182273
  • Count Adyn
    "Nem sokkal később az FIA megindokolta döntését: azért hagyták meg az eredményt, mert a saját, illetve az F-1 hivatalos meteorológiai partnere, a Meteo France levegőhőmérsékleti adatai néhány fokban eltértek, továbbá nem lehetett pontosan bizonyítani, hogy a benzin az autóban ugyanolyan hőmérsékletű volt, mint az autón kívül.

Ez alapján szinte százszázalék, hogy a McLaren óvása bukni fog, a hőmérséklet méterről méterre változhat, lehetetlen egységes adtot megítélni."
  • ÁjjLe BoBBi
    szánalmas a mclaren élén ron majommal...
    kimi a bajnok grat neki!!!!
  • Mr Manson
    Ez a McLAren meg mit fellebez? Pont ő nem tehetné meg ... szánalmas. Örüljön hogy még indithatta 2 pilótáját. Brr ...
  • f1andris
    Kimi Raikönnen a Hall of Fame-ben ! Katt!
  • [Jakuza]
    Biztos vagy te benne, hogy az elmeletem megbukott ?
    1. Azzal nem szamoltak, hogy Hamilton visszaesik amiatt mert az autoja lelassul.
    2. Maris erolkodnek, hogy valami modon odajutassak az elso helyre.
  • madmanic
    Szerintem is kár már ugrálni.

Annak ellenére, hogy McLAren párti vagyok, nem ÍGY kellene VB-t nyerni.

Úgysem zárják ki őket. Abból világhború lenne...
  • DannyL
    Most már szopódjon szét ez a Ron Buzi! Bocsánat de ki kellett mondanom. Elkúrják az évüket, amit csak maguknak köszönhetnek, mert pancserek, mert szar vezető aki nem tudja visszafogni a két pilótáját. Míg megy a szezon kussol és lapít a fűben, aztán mikor végre valaki megérdemelten világbajnok lesz akkor féreg módjára előbújik a földből és vádaskodik. Régen Kimi miatt McLaren rajongó voltam. Idén már elhúzott a szívem, de ezzel betette nekem a kaput ez a kopasz fasz. Kapja be!
  • Adler
    Minek ugráltak volna, hiszen a birósági döntés után már megvolt a konstruktőri cim és valószinűleg az egyéni cim is, egyértelmű, hogy a McLaren felhasználta az anyagokat, egyedül nekik sikerült problémamentesen a gumi váltás, a többi ex Michelin csapat csak szenvedett, tehát a kizárás jogos, DE
    ha kizárják a McLaren csapatot teljesen ki a gyászt érdekli a továbbiakban a cirkusz, senkit..........show must go on, a Ferrari belement, de jó pozicióban volt, igy elérhette, hogy az egyéni cim is meglegyen, McLaren kénytelen volt belemenni, hiszen ott lebeget a feje felett a 2008 idényből való kizárás kardja is.

Hamilton - addig szinte hibátlan volt, mind az autó, mind a pilóta - sorra bukta el a pontokat, sőt még ki is esett, ez utóbbi teljesen a csapat hibája, hiszen nem hivták be kereket cserélni, s akkor ott a mostani leállás, hirtelen leáll a gép, majd ujra életképes, sőt végigbirja a versenyt, ugyanmár, Alonso gépe meg nem bir lépést tartani a Ferrarikkal, pont most, mikor Monzában szarrá verte őket, most amikor elég lenne egy 2. hely, sehol nincs, még a csöves BMW is megelőzi.

Mocsok itt mindenki, nevetségessé téve ezt az egészet, kezdve az elmebeteg szabályoktól, az állandó, már évek óta meglévő stikliktől, s azért valljuk leszarnánk, ha igazi versenyt látnánk, de még az sincs, minden évben ugyanaz ismétlődik meg, van 1-2 csapat ami dominál, a többiek meg vegetálnak, futottak még.

• Zóanagyvarázsló
    Nem túl elegáns lépés azok után, hogy a Ferrari csak szavakban lépett fel Fuji után, illetve Hamilton időmérőn elkövetett figyelmetlenségét is jóhiszeműen kezelte. Bár érthető, hogy nem szándékoznak veszni hagyni a címet, nekem sosem voltak szimpatikusak a sportban az óvások. Ezúttal tényleg önerőből - és elég szerencsétlen - módon vesztettek, tényleg jobb lett volna az idényt lezárni, igaz, az újabb balhé jobban illik ehhez a szezonhoz.
  • HAF Rigel
    Mocsok egy cég ez a McLaren. de tényleg , miért buziskodnak még.
    Én megcsinálnám a FIA helyében , Ok kizárjuk a pilotákat a pontversenyből , de akkor a McLaren pilotákat is , mert illegális kocsival mentek.
  • DjDano
    A McLaren fellebbez a versenybírák döntése ellen

Na Kimi ünnepébe ezzel jól belerondítottak...
  • Ricky Bobby
    Raikkonen a Bajnok. Az FIA egy oraval ezelott megerositette hogy Kimi a nyertes. Igaz hogy a benzin hidegebb volt mint kellett volna mindket autoban (Williams and BMW) de nem buntettek meg oket.

Gondolom ez ket okbol van: Eloszor is nem lehetett tul nagy elonyuk ez alltal.
    Max Mosley utalja Ron Dennis't miota RD a szemebe nezett, ez hazudott. Azt mondta hogy: Maxi bacsi, nem kell aggodalmaskodni. nincs lopott Ferrari anyag. Ezota RD, es McLaren vagyis az uj nevuk szering McLarri szarban van.

A lenyeg az hogy Ferrari+Kimi megerdemeltek a nyerest. JO volt.
  • MaSzKa
    volt időszak mikor jól ment ralf
  • Kit--Kat
    Visszatérve Ralfra, nem tudom miért osztaj mindenki. Néha felelslegesen arcoskodik, de! Azt leszámítva, hogy Trulli az időmérők Michelangellója, a versenyekben neki sem sikerült már nagyot alkotni ezekkel a kukákkal, 2 pontal szerzett többet. Itt főleg a kocsival volt a baj.
  • zmeor
    NAH :P
  • gordon 24
    Na már kezdem elhinni!!!!
  • MaSzKa
    rosberg is jót ment mondom ezt BMW fanként :-)
  • gordon 24
    Na talán ez már jelent valamit! (persze amennyire értem mert lófszt nem beszélek angolul!:D) Szerintetek? F1.comról van

BMW Sauber and Williams under investigation - updatedThe BMW Sauber and Williams teams have escaped penalty after being investigated by Brazilian Grand Prix stewards over fuel irregularities on their cars at the end of Sunday’s Interlagos race.

Under Formula One racing’s technical regulations fuel temperatures are not allowed to fall more than 10 degrees Celsius below ambient air temperature at any time. According to FIA data, Williams and BMW Sauber exceeded this range during the race, but after lengthy deliberations stewards chose not to impose sanctions.

Nico Rosberg finished fourth for Williams, with Robert Kubica and Nick Heidfeld fifth and sixth respectively for BMW Sauber. Kazuki Nakajima came home tenth in his Formula One race debut with Williams

• MaSzKa
    én is afelől érdeklődtem de semmi info
  • gordon 24
    Ja.. Érdekes.. De azért Kubica nagyot ment!
  • gordon 24
    Nem mert ezeken kivül se a F1 live.com-on és se a hivatalos Formula1.comon nincs kint! Tehát az autosport a f1-hu meg ilyenek valahonnan értesültek de biztos hogy nem a hivatalos oldalakról. Mivel akkor azon is kint lenne. De ott még semmi.
  • Zóanagyvarázsló
    Éppen én is a hivatalos oldalt nézegetem, nem semmi a szavazás:

"Who was your driver of the day in Sunday's Brazilian Grand Prix?

Lewis Hamilton

Robert Kubica

Nico Rosberg"

Én nem vagyok "antihamiltonista", de mégis miért kellene kiemelni a mostani teljesítményt? Láttunk ennél nagyobb előrejöveteleket is, ráadásul ezúttal egy csúnya hibával kezdte a futamot.
  • zmeor
    index nem jó?
    http://index.hu/sport/forma1/kvesz1022/
  • HAF Rigel
    Nem tudtok semmit a 2 szerelöről akit elgázolt az új "örült japán " ?
  • gordon 24
    Én csak akkor nyugszom meg amikor a Formula1.com-on lesz ez kiirva!
  • Zóanagyvarázsló
    Ugyanez angolul, hátha így megnyugtatóbb.
  • gordon 24
    A magyarok szerint:

A BMW és a Williams csapatokat nem büntetik meg annak ellenére, hogy az autóikban használt üzemanyag gőmérséklete nem felelt meg a szabályoknak.
    Mindkét csapat esetében a verseny során vett üzemanyagminták hőmérséklete a megengedettnél alacsonyabb volt.

Joe Bauer, az FIA technikai delegáltja elmondta, hogy a négy autó esetében az üzemanyag hőmérséklet 12-14 celsius fokkal volt a környezeti hőmérsékletnél alacsonyabb, miközben a Forma-1 szabályzatának 6.5.5 cikkelye kimondja, "Az autókban az üzemanyag hőmérséklete legfeljebb 10 celsius fokkal lehet alacsonyabb az üzemanyagot körülvevő hőmérsékletnél".

Azonban hosszas mérlegelés után az interlagosi versenybírók úgy döntöttek, nem büntetik meg a csapatokat. Ezzel megerősítették, hogy a Brazil Nagydíj végeredménye hivatalos.

Ez azt jelenti, hogy Kimi Raikkönen hivatalosan a 2007-es év világbajnoka.
  • Dodo55
    Most nem azért, van egy olyan érzésem, hogyha a McLareneknél is megvizsgálnák ezt, náluk is szabálytalan lenne.

Egyszerűen ez olyan egy dolog, soha nem lehetett még erről hallani, szerintem most szépen mindent átnéztek a 2 csapatnál(meg a Ferrarinál, csak ott most nem volt mibe belekötni), és hirtelen ezt találták. De mondom, fogadni mernék, hogy még másik 3-4 csapatnál is átlépte ezt a 10 fokos határt a hőmérséklet, csak náluk nem kutakodtak, hogy mibe köthetnének bele.
  • zmeor
    ooohhh zsear!
    na mostmár nyugodtan alszom :)
  • Vucli
    ezt hol olvastad (hogy a Williamset kizárták)? Mert én mindenhol azt olvasom, hogy Kimi címe megerősítve, nem büntetnek meg senkit
  • HAF Rigel
    Formula.hu most írták hivatalost Rai a VB cím
  • zmeor
    sztem ha a williamset kizárják akkor a bmw-t is ki fogják :(
  • bordy
    na szerencsére kimi maradt a vb-s úgynézz ki :)
  • bordy
    akkor kimi még 1x pult alá issza magát :)
  • G_ArchAngel #58941
    egyelőre a Williamset kizárták, így Kiminek és Hamiltonnak 110-110 pontja van, de a több győzelem miatt Kimi a bajnok...

...HA, a BMW-t nem zárják ki...
  • Kit--Kat
    Huááá azt hittem halál friss hír, de örülök ennek a válasznak:DDDD
  • bordy
    kicsit megkésve de nem baj :D
  • SHADOWEYES7
  • Kit--Kat
    Srácok, baj van!!!!:(:(:(
    FIA: A BMW és a Williams üzemanyaga szabálytalan
  • Vaxi
    De ez annyira gyomorforgató..
    Nekem spec szimpi gyerek a Hamilton, de világ életemben a Ferrarit szerettem, tök mind1 ki vezeti. (na jó csak az alonso ne vezesse soha, őt nem csípem :) )