182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ha Rosberg ugyanabban a kocsiban ul es egyenlo felkent kezelik Alonsoval, akkor ma a Mercedes lenne a vilagbajnok. (Persze ehhez kellet az is, hogy nem is tudtak a Ferraria adatokrol, majd nem is hasznaltak fel, csak kiprobaltak a szimulatorban azt, amirol tudomasunk sem volt :D ) -
ha kimi a vb az massának is jó mert a csapatba marad és neki is biztos a helye a csapatnál -
Hát pl. egy kétszeres bajnok nem tudta. :) -
Én biztos vagyok benne hogy elengedte Kimi-t, leginkább az ahogy Kimi hátbaverte amikor beszélt a verseny utáni nyilatkozatoknál...volt egy pont amikor Massa arról beszélt hogy azért szerette volna megnyerni a futamot, és akkor Kimi hátbaveregette.
Mert Kimi is gyors volt, talán meg is verte volna, de Massa taktikája elég lett volna a győzelemhez, és vívni kellett volna vele, ha nincs leosztva (nagyon helyesen szvsz).
Hamilton hibájában bőven benne volt a csapat, főleg a gumiügynél.
De tök mindegy, én pártolom ha egy versenyző minden körülmények között a győzelemre hajt, és Hamilton ezt tette.
Amikor a rajt után Massa bezárt és meglassult, hogy Kimi melléérjen teljesen, akkor már eldőlt a két Ferka vezetése, Alonso akkor kapott sanszot amikor Kimi autója megriszált, és ezért Hamilton elvette a gázt.
...és mit csinált Hamilton, amit a legtöbb versenyző, azonnal vissza akarta venni a helyét.
..és sztem ezt jól csinálta (egyébként sem ezen múlt), a közvetítőink meg ezen csámcsogtak, amikor pedig az orruk előtt volt egy versenyszitu...azon csámcsogtak hogy ezt most miért, csak röhögtem.
Persze okosabb lett volna, mert ugye ez rizikó...de erről szólt az F1 sztem. -
Úgy könnyű jónak lennie hogy jó kocsit tolnak a segged alá!
Ezt más is meg tudta volna csinálni -
Korrekt 

-
Sztem Kimi és Hamilton.
Nekem kicsit necces lett volna ha Hamilton megnyeri újoncként, de a végére már megbarátkoztam a gondolattal.
Viszont Kimi is megérdemelten lett bajnok, sztem nem volt könnyű neki a beilleszkedés, az egész MS utáni várakozás és hiány miatti elvárások, légkör.
Nem is ment neki könnyen, de az nagyon tetszett, és örülök neki hogy fontosnak tartotta megemlíteni a nyílatkozata végén, hogy szereti a csapatot, és különleges élmény neki ott versenyeznie.
Mert Kimi-t nem olyan arcnak ismertem meg (így ismeretlenül), hogy mondana olyan dolgot amit nem gondol sajátjának.
Szal sztem új gumin, új csapatnál, MS után...szal sztem nagy dolgokat csinált.
Hamilton detto, új autó, idióta felhajtás, és több olyan pálya ahol még nem versenyzett, vmint egy világbajnok csapattárs...sztem ő is megérdemelte volna.
De sztem a legjobb lett a végeredmény,...Kimi-nek már nagyon érett egy bajnoki cím, jövőre pedig Hamilton is éhes lesz már, vmint ismerni fogja a pályákat..stb.
A kipörgésgátló kivételével, és ezekkel a versenyzőkkel egy nagyon jó idényt várok. -
Nem érdemelte meg. Lévén a nyomás alatt csinált két olyan hibát (az utsó előtti és az utolsó futamon) ami a VB címébe került. Kimi pedig nyomás alatt hozta a maximumot. Nem beszélve arról, hogy milyen autóval is versenyzett egész idényben és utána még szépen a pofájába is hazudott mindenkinek róla...
Az meg hogy Massa mennyire engedte el Kimit kérdéses... Mindketten maximumot autóztak végig. -
Örülhet, hogy nem zárták ki Alonzo-val együtt az egyéniből is őket, de hagyjuk ezt.
Amúgy is kapott egy pontot a végén is Kimitől.
-
Szerintem az idei év után csak Hamilton érdemelte volna meg a VB címet. Újoncként idejött és "szarrávert" mindenkit lehetett esős vagy száraz időjárás. Kiminek szurkoltam mindig is de idén valahogy semmi extrát nem mutatott ha jó eredményt értek el az a taktikának meg a csapatnak volt köszönhető semmi egetrengető dolog nem ugrik most be amit véghezvitt.
Hamiltonnak nagyon nincs szerencséje mivel Alonsoval is meg kellett kűzdenie (Ferrarinál ilyen szó sincsen és hiába ájuldozott Palik attól, hogy milyen korrektül megoldották a helycserét a futamon ha Massa nem engedi el (mint ahogy a szabályban ki is van kötve) akkor Kimi nem világbajnok.
Ja, mielőtt Kimi ellenesnek tűnnék leszögezem újra, hogy mindig is neki drukkoltam de ezt az idei címet kizárólag Hamilton érdemelte volna meg. -
jefferson83 #59087
Korrekt nyilatkozat:
Hamiltonnak nem kell megóvott vb-cím
A 22 éves brit kijelentette: ő tiszta körülmények között, a pályán akar nyerni és nem a bíróságon hozott ítéletekkel.
Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a McLaren fellebbezése után a világbajnoki cím sorsa, s bár kevés az esélye, hogy kizárják Heidfeldéket, majd elveszik Räikkönentől a vb-elsőséget, Lewis Hamilton kijelentette, nem is kér az ilyen győzelemből.
- Rossz lenne, ha a fellebbezés után megnyerném a világbajnokságot. Számomra csak egy útja létezik a sikernek: a pályán, tiszta körülmények között nyerni. Nem akarok úgy győztes lenni, hogy valakit kizárnak, és ezzel az ölembe hullik az elsőség. Kimi remek munkát végzett, vasárnapi győzelmével megérdemelte a sikert, kegyetlen és igazságtalan lenne elvenni tőle a világbajnoki címet, és a sportágnak sem tenne jót - nyilatkozta rendkívül sportszerűen Hamilton.
-
az is lehet Hamilton és Kimi is VB lesz :-) -
Nani17 #59085 ó anyám,meddig kell idegebetegnek lennem :P Kimi nagyon megérdemelten nyert! -
Jelen állás szerint az FIA Világbajnokként kezeli Raikonnent. De! A Mclaren fellebezett a benzin kérdés miatt. Most valszeg több hetes huza vona után majd eldöntik hogy helyt adnak nem adnak.. Kizárnak nem zárnakstb.
Szóval nem fogjuk egyenlőúre megtudni! -
hehe!
megszívtad:D
de nyomi vagy:D -
Nani17 #59082 nah most akkor már hivatalosan is Kimi a bajnok?mer egész nap idegeskedek mer 200%-os Ferraris és Kimis vaok :P erősítsétek már meg mer idegbaj kapok xD -
BAn!!! Legalább 1-2 éves!!! -
tudsz róla hogy szánalmas vagy?
-
jajj bocs - Räikkönen így irják helyesen -
Szerintem Hamilton most már sehogy sem lehet világbajnok. Mivel hogy az FIA rögtön elutasította a McLaren feljelentését a benzin probléma miatt, most majd másodszor pont elfogadják, és megadják az egyéni világbajnokságot annak a csapatnak akitől elvették a konstruktőri világbajnokságot. -
Apuci kicsi térdén vígasztalást nyersz ... -
most biztos, térdelsz a sarokban és apu figyel nagyon:D -
Nem kellett volna kavicságyba parkolni...
ott pár pontot összehozol és akkor most nem ide írkálgatnál hanem hulla részegen buliznál... -
Leggyorsabb körök
Érdekes, hogy Alonso mennyire hátul van. -
De ha megfelelő hőmérsékleten lett volna a benzin, akkor sem biztos, hogy megelőzi Hamilton őket. Vagy az a pár fok olyan sokat számít? -
-
Vlala #59069 Nem érzitek néha úgy, hogy a Forma1 autók, futamok nélkül is működne? Végül is, lassan általánossá válik, hogy tökmindegy, ki hányadikként fut be, úgyis az ügyvédek, a botrányok, a pénz és a pofa dönt el mindent. Persze, azért mondjuk ki, hogy ez nem újkeletű dolog, többek között a Ferrari "nem használt" kipöergésgátlója, "út közben lekopott" padlólemeze és több, kisebb, eltussolt stikli jelölte ki ezt az irányt.
A lényeg az, hogy a Senna, Berger, Piquet és társaik fémjelezte "Férfias erőpróba" mára "száguldó cirkusszá" alacsonyodott, és folyamatosan bomlasztja a köré épített kultuszt. -
Ezt buktam 

-
Vastag a bőr a McLaren vezetőinek az arcán. Nem baj, már a fél világ gyűlöli őket. -
Ezért hajtott a leggyorsabb körre. Eddig én sem értettem, de valszeg ezt is szemelőtt tartják a versenyzők. -
MasterJay #59065 Ez pofátlanság!
Elismeri (Alonso), hogy a McLaren kipróbálta a Ferrari beállításait. Ebből isten tudja, hogy mit használtak és mit nem. Ki is zárják őket a csapatversenyből. Örülhetnének, hogy nem kaptak más büntetést és még itt a végén vergődnek egy sort. Mert nem az a szerencsétlen Hamilton nyerte a vb-t. Igaz útálom Alonsot is, de Hamilton überel mindent. A futam elején is látszott, hogy mennyire tapasztalatlan és ideges. Hibát hibára halmozott. Mikor nyert Kimi örültem, hogy egy nagyon jó idényt láttam és az nyert aki megérdemli. -
Mikor lehet majd megtudni, hogy milesz a döntés? -
Zóanagyvarázsló #59063 Na ja, tényleg nem jelenti azt. A szabályok mindig úgy vannak csűrve-csavarva, hogy egyénileg variálhassnak a döntésnél kedvük szerint. Lásd például a McLarent, ki van zárva a csapat, de vehetett el pontokat a Ferraritól (meg a többiektől) a kontruktőröknél is, ha előttük végez. -
Mert?
3 pontal szerzett kevesebbet, mint Trulli.
Egyébként észrevettétek, hogy a verseny utolsó előtti körében kimi még biztos ami biztos alapon megfutotta a leggyorsabb kört?:D -
fellebbezésről mingyárt szó lesz a hiradóban a tv2-n -
"Számomra úgy tűnik, hogy a fellebbezés egy hasztalan stresszt jelent mindenkinek"- mondta az elnök az olasz RAI rádióadónak. "A szabályzat ugyanis kimondja, még ha ki is zárnak autókat a versenyből, az nem jelenti azt, hogy a pontokat a többieknek adják." -
"Alonso ezt a lépést így értékelte: "Ha helyt adnának az óvásnak, az vicc lenne, és abból volt már elég idén. Ha ilyesmi megtörténhet, eltemetheti magát ez a sportág". "
Te jó ég... ebben nincs semmi szimpatikus. Egyszerűen zsigerből utálja Hamiltont. Mégis mi mást nyilatkozna? Ha Alo címéről lenne szó, biztos lehetsz benne, hogy nem ezt mondaná! Vagy gondolod önként lemondana a címről más javára? -
DJ BP #59058 mondjuk sosem volt a teljes mezőny egy súlycsoportban, ha meg tudna erősödni a BMW meg a Renault, azzal talán jövőre összeállhat egy 8-cas élboly, jó lenne -
Nem fog hiányozni. -
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azt állítja:
"Számomra úgy tűnik, hogy a fellebbezés egy hasztalan stresszt jelent mindenkinek"- mondta az elnök az olasz RAI rádióadónak. "A szabályzat ugyanis kimondja, még ha ki is zárnak autókat a versenyből, az nem jelenti azt, hogy a pontokat a többieknek adják."