182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Mondom, az lenne a legjobb, ha csak az egyiket kapnák ki. Aztán Hamilton így mégsem lenne bajnok. Ennek a változatnak örülnék legjobban, ha már ki kéne zárni vkit. :) Mert büntettek is, meg nem is, ki is zártak, meg nem is, és a pályán dölt el a vébé cím, nem a pályán kívül, mint ahogy a kémügy során a McLaren pilótáit - bár Alonso maga vallotta, hogy ki is próbálták a Ferrari beállításait - sem meszelték el ... -
WNW #59054 Nos, ha elfogadnak az ovast, Hami lenne vilagbajnok.. Alonso szempontjabol az lenne a legszarabb, tehat ezert a nyilatkozat... Meg azert, mert ha most elmeszelik a pilotakat is, akkor naluk miert nem ugye....
-
Ralf out! Ez bizti. -
Dj Siegfried #59052 Hihetetlen, hogy mik vannak......! Dennis cimbi meghúzhatná már magát! Oda a mclaren becsülete. Alonsot is magával akarja majd rántani....mind1...
Nem tudjátok, hogy kik mennek és kik maradnak jövőre a száguldó cirkuszban? Köszi -
Nem, nem, már tegnap is volt egy szimpatikus megszólalása amikor gratulált. :) -
"A McLaren viszont ezt követően megóvta a futam végeredményét, vagyis bíróságon még megszerezheti Hamiltonnak a bajnokságot.
Alonso ezt a lépést így értékelte: "Ha helyt adnának az óvásnak, az vicc lenne, és abból volt már elég idén. Ha ilyesmi megtörténhet, eltemetheti magát ez a sportág". "
Első szimpatikus hozzászólása Alonsónak
-
madmanic #59049
Ha ki is zárják őket, akkor sem biztos, hogy Hamilton a bajnok...
-
Adler #59048 ott a pont
még nézni is rossz volt, hogy hamilton a felzárkozási szakaszban néhány autót szinte állva hagyott, ferraris brigád lekörözte majdnem az egész mezőnyt, persze ők a fasza gyerekek, de ki tudja, lehet Davidson vagy Liuzzi is menő csávó lenne, csak gyengébb menedzsmentjük.
Hondának,Toyotának inkább negativ reklám az idei szereplés. -
Az az igazi baj, hogy az egesz F1 addig "ertekelhetetlen" marad, amig egy pilotanak csak 2-3 ellenfele van az es nem 21. Messze nem nevezhetjuk autoversenynek azt, amikor a mezonybol 16-18 auto csak azert van, hogy megtoltsek a palyat es hogy reklamfeluletek korozzenek:) Persze tudom, hogy ez prototipusrol, penzrol, csapatrol, gyarol, szponzorol, stb. szol, de en jobban orulnek ha normalis autoversenyt latnek a kiraly kategorianak kikialtott sorozatban... -
toretto r34 #59046 Az a baj hogy az egész forma1 vezetősége mejdhogynem mind angol és hami is az meg a mclaren is az igy hát persze hogy ezt a párost fogják tolni sőt Bernie kijelentette hogy hami a kedvence és igy persze hogy belekötnek az utolsó füszálba is -
Zóanagyvarázsló #59045 Sajnos az FIA ítéletei józan ember számára követhetetlenek. Lehet, hogy a Spykerrel nem is foglalkoztak volna (kit érdekel alapon), lehet, hogy kizárták volna őket.
G_ArchAngel: Én McLaren-szurkolóktól, Ferrari-ellendrukkerektől és pláne semlegesektől is hallottam, olvastam, hogy nagyon nem tetszik nekik a fellebbezés. A népek nem szeretik az ilyesmit. Persze nyílván vannak sokan olyanok is, akik örülnének egy így szerzett címnek. -
G_ArchAngel #59044 Ha Kimitől elveszik a címet, akkor mehetnek a kukába a tegnaptól szalagon gyártott relikviák, könyvek, ruhák - ez pedig sok embert rosszul érintene, köztük befolyásos embereket is...
Arról nem is beszélve, hogy az F1-rajongók minimum 40%-a Ferrari és/vagy Kimi drukker, tehát sok dühös emberke lenne a Földön, akik hamar széthordanák a Paragont vagy a FIA-központot vasúti töltésnek...:) -
Adler #59043 de ez egyben veszélyes is
ha a spyker produkál ilyet, akkor azt gond nélkül elmeszelik, mert a spykeren nem mulik a nézetség, az un. nagy csapatokon meg igen.
ráadásul ennek ismeretében az emlitett csapatok feszithetik a hurt.
a sportág és a nézettség nem ugyanaz, legalábbis nekem, neki biztos:) -
Ferrari85 #59042 Aki tegnap nem látta vagy nincs meg neki a gp nálam megtalálja!Mondjuk az egész évadot:):)ÜDV Priv! -
Zóanagyvarázsló #59041 Az FIA már korábban is gyakran hozott olyan döntést, melynek értelmében inkább a pályán hagyta eldőlni az eredményt, illetve nem mert beleszólni a versenybe. Másrészt maga Ecclestone jelentette ki, hogy eredetileg ki akarták zárni durvábban a csapatot, de ez ellen minden befolyását bevetette, mert az nem tenne jót a sportágnak (értsd: nézettségnek). Szóval ez így messze nem tűnik misztikus összeesküvés-elméletnek. -
madmanic #59040 Szerintem meg Hamilton örülne a legkevésbé, ha így lenne VB.
Rányomná a bélyegét az egész pályafutására... -
Zóanagyvarázsló #59039 Hagyjuk! Nincs értelme erről vitatkozni, ha az innen-onnan levont következtetést is tényként kezeled. Te azt gondolod, én mást. -
DJ BP #59038 Ez az, kezdd unalmas és gyerekes lenni az összeesküvés elméletek gyártása. Néhányan amint nekik kicsit nem tetsző döntést hoznak, már kezdődik, hogy mert ezt tolják, mert amazt...
Sőt néhányak már akkor is gyártják úgy látszik, amikor szte az FIA csak AKAR tolni vki, de mégse :DD -
DJ BP #59037 de miért akarná, FIA csak megvizsgálta, de NEM BÜNTETETT, ennyi... A Meki meg fellebbez. Nem tol itt senki semmit. -
akkor jövőre alonso hol folytatja? -
Adler #59035 ezek az összeboronálások meg hasonlók mindig olyan szánalmas kisérlet arra, hogy végre igazi verseny legyen a pályán, előzésekkel tarkitva, ne pedig a boxutcában döljön el ki nyer.
Felesleges probálkozás kiküszöbölni hülyébbnél, hülyébb szabályokkal az autók ill. csapatok közötti különbségeket is,valahogy máshonnan kell közeliteni:) -
Az egészben az a legjobb, hogy itt húzod magad ezen, teljesen világossá téve előtted ezt az egész botrányos szálhuzogatásos összeesküvést, majd ha lenne rá lehetőséged, oda mennél és nekitámadnál RD-nek, vagy Mosley-nak mint 'mérges újságírónő'..........ők meg csak néznének. :D
Majd néznek-néznek egy darabig, és megkérdezik, hogy ezt a sok mindent honnan veszed?
Mire..hát ezekről, meg ezekről az oldalakról...és most rögtön válaszoljanak erre az összeesküvésre!
:DD
-
Adler #59033 McLarent csak azért nem zárták mert akkor vége lett voln az idénynek, bár volt már olyan, hogy valaki a Hungaroringen bajnok lett, de most ezt nem akarták, ezért született ez a döntés, ráadásként ugy ott szerepelt, hogy akár a jövő évi szezonból is kizárhatják őket, vagy esetleg ponthátrányból indulnak.
ez csak elmélet, semmi bizonyitékom nincs, csak leirtam egy gondolatot -
Nem értettél ez,..túlságosan el vagy foglalva ezzel az elmélettel :)
Az FIA már meg lett vádolva a Ferrari összefonódások által, ebben az évben pedig a McLaren összefonódással,....és ha jövőre a Bímer felkapaszkodik, akkor majd gondolom a Bímer összefonódással...elvégre milyen jó lenne ha felemelkedne egy új csapat.
Az egész úgy röhejes ahogy van. Mint ahogyan az is komolytalan, hogy bejelentenek egy vizsgálatot, ami alapján szted el akarják boronálni a VB-t a 'kegyeltjük' számára,...majd nem teszik meg.
Nem érzed a zavart az erőben?
Ott sem dilettánsok ülnek akiket az érzelmeken túl még a rejtélyes összefonódásaik rángatnak. -
Tenyeken alapul.
Egyertelmisittik a Hamiltonnal es a Mercedessel valo kesztyus kezzel banas az egesz szezonban.
Az sem feltuno neked ugy latszik ha tobb fokos elmeres van a France Meteo idojaras mereseben es csak nagyon minimalis az elteres (szazadszazalekok), akkor miert pont annal a ket versenyzo csapatanal vizsgalodtak, akik elotte vegeztek ?
Raadasul ha tobb fokos volt az idojaras elmeresben, akkor a tobbi csapatnal hogy ferhettek bele az adott keretbe, amikor egy azok a csapatok is nagyon minimalis elteressel dolgoznak a minnel nagyobb teljesitmeny elerese miatt ?
2C fok es szazadszazalekok kozott nem kis elteres van. -
Zóanagyvarázsló #59030 Jó, de enenk ellenére bizonyítéknak tekinted. A tényt és a feltételezést el kellene tudni választani egymástól. És mi a véleményed a másik elméletről, mely szerint a Ferrarinak kellett nyernie a kémügy után? -
Zóanagyvarázsló #59029 Csak kérdezd meg magadtól, hogy az elméletedhez való ragaszkodás inkább valamiféle hiten vagy inkább tényeken alapuló higgadt helyzetértékelésen alapszik. Mondjuk az látszik, annyira hiszel benne, hoygy a másodikat választanád :) Egyébként persze jogod van mindebben hinni, de tényként akkor sem tekinthetsz a végeredményre, mert így vagy úgy, csak egy feltételezés marad, kár elvárni, hogy más is ebben higgyen. -
Ja es meg valami a Ferrarit tolta ?
Mikozben latszatbuntetesekkel sulytottak csak az ellenlabasat ?
Eleg ertelmetlen amit leirsz. -
Mikozben a meres minimum ket fokkal huvosebbet kozolt, viszont a valodi elteres az uzemanyag hofokaban 0.3 illetve 0.2 elteres mutatott.
Raadasul nem is a hivatalos homersekleti adatok alapjan. amit alapul kell venni.
A miert pedig le van irva, ezek uatn tul nagy felhaborodast valtana ki, hogy a FIA latszolagosan bele akar szolni a VB vegeredmenyebe, mikozben a MCLarent mar reg ki kellett volna zarnia. -
Jaku',...eddig a Ferrari-t tolta az FIA, most meg Hamilton-n és a Merga-t?
:)
Ha tolnák, akkor nem vizsgálnák, hanem megbüntetnék a 3 autót, azt szevasz, a tömegek nagy része így is elégedett lenne, a másik része meg amugy is elégedetlen általában.
Szal ha az FIA mint mondod, tolja ezt a srácot..és ezért vizsgálják pont ezeket az autókat, akkor miért nem büntetik meg őket?
Semmi értelme bejelenteni egy vizsgálatot amit végre akarnak hajtani, majd nem végrehajtani. -
Amikor az autóik mentek tönkre állandóan akkor presztizsük veszett el.
Ebben az éveben a gerincességük és tekintéjük... -
Minden jel arra utal.
Csak kerdezd meg magadtol, vajon miert nem a Ferrarit vettek elo hanem pont azokat, akik beleszoltak Hamilton helyezesebe ?
Meg igy is nagy felhaborodast okozna, ha igy nyerne el a VB-t, mikor egyertelmuen latszodik, hogy a FIA es a media mennyire nyomja a sracot.
Valoszinuleg eppen ezert nem merik meglepni, ha pedig a Ferrarinal keresnek a szabalytalansagot, akkor meg nagyobb felhaborodast valtana ki, arrol nem is beszelve, hogy akkor Alonso lenne a VB, nem Hamilton.
-
DJ BP #59023 az egész McLaren egy vicc számomra ezek után...
Eddig a lerohadó autóikon röhögtek, mostmár egész csapaton, szépen épül le az image-ük -
Zóanagyvarázsló #59022 Én nem tudhatom olyan határozottan az igazságot, mint Te, én inkább szekpszissel nézem a dolgokat, de úgy vélem nincs igazad. Ha elutasítják a fellebbezést, akkor az Adler által (is) képviselt elmélet az igaz? Szoros küzdelemben, egy botrányos szezon végén, bármilyen momentumba, bármilyen eredménybe bele lehet magyarázni ilyesmit. -
Zóanagyvarázsló #59021 Te valamit benéztél, én sokal frissebb esetekről beszéltem, melyeka Ferrari és Räikkönen hátrányát okozták, önhibájukon kívül, de jól megnevezhető felelőssel. Én mégis örültem, hogy nem álltak neki arcoskodni Hamilton ellen az időmérő után. Mára talán már ismeretlenül cseng a fair play fogalma, ez a sportág tényleg nem erről szól, pláne a McLaren körül lenne vicces melegetni ezután a szezon után. Ez a lépés egyszerűen nem úriemberhez méltó, hiszen nem más miatt veszítették ela címet. -
Adler #59020 Red Bull is feljavult a végéra, verték a gyári Renaultokat. -
DJ BP #59019 Vettel-Bourdais páros ütne :D -
Adler #59018 számomra sem
szigoruan a hangból intélve olyan volt, mintha az elektronika leszabályozta volna a fordulatot....s jo ideig nem is reagált semmire az autó. -
G_ArchAngel #59017 Világbajnok lett a Toro Rosso új pilótája
Sebastian Bourdais nyerte a Champ Car sorozatot, miután vasárnap megnyerte az ausztráliai, Surfers Paradise-i versenyt.
A francia versenyző akkora előnnyel vezetett a pontversenyben, hogy nem is kellett volna az első között végeznie az ausztrál futamon, ő azonban túlteljesítette a tervet, és remek teljesítményt nyújtva nyerni tudott. Bourdais ezzel zsinórban negyedszerre lett bajnok a sorozatban, a szezonzáró mexikói futamon már nem is kellene rajthoz állnia.
A francia pilóta utolsó szezonját töltötte a Champ Carban, jövőre már a Forma 1-ben versenyez majd, mégpedig a Toro Rosso színeiben. -
Dexantreal #59016