182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
De ez annyira gyomorforgató..
Nekem spec szimpi gyerek a Hamilton, de világ életemben a Ferrarit szerettem, tök mind1 ki vezeti. (na jó csak az alonso ne vezesse soha, őt nem csípem :) ) -
amugy így van!
van egy haverom akit figyelek mióta.. és kimi drukker volt.. aztán láttam msn jén kiírva amikor a vb-t vezette hamilton kb 10 ponttal. hogy ezaz hamilton:P aztán most a végén..: IGEEN KIMI VILÁGBAJNOK
ennyit róla
én kiminek azóta szurkolok mióta a mclarenhez került, azelőtt hakkinen volt a kedvencem -
na persze, a fél világ kimi lázban ég, eddig meg leszólta mindenki, hogy mekkora szar, semmit nem csinál.
menjen az összes ilyen a fenébe.. divatmajmok :D
(ezt most úgy általánosan mondom, nem ide vonatkozóan) -
Masakari #58933 szarok a szabályra..egész évben kivételeztek a kis szarjancsi hamiltonnal..ez is ennek a jele...szal itt nagy a kivételezés.... -
akkor viszont kéremszépen vegyék el a pontjait hamiltonnak amikor a safety car mögött fékezgetett, meg büntessék meg amikor túl sokáig volt a kocsiban, meg a kémügy miatt is büntessék meg, vegyék el a pontjait..
szóval szerintem inkább nem ugrálnának a hamilton támogatók.. értem ezt azokra akik mindig találnak valami hibát az aktuális nem hamilton nyerte versenyben.. -
Kimi és a Ferrari világbajnoki címét megerősítették, mivel a BMW-t és a Williamst nem büntetik az üzemanyaggal kapcsolatos botrányai miatt; ez azt jelenti, hogy a mclarenes Hamilton már nem tud több pontot gyűjteni nála.
segitettek leforditani.. -
Csak az a helyzet, hogy ha a szabályzatot világosan megszegték, nem lehet azt mérlegelni, hogy a döntés mit befolyásol... -
Dexantreal #58929 Háhhá, Zmeor barátunk is itt van! 

Ja, de ne vegyék el tőle és az nem zavar, ha Ferrarinál nyeri

.
-
jéhééé Ibron barátunk is itt van :D
megmondtam hogy Raikkönen egyszer VB-t nyer :P -
Dexantreal #58927 iylen=ilyen -
Dexantreal #58926 Így van, egyetértek.
Hamilton és Alonso elbaszta a pályán :P, ne tessék má a pályán kívül elvenni Kimitől iylen szarral a címét :PPPP
.
-
G_ArchAngel #58925 igen, de ez még nem hivatalos... -
pontosan :) -
lefordítanád
kimi nyert és a bmwtől ne vontak le pontokat? -
G_ArchAngel #58922 Raikkonen title confirmed
Eurosport | Sun, Oct 21, 23:40
Kimi Raikkonen's world championship title for Ferrari is
confirmed as there will be no penalty for BMW Sauber and Williams
for fuel irregularities, meaning McLaren driver Lewis Hamilton
cannot overtake him on points. -
ha igen akkor mi van (nem tudom) :-) -
G_ArchAngel #58920
képek
-
A FIA beka***tja a szabályaival együtt, ez a benzinhőfok ez már egészen biztos valami szőrszálhasogatás, majd reggel megnézem hogy az astra télleg 75 le helyett 100 lesz e ha kicsit megválltoztatom a benzin hőmérsékletét (ha a hiradóban padragon robbanást mondanak be akkor az én voltam sry).
De hogy erre hivatkozzva így kicsesszenek szegény kimivel (aki ráadásul enyhén mésnapos lesz amikor megmondják neki) az már mindennek a teteje.
Hammilton is lehetett volna bajnok meg minden, meg szép is lett volna hogy 1 évében, de akkor is ezt már kimi nyerte, akinek már amúgy is kijárt ez a cím. -
Jav: futamnal -
Ez a Bauer nem az, aki rossz meroszalagot hasznalt a majal futamoknal, es ki akarta zaratni a Ferrarikat 2004ben? -
hát huha micsda előny, amúgy is ott végeztek volna kb. -
Masakari #58915 népirtás szag van a levegőbe...^^ -
G_ArchAngel #58914 FIA: A BMW és a Williams üzemanyaga szabálytalan
Az FIA megerősítette, hogy a BMW Sauber és a Williams csapat autóiban használt üzemanyag hőmérséklete nem felelt meg a szabályoknak a Brazil Nagydíj alatt.
A versenybírák folytatják a vizsgálódást annak érdekében, hogy megállapítsák, szükség van-e büntetésre, áll az FIA közleményében, amelyben Joe Bauer technikai delegált, elárulja, hogy az említett autókban talált üzemanyag hőmérséklete a problémás.
A Forma-1 szabálykönyvének 6.5.5 cikkelye kimondja: "Az autókban az üzemanyag hőmérséklete nem lehet több 10 celsius fokkal alacsonyabb az üzemanyagot körülvevő hőmérsékletnél."
A közleményben Bauer arról informál, hogy Heidfeld autójában az első kiállásánál az üzemanyag 13 celsiusszal, a második kiállásánál pedig 12 celsiusszal volt alacsonyabb a megengedettnél.
Kubica esetében a három kiállásánál ez 14, 13 illetve 13 celsius volt, míg Nico Rosberg esetében a két killásánál 13 illetve 12 celsius volt az eltérés. Kazuki Nakajima autójában az első kiállásnál az eltérés 12 celsius volt, második kiállásánál a 10 celsiusos határon belül volt az üzemanyag hőmérséklete.
A Spyker technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint az eltérés teljesítménybeli javulást eredményez.
"Könnyedén lehet akár 5-10 lóerő plusz is," mondta a szakember. "Az autó teljesítménye javul a verseny során. Ha a határ alatti hőmérsékletű üzemanyagot töltenek bele, az illegális teljesítmény növekedést okoz. Ki kellene zárni őket a versenyből, efelől nincs kétség."
A BMW és a Williams pilóták kizárásának óriási következménye lenne, hiszen ekkor Lewis Hamilton előre lépne a negyedik helyre.
Ez esetben Hamiltont avatnák világbajnokká. -
Dodo55 #58913 Próbáld ki, de utána ha viszed az autódat a szervizbe kipucoltatni a motorját, nagy gázzal indulj a lámpáknál, mert véletlenül még a kereszteződésben ragadsz azzal a 10 lóerővel, amennyi ereje marad az autódnak, ha sokat tettél bele
-
Ja, Schumacherről van szó a wikicikkben.
Na kb. itt is ez lesz. A helyszín ott is Brazília volt. -
Dodo55 #58911 Én amúgy most azt csinálnám(a Ferrari helyében), hogy összebeszélnék pár csapattal, és bejelentenem, hogy amennyiben elveszik a BMW-sek meg Williamsek helyezéseit, DE Alonso és Hamilton pontjaiból nem vonnak le a kémügy miatt, akkor kiszállunk a Forma 1-ből, mert ezzel a döntéssel a FIA nyíltan vállalná a korruptságot. Ugyanis úgy tudom, hogy az a Concorde szerződés, ami az ilyen bojkottokat tiltja, már lejárt.
Azt nem vállalná be a FIA, hogy 4-5 csapat(annyit szerintem össze lehetne szedni) kiszálljon. -
Ismerős volt már 1x ez a sztori. Véletlenül ugyanitt volt gond 1995ben is ...
Wikipedia:
"1995 – a második világbajnoki cím [szerkesztés]
A szezon újabb botránnyal indult, amikor a szezonnyitó Brazil Nagydíjon őt és David Coulthardot (Williams-Renault) kizárták szabálytalan üzemanyag használata miatt. Mint kiderült a Benettonnak és a Williamsnek is üzemagyagot szállító francia Elf cég követte el a hibát (csapattársaikat csak azért nem zárták ki, mert ők nem értek célba). A két csapat fellebbezett és végül az a döntés született, hogy a versenyzők az egyéni világbajnokságban megtartjatják eredményüket és pontjaikat, ám a konstruktőri bajnokságba azok nem számítanak bele." -
műtrágya az jó vagy rossz?
info róla link? -
akit elütött williams szerelők azokkal mi lett? -
Dodo55 #58907 Amúgy honnan is ismerős nekem annyira ez az üzemanyag dolog? :)
Kinek is jött jól, hogy Stepney műtrágyát szórt a Ferrarik üzemanyagába Monacoban? Kinek is jönne ez most megint jól? -
nem éppen olyan csajok voltak braziliába mint ami a bannerbe van
Kiváncsi leszek mi lesz a BMW üzemanyagügyböl -
Masakari #58905 naja..én már évek óta a champcart preferalom mert sokkal izgalmasabb és nem ien alattomos szar mint az f1..ez az év végre már nem volt olyan szar mint az utóbbiak..de ez...tuti itt hagyom abba és csak champcart nézek.... -
Közutálat lesz a F1ben Hamilton. Az tuti. Azonkívül eléggé vissza fog esni a nézettség. Én is bizti, hogy max. interneten fogok ránézni az eredményekre. Gondolom nem én leszek az egyetelen ... -
Masakari #58903 én csak szimplán rágyujtom a házát...nem szórakozok itt fegyverrel..az drága...1 kis tűz meg ingyen van -
-
Dodo55 #58901 Zárják csak ki nyugodtan a BMW meg a Williams versenyzőit, de akkor Hamiltontól és Alonsotól is el KELL venniük legalább a pontjaik felét.
Mert ugye nem büntették akkor a versenyzőket, mert nem tehettek róla(még ha valójában Alonso nagyon is benne volt), meg nem akartak a világbajnokságba avatkozni. Ha a BMW-s meg Williamses versenyzőket kizárják, akkor ezzel ellent mondanak, tehát utólag a McLareneseket is meg kell büntetniük. Ha nem teszik, akkor Mosley-nak sokba fog ez kerülni, nem olcsó a páncélozott autó, meg napi 24 órán át 10 testőr bére...
Meg nem árt ha vesz egy tankot is, mert szerintem sok fekete autó fogja majd leszorítani úton az Olasz nagydíj felé... -
baxxterboy #58900 szerintem meg jóhülye vagy...
-
LOL! Hallottam erről, de a szöveget nem olvastam sehol. Poén! -
Nagyon nyomják Hamiltont, nagyon nyomják. Érik a közutálat ellene, ha meg merik lépni amit ezek szerint valakik nagyon szorgalmaznak.
Pedig el kéne gondolkozni, hogy ha kémügyben elmeszelik őket, Kimi és Felipe közt döl el a vébé ... -
Szerintem legyen 2 világbajnok! Raikkonen és Hamilton! Olyan még ugysem volt