őszíntén.. akármennyire is stabil meg mittoménmit mondanak róla, legyünk őszínték: kurvára be van fosva.. látszik a tekintetén meg mindenen..
    na ennyi :)
  • DJ BP
    hülyülésen túl egyéb hozzászólás?

Renault-ról beszéltem, az az autó valahogy rá volt szabva (meg lehet nézni, tavaly még rángatta az autót, beismerheted viselkedéséhez az is illik :), a Renault-t úgy is kellett vezetni, Mekit finomabban kormányozza, ez puszta véletlen?, Renaultnál évekig volt ugye, volt idő kialakítani), nem lehet tagadni, de emellett Fisconak is jobb volt, mint ez a mostani. Mi a f*sz közöm nekem már ahhoz jelen esetben, hogy idén mit, kivel stb.?

Ettől függetlenül patkány, szóval ne nekem röhögjél...
  • G_ArchAngel #58018
    Amit írsz, az meg a spanyol sajtó befolyása...

egykutya
  • G_ArchAngel #58017
    Renault teljes csőd, mióta elment?
    Szerinted De La Rosa akkor is elküldi neki a Bridgestone-ról szóló információkat, ha ottmarad?:)

Hozott 0,5sec-et a McLaren-nek, a Renault-tól meg elvitte...[RÖHÖG]
    Hamilton meg csak az Ő (azaz a Ferrari) beállításaival sikeres? [NAGYON RÖHÖG]
    Kovalainen ugyanannyira veri Fisicót, mint Alonso, gondolom Ő is Alonso beállításaival megy...

Jézust meg azért nem vízbe fojtották, mert az akvárium hülyén nézne ki a templomtornyon...
  • DJ BP
    csak az a bajom, ha mittudomén Hami kiesik, Alonsonál lesz nagy sansz, mivel 3 pont előnye van Kimivel szemben, és tuti mögötte érne be, Massa nem sok vizet zavarna :)
  • DJ BP
    Tényleg van benne némi geciség, és voltak, lesznek még ügyei. Érdekes módon Kimi miért tud úgy versenyezni, hogy nincsenek ügyei?

Na igen, én ezért kedveltem meg, hiába cikizik folyton, hogy leszarom stílusa van pl.,
  • M@TriX
    szerintem az idei Brazil Nagydíj is ütős verseny lesz, legalábbis reménykedem benne, hogy Kimi és Alfonz mindent megtesznek, hogy a kis Hami még ne most szerezzen VB-t. ;) akkor jó futamot láthatunk.
  • DJ BP
    Hamilton meg csak ott ül bent, használja Alonso beállításait, és élvezi a totál kezdő szerepét akinek minden jó. Persze szíve mélyén meg azt gondolja, hogy mekkora ász, és fűzi Ront, hogy: "Dennis bácsi, ezt én is tudnám egyedül." "Oki Hami, de mi legyen Fernandoval?"

Mondjuk ez meg a te kitalációd, nem a médiáé :DD
  • a.carkey
    Ennek ellenére voltak húzásai ami miatt tényleg van benne némi geciség, és voltak, lesznek még ügyei. Érdekes módon Kimi miért tud úgy versenyezni, hogy nincsenek ügyei? (Hakkinen is ilyen volt ...)
    De geciség van Hamiltonban és volt Schumacherben is.

De ha ez kell a VB címhez? :)
  • DJ BP
    sajnos túl sok pénz van benne ahhoz
  • M@TriX
    Szerintem is nagyon durva futam volt, hosszabb idő után végre láttuk versenyezni MS-t. Így kellene, felszabadultan versenyezni mindenkinek nem agyontaktikázni mindig az egészet...

lsd. banner ;)
  • a.carkey
    Szóval Alonso is tudhat vmit amit Schumacher tudott, mert elég ránézni két csapatára és látni mi volt előtte. Szerintem Braziliában is Alonso az esélyesebb a hátrány ellenére.

Michael is értett ahhoz amit csinált, nagyon is, de elment, és Alonso is van olyan tökös autókkal kapcsolatban, mint ő.

Kiváncsi leszek, hogy ha Alonso befejezi a F1et, milyen végső eredményei lesznek.
  • a.carkey
    Van abban valami, hogy Alonso stabilitást hozott a Mekinek, bármekkora görény tud is lenni a spanyol.

Megj. szerintem Alonsoból szintén a brit sajtó csinált férget. Kiváncsi lennék, hogy nem pont a "Hamilton egy brit" beállítás miatt gecizik ki a spanyolt?! Pár év, és jön a londoni olimpia, kell nekik a siker. Hamilton 2012re akár nagy bajnok is lehet. Amióta Mansell lelépett a F1bő, csak Hill volt az, aki 3. próbálkozásra bajnok tudott lenni. Jól jött nekik, mert a barom britek Atlantában 1 db aranyat szereztek. Na ezért volt agyon reklámozva 96-ban Hill.

De Alonsonál egyszerűen azt látom, hogy a médiában egyre inkább azt nyomják, hogy Alonso totál szemét, Hamilton meg aranyos kisember. Egy tehetség. Érdekes, de két éve még Alonso volt az ász. Na már most ha egy ember eléri azt, hogy odamegy egy csapathoz, ami tavaly nem nyert, és csak zakózott műszaki gondok miatt egy rakat pontot, akkor ugyan lehet azt hinni, hogy Hamilton miatt van mindez, de ez ámítás lenne. Bizony az a megbízhatóság ami jelenleg van a McLarennél, az bizony Alonso téli munkájának eredménye. (Vagy másnak, de ne menjünk bele ...)

Hamilton meg csak ott ül bent, használja Alonso beállításait, és élvezi a totál kezdő szerepét akinek minden jó. Persze szíve mélyén meg azt gondolja, hogy mekkora ász, és fűzi Ront, hogy: "Dennis bácsi, ezt én is tudnám egyedül." "Oki Hami, de mi legyen Fernandoval?"

Na igen.

Meglátjuk mit tud majd a Meki az utolsó versenyen.
  • b-type
    Azzal igazából én sem értek egyet, hogy MS lenne az F1 legnagyobb alakja, mert szinte biztos vagyok benne, hogy volt nála jobb müszaki érzékkel, megoldó készséggel megáldott autóversenyző,..akár még akkor is ha nem nyert egy VB címet sem.
    Vmint én nagyon nagyra becsülöm azoknak az időknek a versenyzőit, akik az élet-halál küszöbén feszegették a saját és autójuk gyorsaságát.

De az biztos, hogy MS a világ egyik legnagyobb autóversenyzője, és a jelenkor legjobbja volt (és sztem még egy kicsit mindig az).
    Nagyon nagy tudású versenyző aki legenda lett...és aki úgy búcsúzott, hogy annak ellenére hogy nem lett bajnok, sőt meg sem nyerte azt a bizonyos utolsó futamot, mégis sztem a régi idők szellemiségében tudott versenyezni Interlagos-ban, az a futam nekem rendesen borzongató volt.
  • DJ BP
    honnan tudod, hogy nem egy "névtelen" tervező találta meg a problémákat?
    persze hülyén nézett volna ki, ha 25€ órabéres Sergio-ra építik a marketinget

Ki a szemellenzős?, le kell hülyézni azt aki azt meri gondolni hogy egy 7x vb sokat segített a Ferrari felemelkedésben? Nem viláméretű ökörség azt állítani, hogy egy szerelő talált valami? Ő tervez meg egy F1-est? (tőled vettem)

+ tudod rólam, hogy én se csípem Alonsot, mégis elismerem, hogy Alonso a Renault-t nem gyengén segítette, hogy idáig jusson, 2x vb címig. Elment, teljes csőd. Ha tetszik ha nem, nagyobb eséllyel van igazuk azoknak, akik a pilótákban látnak több potenciált, mint egy névtelen szerelőben
  • a.carkey
    És a briteknél Andrea De Cesaris sokáig 2. volt, míg el nem szállt vmi az autóján.
  • a.carkey
    Egyetértek, de egy állítás nem igaz.

"A Jordannél élete első kvalifikációján megszerezte a 6. helyet egy teljesen versenyképtelen autóval."

Gachot futotta a leggyorsabb kört a ringen egy versennyel előtte ...
  • DJ BP
    ezt szépen leírtad.
    Schumacher legalább még azokból az időkből jött, amikor volt verseny is...
  • Amiga
    Érdekes ez s vita Schumacherről. Az ő sikersorozata nem ott kezdődött, hogy a Ferrarinál összeállt a győztes csomag.

4 évesen már gokartozott.
    15 évesen gokart német junior bajnoki címet szerzett
    16 évesen is megszerezte + junior világbajnoki 2. lett
    17 évesen harmadik hely a német FELNŐTT bajnokságban és a FELNŐTT Európa-bajnokságban
    18 évesen német- és Európa bajnoki cím, világbajnoki 2.
    19 évesen F3 3., 1 ponttal lemaradva az élről

Nem egyszerű autószerelő sulit végzett, hanem a versenysportban megismerte a tuningtrükköket, a motorokat is.

Schumi: "Ha jó technológiai szaktudásod van, akkor sokkal könnyebben tudod leírni, hogy egy autó mit csinál. Azzal kapcsolatban is lehetnek ötleteid, hogy min kellene változtatni vagy javítani. De ez mégis egy olyan dolog volt, amit nem különösebben élveztem. Ha sokat dolgozik benne az ember, az tényleg unalmas lehet."

Indult sportautó bajnokságban is. A Jordannél élete első kvalifikációján megszerezte a 6. helyet egy teljesen versenyképtelen autóval. Később a Benettonnál óriási fölénnyel aláztaa háromszoros világbajnok Nelson Piquet-t. Úgy nyert két VB-címet, hogy az ellenfele az akkor toronymagasan legjobb autókat építő Williams volt. Akkor kezdődött az őrült Schumacher-gyűlölet, hiszen az angol sajtó nem tudta elviselni, hogy egy kis német fiatalember beleköp a levesükbe. A Williams ugyanis tradicionálisan angol csapat, míg Mansell után Hillt is világbajnoknak várták az angolok. A mai Schumacher-ellenesség alapja teljes mértékben a szemét angol sajtónak köszönhető. Érdekes, hogy pl. Ayrton Senna nevét még életében sem mocskolták be (McLaren, ugye), pedig ő volt minden idők egyik legszemetebb autóversenyzője. Amikor ő úgy lett világbajnok, hogy az utolsó futamon kilökte Prostot, a sajtó szemérmesen hallgatott. Amikor ugyanezt Schumacher megtette Villeneuve-vel, akkor neki a "be kellene vonni a superlinensz"-ét volt a jutalma.

A jelenlegi F1 mezőnyben senki nincsen, aki látványosan gyenge autóval szállítaná az eredményeket. Hamilton persze ügyes és stabil, de nem feltétlenül az ő érdeme, hogy egyszer sem volt műszaki hibás az autó alatta.

Szóval nem értem, miért kapálóznak néhányan az ellen, hogy Schumacher minden idők egyik legnagyobb F1-es alakja, de amikor ezek az emberek kétségbeesetten magyarázzák, hogy az ő F1-es érdemeit a csapatháttér okozta, egy kerpeni kissrác jut eszembe, aki az összetákolt gokartjával össze-vissza veri az élmenőket. Vajon hol volt Ross Brawn, Todt, vagy a "25 dollár órabérű névtelen kis technikus", amikor Schumi már tízévesen versenyképes volt?

Todt: "Az autónk annyira gyors, amennyire Michael csapattársa menni tud vele. A többit Schumacher teszi hozzá.
  • G_ArchAngel #58001
  • minimize
    Rakott le ő már rendesen tesztpilótaként is, sajnálom.
  • Punker
    hát várható volt.
  • G_ArchAngel #57998
    Alexander Wurz azonnali hatállyal visszavonult!
  • BaliBoy
    Vettel 4. helye Sanghaiban

Nagyon kíváncsi lennék mit művelne egy 'igazi' Ferrariban. :D