182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Dodo55 #58350 Mondjuk, hogy bevágott Kimi elé a boxutca kijáratából? -
madmanic #58349 mi köze hozzá? -
Massának év közben kellett volna remekelnie
mostmár késő bánat
-
Luca Baldisseri: "Kimi a négyes kanyarban három tizedmásodpercet veszített."
Köszi Lewis!!! -
-
Az NG-n a Ferrari 599 gyártásáról van egy műsor, ha érdekel vkit. -
Whááá Alonso 

Ez így marha nehéz lesz..
-
Gabor_(HSF) #58343 Ja az! csak a maradék 2 hengert,még nem faxolták le
-
madmanic #58342 biztosan azért metntek ki előbb gumiért....
szerintem a mekikben van +1-2 kör
-
Jó lett a bannerban a movie nagyon! Grat! -
Hehhe hogy lelegyintette Hamiltont Kimi :DDD -
Szerintem a Ferrarik nehezebbek sokkal. -
lol ferrarinál ki cserélt kereket, a csapatfőnök?:D:D:D -
hülye kommentár vagy ki beszél, azt monjda hogy SC jön be...pff -
Zóanagyvarázsló #58336 A japán gumiügy valóban elég csúnya eset volt, de ez továbbra is édeskevés. Pláne, hogy éns em értem, miért kellett volna ezeknél az eseteknél megbüntetni.
"Na ha igy elnezted, elismered vegre, hogy nem egyenlo fajsulyosan kezelik a ket pilotat ? :D"
Szerintem Todt jobban szerette Schumachert, mitn Barrichellót. De kit érdekel? Hamilton és Alonso egymás ellen küzdött, egy rosszütemű kerékcsere éppenséggel, hogy hátrányba hozta volna Hamiltont. Talán érthető, hogy nem direkt Alonsónak akartak segíteni, Hamiltonnal pedig mindegy mi van... -
nem.
Semmi esetre sem gondolom, hogy Hamilton kedvezményezett lenne, Alonso betartott a csapatnak, de ez profi döntés, ha Alonso nyer, akkor sincs semmi a McLaren-nél..baj csak akkor történik az ő szemszögükből, ha nem McLaren-s versenyző nyer. -
Na latod, hat pont ezert akart minnel kisebb kulonbseget Dennis "kieroszakolni" Alonso es Hamilton kozott.
Na ha igy elnezted, elismered vegre, hogy nem egyenlo fajsulyosan kezelik a ket pilotat ? :D -
Nem e ? Hiszen teszem azt Kimitol jo par pontot vettek el amikor a FIA nem ertesitette, hogy kotelezo a gumit lecserelniuk es a boxba szamuztek.
Biztos mondjuk csak ket pont kulonbsegnel is ugyanazon helyzet lenne az utolso futam elott?
Ez mar befolyasolo tenyezo. (Persze lehet arra hivatkozni, hogy miert nem neztek az eget stb, na de hadd dontse mar el egy csapat, milyen rizikot vallal be a versenyen)
A buntetesei elkendozesevel szinten nem segitettek ? Alonso hatrasorolasa, a safetycar, a penzbirsag a gumibakinal, a daru elnezese es hadd ne soroljam.
Ha ezek a pontok ilyen kielezett helyzetben nem befolyasolo tenyezok, akkor semmi. -
..na de mindjárt kezdődik az időmérés.. -
jaja, ezt elbaxtam, közbe már rájöttem :))
12pont előnnyel érkezett kínába, az nem lett volna elég ha 1pontot szerez, az lett volna elég ha közvetlenül Alonso mögött végez. -
Dj akkor most matol mindenki majd arra hivatkozik, hogy neki nem jar buntetes, mert a csapat cserelte ki a motort es a versenyzo nem tehet rola ? :DDDDDD
A buntetes a versenyzot sulytja, meg ha a csapat is koveti el a hibat. -
Zóanagyvarázsló #58329 Az FIA következetlenségéhez nem fér kérdés, én is kritizálom őket. Ezekből az ítéletekből viszont nem is következik, hogy Hamilton szekerét tolták. -
Na akkor szamolj utana gyorsan.
1 pontot kap Hamilton monjuk 8at Alonso, de akar szelsoseges esetben, meg gyozhetett volna is, valamint most 4 pont a kulonbseg.
Akkor szerinted hogy a fenebe lehetett volna VB Hamilton mar ott azon a versenyen, ha egy pontot kap ?
Lehet nem vagyok egy matekzseni, de szerintem 7 pont elony nem elegendo egy cim megnyeresehez, egy futammal a vege elott. -
ez 10 hengeres V motoror???
-
Ki beszelt Hamiltonrol ? En magarol az eves iteletekrol beszeltem.
Bizony voltak iden 5 helyes rajtbuntetesek.(Alonso) Utana lehet jarni.
Bizony voltak box utcabol piros lampanal kihajto autok, akik kozul volt akiket kizartak, es volt akiket nem. (Massa)
Voltak olyan gumiszabalyt veto autok (kevert tipusu gumik autokon,tobb szettet felhsznalok, nem ertesitettek a kotelezo csererol), akiket hatrasorolassal buntettek vagy box utcaba szamuztek es olyanok is akik megusztak penzbuntetessel. -
DJ BP #58325 Na a nagy bűntény, ami a vitát kirobbantotta:
Dennis: az emberek hibáznak
A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis úgy véli, hogy egyértelműen a csapat hibája volt, hogy Lewis Hamilton vétett a szabályok ellen a Brazil Nagydíj első szabadedzésén.
"Ez egyértelműen a csapat hibája volt. Lewis ment egy felvezető kört az esőgumikkal, majd egy másik szettet kapott. Ez száz százalékban a mi hibánk volt.
Akasszák fel... -
DJ BP #58324 vettél részt a láncolatban? -
Hamilton-nak elég lett volna 1 pontot szereznie, azaz a nyolcadik helyen befutnia.
Szted két kiállással nem sikerült volna? Sztem simán.
Egyszerűen meg akarta/meg akarták nyerni a futamot, és ezért cseszték el, arra csak akkor lett volna esélyük ha nincs még egy kiállása. -
DJ BP #58322 jézus
Ha Alonsoval kockáztatnak és ő esik ki mit mondanál? Ugyanezt... -
mai uztolsó szabadedzés végeredménye:
1 Felipe Massa Ferrari 1:11.810 22
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:11.934 0.124 18
3 Kimi Räikkönen Ferrari 1:11.942 0.132 21
4 Mark Webber Red Bull-Renault 1:12.446 0.636 14
5 Jarno Trulli Toyota 1:12.461 0.651 23
6 Rubens Barrichello Honda 1:12.478 0.668 24
7 Nick Heidfeld BMW 1:12.579 0.769 25
8 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:12.594 0.784 12
9 Sebastian Vettel STR-Ferrari 1:12.767 0.957 18
10 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:12.823 1.013 20
11 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:12.893 1.083 20
12 Giancarlo Fisichella Renault 1:12.913 1.103 20
13 Jenson Button Honda 1:13.015 1.205 22
14 Ralf Schumacher Toyota 1:13.046 1.236 23
15 Heikki Kovalainen Renault 1:13.090 1.280 20
16 David Coulthard Red Bull-Renault 1:13.117 1.307 12
17 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:13.299 1.489 16
18 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:13.331 1.521 16
19 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:13.474 1.664 17
20 Robert Kubica BMW 1:13.525 1.715 14
21 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:13.684 1.874 21
22 Sakon Yamamoto Spyker-Ferrari 1:13.872 2.062 21 -
DJ latom nagyon nem vagy tisztaban a verseny szervezesevel kapcsolatban.
A palyabirokat es a szemelyzetet a verseny fobiraja iranyitja, valamint a tobbi biro felugyeli a munkajukat es utasitasokkal latjak el oket radion. -
Ha mogotte er be, de ha ketszer kiall emiatt tobben megelozik, valamint tobb autot meg tud elozni Alonso, nem feltetlenul dol el azon a futamon a VB cim.
Eppen ezert kockaztattak, ami alapvetoen egy fatalis hibava fajult az esemenyek tukreben.
Csak es kizarolag Alonsora oszpontositottak, hogy behozhatatlan elonyre tehessen szert az utolso futam elott, mar pedig ha azonos eselyeket adnak mindket versenyzonek, ilyen nem tortenhetett volna meg, hiszen akkor kettojukre biztak volna, milyen vegso sorrend alakul ki.
Ezt mashogy nem is lehet megmagyarazni, nem is ertem miert is probalod beallitani ennek az ellenkezojet, mikor a tenyek minden elmondanak. -
DJ BP #58318 De ember, szted maga az FIA szólt a bíróknak, hogy ,,ti ott azt a fekete embert marketingcélból tegyétek már vissza a pályára"?
Lópikulát, ők ott azt teszik ami le van írva, amit a közvetlen felettesük mond, azaz egy senkik az FIA fejesekhez képest. Mit érdekli őket ki van a kavicsban?
-
Akkor miért nem büntették meg a pályát?!
Hiszen megszegték a szabályt?
azért nem büntették meg, mielőtt lenne erre is egy elméleted :) ,mert nem volt ilyen szabály. -
Zóanagyvarázsló #58316 "Lattunk iden is jo peldakat erre, volt akit 10 helyes buntetessel sulytottak azonos vetsegert, volt akit ottel."
Lemaradtam valamiről? Hamiltont mikor büntették meg 10 helyett öttel? Boxutcában mikor hajtott át a piroson büntetés nélkül? Emiatt a mostani gumidolog miatt nevetséges lett volna megbüntetni, akkor meg Alonsóért csaltak volna. Mint ahogy a Hungaroringen sem járt neki büntetés, hiszen a csapat szabályait, és nem az FIA szabályait szegte meg.
Ráadásul még mindig hallom időnként, hogy tavaly mennyire csaltak Schumachernek. Lehet, hogy az is igaz?
Tény, hogy vannak következetlen dolgok, tény, hogy Hamilton ezekből jól jött ki, de ez a leleplezésre még kevés.
"Ezt nyilatkozta Ron Dennis, egyertelmusitti, hogy nem akartak abba a hiaba esni, hogy ha ujra esik az esso elpocsekoljon egy kiallast Hamilton, mert akkor Alonso megelozte volna."
Igen, eddig is a tudtuk, hogy csapaton belül versenyeznek egymással, egy rossz döntéssel Alonso eléje kerülhetett volna. Erre sikerült hozni egy még rosszabbat... Alonso talán nem Hamilton ellen küzd? Egyébként sem látok abban semmi kivetnivalót, ha a történtek után a McLaren inkább a britet támogatná. Mindezt meg lehetne oldani csapatutasítás nélkül is, tehát szabályosan. Egyébként volt rá példa, hogy Alonso kapta a nyerőbb versenytaktikát - Silverstone kitűnő péléda erre. Talán okosabbak leszünk a futam után. -
De semmi értelme...Hamilton akkor is bajnok lett volna ha Alonso mögött ér be!
Semmi értelme nincs azon keseregni, sőt le is nyilatkozni (elég botor összeesküvő), hogy Alonso-val akarták versenyeztetni...
Mert nem kellett Alonso-val versenyeztetni, ....nem kellett.
A VB címhez nem kellett.
A kiragadott mondatok pedig azért nem frankóak, mert ha jól emlékszem Bernie örült volna Kim VB elsőségének is (még örülhet is term.), és Alonso elsőségének is....
-
Mondom ebben a kerdesben ne vitatkozz, es ne gyarts kifogast ez a szabaly az ominozus Sumak visszatolas eveben szuletett, mind a balesetmegelozes az auto palyara helyezeserol, mind pedig a kisesett autok mozgatasaval kapcsolatban. -
Nem, azt most vezették be.
A régebbi szabály, amire te gondolsz, az sztem az amit Zóanagyvarázsló írt, hogy a darú csak akkor akaszthatja meg a kocsit, ha a versenyző a feladás mellett döntött.
Azt hogy autót versenyzővel együtt nem emelhet meg daru, azt akkor hozták. -
madmanic #58312 irigylem a problémáidat
-
Es sry de ez lemaradt.
Mi az hogy kiragadott nyilatkozat ?
Ezt nyilatkozta Ron Dennis, egyertelmusitti, hogy nem akartak abba a hiaba esni, hogy ha ujra esik az esso elpocsekoljon egy kiallast Hamilton, mert akkor Alonso megelozte volna.
Tehat jelzi a csapaton beluli eroviszonyokat.
Lehet magyarazni, hogy csak egy kiragadott mondta es hiabavalo mentegetozeseket. Ezek a tenyek, ezek a mondatok hangzottak el, mar pedig ha egyenloek lennenek a feltetelek, akkor mar reg kihivtak volna, kockaztatas nelkul, igy viszont a sajat maguk altal kialakitott rizikofaktor, athuzta a szamitasukat, amire azt kell mondjam, meg is erdemlik ezek utan.