182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Attól még hogy adatlopűs történt, nem feltétlen egy súlycsoport a kettő.
Ezt csak azok tudják megítélni akik a döntést hozták.
A McLaren még jól megúszta, köszönhetően annak hogy a versenyzőikkel megállapodott az FIA...mert az a cirkuszt amit ebben az évben összehoztak,
az tényleg rombolja a sportág értékét.
Azt meg felesleges hangsúlyozni hogy a Ferka embere adta át az adatokat, az az igazság hogy sztem bizonyos összegért bárki megvehető...ahogy Garga bá' mondta...ha nem tudod megoldani egy kis pénzzel, akkor old meg sok pénzzel..
Az hogy egy Ferka ember lófrál a Ferka adataival, az még a Ferka belügye, ha viszont egy rivális csapat embere átveszi töle...az már az FIA ügye. -
mert Alonso egy szar? ezt akarod hallani
-
G_ArchAngel #59821 hasonló - ez érdekes szó...
igaz, a Renaultnál senki nem bizonyított semmit, míg a McLaren pilótája és tesztpilótája beismerte, hogy...
amúgy miért mindig ott van sz*rszag, amerre Aloso jár? -
Zóanagyvarázsló #59820 A McLaren hasonló bűnre elsőre mit is kapott? Pontosan ugyanezt. De ezt már lejjebb is írtam kétszer, és azért írtam harmadszor is, mert harmadszor is ugyanezt hozzátok fel. Kell még többször is? Esetleg van más érv, vagy lehet tovább lépni? -
Lényegtelen, ennek fejében kell kiszabni a pénz büntetése, nem 100 milla hanem 50. -
DJ BP #59818 csak még volt egy kis e-mailezgetés meg szimulátorozás -
annyi derült ki mint a mekinél, erre semmi... kijelentik és semmi... a rónőra irt lightos bünti vagyis semmi -
Zóanagyvarázsló #59816 A döntés indoklása angolul a hivatalos oldaról.
Eminnen pedig magyarul. -
hát kicsit veszélyesebb mint f1,ezek meg már most sírnak:D -
Zóanagyvarázsló #59814 Lényegében ezekre is céloztam. Hasonló helyzetben a McLarent sem büntették volna meg utólag, ahogyan elsőre év közben sem. Erkölcsös, igazságos döntéseket pedig sajnos hiba az FIA-től kell várnunk. -
Olyan ködbe h fél métert alig látok, szakad az eső és trutyis az út => évadzáró brit rally... valami kegyetlen körmülmények mellet kellett nekik száguldozni! -
:D -
Nem büntetik mer, komolyan kilépnek a sorozatból => mózli, börni sírna a pénze miatt
Miért büntessenek meg egy olyan csapatot akik totál esélytelen helyen állnak => lásd Toyota adatlopás és FELHASZNÁLÁS. -
Amugymeg ez a mérnök se volt olyan marha elégedett a munkaadóival ha átment a rönóhoz^^ -
Zóanagyvarázsló #59809 Jól mondod, a kiindulópont. A McLaren a büntetését azonban nem Stepney, hanem a saját hozzáállása miatt kapta.
Vajon miért nem kapott büntetést a Renault?
1. Kevésbé egyedi, általánosabb - de elítélendő - esetről van szó, amikor is egy távozó alkalmazott lop.
2. Vége egy botrányokkal teli idénynek, nem akar senki még egy balhét, utólag kizárni egy csapatot.
3. Senkinek nem állt érdekében megbüntetni a Renault-t (mely ugye mégis csak egy komoly gyár, fölöslegesen kár összebalhézni velük), különösebb haszna senkinek nem származott volna ebből. Ugyankkor sem a média, sem a rajongók, sem egyéb irányból nem volt komoly nyomás rajtuk - egy ilyen döntés sajnos lobbi kérdése is. Maga a McLaren sem tiltakozott a döntés ellen - azámukra ez az ügy annak demonstrálására kellett: nem csak ők sárosok, sőt ők is sértettek egyúttal.
4. Elsőre - holott a birtoklás ténye akkor is bizonyított volt - a McLarent is felmentették idén. Tehát akár még következetesnek is nevezhetnénk a döntést.
Személy szerint megbüntettem volna a Reanult-t, egy pénzbírság legalább kijárt volna. Persze ennek is csak akkor lenne értelme, ha tényleg rendet is tudna tartani az FIA, és leleplezni, következetesen büntetni az ehhez hasonló esetekben. Körülbelül azzal tudok egyetérteni, aki azt nyilatkozta, addig tolerálható két csapat közötti információáramlás, amíg azt fejben viszi át az egykori alkalmazott, ha iratokat, szoftvereket lop, az már elítélendő büntetendő. (Talán Theissen véleménye volt ezt, nem emlékszem biztosan.) -
DJ BP #59808 Meki meg adta alá a lovat, ugyanaz -
Nem mind1, mert az ügynek a kémkedéshez vajmi kevés köze volt... egy elégedtelen alkalmazott magánakciója a kiindulópont. -
madmanic #59806 " az a dolog, hogy renault is tisztességtelenül jutott adatokhoz már mentesítené a meklárent a bűne alól."
Hol olvasdad?? Hol írtam én olyat, hogy bárki mentesítse a mekit??
"Annyi, hogy mind a kettő 1 kutya."
Pontosan! Hol a Renault 100 millás büntije???? -
Te meg azt értsd meg, hogy teljesen mind1, hogy személyesen a mekláren lopott vagy sem, lényeg, hogy lopott adatok voltak náluk. Én nem azon lovagolok, hogy a "mekláren lopott" hanem azon, hogy úgy csinálsz mintha az a dolog, hogy renault is tisztességtelenül jutott adatokhoz már mentesítené a meklárent a bűne alól. Pedig semmit nem jelent. Annyi, hogy mind a kettő 1 kutya.
Kioktatósdit meg tartsd meg szépen magadnak, a kiabálással együtt! -
madmanic #59804 Ezt te most direkt csinálod ugye? 
Olvasd el mégegyszer az 59802 est.
Értsd meg.
Ha nem megy olvasd el mégyegyszer.
Aztán ismerd fel a hasonlóságot a két eset közt.
Ezt követően oszd meg velem hol van benne a csűrés, hogy a csavarást már meg se említsem...
Úgy viselkedsz mint egy ötéves a dackorszakában, komolyan...
AKKORISAMEKLÁREEENLOPÓÓÓÓÓTTT!!!! BEBEEEEEEEE -
Teljesen mind1, hogy csűröd-csavarod. Lopott adatok voltak a birtokukban amit fel is használtak, minimum teszteknél. -
madmanic #59802 A FERRARI SZERELŐJE lopott.
McLarent megbüntették, mert birtokolák a FERRARI SZERELŐJE ÁLTAL ELLOPOTT adatokat.
Itt a McLaren szerelője lopott.
A Renault-t nem büntették meg az adatok birtoklásáért.
Ennyi.
-
Miért is? Ettől függetlenül a mekláren lopott! Az, hogy a renault is illegálisan jutott infóhoz (amiről egyébként nem tudjuk mit tartalmazott) még nem mentesíti a mekláren féle bűnt! -
Mózly megmondta már multkor h nemtaláltak semmit:) -
heh
Nem fognak a mekiben sem találni semmit, ügyek lezárva, levan ez zsírozva:D De legalább ezzel vége a cirkusznak:) -
A Tele5 televíziós csatorna szerint - amely általában megbízható forrás - Alonso két évre írt alá 25-30 millió dolláros éves fizetésért. A Cadena SER szerint a szerződésben van egy opció, amely szerint Alonso egy év után elhagyhatja a csapatot bizonyos feltételek nem teljesülése esetén.
A Renault valószínűleg a jövő hét elején jelenti be hivatalosan Alonso visszatérését. -
Loeb gondolkozik h ezek a gyíkok zárt pályán, minden biztonsági kütyüvel, sóderággyal h fosnak, amikor én 200+al száguldozok 1 sávos úton ahol mind két felén syakadék vagy fák vannak:D
-
DJ BP #59796 ,,majd 2006. őszén a Renault-hoz igazolt, új munkahelyére azonban több floppy-lemezen titkos dokumentumokat, és tervrajzokat vitt magával."
Jézus, mi ez a 90-es évek? :D 2006 őszén floppy egy ilyen helyen, mi a rák fér már rá néhány floppyra? :) -
madmanic #59795 Akkor innentől kezdve a sok tolvajmclarenező nagyon mélyen hallgat.
Nagyon várom az indoklást...
Szánalom FIA.... -
Jah, ugyan az uj néven, más festéssel. -
közben megkerestem...
Spyker utódja -
Mit kellene? -
Force India-Ferrariról mit lehet tudni? -
xD a mekinél is ez volt elsőre:D mondjuk ez más. Így tényleg megvan Alo helye. -
A Renault bűnös, de nem kap büntetést
Ha megbüntetik akkor lehet kiszállnak, igy nem lett büntetés, na akkor Alonso tatyót fel és csüccs a kocsiba... -
Zóanagyvarázsló #59788 Mai eredmények, Schumacher slicken a nyolcadik:
Pos Driver Team Time Laps
1. Kubica BMW-Sauber (B) 1:19.157 87
2. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:19.331 64
3. Massa Ferrari (B) 1:19.333 68
4. Webber Red Bull-Renault (B) 1:19.605 63
5. Glock Toyota (B) 1:19.687 40
6. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:19.787 75
7. Piquet Renault (B) 1:19.834 90
8. M.Schumacher Ferrari (B) 1:19.885 67
9. Barrichello Honda (B) 1:19.905 89
10. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:20.125 87
11. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:20.301 65
12. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:20.339 56
13. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) 1:20.507 55
14. Trulli Toyota (B) 1:20.775 99
15. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:20.802 39
16. Filippi Super Aguri-Honda (B) 1:20.915 83
17. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:21.055 62
18. Sato Super Aguri-Honda (B) 1:21.093 79
19. Liuzzi Force India-Ferrari (B) 1:21.194 76
20. R.Schumacher Force India-Ferrari (B) 1:21.853 71 -
"Riporter: De valami nem stimmel ezzel. Úgy nyerted meg a világbajnokságot, hogy arra az embereknek még hosszú idő után is emlékeznie kellene. Ehelyett mindig Hamiltonról, az emelkedő csillagról beszélnek, vagy Schumacherről, hogy vissza fog-e térni versenyezni, vagy Alonsóról, aki még mindig nem talált új csapatot. Ez rendben van a te számodra?
KR: Számomra nagyon rendben van. Így mindig a többiek vannak a rivaldafényben, míg én csendes és szórakoztató életet élek. Tudod mit? Én vagyok a világbajnok és ezt már senki nem veheti el tőlem. Az egyetlen dolog, ami érdekel az a világbajnoki trófea, amiért pénteken Monacóba utazok. Örömmel átadom a többi kitüntetést másoknak, mint amilyenek azok az év versenyzője díjak és társaik."
Nekem ez tetszett:) -
ha valakinek megvan a videó,valami olyasmi volt a címe hogy schumacher drift school az linkelje be plz -
DJ BP #59785 hát még 95-ben... Annyit csúszáltak az úton, mégis tudtak menni. -
Jah, meg kell nézni a képeket, 1szerűen a mindenféle ronda terelőszárnyakat levették, máris szar a kocsi... nagyon hozzászoktak ebben a max 3 évben ezekhez a dolgokhoz... 2004ben még nemvolt semmi ilyen, vagyis akkor is szar volt? pedig akkor v10el mentek... nemértem, mert nem értek hozzá, de nekem csak ez a fura.