182273
  • b-type
    Most tényleg azt mondod hogy Baumgartner Zsolti is világbajnok lett volna ezzel az autóval?!
    Zsoltink tényszerűen nézve ezt az autót behozta volna a 10. hely környékére...azokon a futamokon ahol minden összejön neki.
    ...egyébként én sem, és te sem tudtunk volna még hasonlót sem produkálni, és én azért több képességet érzek magamban egy majom vezetési tudásánál.

Na ez az a felfogás, ami miatt újra és újra fel kell venni a fonalat.
  • Zóanagyvarázsló
    Alonso rajtbüntetése talán smafu?
  • G_ArchAngel #59135
    „Ferrari-csoda Brazíliában!, A Ferrari számára semmi sem lehetetlen, Raikkönen a Forma-1 Forrest Gumpja, hiszen istenáldotta tehetség, aki keveset beszél, ő egy bizarr antihős” – írta a La Gazzetta dello Sport. Érdekes volt a Corriere della Sera cikke is, amely szerint Alonso szinte jobban örült Kimi sikerének, mint maga a finn pilóta! Végül lássuk hogyan írt a német Spiegel: Raikkönen szöges ellentéte Michael Schumachernek, nem kell hozzá igazítani az autót, ő alkalmazkodik bármelyik géphez, feltéve, hogy az nem egy Mclaren! Ez gonosz célzás volt arra, hogy a finn a brit istállóval öt év alatt nem tudott hasonló eredményt elérni.
  • SzocsA
    miért?
    ott csak a konstruktőri pontokat vették el tőlűk az egyéni pontok megmaradtak!

egyébként alonso nem 2. számú pilótaként ment át a maclarenhez!
    és ahogy csapattal beszélt az annak tudható hogy 2. ként kezelték!
    mivel hamilton ron kedvence volt!
    ha az elején van csapatsorrend márpedig létezett de amikor hamilton nyert beintúlt a nyomatása megváltozott a sorrend! egyébként sok ha van ebben az évadban ha alonso nem töri össze a kocsiját ha hamilton nem kopott gumival megy ha nem esik az eső az utolsó futamokon HA!!!!
  • PeeVee
    Ez a Ralfos beszólás nagyon üt :D Nem gondoltam volna, hogy Kimi megcsinálja! Nagyon király, hogy ő nyert!!! :D ^^^^
  • a.carkey
    Ralf Schumacher: "Semmi sem lehetetlen, kivéve a Toyotánál."
    Khmm ...
  • a.carkey
    Alonsonál a hungaroringi baromsága miatt ment el a vébé.
  • a.carkey
    Gyerekek! Értsétek már meg, hogy ugyan vsz nem volt a McLarennél Ferrari alkatrész beheggesztve a kocsiba, de ha csak belenéztek abba az adatkötegbe, ami csak a Bridgestone gumik egyes pályákra leírt dolgait tartalmazta, ha csak az autók beállításait megnézték (ezeket mind tartalmazta a doksi + e-mailekben is lekommunikálták), már kurva nagy előnyhöz jutott ez a volt Michelines csapat. Ennyi. Meg lehet nézni, hogy hol voltak idén a többiek (Renault, BMW)!!!
  • a.carkey
    Ja és szarra sem vert mindenkit. Nyert 4x és az idén lerobbanhatatlan McLarent behozta abba a pozícióba, ahová adott versenyen minimum való volt. Ezt egy majom - talán még Zsóti is - megcsinálta volna, de ezt most nem feszegetem. Amúgy rajta ment el a McLaren vébé címe! Ha Alonsot legalább idén hagyják első számú pilótának, simán bajnokok!
  • a.carkey
    Mi az, hogy nem engedi el? Láttad, hogy mennyi volt a különbség kettőjük között amikor Kiki kijött a boxból? Hát nem sok! Ráadásul Kimi tök szakadt gumival is bevállalt 3 gyors kört a sikerért. Ha it Massa olyan simán elengedte volna, akkor nem ennyi a különbség ...
  • a.carkey
    Baszki. -17ről nyert vébét. Ez neked nem extra? :)
  • jefferson83
    Nekem Lajos na :ASDSDD
  • b-type
    :)
  • passatgt

:D
  • passatgt
    jobb mint Nakajima(bár lehet csak izgult első futama miatt:))
  • G_ArchAngel #59122
    Újabb dicséretek Räikkönennek

Kimi Räikkönen célba ért. A finn pilótát gyakran 'örök másodikként' emlegették, így a szakértők egyet értenek abban, hogy a Ferrari pilótája megérdemelten lett bajnok.

Gerhard Berger: "A Formula-1-ben bármi megtörténhet, amíg le nem intik a versenyt. Mindig is számoltam Kimivel. Láttunk már hasonlót."

Timo Glock: "Kimi remekül vette az első kanyart. Úgy fest, mintha Kimi és Alonso együttműködtek volna."

Partick Head: "Együtt érzek a McLarennel, mert remekül mentek idén és igazságtalan büntetést kaptak. Ez rossz Lewisnak. Alonsot viszont nem sajnálom. Nem ismerem őt személyesen, de úgy érzem nem kár érte."

Helmut Marko: "A leggyorsabb nyert, megérdemeltem. Én Kimire fogadtam."

Willy Rampf: "A verseny előtt azt kérdezték tőlem, hogy kinek adnám a címet. Azt mondtam Kimi. Azért, mert nálunk kezdte, illetve, mert úgy tűnt lehetetlen küldetés a diadal. Nem hibázott és nyert."

Hans-Joachim Stuck: "Kimi remekül szerepelt az utolsó versenyeken, így megérdemelten lett bajnok."
  • Dodo55
    Nem tudom, én inkább kételkedek Vettel tehetségében.
    Nem mondom, hogy tehetségtelen, de szerintem nem is egy kiemelkedő tehetség.
    Egyszerűen szerintem az van, hogy nem elég óvatos, és gyorsabban mer vezetni mint mások, de emiatt vétett is már 1-2 elég súlyos hibát.
  • madmanic
    Ezt webbertől idézted?
  • b-type
    Luis :))
  • jefferson83
    Alonsora is sokan mondják, hogy ért a vezetéshez és őt bizony elverte ugyan azzal a technikával. Szóval nem csak az autóra kell fogni mindent.

Még mielőtt valaki belekötne, a VB pontállás:

1. Kimi

2. Luis

3. Fernando
  • desigo
    Pontosan-e miatt tetszik az amit Vettel művel...
  • Adler
    hát igen, igy nézve aki tehetségből mutatott valamit az a Torro Rosso pilotája volt, Vettel azt hiszem.
  • b-type
    Nem kell isteníteni az ziher, én spec. inkább csak védem
  • toretto r34
    Sokan ugy istenititek hamit deegy volt pilota azt mondta asztiszem Prost hogy hami nem tehetségesebb mindt a többi pilota hanem jó a szekér ami alatta van. Megnézném hogy akkor is igy istenitenétek ha mondjuk a spykerrel ment volna.
  • b-type
    Ja, hozteszem Brazilia is azon pályák egyike volt ahol Hamilton még nem vezetett. :)
  • b-type
    így nem tudta utolérni a 3 kiálláson lévő Heidfeld-t, Rosberg-t.
    =
    így nem tudta utolérni a 2 kiálláson lévő Heidfeld-t, Rosberg-t.
  • b-type
    Ha nézted volna a versenyt akkor sztem könnyebb lenne :)
    Hamilton-nál bepróbálták a 3 kiállást, amiből a puha gumis kiállás nem müködött, így nem tudta utolérni a 3 kiálláson lévő Heidfeld-t, Rosberg-t.
    Hozteszem Rosberg a két kiállással megelőzte Kubica-t is aki tényelg nagyon gyors volt, de szintén 3 kiálláson volt.

Itt a braziloknál a Merga nem volt olyan erős mint a Ferrari, látszik ez Alonso eredményén is aki pedig zavartalan versenyt futott, Hamilton mégis nagyon gyors volt, nála gyorsabb csak Kimi tudott lenni,...és MS-t 7szeres bajnokként nem kellene összehasonlítani Hamilton-nal, mert mit is vársz, hogy jobban szerepeljen? ..és akkor talán elismered hogy méltán lett volna bajnok idén? :)

ez a GP2-s ügy meg eleve hülyeség, ha megnézed Glock idei évének a második felét akkor nem is érted hogy lehetett bajnok.
    Magny Cours-tól kezdve, ahol összeütközött a saját csapattársával.
    A 'ha' dolgokkal meg azért nem kell foglalkozni, mert pl. tavaly Capirossi akkor bajnok lett volna a MotoGp-ben, hiszen olyan sok versenyt hagyott teljesített sérülten, vagy nem teljesített.
  • [Jakuza]
    Es azonosak voltak a ket versenyzo kozti feltetelek ? Nem.

Amugy a -ha dolog, 3 versennyel kevesebbet futott vegig Hamiltonnal Piquet, a tavalyi szezonban, hiszen volt egy olyan verseny is, amin el sem indult, raadasul ott plusz pontokat kapni, ennek ellenere alig verte meg.Itt meg sikerult 17 pontrol betliznie 2 futam alatt, amire nem volt meg pelda. Ez az amin lehet kuncogni, mekkora idiotak vannak a Mercedesnel, a Kinai nagydijra visszatekintve, mert ha a ket versenyzojuk kozott azonos felteteleket teremtettek volna akkor mar reg megnyertek volna a VB-t.
    A versenyen valo szereplese pedig nem "ha" kategoria, 20mp hatranyt nem tudott ledolgozni 70 kor alatt, az egyik leggyorsabb autoban.
    Csak nezd vissza az elozo evet, ott mi tortent.
    A csodat mint az elozo evben is a Ferrari szolgaltatta a Brazil nagydijon, ez teny, nem pedig felteteles mod.

Kijelenthetjuk nyugodtan, a Mercedes csalassal se tudta megnyerni az idenyt, meghozza ugy, hogy a media szerint ok rendelkeztek a ket "legtehetsegesebb" pilotaval a mezonyben.
    Mikozben Kimi kozel sem olyan kondiciokkal kerult az F1-be, lehet ezen elgondolkozni.
  • madmanic
    talán..

Haug nagyon úgy nyilatkozott többször is.
  • BaliBoy
    Egyébként kár a kínais ügyön lovagolni. Ha Haminak sikerült is volna befordulnia a boxba, már akkor is büntetést kapott volna, hiszen a mintázat már régen nem látszott.
  • Adler
    lehet baromság, de nem árt kijelölni csapaton belül, ki az első számú pilóta, én biztos kijelölném az elején, azzal a kitétellel, hogy bármikor megváltoztathatom:)
    Ron nem tanult a Senna Prost esetből, duzzogni meg nem lehet, végülis az is egy munkahely, az van amit a főnök mond.

Elszerződik Alonso?
  • Zóanagyvarázsló
    "Kimi hibájánál sztem zavarhatta Kimi-t, de nem hátráltatta."

Így talán pontosabb, de Kimi hibáját Hamilton hibája okozta. Egyébként tényleg léynegtelen, jóhiszeműen álltam hozzá a dologhoz, eszem ágában nem lett volna büntetni az újoncot, de Räikkönen végezhetett volna előrébb az edzésen. Massát azért nem tudta volna megfogni.

"De mindegy is már, én már a jövő évre gondolok :)"

Én meg már régóta, mert az ítélet után nem hittem benne, hogy még jó is lehet a vége. Különben jó lenne, ha a McLaren is a jövő évre gondolna...
  • Csuhai G
    Tényleg korrekt!
  • b-type
    Persze, nem akarom én sem bárkivel szemben futtatni Hamilton-nt, mindenki vívta a maga versenyét.
    csak ami odatartozik neki, az sztem odatartozik.
    Kimi hibájánál sztem zavarhatta Kimi-t, de nem hátráltatta.
    De mindegy is már, én már a jövő évre gondolok :)
  • Zóanagyvarázsló
    Én is többre tartom Hamilton idei teljesítményét, melyet éppen az is emel, hogy Alonsóval is meg kellett küzdenie. Ugyanakkor - bár nem szeretem a spanyolt - ő sem volt rossz idén, nem kellene úgy tenni, mintha nulla teljesítményt produkált volna, lealázva azért nem lett. Kubicának sem a balaesete vagy a boxutcába való szerencsétlen beállása volt a legértékesebb momentuma idén. Kiminek is voltak hibái, pár időmérőt rontott. És ha már Kiminél és az időmérőknél tartunk, megemlíthetjük Hamilton hibáját, mely éppen a riválist hátráltatta. Igazán odafigyelhetett volna jobban.
  • b-type
    Lehet :)
    Én azt láttam hogy Alonso hibázott időmérőkön (Indianapolis), hibázott Montreal-ban (futam), és hibázott a Japó futamon, ahol nekicsapta a verdát a falnak.
    Ezzel szemben a kategóriaújonc srác, kőkeményen ment Monaco-ban (Kimi), NurburgRing-n defekt miatt leszállt a pályáról, és az utolsó előtti versenyen hagyta a csapat taktikai okok miatt vásznas gumival kört futni, míg megszünt a tapadás...komolyan az utolsó köre már egy vicc volt.
    Itt pedig kidobta a váltó a sebességet.
    Sztem jóval kevesebb cirkusszal jóval meggyőzőbb eredményt ért el,...sokszor olyan pályákon, amit nem is ismert, pláne igen nehéz körülmények között, mint a nagyságrendekkel tapasztaltabb és kétszeres bajnok csapattárs.
  • Kit--Kat
    Nem bírtam idén Hamiltont, de a klvalitásait NEM lehet kétségbevonni.
  • b-type
    Sőt akár Glock is ha nem az év felénél vált csapatot, talán még én is ha elindulok.
    Sőt idén is lehetett volna sok mindenki bajnok, ha olyan kocsiban ül, és ha nem esik ki vele többször mint aki ténylegesen ül benne,...ja és persze ha hozza azokat az eredményeket.
    Sok mindenki lehetne bajnok ha a 'ha' dolgok úgy alakulnak.
    De a lehetőségekkel élni kell tudni.
    Vettel az első versenyén egy Bímer-rel 8. helyen futott be, úgy hogy Heidfeld kiesett előtte technikai hibával.
    Hamiklton dobogón fejezte be az első versenyét.
    Rosberg-nek és sutil-nak ...akik versenyeztek Hamilton ellen, igen jó véleménye van Hamilton-ról..és ez talán jelent valamit, vagy legalábbis kellene.
    Mindenesetre többet mint a -ha- dolgok.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem azért úgy tűnt, mintha Alonso az utolsó futamig versenyben lett volna, és ugyanannyiszor nyert volna, mint Hamilton. De lehet, hogy én mást néztem :)
  • [Jakuza]
    Mas, azert statisztikat megneztem volna arrol, hanyan remenykedtek abban, hogy Hamilton veghez vigye azt a palyan, amit elozo evben Sumak megcsinalt.
    Neki nem ment, mert a fene nagy tehetseg nem Sumak kvalitasu.
    Idetartozik az is, hogy Piquet is lehetett volna VB a GP2-ben, ha nem esik ki ketszer tobbszor mint Hamilton, csak ot valahogy azota elfelejtettek megemliteni.