182273
  • G_ArchAngel #60496
    régi
  • Bandee1987
    Na neeeeee, ezt neeeeeeeeeeeee
  • shad0w
    sztem tök vicces volt, hogy a boxban mikor beállt a versenyző ugyan úgy kintvoltak a kerékcserés emberkék is, megnézegették a gumit, aztán a versenyző továbbment ők meg ültek vissza :)
  • DJ BP
    meg az a baj, ha ezt a rendszert viszahoznák, még unamasabb versenyt eredményezne mai viszoyok között. Láthattuk gumicsere nélkül mi volt, talán még nagyobb unalom. Ez inkább a 24 órás versenyre hasonlító rendszer lenne
  • DJ BP
    ,,Amikor
    kitalálták a kötelező utántöltést azt gondoltam érdekes lesz, de
    sokkal rosszabb lett, "

Mostanában sz*r, de nem ezért, ez jó izgalmakat hozott anno

• DjDano
    Egy fórumon írta valaki:

"Én akkor kezdtem a forma-1-et nézni, amikor még a szabály nem
    engedett utántöltést a futam alatt. Volt időmérő pénteken és
    szombaton, a két nap legjobb eredménye alapján kapta mindenki a
    helyét a rajtrácson. Természetes volt, hogy mindenki a lehető
    legkevesebb benzinnel igyekezett gyors kört menni. A futamra
    pedig annyi benzint vitt amennyi az autóba fért, az pedig
    maximálva volt. Aki tudott takarékosan vezetni az kevesebbet. A
    lényeg, hogy a verseny alatt csak kereket lehetett cserélni, de
    az sem volt kötelező, így a jobbak meg tudták oldani kiállás
    nélkül. Akkor mindent a versenyzőnek kellet megoldani a pályán.
    Nem volt taktika, és számolgatás, legfeljebb fejben. Aki tudott
    gyors lenni a legkisebb fogyasztással és tudott vigyázni a
    gumikra az nyert, aki sokat fogyasztott az az utolsó körben
    megállt, és aki nem tudott óvatosan bánni a gázzal annak
    elfogytak a gumijai ezért cserére kényszerült, ami idő és pozició
    vesztéssel járt. Akkor még volt előzés, volt fej-fej melleti
    küzdelem, mert a versenyző tudta, csak a pályán győzhet. Amikor
    kitalálták a kötelező utántöltést azt gondoltam érdekes lesz, de
    sokkal rosszabb lett, azóta sem volt olyan egyértelmű hogy ki a
    legjobb, mert minden eredményben ott van az is, hogy vajon
    taktikázás nélkül, csak tudás alapján ki lenne a jobb."

Meszzemenőkig egyetértek vele.
  • DJ BP
    ,, leglaább nem az lesz kvalik után h ez meg az azért nyert mert kevesebb volt e benzine, az meg az azért nem mert több volt... "

Ki nem tojja le? :)
  • Zóanagyvarázsló
    Mert különben még unalmasabb lenne a verseny, hiszen még ritkábban fordulna elő, hogy legalább a nehéz kocsival indulva valakinek előzgetni kelljen, illetve a kevesebb tankolásos taktikák lennének a nyerők. Emellett kisebb az esély arra, hogy valaki hirtelen megtankolva feltartsa a fél mezőnyt olyan pályán, ahol nehéz előzni, mondjuk Monacóban.

Ettől függetlenül én is az üres tankos időmérők híve vagyok, de amíg a kocsikat nem előzésre tervezik, hanem karácsonyfadíszekkel teóliaggatott szélíránymérőnek, addig még van racionális alapja isa mostani szabályozásnak.
  • Istencsászár
    Ó dehogynem kiváló 5let, leglaább nem az lesz kvalik után h ez meg az azért nyert mert kevesebb volt e benzine, az meg az azért nem mert több volt... tökéletes, de ezt az egészet el lehetne intézni h nem tankolnak semmit, egyátalán minek kell versenyre tankolni??????
  • Kit--Kat
    Ezzel egyetértek teljesen.
  • DJ BP
    a rövidítés tetszik, de hogy elmondják, ez nem a sportra jellemző dolog...

Biztos érdekes amikor elmondják, a versenyen viszont kevesebb az érdekesség...
  • Count Adyn
    "Az idei esztendőben tíz percre rövidül a kvalifikáció harmadik etapja, és megszűnik az elfogyasztott üzemanyag pótlása is. Brit lapértesülések szerint a csapatok nyilvánosságra hozzák a legjobb tíz versenyző autójában található üzemanyag mennyiséget is. Ezáltal a nézők nagyobb betekintést nyernek a részletekbe."

Érdekesen hangzik:)
  • zmeor
    kovának nincs üzemanyaga :P
  • Kit--Kat
    Azt még úgy hallottam otthon is 0ába nézik, nem szeretik.
  • G_ArchAngel #60482
    Faubelt osztotta a világsajtó rendesen, nem kellett ahhoz magyarnak lenni:)
  • b-type
    off:
    Mi se reagáltunk valami szépen Hector Faubel-re (a 'mi'-t csak mint én is magyar vagyok mondom)..főleg azzal a gyatra és szvsz bunkó Faubel számmal.
    De az a támadás se volt semmi amit az oldala ellen intéztek páran.
    on:
  • Bandee1987
    Hát a Hondát én is sajnálom, emléxem még 2004-ben milyen marhajól álltak asszem 2.-ok voltak, Dave Richards csodát tett a teammel. Aztán miután elment nem voltak akkor sem olyan rosszak, de 2007-től a team maga volt a katasztrófa. Talán Brawn tud (ha valaki, akkor ő igen) csodát tenni, de ahhoz normális autó is kéne...
  • G_ArchAngel #60479
    Kovalainen nyilatkozta, hogy tegnap porszáraz tankkal mente a legjobb időt...
  • Istencsászár
    Amugy Fisco is jól megy a Spykerrel, vagy Indiánnal:D, Hondát masszívan veri:DDDD
  • Istencsászár
    Nemtudom milyen programon voltak a Mekik, de mésodik napja van Kova az élen ( ma csak Kimi verte meg épphogy ), de Hami szigoruan bőven fél mpn kívül...

Amugy ma mondta Bari "Biztos, hogy az autó jobb mint a 2007-es, hiszen nehéz lenne annál rosszabb autót építeni." de lehet:)
  • G_ArchAngel #60476
    Finn henger, Honda szégyen...

nagyon sajnálom Jenson-t, hiába ment oda Ross Brawn, tudom, hogy 2 hónap alatt nem lehet csodát tenni, de ennyit visszaesni?:(((

Hamilton meg jobb lenne, ha az idei csapattársával foglalkozna, mert Ron nem csak az angolokat, de a finneket is kedveli:)
  • G_ArchAngel #60475
    Hamiltont sem kell felteni, de spanyolok mer bizonyitottak a tortenelmben, labdarugasban, motorsportban, hogy valojaban milyen nep is az ovek...
  • Istencsászár
    Hamilton: Alonso megmutatta hogyan nem szabad viselkedni

A szakértők nagy része biztos volt abban, hogy a "Csillagok háborúja" véget ért azzal, hogy Fernando Alonso szerződést bontott a McLaren-Mercedesszel. Miután a spanyol rajongók kevésbé barátságos fogadtatásban részesítették Lewis Hamiltont, a brit pilóta bírálni kezdte egykori csapattársát.

"Megmutatta, hogy hogyan nem szabad viselkedni a Formula-1-ben." – idézi az AP Hamiltont.

"Eleinte abban a hitben volt, hogy ő a csapat első számú versenyzője. Én magam nem hiszem, hogy jóra vezet az, ha egyenlőtlenség van a csapatnál. Csapatként kellene együttműködni. A versenyzők azonos bánásmódot érdemelnek." – folytatta Hamilton, aki a spanyol sajtótól bizonyára hamarosan megkapja a 'választ' a kritikára.

/ hehe, valamit kell arra reagálnia h kifütyülték a spanyolok a teszten:) /
  • b-type
    Sztem tök igaza van, a csapatoknak nehéz megszabadulni a kipörgésgátló adta biztonságtól. Sztem is ziher hogy megpróbálják pótolni.
    De ez már legalább nem elektronika lesz,...valhogy a mechanikai fejlesztések nekem személy szerint sokkal jobban bejönnek.
  • passatgt
    honda is dübörög
  • bardocz
    ahol van nemgyári csapat,ott a gyár alázva van:D (kivéve ferrari)
  • Istencsászár
    A Williams ugy fogja buciba verni a gyári Toyotát az idei autóval hogy öröm lesz nézni, pedig reményekdem a Toyotába, de se előre se hátra... hiába teszt, lassúak ahhoz h ott legyenek megint.
  • Istencsászár
    1. (B) H. Kovalainen McLaren MP4-23 1:11.000 92 *
    2. (B) F. Massa Ferrari F2008 1:11.662 +0.662 81 *
    3. (B) K. Räikkönen Ferrari F2008 1:11.850 +0.850 108 *
    4. (B) L. Hamilton McLaren MP4-23 1:12.076 +1.076 115 *
    5. (B) K. Nakajima Williams FW29B 1:12.255 +1.255 93
    6. (B) F. Alonso Renault R28 1:12.360 +1.360 111 *
    7. (B) N. Rosberg Williams FW30 1:12.493 +1.493 117 *t
    8. (B) M. Webber Red Bull Racing RB4 1:12.594 +1.594 87 *
    9. (B) N. Heidfeld BMW Sauber F1.08 1:12.976 +1.976 51 *
    10. (B) S. Vettel Toro Rosso STR2 1:13.015 +2.015 63
    11. (B) T. Glock Toyota TF108 1:13.129 +2.129 95 *
    12. (B) R. Kubica BMW Sauber F1.07B 1:13.230 +2.230 121
    13. (B) S. Bourdais Toro Rosso STR2 1:13.307 +2.307 118
    14. (B) A. Sutil Force India F8-VII 1:13.409 +2.409 98
    15. (B) J. Trulli Toyota TF108 1:13.547 +2.547 96 *
    16. (B) R. Barrichello Honda RA108 1:14.588 +3.588 36 *
    17. (B) T. Kogure Honda RA107 1:16.954 +5.954 50

Kova kezd ráérezni.
  • Istencsászár
    Jesszus már ők is elcsúfították a kocsit :I

Ezzel egy időben a McLaren is egy újítást próbált ki, ugyanis végre tesztelhette statikus első kerékfedőit. Sok csapat alkalmazza ezeket a burkolatokat, mivel azok nem forognak együtt a gumikkal, így segítve az első kerekek körüli jobb légáramlatot.

A McLaren megoldása más egy kicsit az elhelyezkedés tekintetében, ugyanis a csapat négy és a hét óra közötti állásban helyezett el egy nyílást a kerékfedőn. Annak érdekében, hogy a forró levegő könnyebben távozzon a keréktől, a borításnak van egy belső elvezetője is, amely spirálisan vezeti ki a levegőt követve a kerekek menetének irányát.

Ez a tervezés egy síkban tartja a borítást a kerékkel ellentétben a többi csapat által alkalmazott domborúbb elrendezéssel.
  • Istencsászár
    Hát egy boxutcába vannak több napon át... és nem hülyék sasolnak a pálya mellől h mit ügyködnek a többiek a pályán vagy a boxokba:D
  • Istencsászár
    Ami nem egyértelmű nem szabályos mert a szabály kijátszására megy:D
  • Count Adyn
    ÉS a Toyota honnan tudja mit csinálnak a többiek?:DD
  • bardocz
    a mekláren meglátja,kiprobálja,és ha nem válik be,beköpik azt aki használta,és lehet ghogy egy szabályos mód volt,amit használtak,de azért betiltják,láttunk már ilyet:D(vagy ha nem is szabályos,de nem egyértelmű)
  • Istencsászár
    Kezdődik:)

Trulli attól tart, néhány csapat csalni fog 2008-ban

Bár sokan tartottak attól, hogy a rajtautomatika hiánya drámai hatással lesz a startokra, hiszen a pilótáknak mostantól sokkal jobban kell tudniuk kontrollálni a kuplungot és ügyelniük kell a kipörgésekre is, Trulli szerint vannak olyan gárdák, amelyek már tudják, hogyan is játsszák ki a szabályt.

"Nem fogok neveket mondani, de szerintem néhány csapat már megtalálta annak módját, hogyan lehet automatizálni a rajtot, illetve a kigyorsításkor minimalizálni a kerekek kipörgését"- idézte Trullit az olasz Autosprint magazin. "Én azonban annak ellenére sem mondom azt, valaki csalni fog, hogy egymásnak ellentmondó információk jutottak a Toyota birtokába."

"Miután megvizsgáltuk a pályán való viselkedésüket és összehasonlítottuk azzal, amit a decemberi teszteken láttunk, a kettő közötti változás sok esetben gyanakvásra ad okot"- tette hozzá sejtelmesen az olasz.

Az elektronikus rajtautomatikát 2004-ben tiltották be a Forma-1-ben, azonban a mechanikai alapon működőt az előző év végéig lehetett használni. A paddockból származó információk szerint néhány autó más hangot ad ki magából kemény kigyorsításkor, mint korábban, és ez tűnt fel többeknek a múlt heti jerezi teszten a pálya első kanyarjában.

// amugy biztos h kísérleteznek ilyennel, hülyék lennének ha nem, csak ki s mikor derül ki, illetve ki köpi be a másikat h tiltsák be mert szabálytalan és be e tiltják... //
  • G_ArchAngel #60462
    azért nekem ez az ördög/sárkányszarv jobban tetszik, mint az orr felett átívelő kazánlemez...
  • Istencsászár

Ezel szépek.. valahol ott 2005ben volt a határ onnantól... no comment.
  • BaliBoy
    Ízlések és pofonok. Biztos ők sem azért teszik rá, hogy minél csicsásabb legyen az autó. Nem hiszem, hogy a kinézet miatt.
  • Istencsászár
    A szépség nem abból jön h telepakolják 30 szárnyal... attól lehet egyedi kocsit építeni ahogy azt tették pár éve.
  • BaliBoy
    Sztem is jól néz ki. Nekem tetszik. Az F1 a fejlesztésekről szól. Akinek nem tetszik nézzen olyan szériát ahol egyen kasztnik, egyen motorok vannak.
  • Istencsászár
    Ha ennek a kocsinak oldalról nekiérnek, leszakad minden ami ottva... vicc az egész... jólesz ha bejön az aero tisztítás és korlátozás.