182273
  • M@TriX
    a f...m tele van már a free tárhelyekkel, hogy állandóan hekkelgessem őket... mé nem szeretik a hotlinket? ;)

pár pill és menni fog, csak most új kódot kell illeszteni az swf után és menni fog.
  • a.carkey
    "... az FIA feltehetően egy olyan vizsgálatot végzett el, ami egyébként nem tartozik a szokásos rutinhoz. Hogy ez pusztán az ellenőrök lelkiismeretességén múlt, mert a vb-döntőre tekintettel nem akartak elsiklani a szabálytalanság legkisebb gyanúja felett sem, vagy az egyikük különös jóindulattal viseltetett a McLaren iránt, ezért addig keresgélt, amíg talált valamit, nem tudjuk - ki-ki eldöntheti maga, hogy mit gondol."
  • a.carkey
    Ez itt a lényeg!
    "Nem sikerült pontosan kinyomoznom, hogy a fenti paragrafus mikor került be a szabályzatba, de annyi bizonyos, hogy a 2004-es kiadásban már szerepelt. Ami azt jelenti, hogy legalább negyedik éve van érvényben, eddig mégsem próbálták kijátszani - most viszont, éppen a döntő pillanatban, mindjárt ketten is?"
  • DJ BP
    ,,Tudod miért versenyeztette Ron Dennis Hamiltont Alonso ellen? Azért mert tudta, hogy ha akarja meg tudja verni és azt is tudta, ha az utolsó futam előtt pontokat hoz rajta akkor az utolsó futamon mondhat neki bármit Alonso képes lesz bármit megtenni azért, hogy Ő legyen a világbajnok (ezt a bármit ugye nem kell részleteznem). Ezt akarta elkerülni. És itt cseszték el."

Ember, ha ott beér 3-4-ként Hamilton ő a VB... Mit kínlódtak volna még Alonsoval? Igenis elb*szta Ron

• BaLeeX
    Áhh nem tudom minek írok még ide elvakult ferrari fanok közé de egy próbát azért még teszek.

Tudod miért versenyeztette Ron Dennis Hamiltont Alonso ellen? Azért mert tudta, hogy ha akarja meg tudja verni és azt is tudta, ha az utolsó futam előtt pontokat hoz rajta akkor az utolsó futamon mondhat neki bármit Alonso képes lesz bármit megtenni azért, hogy Ő legyen a világbajnok (ezt a bármit ugye nem kell részleteznem). Ezt akarta elkerülni. És itt cseszték el.
    Ezért mondom, hogy Hamiltonnak még a csapattársánával is meg kellett kűzdeni egész szezon során míg a Ferrarinál tényleg csapatszellem volt és nem volt hasonló probléma. De, hogy ebből valakinek az jön le, hogy Kimi jobban megérdemelte a vb címet hát lelke rajta. Tanulság: nem szabad Alonso felfogású pilótát szerződtetni aki azt hiszi ő az atyaúristen és neki nem parancsolhat senki.
    Hamilton kezében volt a dolog de a kapkodásával elqrta így utolsó futam alapján tényleg nem érdemelte meg de egész évet nézve szerintem más a helyzet. Meg mondjuk azt sem kellene elfelejteni, hogy míg Hamilton első évét töltötte itt addig a többiek már rengeteg évet a forma1-ben eltöltött rutinos pilóták voltak.

Lehet ugatni, nem érdekel, ez a véleményem.
  • G_ArchAngel #59212
    akkor a németek...

Sutil - kivásárolható
    Vettel - fix, de ha nagyon muszáj, akkor van az a pénz amiért megvehető
    Rosberg - fix, de ha nagyon muszáj, akkor van az a pénz amiért megvehető
    Heidfeld - fix, és szerintem kicsit haragszik is a Mercedesre
    R.Schumacher - én adnék neki egy esélyt, szerintem Williams-es teljesítményét újra előtudná szedni
  • madmanic
    Na neeee..... Az évezred vicce remélem...

• b-type
    Nem rossz...én kimondtam volna, hogy sztem RD-nek mennie kellene a csapattól.
    Ez az év olyan sokat ártott szvsz a McLaren-Mercedes-nek, hogy ilyenkor ezt szokták lépni, minden téren elbukott.
    -Elbukott a kémügyben, ahogy a cikk írja, vagy azért mert hazudott, vagy azért mert nem tudja mi folyik a csapatban....márpedig ez elég lényeges dolog volt ahoz hogy ezt tudnia kelljen.
    -Elbukott azért is mert ekkora előnyből el tudta bukni a VB-t,..úgy hogy az autók nem lettek rosszabbak.
    -Vmint elbukott Alonso-val szemben.
    ..és elbukott azért mert hagyta hogy rossz megítélése legyen a csapatnak.
    ..hoztartozik az is ahogy Monty elment, és hogy Kimi azt nyilatkozta a VB megnyerése (mert sztem megnyerte) után, hogy a Ferrari így meg úgy, és szereti őket.
    Miközben sokaknak, és nekem is azért volt furcsa látni Kimi-t vörösben, mert ő már szinte McLaren arc lett.
    Sztem ilyen sokat nagyon régen, talán a nagy balesetnél bukott a csapat.
    Szal sztem RD-nek mennie kellene.
  • G_ArchAngel #59209
  • Shiwo
    speciel nálunk sincs semmi ott, csak nagy kékség..
  • DannyL
    Opera alatt meg semmi nincs a helyén.
  • a.carkey
    Force India
  • Shiwo
    detto
  • minimize
    banner nálam sem ok, firefox alatt.
  • minimize
    priv. ment.
  • nearo
    nekem nem jön be a banner :(
  • Zóanagyvarázsló
    A szabályalkotást elnézve, mindig az jut az eszembe: ezek már évek óta azt tesztelik, mivel tudják elüldözni a nézőket...
  • Dodo55
    Lol, környezetbarátság! Az kell ám a nézőknek! Sok zöld fa a pálya mellett, mert ugye azért nézzük a Forma 1-et...
  • Vucli
    2008 tól 10 évre befagyasztják a motorok fejlesztését

A 2 indok:1. a sport környezetbarátabbá váljon, nem értem ,hogy lehet vmi környezetbarátabb ha nem fejlesztik
    2. a költségcsökentés, a nagy csapatok, majd a kasztnira költik a plusz pénzt is , és?
  • WNW
    Haaaaat, Kimi is tud am nyilatkozni...:

"Az utolsó futam nagyon érzelem dús volt. Az első négy versenyző közül senki sem vett vissza, a pozíciókért harcoltunk a vetélytársakkal. Talán ez volt az idei legjobb rajtom, és talán megelőzhettem volna Felipét az első kanyarban, de volt egy tervem, és ebben nem szerepelt a csapattársammal való csatározás."

"Gyorsabb tempót is diktálhattunk volna, és szeretnék ismét köszönetet mondani Felipének a támogatásért: mindent tőle telhetőt megtett, mint egy tökéletes csapattárs. Csapatként nem tehettünk többet, minthogy kettős győzelmet szerzünk, amikor áthaladtam a célvonalon már az volt a fontos, hogy mit csinál Hamilton."

Most akkor verre mentek, vagy setakocsikaztak..?!?! Neki volt terve, vagy a csapatnak, ami Massa segitseget is tartalmazta...?!?! Nem kene annyit inni..:)))))))
  • bujcsik555
    nem tudna vki dobni egy linket ahol az f1 futamokat le lehet tölteni?
  • WNW
    Az oreg kezd meghulyulni, vagy mar 2010 utanra gondol szerzodesileg.. Alonso meg az exbajnokhoz illo viselkedes, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosan.

Egyébként Ron Dennis is helyesli a Ferrari stratégiáját.

Annyiból viszont a jogos a felvetés, hogy kissé álszent a szabályozás. Ezzel nyílván a döntésahozók is tisztában vannak, azt si tudják, hogy telejsen nem lehet kizárni a csapat befolyását a sorrendre, inkább azért hozták a szabályt, hogy a látványosabb, tényleg nem túl elegáns esetekre ne kerüljön sor. Az egy pilótás felállásnak nem lenne sok értelme, hiszen kevesebb pilóta lehetne versenyben a címért, elmaradna a csapatverseny (bár sokakat nem érdekel, a motorgyártóknak, istállóknak fontos, ez alapján osztják ki a tévés jogdíjakat, ráadásul tradícionális eleme a Formula-1-nek), ráadásul ha valami történik egy pilótával (baleset, szerződésbontás, bármi extrém), akkor a csapat egész szezonja oda.
  • Shiwo
    hiába magyarázod, úgyse érti..
    oka:

"Egy angol lekerül a pokolba, egyenesen a Sátán elé. A vén patásnak jó napja van, ezért engedi, hogy egy napig sétálhasson és nézelődhessen a pokolban, még kísérőt is ad mellé egy ördög személyében.
    Mennek, nézelődnek, egyszer elérnek egy üsthöz, mely tele van emberekkel, és egy ördög áll őrt mellette.
    - Ez mi? - kérdezi az angol.
    - Ebben az üstben amerikaiak vannak. Ha valamelyik ki akar mászni, akkor az őr a vasvillájával visszanyomja.
    Továbbmennek, megint elérnek egy üsthöz, tele emberrel, mellette őr.
    - És itt mi a helyzet?
    - Ebben az üstben franciák vannak. Ha az egyik ki akarna mászni, az őr visszanyomja.
    Ismét továbbállnak, egyszer csak elérnek egy üsthöz, ami színültig van emberrel, de őr nincs mellette.
    - És itt miért nincs őr? -kérdezi az angol.
    - Ebben az üstben magyarok vannak. És ha valamelyik ki akarna mászni, akkor a többi visszahúzza."
  • Amiga
    A McLaren Kínában tette tönkre a saját világbajnokságát, amikor Hamiltont Alonso ellen versenyeztették ahelyett, hogy szépen kizárták volna Raikkonent a pontvadászatból. A futam elején Hamiltonnak még 17 pont előnye volt a finnel szemben, vagyis elég lett volna egy 5. hely ahhoz, hogy Hamilton és Alonso házibajnokságot játsszanak Brazíliában.

Ehelyett a faszari Ron Dennis, aki váltig hangoztatta, hogy nála mindkét pilóta egyenlő, fellniig koptatott gumikkal versenyeztette Hamiltont, HOGY MEGVERJÉK ALONSOT és Hamilton már Kínában bebiztosítsa a világbajnoki címet. Ha tényleg mindkét pilótája egyenlő lett volna, nem kockáztatott volna ennyit és Hamilton ma VB lenne.

Ami pedig azt illeti, hogy csapaton belül az esélytelen pilóta hagyja nyerni a világbajnoki címért küzdő társát: ebbe belekötni MONDVACSINÁLT ÜRÜGY. Ha Massa ezen a versenyen megverte volna Raikkonent és ezzel kiütötte volna a kezéből a világbajnoki serleget, akkor MASSÁT ELMEGYÓGYINTÉZETBE UTALTATNÁM. Ez nem fair play lett volna Massa részéről, és szerződés ide vagy oda, úgy kirúgták volna érte a Ferraritól, hogy a lába sem érné a földet.

Ráadásul nem sportszerűtlen még a szándékos elengedés sem, mert ez nem csapatutasítás: Massa a saját akaratából nem szállt rá Kimire és valljuk be, a helyében mi sem tettük volna.

Precedensértékű példa: 2006. Kínai Nagydíj. Alonso a középső etapban belassult. Fisichella egy darabig körözött mögötte, sőt, néha mellé zárkózott az egyenesekre, hogy Schumi ne tudja megelőzni Alonsot. Aztán Fisichella kénytelen-kelletlen leelőzte Alonsot és kiautózott vagy 15 mp előnyt. A 2. kerékcsere után Schumacher megelőzte Fisichellát. Ekkor Fisichella látványosan, körönként két mp-t belassult, és Alonso visszaelőzte. Ezután Fisi visszagyorsult. Mit mondott a verseny után? Azt, hogy egy ponton a verseny során vibráció lépett fel, de szerencsére megszűnt. Tudtuk, hogy szándékosan engedte el Alonsot, de ki kötött volna bele, mikor egyértelmű, hogy Alonso a bajnoki címért harcolt? Valaki már írta, hogy a F1 csapatmunkáról szól, és ez így igaz. A McLaren azért vesztette el csodával határos módon a VB-t, mert nem volt csapatmunka, sőt, a csapat érzelmileg Hamiltont támogatta (csak látni kellett az arcokat, amikor az időmérőkön rávert Alonso körére).
  • M@TriX
    köszönet ;)
  • BaLeeX
    Rajzold le légyszíves.
  • G_ArchAngel #59190
    a sajtónak, rajongókank, szponzoroknak megkell felelnie...
  • II Rocky II
    mindenütt igy van , nemdebár?
  • Kit--Kat
    Kicsit elkanyarodva, a McLaren kommunkiációjához:
    2001-ben amikor Kimi még a Sauberben versenyzett hallottam ugyanezt a nyilatkozatát(Arról álmodoztam, hogy bajnoki címet nyerek a Ferrarival, és fogadni mernék, hogy ez minden versenyző álma.) Kicsit persze másképp.
    Aztán amikor a McLarenhez igazolt és már kezdett a levegőbe lógni, lehet a közeljövőben eligazol esetleg a Ferrarihoz akkor a McLarenen keresztül 1 ilyen nyilatkozat látott nepvilágot. Nem akarok a Ferrarival versenyezni, soha nem is akartam, a McLaren volt mindíg is az álmom.

Na erre kb. azt mondom no comment a McLaren és Ron papa.
    Mindíg is tudtam, hogy ők adják adják a versenyzők szájába a kívánt szöveget ill. helyettük nyilatkoznak.
  • minimize
    a banner megint üt!
  • jefferson83
    Montezemolo kár, hogy nem nézte az idei szezont, nem volt annyira rossz.
  • II Rocky II
    ÉN Hamiltonnal vagyok,remélem jövőre jobban szerepel..:)
  • minimize
    nem hiszem.
    meg lett tárgyalva a futam, mindekét részről, ennyi. hozzátéve az éves dolgokat, ez így ok.
    szerintem a vb-cím rendben volt, jó a hemi, de a kocsi, és a csapat idén "büdös" volt, tisztább így a bajnok. ennyi, nem ömlengés, ilyesmik. a cél megvan, mindkét fronton, jogosnak érzem így!
  • M@TriX
    jövőre is lesz év, nyugi, első évében 2. hely szerintem annyira nem rossz.

remélem nem lesz kevésbé izgalmas mint az idei. ;)

amúgy nem lesz Ferrari fan topik, hanem a Ferrarisok örülnek a Mekisek meg nem. Ez fordítva is így lenne.
  • madmanic
    Innentől ferrari fan topik

Vagy divatból utáljuk Hamiltont topik

Kár érte...
  • M@TriX
    pontosabban nem mondhatják meg mi legyen, de Massa önszántából megteheti, de mint mondtam nem utasíthatják.

szerintem elég necces volt az az előzés és Kimi minden megtett érte én úgy láttam.

bár logódból ítélve gondolom mi lehet a bajod ;)
  • G_ArchAngel #59180
    Nem kell szabályokról papolni, GONDOLKODNI KELL, na de akkor mégegyszer, egyszerűbben, hátha végre felfogod... (bár ezek után nem hiszem)

Kimi Räikkönen a Ferrari pilótája.
    Felippe Massa a Ferrari pilótája.

Mi a közös bennük?
    Igen, mindketten a Ferrari pilótái.

Mi a Ferrari?
    Egy csapat.

Normális esetben egy csapat tagja mit tart a szeme előtt?
    A csapatérdeket.

Felippe Massa a Ferrari pilótája.
    Felippe Massa melyik csapat érdekeit nézte?
    Igen, a Ferrariét.

Ha Felippe Massa első helyen ér be a célba, akkor melyik csapatnak segít?
    A McLaren Mercedes-nek, akinek a logóját használod és ezért szűklátókörű elfogult kommenteket írsz.

FELIPPE MASSA NEM a McLAREN MERCEDES PILÓTÁJA.
    Felippe Massa a Ferrari CSAPATJÁTÉKOSA.

Érted, vagy legközelebb lerajzoljam?
  • a.carkey
    Na ez az.
  • Count Adyn
    Amugy a csapatutasítás tilos verseny közbe, nem a sorrend meghatározása:)