182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Zóanagyvarázsló #59021 Te valamit benéztél, én sokal frissebb esetekről beszéltem, melyeka Ferrari és Räikkönen hátrányát okozták, önhibájukon kívül, de jól megnevezhető felelőssel. Én mégis örültem, hogy nem álltak neki arcoskodni Hamilton ellen az időmérő után. Mára talán már ismeretlenül cseng a fair play fogalma, ez a sportág tényleg nem erről szól, pláne a McLaren körül lenne vicces melegetni ezután a szezon után. Ez a lépés egyszerűen nem úriemberhez méltó, hiszen nem más miatt veszítették ela címet. -
Adler #59020 Red Bull is feljavult a végéra, verték a gyári Renaultokat. -
DJ BP #59019 Vettel-Bourdais páros ütne :D -
Adler #59018 számomra sem
szigoruan a hangból intélve olyan volt, mintha az elektronika leszabályozta volna a fordulatot....s jo ideig nem is reagált semmire az autó. -
G_ArchAngel #59017 Világbajnok lett a Toro Rosso új pilótája
Sebastian Bourdais nyerte a Champ Car sorozatot, miután vasárnap megnyerte az ausztráliai, Surfers Paradise-i versenyt.
A francia versenyző akkora előnnyel vezetett a pontversenyben, hogy nem is kellett volna az első között végeznie az ausztrál futamon, ő azonban túlteljesítette a tervet, és remek teljesítményt nyújtva nyerni tudott. Bourdais ezzel zsinórban negyedszerre lett bajnok a sorozatban, a szezonzáró mexikói futamon már nem is kellene rajthoz állnia.
A francia pilóta utolsó szezonját töltötte a Champ Carban, jövőre már a Forma 1-ben versenyez majd, mégpedig a Toro Rosso színeiben. -
Dexantreal #59016 

-
akkor hát üzemzavar volt. -
Kérdés: Mi futott át a fejedben, amikor az autó üresben ragadt?
LH: „Őszintén szólva, nem kezdődött valami jól a versenyem. Lezártam az utat, hogy ne menjek neki Fernandónak és kicsit szélesen vettem a kanyart.
„Teljesen nyugodt voltam, amikor visszajöttem, mivel tudtam, hogy elég gyors vagyok ahhoz, hogy visszaszerezzem a pozíciómat, de visszakapcsoltam a 4-es kanyarban és az autó üresbe váltott. Ez elég sok időt elvett.
„Végül visszakattant, és vissza tudtam hozni a sebességet és továbbmentem - nem tudom hogyan. Attól fogva oda kellett figyelnem a motorra, így elég alacsony fordulatszámon mentem." -
ehh :D
Ez se rossz:
-
Egy autónek ezer és egy oka lehet hogy átmenetileg beszrjon.
Utcai autót nem érdemes összehasonlítani ezekkel, mivel ezek nagyságrendekkel bonyolultabb és érzékenyebb rendszerek.
De rally-ban is számtalanszor fordult már elő, hogy átmenetileg elment az erő, vagy problémás volt a müködés.
Számomra nem igen elképzelhető hogy Hamilton elváltotta volna magát, pláne lefelé....annak hallható és valszeg látható következménye lett volna.
A véletlenül felváltásba nem hiszem hogy így megfull a motor, meg szintén nehezen elképzelhető hiszen másik kézen van.
Az hoy véletlenül megnyomta az 'üres'-t a kormányon már hihetőbb, de sztem inkább átmeneti üzemzavar volt. -
Már lenyilatkozták, hogy elváltotta magát Hami... -
Szerintem Hamilton a nagy nyomás alatt elnyomott vmit a kormányon, aztán nem tudta hogyan csinálja vissza :D -
Adler #59009 félreértések végett
én kizártam volna az egész brigádot, nem egy ilyen nevetséges, felemás büntetést hozok.....
tény, hogy a McLaren profitált a lopott cuccokból - ez a lopás is furcsa, ilyen szinten az ipari kémkedést ugy üzték mint az ovodások - feltámadt és vezette a mezőnyt, majd jött a kémügy.......aztán meg a bukások, ami azért furcsa, mert az addig jól müködő gépezet hirtelen beszart, sorra jöttek a nevetséges hibák.
már irtam nem vagyok egyiknek sem a rajongója, Alonso é főleg nem, normális versenyt szeretnék látni, ahol több autó, több csapat versenyzik, sok idióta szabály mellőzésvel, amik teljesen feleslegesek.
milyen kis "malőr"? ha egy gépezet elromlik fél percre, mitől javul meg hirtelen, s müködik tovább normálisan? (autókkal foglalkozom, nálunk ilyen még nem történt).
lehet fellebezni, de értelme nincsen,tudja ezt ron dennis is -
Itt egy kis videó az évről:) -
DJ BP #59007 ??? HunRing?? -
DJ BP #59006 Hamiltonnal kéne megbeszélni mit agresszívoskodott az elején :D -
???
Minden szituban megvédte, emlékezz csak vissza HunRing-re, egy az egyben Alonso mellé állt.
Egész évben mellettük volt, ...az biztos hogy ellehetetlenült RD, de vannak bizonyos döntései amihez unéz ki ragaszkodik. -
:) jaja, emlékszem egyszer volt egy olyan verseny Suzukában, amikor Irvine volt az első, de megállt és várt jó pár mp-et, miután megelőzte Schumi, elindult megint :D, Palikék meg azt hitték, hogy baja van a kocsinak:D
az mekkora volt -
babus #59003 Az első verseny utáni hatalmas fejlődés megmagyaráz mindent elötte a McLaren nem volt a spájzban sem kis okos!!! -
jefferson83 #59002 Ez butaság. Az benne a szép, hogy botrány nélkül is elverték volna a csaló mekit, hisz miután kiderült a kis "malőr" semmi látható változás nem történt a versenyre nézve (pályán belül).
Ahhoz meg pofa kell, hogy fellebezzen Ron bácsi, hogy nem sül le a képéről a bőr? -
képzeld el ahogy integet :D
gyere máár :D hol vagy?:D:D
nah végre:D -
WNW #59000 Ezt mashova irtam, de ide is jo..: Es leborulok Massa elott, ahogy precizen lejatszotta, hogy ne keruljon Kimi ele a masodik kerekcserenel, verbeli profi... Jovore megerdemelne egy VB cimet... Aki azert ezt a hulye szabalyt kitalalta, hogy direktbe nem engedheti el, azt le kene loni... Alakoskodva lehet, direktbe nem, pffffffffffffff.......... Pedig mennyivel jobb lett volna mindenkinek, ha az utolso egyenesben beletapos a fekbe, es kiint a kocsibol a mellette elhalado Kiminek: - Tessek, itt a VB cimed csapattars.. -....." -
Amúgy nem Dennis mondta. Lauda pofázik állandóan. Dennis mostanában csak akkor volt Cicero, ha a kis kedvencét kellett védenie. Megjegyzem Alonsot sosem védte meg. -
Miért? Elvették az egyéni pontjaikat? Nem. Akkor meg? Inkább örülnének, hogy a pályán legalább versenyben voltak/maradtak az egyéni VB címért. -
azt ne feledd el hogy a McLaren a balhéja nélkül nem lett volna ennyire jó :D
szóval csak óvatosan azzal hogy a balhé miatt nyert a ferrari, figyelj mit mondasz mert hibás érveket hozol fel.. -
reggelt mindenkinek.
Olvastam én is a híreket, de hálistennek már csak a hivatalos megnyugtató végeredményről kellett most olvasnom :)
index.hu:
"Benzinügyben hosszan konzultáltak a Williams, a BMW és az FIA emberei, akik végül odaadták a pilótáknak a kérdéses pontokat.
Nem sokkal később az FIA megindokolta döntését: azért hagyták meg az eredményt, mert a saját, illetve az F-1 hivatalos meteorológiai partnere, a Meteo France levegőhőmérsékleti adatai néhány fokban eltértek, továbbá nem lehetett pontosan bizonyítani, hogy a benzin az autóban ugyanolyan hőmérsékletű volt, mint az autón kívül.
Ez alapján szinte százszázalék, hogy a McLaren óvása bukni fog, a hőmérséklet méterről méterre változhat, lehetetlen egységes adtot megítélni."
ha ezek után mégis Hamiltoné lesz a vb-cím, akkor annyi az f1 becsületének.
-
Adler #58995 lehet rosszul emlékszem, de ezt anno nem Dennis mondta?
persze a Ferrari is sokszor megverte az ellenfeleit, de ugy gondolom a botrány nélkül ebben az évben nem lett volna esélye a győzelemre....
na mindegy, az a lényeg számomra, hogy ez már nem arról szól, amiről szólnia kellene -
Idén viszont valami miatt elmaradt Lauda szokásos éves mondása (amit más csapatoknál mindig elsütött, hogy pl. "A McLaren most olyan jó, hogy egy majom is világbajnok lenne vele." Úgy módosította évközben, hogy még "Én is bajnok lennék vele." :) -
A nevetséges az, hogy már cikázni sem lehet, pedig anno Mansellről még azt mondta "valaki", hogy ő az a pilóta, aki mindkét tükrömben látok. Ezzel borul a F1 lényege: a verseny. Aztán már sírás va, ha vki küzd a helyekért, mint Alonso vagy a két fiatal tegnap. -
Kimi;) -
És mit nyertek vele? Mert az egyéni pontokat nem vették el. A 100 milla sem 100 milla. -
Nem tudom minek ilyen hülye szabályok, hogy milyen hőmérséklet meg stb. Elég lenne ha csak a méretre és súlyra vonatkozó korlátozások lennének, akkor nem lennének ilyen viták és az nyerne aki a legjobb technikát fejlesztené ki. -
mi is jöhetnénk, milyen érdekes hogy csomó helyen szarrá vertük a MC Laren -t és ebben az évben annyira nem sikerült.. Csak mi nem tesszük.. nem ugy mint Te, hogy el lett kenve a szátok és egyből aggodalmaskodsz.
Ne aggódj jövőre kimi nagyon kitörli mindenkinek a könnyét -
Király! KIMI nyert! Forever FERARRI! -
Adler #58987 ha kizárják a McLarent egyből, ki a bánat nézte volna az f1 t?
a ferrari drukkereken kivül senki
lehet számodra baromság ez az elmélet, számomra nem.......nem nagyon érdekelt kinyeri a vb-t, de ne a zöld asztalnál nyerje meg, akik meg csaltak, loptak, hazudtak azokat tényleg büntesség meg, de ugye ez sem müködik, s nem csak azért, mert igen szép brigád lenne a kóterban.
Ferrarinak igencsak jol jött ez a kémügy, még a spájzban sem voltak, amikor kirobbant/kirobbantották, ez is csak nézőpont kérdése. -
Jaja. Még per van ellene Olaszországban. :) -
Btw... rd majd a hűvösről írhatja a fellebbező leveleket, hogy ha ípari kémkedés vádjában elítélik... -
babus #58984 Ajándékba??? Év elejétől kezdve csaltak ki kellet volna zárni őket minimum. -
A hét képe:
-