182273
  • Istencsászár
    Is, de az egész verseny fenomenális volt ahogy a két mára már Vb titán lenyomta a mezőnyt a végéről rajtolva.
  • Count Adyn
    Az az amikor Kimi az utolsó körben letolta Fiskót?:D
  • Istencsászár
    2005 japán gp:) havonta 1szer megnézem kb annyira jó kis race volt:D:D
  • SzocsA
    versenyt látni az első helyekért eddig minden a boxba dőlt az utobbi években!
    jön a tankolás most mész pár gyors kört és megelőzted az előtted lévőt!
    ennyi!
  • Punker
    jaja Ron a főg@ci az biztos.
  • b-type
    Igen ez is benne van.
    Neéz egy ilyen döntést meghozni,..én RD leváltását kérném inkább mint az az utcsó garázst.
    Mert nem hinném hogy jó vezető az aki egyfelől nem tudja mi folyik a csapatnál, másfelő azt nem tudja kordában tartani.
    Nem biztos hogy jó a McLaren-nek hogy ő még ott van.
  • Punker
    éveken keresztül az lesz hogy megúszták mert megúszták....
  • b-type
    az egyetlen büntetés aminek sztem visszatartó ereje lenne az az egy idényes eltíltás.
    De ez egy jó szezonnak néz ki megint, én sem szivesen húznám le a klotyón.
    Sztem van ennek a dolognak visszatartó ereje így is, egy kiscsapatot a pénz csapna orrba, egy nagy csapatot a hasonlóan elítélő közhangulat.
    Még mindig úgy gondolom, hogy egy Ferrari sem a pénzbe halna bele.
    Lehet hogy nem tünik nagynak, de sztem a McLaren nagyon besározódott,..még évek múlva is érvként fog feljönni a tavalyi eset..mindenhol köztünk, a mádiában, a pit-ben..stb.
  • Istencsászár
    Van neki... mindneki levonta a következtetést. Én mint szurkoló versenyt akarok látni az első helyekért ( NEM a boxba ), amit a csapatok egymással művelnek NEM a versenypályán mit érdekel minket? attól jobb nekünk ? nemhsizem.
  • Punker
    milyen büntetés az aminek nincs semmi visszatartó ereje?
  • b-type
    Ezt nem tudhatod...amilyen nehéz felkapaszkodni arra a pár tizedre ami az elejének a sajátja, úgy könnyen le is lehet onnan bukni.
    Elég ha megrendül a Mercedes,..jelenleg még teljes felvásárlási szándékot mutat, és mint ilyen vonzó a szponzoroknak és a szakembereknek is.
    De a Mercedes vonult már ki az F1-ből azért mert nagyot romlott a márka megítélése azzal hogy az F1 legnagyobb balesete kapcsolódik a nevéhez.
    Jelen esetben elég ha piacra rakná a McLaren részvényeit....akkora mélyrepülés kezdődne szvsz mint gép.
    Szerinted aligha véreznének el, mert kisebb lenne a garázs,..de ez, főleg tényleges ismeretek nélkül, kockázatos döntés lenne..mert ugye ha mégsem, akkor lehet reszeltek egy csapatnak.
    Így meg mi történt? A Ferka után kötötték a McLaren-t és végigvonszolták az egész városon oda-vissza négyszer, és egyértelmű vesztesként jött ki a tavalyi évből.
    Megbüntették őket, a büntetéssel nyílvánvalóvá téve a bűn elkövetését.
    Ennyi legyen elég..persze ott van a pénz is, de sztem ezen a szinten a megítélés sokkal, de sokkal fontosabb, ..negatív megítélésből ritkán szoktak nagy költségvetést fentartani.
    Naívság lenne azt feltételezni hogy ez a kémügy önmagában áll az F1 jelenkorában..akár most ebben a pillanatban is.
    Ezért lenne kár túllőni a célon, nem lett félvállról kezelve...ha azt nézed egy kiscsapat uilyen lebírálásánál mennyit számítana hogy egy másik kisgarázsba költözik? Eddig is ott volt, csak itt kopottab a fal mondjuk, míg egy McLaren szintű csapatnál ez tényleges hátrány.
    Tehát e 'büntetés' sem járna egyenrangú hátránnyal.
    Azaz az kiinduló kifogás szellemének vetnél gáncsot ezzel, az egyenrangúság elvén kérnéd hogy igenis egy nagycsapatot is soroljanak hátra ha ott a helye, de valójában ezzel csak a nagycsapatot éri büntetés, a kiscsapat csak egy hátrábblévő garzonba költözik..
  • Zóanagyvarázsló
    Aligha véreznének el csak azért, mert kisebb a boxuk. Vélhetően nem lennének emiatt idén versenyképtelenek sem, de a legfőbb bajom, hogy megint az elvek sérültek, és a továbbiakban is lehet félvállról kezelni a hasonló eseteket. Amúgy maga az a tény, hogy hány standja van a McLarennek, teljesen hidegen hagy.

"Jó kis csapat a McLaren, és elhivatottak."

Pontosan, egy kis csapat egy családias versenysorozatban :)
  • b-type
    De mit is akarunk?
    Azt hogy a McLaren vérezzen el? Mert én spec. nem.
    Azt sem akarom, hogy ha van egy csapat ami pénzt és energiát áldozva valódi kihívó tud lenni a VB címet tekintve, akkor az most olyan hátrányba kerüljön hogy több évig ne álljanak talpra. Van két versenyzőjük akik tudnak versenyezni.
    Kár lenne.
    Miközben ez egy kémkedéses história az F1-be, jó mocskos...nincs rajta mit szépíteni, de nem ők találták fel a kémkedést.
    Nagyot buktak, nagy folt esett a csapat hírnevén, ..lehet hogy a háttérben megy is az átszervezés, de a nagy kaszát azért sztem sem kell a torkukra tenni. Jó kis csapat a McLaren, és elhivatottak.
  • Zóanagyvarázsló
    Pont ezért lett volna korrekt (jobb) egy szezont a box utca túlsó végén tölteniük. Ettől fogva a konstruktőri VB-ből való kizárásuk tényleg csak minimális erkölcsi ls anyagi veszteséget jelent. Jelen esetben újfent kivételezésről van szó, melynek nem kellene megtörténnie, bármely csapatról is van szó, nagyon nem tetszik, ha az FIA folytatja ezt a megszokott politikáját.
  • b-type
    ..hát lehet hogy régen így volt :)))
    Ma már bizonyos csapatok reklámfelületként szerepelnek, valmint persze a tévés jogdíjjak az F1-ben betöltött szerep szerint osztódnak le...stb
    Bizonyos csapatoknak egy harmadik autójuk van a két versenyzőre...sem olyan számú kiszolgálószemélyzettel, sem olyan számú felszereléssel érkeznek a futamokra mint más..tehetősebb csapatok.
    Szal szvsz teljesen rendben van, hogy a McLaren-nek igyekeznek helyet biztosítani.
    Nem szolgálja sokak igazságérzetét (talán az enyémet sem :) ), de jobb ez így.
  • Istencsászár
    mer minden csapat egyenlő, egyenlő pénzben, büntetésekbe, bánásmódokba részesülnek tök mind1 h vbért harcolnak vagy csak a középmezőnybe szerencsétlenkednek mindig is igyvolt:) vagy neeeem?
  • DJ BP
    miért nem kap mindenki 3 garázst? Idióta FIA...
  • Istencsászár
    Monty s csapata megnyereték a 24h-s Daytonát idén is
  • DjDano
    Szerintem inkább innen fúj a szél:

"Azért nem mindegy, hogy ki melyik garázsban van, mert az első 3 4-4 box standot kap, még a közepén levők 3-3 at és az utolsó 4 2-2 egységet. Fele akkora helyen kellene lenniük."

Tehát a Meki az utolsó helyen, mindössze 2 garázzsal rendelkezne...
  • desigo
    egyesek de nagyon ráérnek

McLaren F1 gyufából
  • Shiwo
  • Zóanagyvarázsló
    Ezt akár Kimi is mondhatta volna :)
  • G_ArchAngel #60718
    off
    mindegy, alkohol legyen benne
  • MaSzKa
    off
    Gösser Becks Hoffen-Brau(München:D)
  • madmanic
    OFF:

émmeg állandóan vörös csillagos sört iszom....

lehet h komcsi vok??

nem érdekel.. heineken powa!!

ON
  • b-type
    Pedig vannak,
    de szvsz aki tartalmasabb ember az nem feltétlen akarja hírdetni a véleményét egy polón, vagy a bőrére ütve.
    Aki mégis ezt teszi, annak valszeg nagyon tetszik hogy olvasott valamit és véleménye van, és persze ezt mindjárt a világ tudomására is akarja hozni.
    ...vagy egyszerűen azt hiszi hogy feltudja vállalni a bűnöket amik sajnálatosan ezekhez kapcsolódnak.

Egyszer egy srác beleszólt egy ezoterikai vitánkba egy cimbimmel, miszerint meg tudna világosítani minket, de több lépcsőfokkal alatta állunk, és ami szimbolumokat mutatna közben azok beleégnének az agyunkba..
    Ki hogy éli meg a gondokodás örömét..:)
    ON:
  • Punker
    vaskeresztet ne keverjük bele mert az egy nagyon régi és ma is használt katonai jelzés

és igen lépten nyomon láthatsz vöröscsillagos emberkéket de mivel kettős mérce van az országban le se szarják őket, pedig a vörös csillag alatt jóval több embert öltek meg tettek tönkre.

de itt fejezzük be az OFF-olást szerintem.
  • bardocz
    mert elég sok csegevarás majmot láttam már,meg vöröscsillagos hülyegyerekeket,de hitleres pólós,meg horogkeresztes embert még nem,de vaskeresztest se nagyon
  • Punker
    igen ugyanolyan tiltott önkényuralmi jelkép mint a horogkereszt, persze ez csak elméletielg van így...
  • bardocz
    a vörös csillag az tiltott jelkép?
  • SzocsA
    megmondaná nekem valaki hogy az micsoda az első szárnyon ott felűl az a vízszints légterelő? mármint hogy melyik csapat használt először ilyet és hogy ha nincs középen lerögzítve ez a nagy sebességnél keletkező légnyomás hatására elhajlik és így kevesebb lesz a leszórítóerő!
    ja és a a maclaren lekoppintotta a ferrári kerékmicsodáját hogy oda is légterelőt tesznek!
  • MaSzKa
    off
    itt 1 cikk
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20070117osijelkepukert.html
  • MaSzKa
    az F1-re visszatérve a BMW első szárnyát feketére festik

a felniket is elég dögös lesz így :D
  • MaSzKa
    OFF
    http://www.sidecar-cz.com/zabava/obrazky/foto_v/79_Trabant%20tuning_1.jpg
  • MaSzKa
    van 1 trabant személyautó ami ilyen keresztel futkos

még nem büntették meg
  • b-type
    azt hittem jól olvashatóan elkülönítettem két tipust,
    és gondolom a légierő nem szponzori pénzekből gazdálkodik.
  • DJ BP
    de ő pont a ww2-esre célzott...
  • DJ BP
    szted nácik seregének jelét tanácsos lenne használni?? hm
  • Mersant
    a vaskeresztet a mai napig hasznaljak, pl. a legiero ;)

• b-type
    Olvasnod kellene, az ami a szárnyon van az vaskereszt, azért ilyen hogy látszódjon..távolról is kivehető legyen, fehér háttér nélkül nem igen érvényesülne.
    ..és a vaskereszt a ww2 idején náci jelkép volt, pl. a közepében a dupla W helyett horogkereszt volt.
    De én erről nem nyitok vitát, pláne nem egy F1-s topikban.
    Mindentől függetlenül aki azt hiszi hogy akár a porosz vaskereszt felfestése jó ötlet, az szvsz nincs tisztában a tömegek befolyásoló erejével.
    ON: