182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
gpFan #170035 Istenem ! ha a Ferrari most vezetne vagy 50 ponttal, tized annyi szöveg se lenne róla Valahogy úgy, mint amikor valaki simán vezeti a versenyt, alig mutatják a közvetítésben.
Ami a Ferari VB címeket illeti - igen, a 80-as, 90-es évek nagyon nem mentek neki. Schumacherrel volt a legjobb korszak. Utána meg 1 VB cím, ami szerintem főleg a McLaren kémbotránynak köszönhető. A FIA nem akarta, hogy McLaren pilóta legyen a VB abban az évben. És az a Hamilton lassulás az utolsó versenyen igen furcsa volt - igen, tudom, összeesküvés elmélet, Hamilton imádat, kígyó-béka, minden rosszat mondanak majd rám emiatt ... És én azt a versenyt kb. fél éve láttam először.
A Ferrari közelebb volt a VB címhez Alonsoval 2012-ben, amikor Vettel megpördült mindjárt az elején. De hihetetlen mázlija, és tank kemény Red Bullja volt.
Erős a Ferrari, rengetegszer volt második, de valami szinte mindig hiányzik . Ez a szezon lehet az egyik legpocsékabb az utóbbi 15 évben.
Mi az ami hiányzik ? A következetesség, unalomba menő precizitás ... Meg talán, főleg tavaly - jobb pilóták. -
Stockbauer33 #170034 -
#170033 Hibára gondolok. Hányszor cseszték el azzal pl. Kimi, Alonso és mások időmérőjét, hogy úgy érezték, ez bizony elég lesz a Q2höz vagy a Q3hoz? -
#170032 De a csapat évek óta mindig ilyen amatőr volt. :D Miért most? Ki az a Leclerc? Az első lesz aki lelép, ha nem jönnek az eredmények. Sokkal szarabb helyzetben jött Schumacher a Ferrarihoz, és neki is 4 kib...tt év kellett, hogy meg legyen az egyéni VB.
Nem jól csinálják. Leclerc minden áron meg akarja magát mutatni, és nem némítják le. Ezzel és a rossz autóval viszont Vettelt ölik meg, és közben elveszítik Leclercet, plusz még a csapaton belül is klikkeket hoznak létre.
Nem jó ez így. De ők tudják. Ahhoz, hogy valakiből Schumacher legyen, először Schumacherré kell válnia. Alonso, Kimi, Vettel letett már valamit az asztalra. Leclerc nem. Egyelőre még csak klimpírozik, távol áll tőle, hogy a kottára figyeljen. Vettel kotta nélkül játszik. Binotto, mert annyira egy karizmatikus karmester, mint pár ifjú politikai titán. Binottoról is csak a bőrkabát hiányzik, meg az aktatáska a kezéből, hogy a Ferrari legantipatikusabb vezetője legyen. Ezzel kiemelné mennyire fontoskodó elvtárs is ő, mert más tőle eddig nem jött le. A koncepció szar. Alonso alatt megvolt, de akkor nem voltak partiban a polért, és nem nyerhettek VBt. Tavaly és tavalyelőtt viszont valószínűleg technikai részen qurták el. Ami most van, az a tavalyiból fakad. Binotto helyére új arc vagy egy régi kellene. Annyira görcsölnek a sikerért, hogy semmi sem jön nekik össze. Ha leszarnák, csak mennének, nem lenne ekkora elvárás a csapattagok részéről, megszűnne a nyomás. De nem szarják le. Ez van. -
#170031 A Ferrari 1979től 2000ig várt egyéni VB címre. Az még testvérek közt is 21 év. Volt a Ferkában jó pár ász, mégse nyertek. Aztán ahogy összeállt egy csapat, na akkor sem, mert Mika marha jó volt és a McLaren is, de amikor jöttek a Merci műszaki hibák, jött a Ferka, és évekig topon volt. Persze nem ekkora fölénnyel, de majdnem. Aztán 2005-2006 semmi, majd jött Kimi. Tehát ez még mindig csak 12 év. -
#170030 Évek alatt, az előző, elhunyt Ferrari elnök idejében. -
#170029 Ez bocsánat kérés nem csak Leclernek szólt hanem a rajongóknak, sőt igazából inkább nekik. Annyira amatőr volt a csapat, hogy tenni kellett valamit marketing szempontból. Ez egy olyan gesztus amire most azt mondhatja az olasz sajtó meg a szurkolók, hogy legalább beismerték meg bocsánatot kértek, milyen jó fejek. Ez marketing, nem kell túlgondolni.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.05.31. 12:26:01 -
Stockbauer33 #170028 -
pr3cious #170027 Az a legnagyobb probléma hogy nem tudom kinek vagy minek a műve de befagyasztották az F1-es erőviszonyokat. Egy sikeres F1-es projekt 1-2évről 10évre változott. Ha meglenne a Mercedes összes embere minden információja akkor is max 3 éven belül lennének újra sikeresek. Ez így nézhetetlen, eladhatatlan és tovább csökkenti a nézők számát. -
#170026 A Jaguár a Red Bull elődje. -
pr3cious #170025 Rajtuk kívül senkinek sem jó ez a helyzet - aktív pilóták évei mennek el - és semmit sem tehetnek ez ellen. Olyan közegben ahol nem nyerhet nem fog maradni a Ferrari.
Márpedig az F1=Ferrari és nem Mercedes. Ha ők kiszállnak minden és mindenki lehúzhatja a rolót, ennyit erről. -
pr3cious #170024 Nekem annyira bőven elég hogy gyorsabb mint Vettel. -
#170023 Alapfelállás: a Mercedes MINDIG nagyon jó volt. A harmincas, negyvenes években, és amikor 1954ben bejöttek, akkor is. Aztán kiszálltak a tragédia miatt, majd visszajöttek, és a Mercedes motoros autók nagyon jók voltak. Aztán megvették a Brawn-Jaguar-t, és némi felkészülést követően ismét nagyon jók. Náluk a technika, a szakember gárda, és talán az egyik, ha nem a legjobb pilóta. Ezek után azt elvárni, hogy majd valaki hirtelen megveri őket úgy, hogy vagy a technika, vagy a szakember gárda vagy a legjobb pilóta hiányzik náluk? Ráadásul még meg kell küzdeni a balfék csapatvezetésekkel?
Szvsz, ameddig nincs új program, a legesélyesebb kihívójuk a Honda. Csak utána a Ferrari. A RBnél jó helyen van minden, lassan-lassan beérnek. A Ferrarinál pedig max. akkor lehetnek közel, ha minden szereplő a megfelelő helyre kerül. Hívjuk azt Binottonak, Leclercnek vagy droidnak a gyárban aki a kávét hozza a mérnököknek. -
#170022 Ez annyira csóró! Évek alatt hány ilyet csináltak Alonsonak, Raikkonennek és a többieknek? Hivatalos bocsánatkérést pedig csak Leclerc kap a főgórétól? Miért, ki ő? 10xes világbajnok? Ennyire nem mehet rosszul a Ferrarinak! -
mfn #170021 A Red Bull Monaco-ban tárgyalásokat folytatott Nico Hülkenberg-el.Alakul a 2020-as páros??? -
pr3cious #170020 A sok hülyeség mellett ebbe is pont beletalált, pontosan azt írta le amit én, kimondta az igazságot. Hidd el szívemre tesztem a kezem hogy a mai napon találkoztam a cikkel.
"a Red Bull dominálta az F1-et, évente két-három szabályváltozás is jött, hogy megtörjék őket, ma azonban senkinek sem érdeke megállítani a Mercedest."
Red Bull: Nem érdeke az F1-nek megtörni a Mercedest
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.05.30. 14:53:05 -
#170019 -
pr3cious #170018 Troll avatarral trollnak nevezni valakit a legnagyobb trollság? Engem eddig se tudtál beoltani és ezután se fog menni de NT.
-
#170017 A két troll megtalálta egymást.
-
pr3cious #170016 Bottas szerint is jogos ítélet született :) Még szerencse hogy nem az ilyen lelkű emberek hozzák a döntést ott mert az szépen hazavágta volna ezt a kivételesen jó futamot. -
pr3cious #170015 A Honda jóval kevesebb tapasztalattal lazán elhúzott mellettük. Ezt valószínű az aktív résztvevők már előre látták, nem szép belerúgni egy olyan motorba ami világbajnokká tette őket. Itt áll az udvarba belőle 2!! de bármennyire is fáj ezt kimondani nem csináltak az utóbbi évbe szart se.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.05.30. 10:40:30 -
gpFan #170014 Kultúrádról és arroganciádról mindent elmond amit írtál.
Meg az a táblázat teljesen felesleges volt. Nem a kiengedés itt a probléma, hanem a nekimenés.
Ennyit. Szégyen ez a fórum, semmi moderáció. Van kb- 5-6 értelmes tag, a többség még a 19-ik században van.
Okosnak lenni nem azt jelenti, hogy a többségnek tetsző szöveget nyomod. Bár itt mellesleg egyáltalán nincs semmi többség abban hogy Verstappen nem érdemelt büntetést - mégegyszer - nem csak 5 mp, még 2 büntetőpontot is kapott. Van 2-3 ember aki magát 'mindenkinek', 99% százaléknak nevezi. Tényleg semmi értelme többet mondani. Ha nektek így a jó az a te bajotok. Sajnállak benneteket. -
pr3cious #170013 Tényleg elég unalmas hogy okosabbnak állítod be magad mindenkinél miközben nyomod a fullkretént ott van az előző posztban hogy még a legdurvább kiengedési esetet sem büntettek időbüntetéssel te szerencsétlen. -
gpFan #170012 Ez már kimeríti az unalmasság és teljesen értelmetlen vita fogalmát.
Ilyen veszélyes kiengedés van elég sűrűn, szinte mindegyik 2-3-ik versenyen. De az, hogy a másikat a falra tolják - nem emlékszem rá. Persze, benne van az is hogy itt még szűkebb mint máshol. Nem tudom biztosan megítélni hogy Max láthatta e vagy nem a nagyon közeli Valtterit, de valahogy nem hiszem hogy az a tükör annyira szűk szöget fog csak be, na meg minek van ottan - mert ilyen helyzet, pont mint a képen van, van rengeteg verseny közben. Ha a tükör nem jó ilyen helyzetre, szabályt kell hozni hogy legyen az, minden autón.
És újból a szokásos, mellesleg igen sértegető szöveg: "hisztizni kell ha nincs meg a Mercedes 1-2" . Nem hisztizett itt senki, kivéve pár fanatikus Verstappen szurkolót (ami túl szép szó az ilyenekre) . Nem érdekel engem ki győz. Győzzön a legjobb, de fair versenyzéssel. És mi a csoda, az lehetséges is. Nem kell neki menni a másiknak, cikázni a pályán jobbra balra amikor valaki előzni készül ...
A 20 mp reális lett volna, mert annyit hátráltatta azt. akinek neki ment. Bár a végén lényegtelen, alighanem ott végzett volna akkor is a 4-en.
A nagy bölcs Marko Verstappenofíliájának köszönhetik hogy Ricciardo otthagyta a Red Bullt és most szenved az igen gyenge Renaultban ( 4-ik erőként vártam őket idén) . Na meg amit csinálnak a versenyzők cseréjeivel - kapkodás, gyors kirugás, hogy valaki más jöjjön, akit aztán kirúg 10-15 verseny után ...
A RB annak köszönheti a 4 VB címet hogy: rájöttek mennyire fontos az autó. Inkább a tervezőnek adták a sok lóvét mint a pilótának, Azért van náluk a legsikeresebb F1-es tervező - Newey. De ő sem fiatal már. Aztán ott volt az igen erős és megbízható Renault motor - 2013 végéig (9 győzelem zsinórban a szezon végén) .
És most mi van ? Arrogancia, Renault blamálás ... A másik oldalon meg a gyári csapatok, komplett csomag dominancia. Kivéve a Renaultot, ahol nem a motor a fő baj - a McLaren idén egész jó.
Ami várható: Max is elhagyja a Red Bullt ha pár éven belül nem lesz komoly VB cím esélyes (autója) .A RB nem fog kapni motort a Ferraritól vagy a Mercedesztől. A Honda meg kérdés. Lehet hogy ők is a Mercedes útjára lépnek ...
-
pr3cious #170011 Enged meg hogy egy külön postban is gratuláljak az objektív látásodhoz. Tényleg nem érdemel mást. Továbbra is menj szembe az emberek 99%-val és kampányolj a hülyeségied mellett.
(2018 büntetések) -
pr3cious #170010 Ilyenkor említsük már meg a legnagyobb blődséget amit elkövetett: A Red Bullhoz vitte Max Verstappent. Hányadik versenyen lett igaza? :D Lehet talán többet ért hozzá mint itt pár fotelszakértő.
De egyébként tényleg szokott hülyeséget beszélni viszont ezúttal szerintem igaza volt. És akkor nem egy parasztlelkű emberről beszélünk hanem egy volt versenyzőről akit nyilván zavar ha verseny van a pályán és azt büntetik. 20mp büntetés???? Ezért???? A pilótát büntetnéd!!!! gratulálok az objektív látásodhoz! ez teljesen nonszensz, lerúgtam volna a monitort a helyééről. Végre van valami akció de hisztizni kell ha nincs meg a Mercedes 1-2, hihetetlen.
-
#170009 Bottas a boxban JÖTT. Kifelé. Elé rakták be Verstappent. Milyen helyet adjon?
Nem értem ezt a Markot. Néha akkora baromságot mond, mintha ő is egy Szilágyi lenne ... -
#170008 Ezt a budis sztorit már évekkel ezelőtt is elmesélte.
-
gpFan #170007 Természetesen szarkasztikus voltam. Főleg annak fényében, hogy Rosberg jobban teljesített nála a Mercedesben, De azért kicsit meglepett, hogy most jött elő vele, míg Michael nemigen van abban a helyzetben, hogy valamit ő is mondjon.
Bár azért volt ott masról is szó, nemcsak pszichológiai dolgokról. Az a WC lefoglalás az inkább egy unfair keresztbetevés nekem. Vagy más szóval fizikai akadályozás. -
#170006 semmi tiszteletlenség,elmondta az igazat.pedig mindkettőnek szurkoltam,de csak a vak nem látja,hogy MSC mennyire átlátta és használta azt a pszichológiai hadviselést,amit most Hamilton is...ne felejtsd el,mikor MSC megérkezett az F1be milyen nevek voltak (Senna is mestere volt ennek,a zöldfülű németet egyszer jól meg is feddte,csak azért h.belebújjon a fejébe-de anno Montoya nyilatkozta,hogy ő az egyetlen európai akivel sokat harcolt a pályán és fejben nagyon erős,a többiek viszont gyengék) -
ShaiHulud #170005 ____________________________________BEKA SEGGE_______________________________ -
gpFan #170004 ZZZZZZ ..... Asszem hogy értelmi képességeim túl gyengék megérteni eme szakkifejezéseket mint "WUTTTTTTTTTT? XDDDDDDD" .
Na meg sehogy sem jön be hogy miért is kellene egyáltalán érdekeljen az 'objektív' Helmut M. véleménye. Épp elég baromságot hallottam tőle évek alatt. És nem vitás, nagy 'érdeme' van abban hogy a RB és Verstappen nem oly népszerűek. Kivéve persze a megint 'objektív' Hollandokat.
Igen, Bottasnak át kellett volna ugrania a kerítést, esetleg leállni és villantani a fényszórókkal, hogy: 'jöhetsz Max, mert te vagy a Jani, én csak egy pipogya fairplay alak vagyok' .
Na meg, Maxért csak rajongani lehet, vagy utálni. Nincs középút. Nincsen szürke, csak fekete vagy fehér.
Köszönöm a felemelő magyarázatokat, 1 bites IQ
Részemről befejeztem. Valakik sose tanulnak semmit. -
pr3cious #170003 Helmut Marko “Bottas előtt voltunk, de úgy néz ki, a versenybírók szemében Max csakis rosszat tehet. Tudom, hogy nem rajonganak érte. De Bottas volt hátrébb, helyet hagyhatott volna” – nyilatkozta a holland De Telegraafnak.
Kicsit sem fogom sajnálni úgy hogy ő is a pozícióért harcolt - megpróbálta - nem jött össze. Itt akkor be is fejezheted mert én is így látom. -
pr3cious #170002 Amíg a tulajdonosoknak jó a jelenlegi állapot (már pedig mért nem lenne az?) nem lesz komolyabb változás. Ricciardo, Verstappen, Leclerc, Albon csak pár név akinek már jó-előre odaígértek egy bajnoki címet, és az igazság? Sose lesz világbajnok egyik sem... még hogy "nem káros ez a dominancia" végül-is csak potenciális világbajnok pilóták rostálódnak le közbe. -
ToxiMaxi #170001 "szervezők érdeke a stabil unalom és dominancia." Liberty nem egyenlő az FIA-vel. -
pr3cious #170000 Nálad olvastam olyat is mért nem volt 20mp WUTTTTTTTTTT? XDDDDDDD.... Csak te izélsz miatta ennyire de nem veszed észre :D Állítom Bottas-t se érdekli ennyire mint téged mert tovább lépett. 4!!!!napja hisztizel egy olyan dolgon amire a csapatnak vagy pilótának másodpercei is alig voltak. És nem, nem a sikeres embereket/csapatokat utálom hanem azt hogyha valaki az idióta szabályok miatt nyert egy olyan sportágban ahol a szervezők érdeke a stabil unalom és dominancia. -
gpFan #169999 Igen, ahogy mondtam: 0 logika. Szavak jelentésének nem ismerete.
"mindenki szerint" - mit jelent az a szó hogy 'mindenki' ? Csak 3 üzenettel lejjeb van egy, nagy fényképpel ...
Hogy igazam volt már vasárnap, a verseny közben, az a tény. Mert én nem egy elvakult rajongó vagyok.
Azzal egyezek, hogy jó hogy nem volt kettős Merci győzelem, de hogy az milyen módon lett elérve az nem a sportszerűség, az biztos.
A legnyagyobb tahóság utálni valakit mert sikeres, jobb mint a többiek. -
pr3cious #169998 K.vicces hogy miközben mindenki szerint tönkretette a versenyt az a büntetés te egyedüliként! még mindig itt kampányolsz a hülyeségeid mellett. szánalmas. 4 napja vergődsz és hiába folytatod holnap akkor se lesz igazad. Bocs de nem érdekel senkit, és jó hogy nem lett Mercedes 1-2.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.05.29. 16:03:52 -
gpFan #169997 Az, hogy Bottasnak defektje volt, rajta volt minden F1-es hírekkel foglalkozó WEB oldalon. Csak az nem látta, aki nem akarta .
Na meg Max kapott 2 fekete pontot is az évi 'kontójába' . Asszem hogy azt nem kapta volna ha csak a nem biztonságos kiengedés lett volna, hanem pont az ellenfélnek menés miatt. Mert a kiengedés nem is a pilóta felelőssége.
Az egészben a RB főnökök a szánalmasak - "nem csináltak semmi rosszat" . Na persze ... képzeljük el ha Max esik hátra ilyen miatt - lett volna ám nagy Márkózás - a MárkóKiabálásSzitokÁradat röviditése -
ToxiMaxi #169996 Bottas felnije. Asszem jogos volt az 5mp-es bünti.