FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random work
Ja valóban! 😊
Kicsit figyelmetlen vagyok. 😛

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Midlandet írtam, nem Minardit 😊)

Jó is, hogy megszûnik a Minardi, mert lett volna a névhasonlóságból elég nagy keveredés 😊 /ez persze csak vicc/

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Random work
Te írtad! #27851
Csak tõled vettem.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Toyota? Nem Ferrari?

bigapó
kiscsapat az amelynek éves költségvetése kevesebb, mint X millió dollár. Az X itt a Minardi és az eggyel felette lévõ (talán a Jordan) csapat költségvetése. szerintem...

The Matrix has you...

valszeg ezt a kiskaput a teljesen pénztelen Minardinak találták ki, de a Red Bull megvásárlásával ugye õk is(?) megkapják a Ferrari motorokat. minden más csapat erõteljesen teszteli a V8-at, szóval télleg nem valószínû egy esetleges V10-es aggregát szerepeltetése.

Random work
Ez elég hülye szabály mert mi számít kis csapatnak?
Ha meg ugye csak a Minardi marad kis csapat õ pedik Toyota motort kap akkor se él ez mert a Toyota már teszteli a V8-at azt meg nem hiszem, hogy a Minardi kedvéért gyárt V10-et jövõre külön.

de még tehetek be pár linket, ha akarod 😊

bigapó
Hát, nemtom. az a5 írkált már hüleségeket. forrás van írva?

The Matrix has you...

Az FIA.com-on még nincsenek fent a 2006-os szabályok, de az a5.hu-ról sikerült leszednem az alábbi szemelvényt:

"az FIA döntése értelmében a jelenlegi, 3 literes, V10-es erõforrásokat 2006-tól 2.4 literes, V8-as gépek váltják fel. A kiscsapatok számára marad csak nyitva a lehetõség, hogy - korlátozott fordulatszámú - V10-esnél maradjanak..."

Bár abb belgondolva hogy igazából most már csak egy kiscsapat lesz a Midland aki ugye a Toyotától kapja ugyanazt a motort...

bigapó
ez valahogy nem jön össze. Mindenki azt mondja, hogy V8-as motorok lesznek, 2,4 literrel. A V10-es tudtommal 3 literes. Te ezt akárhogy fojtod, nem lesz 2,4 liter, ergo nem felel meg a szabályoknak. vagy nem jól tudom? ezermillió link van beszúrva arról, hogy az ÚJ V8-as motorokat próbálgatják a csapatok. Kinek jobb, kinek rosszabb eredményekkel. szerintem senki sem fog V10-et használni, mert nem lehet!
De majd az okosok megmondják itten😊)

The Matrix has you...

Random work
Szerintem butaság lenne ha nem a téli szünetben fejlesztené ki az összes csapat az új motort. Hiszen egy V8 más paraméterekkel rendelkezik (súly, fogyasztás, méret) ezek a tényezõk mind hatással vannak a kocsi egésszére melyet át kell ezért alakítani. Elég gáz lenne ha a szezon megkezdése után kezdenék átszabni a kasznit és egyéb egységeket mert idõközbe cseréltek motort. Tesztelni se lenne elég idõ.

DJ Bee18
de ha lefojtják, akkor megbízhatóbb ugyanaz a motor nem?? és így az jelentõs elõnyt jelentene, nem? mert akkor nem hiszem hogy így lesz. Mellesleg a súly, meg egyensúly, stb. mind más a V8 és V10 esetében. Hol hallottad ezt a lefojtást???

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

A V10 nem tûnik még el teljesen jövõre. A csapatok maradhatnak a V10-nél, viszont tisztességesen le kell folytaniuk a motor teljesítményét. Átmeneti és skizoid állapot, de ez van.

Persze, a Minardi is átalakul, de ennyi erõvel akkor egy csapat sem tûnt el az F1-ben (az Arrows-on kívül) az utóbbi tízegynéhány évben, hanem mind csak átalakult.
Eltûnik az mindenestül együtt. Kirúgnak ott mindenkit, mint ahogy a Jaguar menedzsmentjét/mérnökeit sem kímélték. Ott is repült mindenki azután hogy Mateschitz felvásárolta a csapatot.

Új csapat --> új elképzelés, új menedzsment és /részben/ új gárda.

bigapó
A v10 eltûnik az F-1-bõl. A Minardi meg csak átalakult. ugyanolyan kiscsapat lesz😊)

Õszintén szólva nem baj az, ha nem csak 2-3 esetleg 4 nagyobb csapat(márka) versenyképes, azokból is csak minden második pilóta "tehetséges", ezáltal leszûkül az érdekes pilóták száma 1-2-3-ra. sokkal jobb, ha van 5-6 nagy gyári csapat és ebbõl minden versenyzõ kiváló és végre IGAZI versenyeket láthatunk. Ez az Én vágyam. Nekem tökmindegy, hogy kinek hány százalék-tulajdona van. Nekem jó versenyt csináljanak és kész.

The Matrix has you...

Kiscsapatok nélkül szerintem az egész egy fabatkát sem fog érni. Õk voltak azok, akik még emlékeztettek azokra az idõkre amikor az F1-nek volt még némi emberi arculata, és nem minden csakÿ a pénzrõl szólt.

Most egyszeriben három legendás csapat is megszûnik létezni...

A V8 pl. a Midland esetében lehet hogy V10 marad. Midnenesetre nagyon remélem, hogy az a hüle orosz milliárdos -Schnaider vagy ki- megunja kisded játékait és eladja az egész csapatot egy olyan hozzáértõ személynek, aki ért is valamit az F1-hez és törõdik is vele.

A Mercedes bekebelezné a McLarent?
<2005. október 17. 11:25>

A szezonzáró Kína Nagydíj idején a paddockban pletyka szintjén újra felmerült, hogy a Mercedes-Benz teljes egészében felvásárolja a McLaren istállót. A DaimlerChrysler konszern érdekeltségébe tartozó márka sportigazgatója, Norbert Haug cáfolta a feltételezéseket.

A Ferrari, a Toyota és a Renault jelenleg is saját csapattal van jelen az autósport csúcsosztályában, s 2006-ban tovább bõvül a kör: a Honda a BAR bekebelezésével, a BMW pedig a Sauber felvásárlásával indít színgyári istállót.

A McLarent korábban Ron Dennis csapatfõnök és egy arab olajsejk, Mansour Ojjeh 50-50%-ban birtokolta, ám a Mercedes-Benz 1999-ben megvásárolt Ojjehtõl 30, Dennistõl pedig 10%-ot.

Mivel a nagy gyártók közül jövõre a Mercedes-Benz lesz az egyetlen, amelyik nem teljes egészében saját alakulattal képviselteti magát a száguldó cirkuszban, Sanghajban újra felmerült: a csillagos márka felvásárolja a wokingi istálló tulajdonrészének fennmaradó 60%-át is.

„A McLaren Group 40%-ával rendelkezünk, amely egyértelmûen azt mutatja, hogy elköteleztük magunkat a sport mellett.” –mondta Norbert Haug a Premiere televíziónak.

Bár a sportigazgató igyekezett pontot tenni a hatalomátvétellel kapcsolatos találgatások végére, nem lehet kizárni annak lehetõségét, hogy a Mercedes a közeljövõben újra megpróbálja felvásárolni a McLarent.

http://gaborszantai.co.uk/

<#hehe>....yo az a csaj ott a Jordannél,ami jövõre ugye már Midland lesz<#eljen>.Hmmm....vajon Midlandként joban repeszt majd,vagy ugyanaz a szar motor lesz bent még akkor is,ha a V8-t raknak be a szar szabályok miatt?<#fejvakaras> Eza kérdés vonatkozik a Minardira is,hisz azt meg a Redbull szépen megvette...mer engem érdekel ám a kiscsapatok sorsa iiiiiss!A Redbull a csomó pénzével nyugodtan fabrikálhatna a Minardiból egy akár a középmezõnybe illõ csapatot...a Redbull Racing is olyan,amibe idén Coulthard és Klien volt.Szóval én ezt nem értem,ha jön új tulajdonos,akkor azt a rengeteg zsét ne a saját kéynelmére használja fej,hanem építsen egy szupi csapatot...bizony áááám<#wink>.Ami meg a jövõ évi csapat felállásokat illeti,azon szerintem ne agyaljatok....majd eldõl az,mikor lesz a csapat bemutató......bár jó pár helyen elõre lehet tudni,hogy kik lesznek,ez tény(pl Ferrari,McLaren=és itt legalább véget ért az ostoba pletyka,miszerint Michael a mercihez menne).Viszont jópár csapat még üres,fõleg a kicsiké és itt lehetne agyalni rendesen,de szerintem felesleges.Hmmm...naggyából ennyi.Csak azért írtam le,mert úgy láttam,hogy arról beszéltek,kihova fog ülni jövõre és ezt a kiscsapatos témát meg csak úgy feldobtam.

\"A háború én vagyok\" Adolf Hitler

a.carkey
Pár gondolat:

1. A nyilatkozatokat ne vegyétek már készpénznek. Azt nem feltétlenül mondták a versenyzõk, szájukba is adják elég sûrûn!
2. Surer tényleg jártatja a száját, de gondolkodjatok el, hogy egy senkiházi politikus mirõl beszél, és mennyien adnak a véleményére.
3. Ritka szar volt a tegnapi verseny! Ha nem szezonzáró, kapcsolom is ki a tévét, de így végigszenvedtem. Sajnos. A Renaultnak ismét összejött minden, a McLaren meg hozta a formáját szokás szerint, mint egész évben tette. Ha nincs a pacecar, vsz kicsit izgalmasabb lett volna a boxkiállás.
4. Tegnap - elõször - láttam egy összefoglalót abból a nemzetek közötti autóverseny-szériából. Tudjátok, Brazília, Olaszország, Franciaország saját csapattal. Mit mondjak? Undorítóan néz ki. Tökéletesen gáz. Ugyanolyanok az autók, de ritka csúnyák. Szvsz egy régi Minardi modell beütése van a dolognak. Tök igénytelen az egész.
5. Mit hoztak vissza a F1-be Jordanék?
a. a szép kocsit:

b. a szép nõket:

c. a fricskát:
Az 1994-es szezonban, Silverstoneban, miközben zajlott a foci VB, Jordan felírta az autójára, hogy: "Ireland 1 Italy 0". A következõ versenyen a Minardin ez állt: "Italy in, Ireland OUT".
d. Michael Schumachert:

A medve nem játék.

egyesekre rá is fér (pl. én)
sajnos az A1GP-t nem tudjuk nézni...

Punker
bakker márciusig nem lesz futam 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Lteebee
Tuldképp Alonso év végén is azt m,ondta, mint év elejé, hogy õk a legjobbak.

Csak õt igazolta is az idõ, másokat meg nem.
Megmondták, megnyerték.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Lteebee
Idén elõször?

lol

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

akkor elõre megmondom hogy nem fog változni.Eddig is ilyen volt s ilyen is lessz...
Alonso nyilatkozatai nem változtak a 2005-ös évben az az elöttiekhez képest csak jobban elõtérbe kerültek 😊

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Te nem találtad izgalmasnak azt hogy:
-Kimi uccsó kör: vajon kibírja e a gumi
-Kijönnek e a pályár a csapatok
-Szerencséje lesz e kiminek h verseny elõtt kell csak motort cserélni
-Montoya szerencséje lesz e pl.: made in china rázókõvel,piroslámpán áthajtós bünti stb
-Alonso autója egyszerse romlik el miközben pl fisichellának többször is(vagy csak uo "szerencsés" mint motoya)
Azért suzukában láttunk igazi elõzéseket.

Azert en meg megvarom a jovo evet, aztan dontok 😄

jövõ évi csapatfelállás:

1.Renault: Alonso/Fisichella
2.McLaren: Raikkönen/Montoya
3.Ferrari: Schumacher/Massa
4.Toyota: Ralf/Trulli
5.RedBull/: DC/?
6.Squadra Toro Rosso: ?/?
7.Honda: Button/Barrichello
8.Williams: Webber/?
9.Midland: ?/?

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

rezsofiz
igen, az én szememben is nõtt emberileg

sazl : c

Kit--Kat
Így évvégére Alonso egész szimpatikusakat nyilatkozik, kár hogy elrontotta már magát a szememben az idei nyilatkozataival. Talán lassan-lassan tényleg kinövi ezt😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Alien
Ja és mivel úgy illik... Grat Alonsonak és a Renault-nak, de remélem jövõre Schumi és a Ferrari kegyetlenül visszavág 😉

Alien
A Formula.hu-n van egy szavazás.

A 2005-ös évad számomra...

rendkívüli izgalmakat tartogatott / érdekes volt / unalmas volt.

És eddig egész sokan arra szavaztak, hogy rendkívüli izgalmakat tartogatott. Lehet, hogy én vmi másik Forma 1-et néztem? 😄

mit? Szerinted nincs igazam?

Ne kezd mar megint.

Alonso szerencséje csupán annyi hogy jobb csapatban van mint a mclaren

😊

Istencsászár
nekem pl a minardik és stoddart egyik legszimpibb csapat volt ( mostis és redbull révén azis marad )

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Eddie idén is baromira hiányzott az F1*bõl, 2006-ban pedig már a kanárisárga Jordanek is nagyon fognak 😞(((

R.I.P Jordan

NuCLEARScoRp
Nos Alonso elmondhatja magáról idén elõször versenyben gyõzte le Kimi-t(Na persze a körülmények azért itt is segítették)

Összességében a utóbbi 2-3 év legszarabb versenyét láthattuk azt hiszem...

Schumacher kicsúszása meg tényleg amatõr/nevetséges volt... függetlenül attól hogy én vagy maga a jóisten mondja...<#hehe><#eplus2>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

rezsofiz
nah ez viszont igaz 😊

rezsofiz
szarházi -.- felmutatni nem tud semmit, pofája jár. ban

Alonso: "De nem áltatom magam, idén nagyon sok szerencsém volt. Minden stimmelt. Nem lesz könnyû megismételni ezt a tökéletes évet."

mit evett ez, vagy bepiált, hogy hirtelen õszinte lett???

Punker
ittasan leütött 1 pályabírót 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

G_ArchAngel
82 versenyt ment, 52 befejezett, 111x pontot szerzett, és volt 1 leggyorsabb köre, ja és magyar, kb ennyit kell róla tudni😊
Renault 2 év, Toyota 1év, McLaren 4 év, és Ferrari 1 év.

Ram szamithatsz 😄

szeretném, hogy ilyen múlttal senkizzenek majd le a jövõben...😊

Kellene egy ilyen polo.

Surer Who?

Vagyis egy senki

Kit--Kat
82 versenyt ment, 52 befejezet, 11x pontot szerzett, és volt 1 leggyorsabb köre, ja és svájci, kb ennyit kell róla tudni😊
ATS 2 év, Ensign 1év, Arrows 4 év, és Brabham 1 év.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Surer egy neves,híres ember, aki maradandót alkotott...
Ja nem. 😄DDDDDDDDDDD <#hehe>
Az ilyen minek pofázik?