FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
No igen, nem elég, hogy ilyenek kellenek ilyenek helyett, de még meg is magyarázzák, ha valaki hülye.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Amint szó volt róla: szárnyak drasztikus leegyszerűsítése.
Megszüntetni a teljesítmény korlátozást: körönként a visszanyert energiából
Megszüntetni az átfolyás korlátozást - de nem az össz benzinmennyiséget - vagyis a max erőt jól be kell osztani - ez érdekes taktikai harcokat eredményezhet.
Több versenyzői önállóságot.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
racingarena.hu | gokartsopron.hu
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
racingarena.hu | gokartsopron.hu
Az első 6 mindenkit lekörözött . előzés gyakorlatilag nem volt.
Úgy néz ki, a Renault csinált valamit.
A néhai két nagy csapat - Williams, McLaren meg szánalmasan gyenge.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.06.10. 21:32:00
Szerintem lehet itt sok más is:
1. Bottas neki megy Vettelnek rögtön a rajtnál - ha jól tudom, ők ketten még nem akaszkodtak össze .
2. Hamilton szokása szerint óvatosan indul, és az lesz a veszte - valaki belerondít hátulról, mondjuk Ocon.
3. Nehezen tudom elképzelni, hogy mind a 2 RB kibírja végig ... Szóval szegény Max ki lesz bíppelve a rádióján ...
4. Ricciardo nem néz ki túl jónak itten az eddig látottak alapján, ahogy Raikkönen sem - de attól még nekimehetnek egymásnak <#falbav>#falbav>
Mért vagyok ilyen gonosz ? Győzzön valaki a középmezőnyből is bár egyszer idén.
És hozzá kell adni, hogy helytelen azt mondani, hogy a MGU-H adja az 1000 LE-t. Ami mellesleg nem mindig elérhető. Csak amikor van áram az aksiban, és nem használtad el a körönként megengedett KJ-okat (vagy már miben adták meg - talán KWh-ban, lényegtelen).
Elvben lehetne akár 1500 LE összerő, ha engednének valami 600-700 LE-t a villanymotoroknak. De ahhoz sokkal erősebb akku kell - ami az leadható teljesítményt illeti . Persze, akkora LE mennyiség igen rövid ideig lenne használható a mostan lehetséges energia visszanyeréssel, és még kevesebb lesz a MGU-H nélkül. Mostani akku kapacitással számolva. Ha lenne kb. 4x-es kapacitás, annyi ideig használhatnák mint most a 150 LE-t (ha jól tudom a pontos számot) . Viszont ahhoz jóval hosszabb töltő idő kell. Na meg az akku súly is nagyot nőlne.
Na mindegy, szerintem semmivel sem lesznek érdekesebbek a versenyek MGU-H nélkül. Sőt, még kevesebb kavarodás lesz mert kevesebb elromlás lesz.
Alonso meg Hartley tudna mondani a két MGU-K megoldás különbözőségéről, első-hátsó tengely.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Minden trukkozest le kellene tiltani, fixen csak termeljen (akksiba vagy hajtasra) es kesz. Max a "gerjeszteset" lehessen allitani, mennyire fogja vissza a turbot. Es ne elore programozvba palyahoz/kanyarhoz/verseny helyzethez, hanem a pilota a kormanyrol, 6-allasu tekerovel😄
Nem tudom az MGU-K mennyire hatekony, de mivel csak fekezesnel termel, a fekegyensulyba tuti belekavar.
Szóval most az MGU-H a mumus.
Ez elég nagy teljesítményveszteség lesz, nagyon jó csengése van az 1000lónak szóval sztem valamit szinte biztos hogy kitalálnak amivel pótolhatják a kiesést.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Sztem te igen félreértettél valamit, 2021-ben kikerül az F1-ből az MGU-H, ez már nagyjából végleges.
De simán meg is kérdezhetted volna hogy hogy értem ezt, mint hogy így rápörögsz.
..
Az LMP nem értésénél kicsit elképedtem, hiszen az a 'másik út'..az F1-s hibrid megoldás és a Le Mans-i prototipusok hibridmegoldása egy látótér kell legyen sztem annak akit érdekel ez a technológia.
Az F1 ugye hátsó tengelyt hajt oszt pont, az LMP pedig pedig első-hátsó tengelyt, de az első tengelyt csak elektromosan.
rövid youtube videó-Porsche 919 Hybrid 2015
..nagyjából leírva.
...
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Amúgy meg, tényleg kellene hogy érdekeljen, mit gondolnak rólam félig írástudatlanok, akik nem tudnak 2 értelmes mondatot összeállítani , esetleg magyar ékezeteket használni ... Vagy személyeskedésnek veszik amikor valaki szépen megmondja nekik hogy érthetőbben kelleni írni, több részlettel, mert ugyebár nem vagyunk gondolat olvasók. De ha őtet nem érdekli, hogy érthető legyen, csak az, hogy ő tűnjön a legokosabbnak, az az ő baja. Nem is lehet egy fórumon megmagyarázni.
Azt sem rudom mi az a LMP. meg nem is akarom. Nem vagyok kiváncsi miit ír ottan az első keréken történő energia visszanyerésről. Én tudom a fizikát, és az érvényes az F1-ben. Amikor valaki összevissza dobálözik valami nagy ötletekkel, és höenergia visszanyerő 'kiiktatást' emleget - micsoda röhej - kiiktatják, mert be van titlva, de nem szerelik le <#nyes>#nyes> , aztán meg jön mekkora nagy energiát lehet nyerni, mert valahol 400 LE-t is tudnak hozzáadni a benzinmotor erőhöz. Esetleg hallott valamit az F1-es szabályokról, és mennyi a megengedett LE itten ? Erre nekem nincs szükségem. A szint az nagyon lent van. Tanulj meg először magyarul, aztán hogyan kell érthetően írni, az alapvető fizikát ...
Más: Szegény kis mormota.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2018.06.10. 14:48:12
Na most jön a személyeskedés: beképzelt balfasz vagy.
Már is továbbléptem - többet nem kommentálom a tudatlan, írástudatlan süketségeidet. Mert te akarod úgy. Élvezd a homokba dugott agyadat.
nem vagy azon a polcon, szal feleslegesen nyomatod ezt a stílust nem befolyásol sem pozitív sem negatív irányba, max nem vitatkozom.
-a súly az nőt és a biztonság miatt 😊)..ezt még ragozhatnám, de mindjárt kezdődik az SS brnoi futama. +ugye a vasalapú alapanyagok ami a költségcsökkentés jegyében jött (már a V8 időszakban elindult)...de ezt már leírtam csak gondolom nem ez volt a fontos 😊
-A kinyert energiát elektromotor pörgeti bele a hajtásba, annak teljesítménye mérhető. ..a személyeskedő maszlagot itt is hanyagolom 😊
- a rekordtörő Porsche ugye elég jól mutatja mennyi +energiát lehet újrahasznosítani, és azt hogy ezt hogy oldják meg azt meg megtalálod az LMP autók leírása alatt..erre is kitértem, nem tudom mit ragadtál le a rugózatlan tömegnél 😊)
na kb. ennyi mert mindjárt rajtolnak.
próbáld meg elhagyni ezeket az izzadságszagú piszkálódó stílust, mert korlátokat húzol magad köré, illetve persze előbb-utóbb elvesztem az érdeklődésem aztán nem tudsz továbblépni.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.06.10. 11:32:20
A súly az nőtt, de nem annyira a biztonság miatt - kivéve persza a glóriát. És mégis idén sorra döntik a pályacsúcsokat, olyan autókkal amik a tavalyi szabályok szerint épültek - kivéve +glória - és minusz cápa . Részben a gumik miatt, de inkább a természetes fejlődés eredményeként.
"Több benzin nem valószínű, nincs benne logika, több energia kell detto LMP a példa, több mint 400lóerőt tudnak mozgósítani a hibridből.."
Először is a lóerő az nem energia - 1-es fizikából fiam, üljél le ! Lehet a hibridből akár 2000 LE-t is mozgósítani - csak akkor nagyon rövid ideig. Nem akarok itt most fizikai képletekkel előugrálni - nézzél utána, és tanulj valamit mielőtt a technikáról vitatkozol és jössz nagy ötletekkel. És ezt teljesen jóindulatúan mondom, mert rendes srácnak nézel ki.
Az igaz, hogy a kinetikai energia visszanyerés az első kerekeken sokat hozna, de:
1. súlynövekedés
2. Igen komplikált első futómű - ha a visszanyerő generátorokat (lehet motor módja is, persze) a kerékbe teszed - nagy súly növekedés - rosszabb rugózás.
Ha meg tengelyeket használsz csuklókkal - újabb komoly komplikáció .
Azt mondom, nem lesz 2030-ig az F1-ben , Előbb lesznek fedett kerekek.