182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#169995 Hogy viszonylag kevés boxutcai baleset van early release miatt itt - részben talán a 60 km/h limit miatt, meg talán egyébként is óvatosabbak itt a versenyzők. Úgy általában, azért nem annyira gyakori dolog ez, és én nem hiszem, hogy épeszű F1 pilóta kontakttal próbálna meg szándékosan kárt okozni az ellenfelének (szárnnyal gumit kiszúrni), egyrészt a saját kocsijának épségét is kockáztatja, másrészt tudják jól, hogy akkor is könnyen bünti járhat érte, ha nem egyértelmű a szándékosság.
Még Vettel tavalyelőtti Hamiltonra ráhúzásánál is szerintem nem a károkozás volt a cél, csak eldurrant az agya, abban a pár másodpercben nem is sorolnám őt az épeszű F1 pilóták közé, nagyon-nagyon olcsón megúszta, ott helyben fekete zászlót kellett volna kapnia, és ha még egy futamra eltiltották volna, akkor se kellett volna meglepődnie. Szóval azért ne mondjuk már tényleg azt, hogy a FIA passzátszele mindig és csakis a Mercinek fúj már 5-6-7-stb. éve... -
#169994 Végre legalább egy futam, amin van mit kibeszélni, nem csak a károgókat látni, hogy "De uncsi, ezt se nézem többet idén", aztán mégis mindig nézik és siránkoznak és trollkodnak a topikban... -
gpFan #169993 Részemről ez volt Niki Lauda tiszteletére, amit tudtam megadni. Ahogy ő, én is kíméletlenül őszinte és szókimondó voltam.
Itt egyesek még csak el sem olvassák az ember hozzászólásait, nem tudják a szavak értelmét. Logika 0. De megsértődni, még egy jüindulatú, és argumentált komment után - azt igen.
Az igazi ember nem azért ír, hogy mindenkinek tettszen amit ír. Azt írja, amit helyesnek tart, amit le tud ellenőrizni, amit le is ellenőrzött. és én leellenőriztem a Max-Valtteri esetet.
Persze, mindig lesz akinek nem tetszik, és jön mindenféle légből kapott marhasággal.
Csak itt lehetett olyat olvasni, hogy Hamilton volt az 2012-es SPA-i rajtbaleset okozója.
Niki Lauda egy kivételes ember, kivételes sportoló volt. Aki a technikához is értett. Sokan nem szerették, de azért ő már a legnagyobbak között van - ott ahol csak az igazi dolgok számítanak. -
#169992 "Fejezzétek már abba!" Uborkaszezon van a téli tesztekig! :D -
#169991 Azért egy kicsit elmélkedj el azon, hogy miért kifogásolják itt többen a kommentjeidet. -
gpFan #169990 Nem válaszolok idióta üzenetekre többet. -
gpFan #169989 Micsoda egy tiszteletlen alak ! : Rosberg kitálal
De ilyet ! 7-es világbajnok, honfitárs (jó, csak félig) . Mindent a szenzációért alapon, vagy úgy érezte, ezt el kell mondani ?
Mindenesetre, ahogy én emlékszem, Rosberg rendszeresen verte az akkor már nem igazi Michael Schumachert. -
#169988 A stílusod magával ragadó. Pocskondiázol minden másik fórum felhasználót, de a megnyilvánulásaid azt tükrözik, hogy arrogáns, csőlátású ember vagy. Bárki ír véleményt te leugatod.
-
gpFan #169987 Ha valaki itt utál valakit, csapatot az nem én vagyok, hanem azok akik agyatlan, rasszista motivált, mindenféle előkapott okokkal indokolt támadásokat intéznek a Mercedes és annak pilótái ellen. Vagyis inkább az egyik ellen főleg ("feka", "majom" ...) . Aztán amikor valaki nekik mondja az ő saját szavaikat, hatalmas sértődés (áradat) jön. Szánalmas egy szint 2019-ben.
A hírekben volt, hogy Bottas defektet kapott. És nem látok semmi okot arra, hogy inkább azt higgyem el, mint hogy akkora butaságot csinátak, hogy pár körön belül 2x kiálltak - amivel buktak egy helyet Vettellel szemben. Na mindjárt megnézem a felvételt, mennyi is volt a 2 kiállás között: megvan - Bottas 1 kör után, méghozzá a SC mögött, rögtön kiállt kerékcserére. Na meg Max igencsak neki nyomta a falnak, főleg a jobb első kerék volt ami kapott. Ezek után azt mondani, hogy nem defekt miatt kellett újból kiállnia eléggé elvetemült, szurkolói hozzáállás.
A velvetett Vertappen utálatról: igen, nem szerettem, főleg az elejében, az önkritika hiánya miatt, a piszkos cikázásai miatt. Meg volt az okom rá. De az nem utálat. Csak amit megérdemelt. Viszont, pont egy éve. a tavalyi Monakói blama után tényleg sokkal érettebb lett, és elkezdett a pontokra menni az ellenfelek helyett. Aminek meg is látszott az eredménye.
Azért itt kissé előjött a régi Verstappen, nyilván mert tisztában volt vele, hogy ez az a pálya, ahol a legtöbb esélye van.
És, én nem veszem be a RB szövegét, hogy nem lehet látni jön-e valaki hátulról. Ilyen nincs. Ha úgy volna, itt sokkal több box utcai incidens volna. Látták ők Bottast, de volt egy fél autónyi előny, úgyhogy kiküldték Maxot. Ez nálam nem 5 mp lett volna (bár kapott mellé 2 büntető pontot is) - mert itt nem csak veszélyes kiengedés volt, hanem nekimenés, ellenfél autó megkárosítás.
Amúgy, először én is azt mondtam, hogy rendben volt, ennyi erőszakosság kell, de nem láttam az élőben azt a falnak ütközést.
Aki nem hiszi nézzen utána, itt van lejjebb. -
#169986 Utáld feltűnőbben pls.
Ha stratégiát vált a Mercedes és kell a kemény keverék, akkor egyből utána kell jönni, mert a safety cat miatt nem veszítettek 1-nél több pozíciót. Később, ha elfogy az a szar a mezőnyben autózástól (és mert nem tudja úgy beosztani, mint Hamilton az élen), akkor bukik 4-5+ pozit. A defektet senki nem látta, csak ezt nyilatkozták. A Mercedes nyilatkozatokat meg érdemes fenntartásokkal kezelni, mint mindig. -
#169985 -
#169984 hááát ez necces, igazából nem tudom hogy defektet kapott-e Bottas, nem tudhatom tehát elfogadom hogy igen, viszont nagyon jól jött ki a Mercedes-nek, mert negyediknek tudott felsorakozni úgy hogy kétszer volt kint kereket cserélni. Voltak akik nem álltak ki, szal így vagy úgy de nagyon jól jött a Mercedes-nek. Nagyon könnyen kerülhettek volna olyan helyzetbe is 10.-nek tud beállni az SC mögé.
Szal így egy helyet buktak (Vettel-t) a sárgáról fehérre váltással. -
gpFan #169983 Konkrétan az történt, hogy Max nekilökte Valtterit a falnak, és amiatt defektet kapott - az miatt cserélt gumikat. A Mercedes nem hívta volna ki 1-2 kör után mert nem jó tipusú gumikak adtak neki . Mert nemigen voltak biztosak melyik is a jobb - amint láthattuk Hamilton esetében.
Ez hírekből van, nem én hallucináltam -
#169982 Az ütközés sajnos elkerülhető lett volna, de biztos vagyok benne véletlen volt (lehet több büntit érte volna) viszont abban is biztos vagyok hogy nem maga az ütközés miatt jött ki megint Bottas hanem mert úgy döntöttek közepes helyett kemény keverékre váltanak. Ennek több oka is lehetett.
1 - stratégia váltás azért mert az RB Bottas elé került
2 - benézték, és kapcsoltak hogy lehet mégis kemény kellene és itt tudtak még korrigálni. Hamiltonnál már nem volt lehetőség a korrigálásra mert akkor Max mögé került volna aki már keményen volt.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.05.27. 13:18:02 -
gpFan #169981 Az igazi kérdés itt, hogy Verstappen látta e Bottast jönni nagyon közel, illetve a csapat figyelmeztette e erre. Ahhoz képest hogy Bottast meglökte és + kiállásra késztette az 5 mp bünti kevés. Legalább 20-at kellett volna hogy kapjon - kb. amennyit Valtteri vesztett.
Amúgy meg, szinte biztos voltam hogy nem lesz meg az újabb Merci 1-2. Nem lehet mindig akkora szerencse. Bár valamire még van esély, és mindkettejüknek egyenlőre: az első 9 verseny dobogón (Hamilton 2007) .
És ne feledkezzünk meg Maxról sem: az első 9 Monakói verseny incidenssel Nem sok kell még neki .. -
ToxiMaxi #169980 Ha nem helyez nyomást Hamiltonra, akkor az még nyugdíjasabb tempóban közlekedett volna és jobban beosztotta volna a gumikat. Verstappen is jól versenyzett, kár azért a koccanásért a boxban. Szerintem ez egy jó verseny volt. -
#169979 Szerintem pont azért is próbáltam meg ott akkor mert az volt az utolsó pont ahol még meglett volna neki az +5mp is a végére. Nagyon-nagyon lassú volt már Hamilton. Ha ott elmegy Max akkor még lett volna 3 köre és szerintem az elég is lett volna neki. Szerintem még legalább +2mp lett volna körönként neki. -
ToxiMaxi #169978 Verseny előtt nagyon húztam a szám, hogy Michelisz lesz a 2-es kommentátor, de szerintem nagyon rendben voltak. Mind szakmailag, mind pedig közvetítés szempontjából telitalálat volt. Kíváncsian várom a következő futamot. -
gpFan #169977 A 'nem volt túl okos' a taktikára vonatkozott. Jobban tette volna ha lemarad bár néha, és akkor a gumijai is jobban bírták volna. Michelisz is említette ezt. Leclerc első előzése volt a jó - meglepetés. Sajna, a második már nem sikerült, és az a vége is volt neki.
Maxnak igazából nem volt egyetlen egy komoly kisérlete sem. A végén meg már esélye se - gumik oda. Még ha le is előzte volna, nem lett volna meg az 5 mp előny. -
#169976 Perez ...
Majdnem gázolás -
ToxiMaxi #169975 Azt láttátok, hogy Hamilton mennyire észnél volt, amikor Verstappen bevetődött mellé? Nagyon figyelt, hogy ki ne essenek emiatt. Fejben nagyon ott van, pedig én nem csípem de ami jó azt el kell ismerni. Számtalan nagymenő lett volna a mezőnyből, aki ott simán elfordul és akkor mind a ketten kiesnek. -
#169974 gpFan, SzocsA Stílus! -
#169973 Szerintem teljesen rendben volt hogy megpróbálta amint egy pici esély adódott rá. Kockázatos volt meg minden de pontosan tudta ő ezt (ezt
csak arra, "hogy nem volt túl okos"). Ha Hamilton kicsit is óvatosabb vagy esetleg elfékezi azokon a rossz gumikon a féktávot, még össze is jöhetett volna. De Hamilton is észnél volt és tartotta pozit, kicsit összeértek, és kész. Nem próbálkozott tovább, de azt akkor meg kellett próbálni ilyen körülmények között. Nekem az lett volna csalódás ha meg sem próbálja. -
gpFan #169972 "Nigel megnyert 5 versenyt 1992ben, de itt Senna meg tudta fogni. Talán nem véletlenül."
Persze hogy nem véletlenül - Mansellnek lassú defektje volt a vége felé, és kereket kellett cserélni. Utol is érte Sennát pár kör alatt, de utána sehogy sem tudott előzni. Bár én hozzá tenném, hogy ő sem volt túl okos benne, akár a Maxocska ma. -
#169971 Teljesen jó ez így. Nem lehet úgy újításokat bevezetni, hogy a FIA részéről nem ülnek le a gyártókkal, nemcsak aki bent van, mindegyikkel akit érdekel az autósport, és nem beszélik át tisztességesen, hogy milyen legyen az a motor.
A Merci az ötvenes években is dominált (sőt, a harmincas és negyvenes években is). Ha nincs a baleset, ma még több sikerük van, de megtörtént.
Annyira vágják a témát, annyira jó az egész koncepció, hogy csodálom, csak a hybrid korszak óta ennyire egyeduralkodó a csapat.
Ezért is sajnálom Schumachert, hogy anno alatta ez még így nem jött ki.
Szóval ne sajnáljuk tőlük, mondom ezt úgy, hogy semleges vagyok velük szemben. Kitalált a FIA egy koncepciót, és a Merci nőtt fel leginkább a feladathoz, pedig a Red Bullnál se kutyaütők dolgoznak. Szóval le a kalappal.
Monaco, pedig Monaco. Nigel megnyert 5 versenyt 1992ben, de itt Senna meg tudta fogni. Talán nem véletlenül. Viszont most Verstappen erölködése sajnos semmire sem volt jó, köszönhetően a jogos 5 secnek.
Leclerc mellett még az Alfa qurta el úgy istenesen. De ez van. Jöhet Montreal. Ha ott bárki nyer, ami nem Mercedes, nem biztos, hogy nem lesz jó év a végére. Ha a Merci nyer, konyec. -
#169970 Mit baltázott el a csapat? Leclerc nekiment a másiknak és megsérült. Hogy honnan indult, oké, de tucat ilyen elqurás volt Kimivel, mégsem volt belőle dühöngés. -
gpFan #169969 Igen, szerintem ez jóval színvonalasabb kommentelés volt mint Szujó alatt. Már csak azért is, mert Michelisz pár perccel, miután én beírtam ide, hogy Max jobban tenné ha lemaradna pár körre - ö is ugyanazt mondta Valahogy ezt a Verstappen fanok nemigen észlelték. Márpedig Michelisz többet ért a versenyzéshez mint az összes SG fórum tag + 9.5 milla ember az országban együtt.
Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a RedBull az eggyel keményebb gumin is jobban tapadt, mint a Merci. Ez nem nézett ki éppen így a szabadedzések és a kvali után, dehát ez a pálya nem volt Merci pálya már héhány éve.
Azr írtam először, hogy Verstappent nem kellett volna megbüntetni, de elkúrta Bottas versenyét azzal az aggresszív kimenetellel.
Az igazi unalom az Kanada lesz, azt hiszem. Ott komoly Mercedes dominancia várható, hacsak a Ferrari nem talál valamit . -
#169968 Ez nem csak itt van így, ha nézed, és olvasod a MotoGp kommentjeit, ott Marquez kap spéci gumit, és az FIM tolja..
-
#169966 Norbi tényleg jó volt,..és sztem a futam is. Qva nagy feszülés volt, nagyon kár hogy nem állhatott Verstappen dobogóra, az időbüntetésnek volt jótékony hatása a futamra, mert Max beletolt amit lehetett, de az eredmény nem lett volna szabad elvenni tőle.
Hamilton meg hozta hiba nélkül, az utolsó körökben már belül simogatósan a sikánt hogy elférjen tempóval ezekkel a gumikkal. De nem volt benne hiba.
Szép volt. -
#169965 Főzés alatt jó volt háttérzajnak ez a futam. De az egyetlen pozitívuma, hogy Szujó nélkül Wéber annyira nem idegesítő, Norbi meg tök jó dolgokat mond. -
#169964 Bottas feltartotta az egész mezőny hogy a Merci kényelmesen meg tudja csinálni a dupla kerékcserét, emiatt mindenki feltorlódott és a végén még büntetést is osztogattak mert a többiek (RB) nem engedték ki az össze Mercit kényelmesen. Eszem megáll.
Ezt most el kellett volna engedniük a bíróknak. -
pr3cious #169963 Amit a Mercedes csinál az már túltesz a dominancia fogalmán, mostmár el is várom hogy a következő futamok mindegyikét megnyerjék, mutatva ezzel hogy az autó borzasztóan OP. a többihez képest. -
gpFan #169962 Oh, szívesen . Nini, vannak itt kulturált emberek is -
#169960 thx, a második kiállásáról teljesen lemaradtam -
gpFan #169959 Némi visszaemlékezés: Ricciardo is komoly feltartást csinált tavaly, mert legyengült a meghajtása. Vagy 1992-ben Senna, Mansell ellen, ahol különben Mansell óriási fölényben volt, de okos védekezéssel itt le lehet védekezni még 3 mp-el gyorsabbat is. -
Pares #169958 Megint bele kellett nyúlni Verstappen versenyébe, azt hittem még másodszor is megbüntetik az előzési próbálkozás miatt ezek a retardáltak. -
pr3cious #169957 Nem szeretem de le a kalappal és minden tiszteletem, a Mercedes motorral lazán sikerült volna! -
gpFan #169956 Na, Vettel egész jókedvű lett. Na igen, idei legjobb helyezés -
gpFan #169955 Na persze, Verstappen lett a nap pilótája . Mindamellett, hogy egyáltalán nem vezetett oly okosan, és az 5 mp bünti is azért nem volt éppen indok nélkül, -
SzocsA #169954 Tegyél rá még egy lapáttal! A feka megint behúzta, ha tolatva menne a merci akkor sem előznék meg őket!