182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A Nemzetközi Automobil Szövetség nyilvánosságra hozta a 2008-as nevezési listát.
A dokumentum alapján a Super Aguri változatlan felállásban indul, míg a Force India továbbra sem döntött arról, ki lesz Adrian Sutil csapattársa.
Scuderia Ferrari Marlboro
1. Kimi Raikkonen
2. Felipe Massa
BMW Sauber F1 Team
3. Nick Heidfeld
4. Robert Kubica
ING Renault F1 Team
5. Fernando Alonso
6. Nelson Piquet
AT&T Williams
7. Nico Rosberg
8. Kazuki Nakajima
Red Bull Racing
9. David Coulthard
10. Mark Webber
Panasonic Toyota Racing
11. Jarno Trulli
12. Timo Glock
Scuderia Toro Rosso
14. Sebastien Bourdais
15. Sebastian Vettel
Honda Racing F1 Team
16. Jenson Button
17. Rubens Barrichello
Super Aguri F1 Team
18. Takuma Sato
19. Anthony Davidson
Force India Formula One Team
20. Adrian Sutil
21. nevezés később
Vodafone McLaren Mercedes
22. Lewis Hamilton
23. Heikki Kovalainen -
szerintem fölösleges így hasonlítgatni, mert az F1-esről az első széllökéstől ami nincs tervezve már potyognak le az alkatrészek, és ha nincs rajtuk az az istenverte karácsonyfa szárny erdő akkor már használhatatlan a cucc..... -
"Képzeljék csak el a legszélsőségesebb időjárási körülményt, hogy mondjuk Silverstone-ban a Brit Nagydíjat havas pályán rendezik. Senki sem sérülne meg, mert egyik pilóta sem menne annyira gyorsan, hogy a sebesség miatt esetleg kárt tegyen valamelyik versenyzőtársában"- folytatta Mosley.
hát persze...biztos nem fogják nyomni annyira a gázt..max a mazsolák..de szerintem lesz jópár olyan pilóta, aki nem fogja visszafogni magát és inkább kockáztat... -
Zóanagyvarázsló #60133 A helyzet problematikája abban rejlik, hogy korábban TC nélkül teljesen más aerodninamikai szabályok voltak érvényben, mint most. Nem tudom, hogy milyen döntés született ez ügyben, de az idei szabályok polírozásával (és nekem az jön le, hogy erről van szó) talán TC-vel is csak annyival lesz könnyebb az előzés, hogy könnyebben kicsúsznak az ember elől, könnyebb hibázni, akár hiba nélkül is. Nem véletlenül mondta Schumacher sem, hogy sokkal rosszabb most TC nélkül vezetni, mint régen.
Ettől függetlenül inkább izgalom legyen, mint sétaautókázás, úgyis túl sokan fejezik a futamot mostanában :) De épeszűbb szabályalkotással előrébb járhatna a széria. Mondjuk a motorfejlesztések 10 éves befagyasztása - vagy akár az elmúlt 10 év gyakorlata - alapján ilyet várni is balgaságnak tűnik... -
G_ArchAngel #60132 félreértettek, én külön két dologról beszéltem: vmikor ősszel belett linkelve egy videó, ahogy egy autó elhagyta a pályát, visszacsapódott és keresztben találták el, a pilóta meghalt...
biztos van aki emlékszik rá, nem DTM, nem WTCC, nem TOCA, nem NASCAR, de tuti vmi latin futam volt... -
A Nascarban elvileg seria autók mennek. De annyi köze van hozzá mint a DTM-nek. A matrica Dodge vagy Chevy vagy Toyota rajta. Ja és a Motor az adott gyártóé. Ezek az autok teljesen versenyre épitett "prototipusok" tehát nem egy utcai Dodge Charger van átalakitva versenygéppé mint pl a WRc-ben vagy a WTCC-ben.
Szóval elvileg abba a pakliba tartozik mint a WTCC, WRC. Gyakorlatilag pedig F1, DTM stb.. -
Azért ez sem igaz.. Ha a profi leghiresebb Ligákat nézzük. Nextel, Busch, Craftman Truck series. 2001-ben volt az utolsó halálos baleset. Elötte is elég sok idő eltelt és azóta is. 2001-ben Dale earnhardt halt meg Daytonában egy balesetben.
De azért az is teljesen más tészta. Az f1-esek mindentől fosnak. Nézd meg mit csináltak az első indy futam elött. Hogy igy veszélyes ugy veszélyes. Annak a falnak egy IRL vagy Nascar versenyen 10-en neki mennek és semmi bajuk nem lesz. Ráadásul Ezek a seriák mind elérik az f1 sebeségeit azokon a pályákon. Nascarban Indybe abban a kanyrban 160MPH val mennek az egyenes végén kb 200 MPH val. Ugy hogy pár centire mennek a beton fal mellett. Szóval veszélyes de biztonságos.
A forma egyben az nagyon veszélyes hogy az autók kanyar sebbesége iszonyatos, de azért azt hozzá tezsem ha Kubica akkor bukott volna amikor Senna meghalt, ő se szállt volna ki élve. Sokat fejlődött techinika.
Ezt csak ugy irtam, nem vita képen meg meggyözés képpen csak úgy. -
ha azt veszük,amenyire nascar nevezhető szériának,anyira wrc is,amúgy azon a versenyen tényleg szériaautók mennek,vagy bukócsövesek?(mert akkor majdhogynem ugyan ott vagyunk,de ismét az hogy ellenfelek) -
G_ArchAngel #60128 novemberben egy szériaautós halt meg, asszem egy dél-amerikai futamon, akkor most az a legveszélyesebb?
(arról nem is szólva, hogy a NASCAR-ban kicsit gyakrabban otthagyják a fogukat...) -
erre céloztam -
a WRC-ben tavaly előtt Markko Martin navigátora meghalt egy ütközés során, f1ben meg azt hiszem eléggé régen haltak meg. Ayrton Senna volt az utolsó ha nem tévedek. -
ez viszont igaz:)
ha rallyban lyan van az nagyon gáz már:D -
G_ArchAngel #60124 szerintem F1-et az teszi veszélyessé, ami rallyban ritkán van: a másik játékos -
nem,de ott nem is olyan baleset miatt:P
de azt senki se mondja hogy f1 veszélyesebb rallynál,ahol két oldalt fák vannak,f1 a fa előtt van egy gumifal,ami viszonylag tompít,rallyba jó esetben van egy kis bokrocska,ami fog rajta,meg f1-ben nem tudnak métereket zuhanni lefele,és talán a kocsiból sem olyan gázos kiszálni ha kigyullad,persze az mindkét sportnál nagyon gáz,kapkodni kell de észel olyankor -
Most hogy 100al állsz bele a fába vagy 200al egy gumifalba nem oly mind1? de láthattuk Grönholm balesetét amikor oldalával a kőveknek csapódott, pedig ott nem volt olyan nagy sebesség... -
G_ArchAngel #60121 jah, akkor a WRC/F1/akármi ne szóljon semmit, a labdarúgók hullanak, mint a legyek - akkor ez a világ legveszélyesebb sportja? -
nemis tudom,melyik sportba halt meg legutóbb egy ember,wrc-ben vagy f1-ben-.- -
G_ArchAngel #60119 mondjuk a WRC-k kanyarsebessége egy hajszállal alacsonyabb:) -
hát ez szánalom,max bácsinak igaza van,és istencsászár bácsinak is;)
majd ha a hegyekben mennek,vagy esetleg pikes peak-en akármivel is,akkor mondják azt hogy veszélyes -
BuffaloSoldi3r #60117 A Ferrarié a boxutca első, a McLaren-Mercedesé a sor utolsó garázsa -
Rally pilóták sem sírnak h 2 méterig lehet ellátni a ködben éjszaka van semmi fény, esik az eső vagy a hó és 1 sávos út mellett fák állnak... vagy szakadék. -
DJ BP #60115 Nehezebb lesz esőben vezetni, de mikor nem volt az. Ráadásul az emberek elfelejtik, hogy még a kevésbé versenyképes Forma-1-es versenyző is elképesztően jó abban, amit csinál. Egyiküknek sem lesz problémája."
Egyetértek ezúttal, mindenütt azt beszélik milyen f*szagyerekek az F1-esek... Tessék, úgy kell menni, hogy ne csússzon meg, lassabban, vagy aki mer, kockáztasson. Úgyse eshet olyan nagyot, mivel fele annyival mennek kb.. Régieknek is ment még V10-essel is -
ez érdekes.. katt -
-
kösz
(ez valami rasszista köszöntés akart lenni alkesz szesztestvérem?:) -
G_ArchAngel #60111 HBD egri srác:) -
Hepi Börszdéj Punker. :)) -
második sorig juss el, ami nincs azt lehet venni..... -
DJ BP #60108 van összefüggés a mell és a japán karácsony közt? :DD -
"
- Te a japánoknál van karácsony?
- Nincs.....de most akarják megvenni." -
DJ BP #60106 annak nincs is melle :D -
Ki ez a Paris Hilton?
-
G_ArchAngel #60104 BUÉK, remélem ilyen botrányos év nem lesz több, és remélem Kimi ismét 1 ponnttal lesz VB Alonso előtt:)
Csapat VB-t meg hozza el a BMW:)
(remélem ezért akciósan 4 milláért kapok egy új 5-ös dízel kombit...:D) -
BUÉK mindenkinek!
Remélem az idei évben is a Ferrari fog győzedelmeskedni, és legyen izgalmas a szezon :) -
DJ BP #60102 BUÉK! Balhéktól mentes szezont :) -
-
Jeti2 #60100 B.U.É.K. mindenkinek!!!!! -
spect16 #60099 B.Ú.É.K. minden F-1 rajongónak. -
-
Zóanagyvarázsló #60097 Végülis igaza van, de megbízható kocsival nyerhetett volna a McLarennél is. Ne adjunk szakmai arculatot egy bulvárhírnek! ;)