182279
  • bujcsik555
    Mikor lesz vége az idömérönek? 6 kor kelnem kéne. de elötte aludni is kéne:D
  • broman191
    ehh ma nem alszunk:D
  • bardocz
    remélem holnap időmérőn majd láthatom:) meg versenyen is,de sajna csak ismétlést fogok látni,úgyhogy 2 napug be se jövök ide:D
  • Istencsászár
    Hihetetlen mennyire élvezetes nézni ahogy mennek kipörgésgátló nélkül:), azokat a korrigálásokat meg akarást:), Ferka, Meki, Wiliams, Toyota, Rönó, Red Bull egészen kezes bárányok, a BMW kicsit makroncnak tünik de lehet h a pilóta volt olyan, Force Inidia meg hatalmas ahogy Fisco kanyarba végig ellenkormányzással suhan főleg a célegyenes ráfordítónál:)), de hatékonyan!
  • WNW
    Nem azt mondtam nem tud, vicces is lenne ennyi ChampCaros ev utan, de a franciak mar csak ilyenek..
  • b-type
    :)))
    Tud angolul...mittomén miért franciául nyomta, valszeg kényelmesebb.
    Loeb is van hogy anyanyelvén nyilatkozik, bár gond nélkül beszél angolul...gondolom van amit úgy tud kifejezni könnyebben.
  • Istencsászár
    Az biztos h keni vágja az angolt hiszen Amcsiba versenyzett nem keveset:)
  • WNW
    Azert mert francia... A franciaknak maniaja, hogy csak azert se szolalnak meg angolul, aki nem erti, tanuljon meg franciaul, vagy le van szarva..:)))
  • broman191
    Mint ahogy nyilatkozták már páran...nem lesz ezzel gond a mezőny nagy részének. Száraz pályán legalábbis.:)
  • G_ArchAngel #61177
    Tegnapelőtt volt Eurosport2-n egy összefoglaló a csapatokról, néhány interjúval - Bourdais senkit nem nevezett a nevén, ráadásul egyedül őt kellett franciáról angolra fordítani, mindenki más angolul nyilatkozott:)
  • Istencsászár
    No megnéztem az első edzés onbordját... első szembetünő dolog h Hamilton stílusa ugyan az mint tavaly, ugyan ugy megy kipörgésgátló ide vagy oda... :)
  • passatgt
    ez nem vers, hogy más az értelme, mint amit leírt vagy mondott:)
  • MaSzKa
    A RedBull Racing istálló egyik szóvívője a minap megerősítette: a RedBull RB4-es konstrukció alig néhány órával a kezdés előtt ment csak át a kötelező törésteszten.
    A tudósítások szerint az energiaital-gyárosok úgy érkeztek meg az Ausztrál Nagydíj helyszínére, hogy az új konstrukció még nem ment át a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjén, mely ez esetben az RB4-es orr-részét érintette.

A csapat azonban sikerrel vette az akadályt, és ha csak néhány órával a kezdés előtt, de lebonyolították a procedúrát.

Attól persze nem kellett tartani, hogy David Coulthard és Mark Webber nem léphet pályára Melbourne-ben, mivel a RedBull Racing, amennyiben az új elem megbukik a törésteszten, egy korábbi specifikációjú orr-résszel látta volna el autóit.

Hasonlóan járt egyébként a Honda is, habár a japán gárda autója némileg előbb, már a múlt héten sikerrel vizsgázott az FIA színe előtt.
  • bujcsik555
    Hát nekem ez jött le belöle. De ha találkozok vele megkérdezem.
  • Ashyn
    Jelen pillanatban talán valóban Kimi tűnhet esélyesnek, de a szezon 18 futamból áll, és bármi megtörténhet. Biztos vagyok benne, hogy nagyon izgalmas évadunk lesz.
  • broman191
    Jaja egyszerüen csak azért nem a nevet mondta mert már mindenki hangoztatta előtte...nem kell semmi hátsószándékot feltételezni:)
  • M@TriX
    szerintem rosszul érzed, csak poénkodni akart, mert már mindneki szinte kimondta Kimi nevét.

amúgy meg nem értek egyet velük, szerintem ez nem annyira "nyílvánvaló", mondjuk ahhoz nem kell nagy ész, hogy a korábbi világbajnokot mondják a legesélyesebbnek.

szerintem ez a szezon ennél jóval érdekesebb lesz. sok az újonc, van a tavalyi újonc :), meg vannak az állandó esélyesek.
  • bujcsik555
    Lehet én bennem van ahiba,de én inkább azt érzem Sebastien mondandojában, hogy direkt nem mondta Kiminevét, mert ugygondolja az igazi gyöztes más volt. De azt persze nem tudhatom mire gondolt valojában.
  • broman191
    :D:D
  • Ashyn
    Hát ez tényleg jó :D
  • G_ArchAngel #61166
    A Nemzetközi Automobil Szövetség pénteki sajtótájékoztatójára Heikki Kovalainen, Mark Webber, Nelson Piquet, Sebastien Bourdais, Timo Glock és Giancarlo Fisichella is hivatalos volt. Az elmúlt hetekben számtalanszor feltett kérdés, hogy 'ki lesz a bajnok', most sem hiányozhatott.

Mark Webber: "Kimi."
    Giancarlo Fisichella: "Talán Kimi."
    Heikki Kovalainen: "Nem kommentálnám."
    Giancarlo Fisichella: "Heikki, mond azt, hogy Heikki."
    Timo Glock: "Ki kell várni, hogy hogyan alakulnak az első versenyek. Nem lehet tudni, hogy ki lesz az élen, majd az első futamok után kiderül. De azt mondom, hogy Nelson."
    Nelson Piquet: "Éppen Timot akartam mondani."
    Timo Glock: "Kimi."
    Sebastien Bourdais: "Mivel még nem teljesítettük az első időmérő edzést, nincs pontos kép. De azt mondanám, hogy az a versenyző a legesélyesebb, aki tavalyi is megnyerte a bajnokságot.”

Viccesek a srácok, Sebastien igen "tájékozott" a kollégák nevét illetően:D
  • b-type
    Persze hogy igaz,..tudom.
    De nem támasztható alá, lehet azt mondani hogy ennyien ülnek a tévé előtt...
    Mint ahogy lehet azt is mondani hogy igen, a mittomén melyik szinvonaltalan műsorunkat nem is annyian nézik amennyi mérhető, hanem jóval többen..mert ezért azért.
    De ez csak mondani lehet, bevédeni nem.
  • gordon 24
    Jó igaz, de az is amit ő ir.. Lehet hogy az "elmaradottabb" országokban többen ismernek egy bizonyos sportot, mint ahányan az NFL, vagy az f1-et nézik összesen. Csak az nem mérhető.
  • b-type
    ??
    a statisztika az egyetlen kézzelfogható, nehogy már bedőlj :DDD
    Az összes többi ködösítés...hányan ülnek egy tévé előtt, ki tudja ezt?
    ..ez nem érv.
    ..és hogy lehet egyszer semmibe venni a statisztikát, majd támaszkodni rá a második mondatunkban?...hisz pl. a WSBK (pláne mint világsorozat) töredéke a rendezés éveinek számát tekintve mint a MotoGp, a WSBK 1milla150ezret produkált a neten nézhető közvetítésével, szemben azzal hogy az Eurosport-n vagy csak az egyik futamot adják le valamikor este, ha éppen nincs fontosabb, vagy teljesen kiszorul az Eurosport2-re.

A statisztika egy létező-méhető-számolható dolog, egy céget sem érdekel hogy valójában egy tévé előtt hányan ülnek, ha szembe van állítva sokmillió leterheléssel a másik oldalon.
    :))

• Istencsászár
    formula.hu, f1hirek.hu, a5.hu :)
  • WNW
    Szep, szep, hogy elmeleti vitakat folytattok, de valaki felrakhatna valami eredmenylistat is az edzesekrol...:))))
  • Ashyn
    Egyetértek veled, Alonso sokkal többet ki fog hozni a Renault-ból, mint arra a gép valójában képes, és ugyanez igaz Rosbergre és a Williams-re is. A második szabadedzésen Rosberg diferenciál nélkül lett 8. és Alonso is jót ment az első gyakorláson. Néhány futam múlva tuti első 10-esek lesznek.
  • oneal1
    Kimi altat nagyon....:)

hajrá ferrari!
  • gordon 24
    Egyébként érdekes az ,hogy ebben a topikban már annyi vita volt. Már olyan sok vérre mennő csata zajlot, hogy már egy rosszabbul megfogalmazott mondaton eszméletlenűl kiakadtok.. Pedig tényleg semm rossz szándék nem volt benne. Csak annyi hogy megnézném ha egy komolya autóban ülne mit tudna, itt. Lehet igy is meglepetést okoz! Bizzunk benne.. Megmondom a frankot (Raikonnenes vok:D) de jó lenne ha nem csak 3-4 emberről szolna az idei év is..
  • gordon 24
    Ez igy igaz! Ez csak statisztika... Teljesen jogos amit irsz!
  • G_ArchAngel #61156
    Amerikában nagyon jó ez a központilag irányított összetartás, a TV hihetetlen eszköz a kormányuk kezében, nelküle káosz uralkodna az Államokban.
    Bevallom, ha ott élnék, akkor kosárlabda, amerikai foci, jégkorong, Champ Car és Nascar rajongó lennék.
    Nem azért mert utálnék mást, hanem mert ebben nőnék fel.
    Ott a fürdőben, étkezőben, hálószobában, konyhában, nappaliban van egy-egy TV az átlag középosztálynál, ahol mindig megy vmi sport, TV Shop, sorozat. Hírműsorokat csak a filmekben néznek. Vékony nők is csak zenei videókban vannak, utcán egyet sem látni.

NFL vezetne nézettségi adatok szerint?
    Idős vagyok már a mesékhez.
    Afrikában nincs sok TV, de többen lakják, mint az Államokat, imádják a soccert. India? Kína?
    Csak krikettrajongó több van Indiában, mint az USA-ban NFL néző.
    Igaz, nehéz úgy nézettségi adatokat számolni, ha a világ egyik felén az utca egyetlen TV-jét nézik 150-en, míg a USA-ban egy emberre négy készülék jut.

Nézhetjük az amerikai foci és labdarúgás viszonyát is.
    Van 150 bajnokság a világon?
    Átlag 12 csapattal?
    Mennyien nézhetik az NFL-lel szemben? 6 milliárdan?
    Még az indonéz kislányok is ismerik a focit, lehet nem TV-n nézik, hanem lent az utcán.
    Amerikai focit hol ismerik a világon?
    Az USA lakossága és néhány külföldi érdeklődő rajongó.
    Rugby? India, Anglia, Írország, Új-Zéland, Ausztrália és Óceánia - nem a legnagyobb népsűrűséggel megáldott területek, de az indiai angol befolyás miatt szintén több rajongója van, mint az NFL/NBA/NHL-nek bármikor lesz összesen.

Amiket felhoztál, az kicsit olyan, mint mikor otthon, Magyarországon 1,5 millióan nézik esténkét a Barátok Közt sorozatot, de megkérdezek 100 embert és senki nem látta.

Ezért egy kicsit "érdekes" lenne, ha az amerikai nemzeti sportok világszinten nézettebbek lennének, mint a világsportok.
    Persze abban igazad van, hogy több készüléken sugározzák őket, de mi a nézettségi adat?
    1000 TV-re 200 amerikai, vagy 1000 szenegáliai 10 TV-re?:)
  • gordon 24
    Hát azzal nincs gond.. Én birom azt is..
  • gordon 24
    Ráadásul én az amcsikat utálom is:D Csak a verseny sorozatokat csipem... Különben a nép egy nagy nulla.. Se történelmük se semmi csak a rongyrázás megy!
  • gordon 24
    De ost mi a frász van?? Azt irtam hogy jobb lenne ha egy erősebb autóban ülne.. Nem azért irtam ezt mert egy rakás szar az f1 és hogy Burdai szétveri őket.. Kicsit fel vagytok pörögve... Le kellene nyugodni.. Egyszerüen csak azt szeretném megnézni hogy mit tudna Burdai egy Komoly versenygépben itt. Hiszen ott mindenkit porrá alázott. Ez nem CC-f1 vita.. Burdaira vagyok kiváncsi.. De egy torro rossoban szerinted mit fog csinálni?? Megy 10-diknek majd hátul esélye nincs előrre menni.

• DJ BP
    nálam az állandó sárgazászlós dögunalom veszi el a kedvem az amcsi versenyektől...

Meg az NFL, azt a sok üresjáratot, 10 percekig cseszik az időt, hogy bírjátok? :)
  • Gabor_(HSF)
    JaJ! már megint EZ a téma?...
    Tényleg te miért nem költözől ki amerikába? sztem neked való hely....
  • gordon 24
    Félreérted a helyzetet kicsit! Nem próbálok meggyözni senkit! Én is nézem az f1-et, de nagyon sok dolog nem tetszik benne. De ez ilyen kész pont.

A Nascar vagy a cc vagy az akármelyik másik sorozat olyan pont:D Én sosem akarok párhuzamot meg összehasonlitást vonni a 2 közé mert teljesen más.. Sőt engem pont az zavar, ha egy Montoya jön a NASCArba miért kell egyből ugy beszélni róla hogy majd leiskolázza a nagy f1-es a béna amcsikat.. Majdnem ez volt a hangsúly(nem a ti részetekről hanem az ujságok szerint)

A nézettség.. Az f1-et már kevesebben nézik mint a NASCART:D Világ szinten még mindig a NFL vezet. Második 3-dik helyen a NASCAr van.. Jó igaz az hogy Amerikában minden 2-dik háztartásban jelen van és ez nagyot rúg a statisztikán, de igy van..
  • G_ArchAngel #61149
    Amúgy picit sajnállak, hogy itt SG-n is ilyen - hozzám hasonló - fafejüeknek kell elmagyaráznod miért is jobb, amit szeretsz, mint amit mi tartunk nagyra. Hidd el, az emberek 90%-a nem érti miért jobb a Leica, mint a Nikon/Canon, merthogy azok milyen modernek, gyorsak, szépek, okosak, a Leica pedig kicsit elmaradott, oldschool, csak az nem mindegy, hogy ha vki tudja használni, akkor a minőséggel meghálálja.
  • G_ArchAngel #61148
    Nézd, ezek az emberek szabadon igazolhatóak életük nagyobb részében, nem hinném, hogy hülyék vezetik a Forma 1-es csapatokat, pénzt is többszörösét tudnák ajánlani az amerikai sorozatok pilótáinak.
    Mégsem kellenek legtöbbször.
    Villeneuve? Legjobb autóval VB lett, utána szenvedett.
    Montoya? A legjobb csapatoknál volt, elért valamit?

Az autósport királykategóriája a Forma 1.
    Ezeket a versenyeket egy bolygó nézi, nem csak egy talicskányi redneck.
    Amerikában lehet ez miatt fejreállni, de mikor Bernie azt mondta, hogy innentől nincs Indianapolisban futam, mégis elpityeredtek.
    Lehet jönni, hogy milyen nagyszerűek a CC vagy Superbike pilóták, nézettséget mégis a Forma 1 és MotoGP produkál.

Sajnálom, mert tényleg nagyon jók a CC versenyek, csakhát olyan szinten ráült a közvetítésekre az amerikai cukormáz, hogy 2 percnél tovább nem tudom nézni, pedig mi, magyarok nem akármilyen kommentátorokon edződtünk.
  • gordon 24
    Jaja erre én kiváncsi leszek! Mondjuk nem ütőképes csapatnál van... Jobb lenne ha a mclaren vagy a ferrari szerződtette volna.. Akkor igázán megláthatnánk, mennyire erősek a cc-sek az f1-esekhez képest.