182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
na itt is kifog esni a mezőny fele, ha ilyen jól folytatják mint az edzésen. főleg ha még eső is lesz... -
G_ArchAngel #62018 figyelj oreg, picit unalmas a fafejuseged, picit vonatkoztass el az sg.hu-tol es gondold vegig, hogy Massa mit mutatott az F1-ben es mit Kimi, ezekutan gondold vegig, hogy mit mondanak a versenyzotarsak, mernokok, technikusok, csapatvezetok, szakertok Kimirol es mit Massarol...
a ket pilota kozotti kulonbseg csak annyi, amit hetvegen mutattak: a brazil gyermeteg hibajat sem tudta korrigalni, a finn meg nagyobb szarbol visszahozta az autot - Kimi klasszikus, akinek csak a gyozelem szamit, Felippe "jomunkasember", aki kitudja a maximumot hozni az autobol, de semmit pluszt nem ad a teljesitmenyhez... -
Nézz egy picit utánna a dolgoknak.
Massa 2003-ban (!!!) volt tesztpilótája a Ferrarinak. 2004 és 2005-ben a Sauber színeiben versenyzett! 2006-tól lett a Ferrari hivatalos pilótája. Tehát tesztpilótasága után is csak a 3. évben ült be a Ferrari volánja mögé. Szóval legfeljebb azt az 1 évet lehet neki adni amivel hamarabb került a Ferrarihoz. De ennél többet nem nagyon.
Felipe Massa Profile -
rémlik nekem is ilyen, csak nem tudom h mikor volt, mindenesetre kicsit hülyén festene ha monjuk 2 kört kéne visszavennie akkor 2szer megkerülné a mezőnyt. meg a boxutca nem csak akkor vált az új szabály szerint zöldre ha bemegy az SC a boxba? Mert akkor amúgysem tudná visszavenni a boxban/vagy elötte eltöltött idő alatti köröket.
Szóval szívás mindenképpen ez a piros lámpa, ha a csapat benzi és ott áll már elötte a pilóta akkor nem kell vele foglalkozni mert akkor csak bünti lesz és nem X körhátrány. -
Már 2 éve ott tesztpilótáskodott a Ferrarinál. -
"mert ha tömegbe jön ki versenyautót nem előzhet szerintem."
pedig úgy emlékszem, hogy volt már rá példa, hogy valaki ott előzgette a mezőnyt, hogy visszatudjon menni a többiek mögé.. -
Attól h leelőzheti a safety-car-t azzal még sokra nem megy, mert ha tömegbe jön ki versenyautót nem előzhet szerintem.
Meg a piros nem fél körig volt piros hanem körökön keresztül.
Harmadrészt éppen azért mondtam h nem mind1 h a bemenetkor piros volt-e mert ha az volt akkor szerintem 99%-ban a csapat a hibás. És ez volt a legésszerűbb módja a hiba megoldásának. -
x kör hátránya nem lesz, lévén ha jól tudom a lekörözött autók megelőzhetik a safety-car-t, hogy beállhassanak a helyükre..még mindig jobb, mint kizáratni magát a versenyből..a ferrarinál képesek voltak észrevenni, hogy bizony piros a lámpa (vagy Kimi vette észre, nem tom, figyelmeztették-e, vagy rájött magától..)
amúgy meg sztem a pilóta is hibás, és a csapat is hibás, ha piros lámpán megy át a versenyző..neki is látnia kell(ett volna) hogy piros, és a csapatnak is észrekellett volna vennie.. -
Nem is az az izgalmas kérdés h kifelé miért nem látta, hanem az h befelé piros volt-e.
Mert ha befelé zöld volt akkor Rubens be**opta.
Ha viszont befelé volt piros akkor a csapat hibázott.
Mivel ha elmegy a bejáratig akkor már a pilóta mit tud tenni? semmit, várni max., de nem fog várni, mert nem akar X kör hátrányt. Akkor bemegy, ha meg már bement akkor kifele minek várjon? Vagy megbüntetik a befelé miatt is, és akkor 1szer bukott (egy áthajtást+10mp-t) vagy kifelé is várhatna de akkor X kör hátrány +büntetést a befelé miatt... -
Kimi egy új légkörbe került...amit Massa ismert már, ez azért nem kis előny -
"...mit néznek ilyenkor?"
Az elsodort szerelőt.
-
Erre megint csak nem tudok mit mondani. És ha ott volt? Akkor mi a helyzet? Semmi! 2006-ról 2007-re visszafolytották a motorokat, új gumiszabályokat hoztak... stb. Szvsz. ugyanolyan esélyekkel indultak. Massa Sumi mellett amúgy is csak másod pilóta volt. És ő is csak 2006 óta a pilótája a Ferrarinak.
A piros lámpáról. Ok. Nem vette észre, az ő sara. Ettől függetlenül pontot vesztet majdnem annyira értelmetlenül mintha technikai problémája lett volna.
Itt most arról van szó, hogy szerintetek Kimi mérföldekkel jobb Massa-nál. Amit a tavalyi évre alapoztok főként. Pedig ha jobban megnézzük a dolgokat és nem csak felületesen, akkor mindjárt más a kép és egyáltalán nem egyértelmű. Csak ahhoz félre kellene tenni az utálatot. -
Meghát ott az egész csapat, mit néznek ilyenkor? nincs egy ember aki hátbalöki Ront meg a versenymérnököt h hjét te szójjá má nekik h piros vagy zöld a lámpa... hihetetlen -
Én sem értem, de Barichellonak volt arca azt mondani most is, hogy nem látta :D -
ezt a lámpát komolyan nem értem, hogy nem lehet látni? nem elég piros, vagy nem elég erősen fénylik?:) vagy azt hiszik hogy megusszák? vicces dolog... -
Massa már 3-4éve a Ferrarinal volt, Kimi első évébe úgy hogy neki nem ment jól, megverte.
És a piros lámpát kifelé Massa is láthatta volna, de ugyanúgy nem nézte ahogy a többiek sem, arról ős is tehet és sok versenyen kifejezetten rossz teljesítményt nyújtott, a kezében volt a sorsa a Hungaroringen is, felverekedhette volna magát a pontszerzők közé. -
Bocsi, vmiért a két db kép nem jelenik meg (legalábbis nálam)
Szóval még 1x:
-
Mondom én, nem egy szériát nézünk. Akkor elemezzünk 1et:
Massa-nak 1x kellett technikai okok miatt feladnia futamot, 1x diszkvalifikálták (!), 2x indult technikai problémák miatt a 22. helyről. (milyen baromi nagy szerencse szombaton technikai problémától szenvedni..........)
Raikönen 2x adott fel futamot technikai problémák miatt, és SLUSSZ! Ennyi! Egyszer kellett a 16. helyről indulnia.
Massa 3x nullázott (ebből az egyik a DSQ), Raikönen 2x!
Egésszen az olasz futamig fej-fej mellett voltak. És mit ad Isten, pont ott volt 1x technikai problémája Massa-nak 4 futammal a vége előtt.
Szóval jó lenne ha végre abba hagynátok Raikönen popsijának a csókolgatását. Nem kétséges jó, mi több, nagyon jó pilóta, de Massa is van olyan jó. -
Szerintem Massa és Kimi kb ugyan olyan tehetséggel bír.
A tavalyi évben mind a ketten szenvedtek, Massa az év elején volt pechesebb ez meg is pecsételte a 2007-es évadát.
Itt az a baj h mindenki elfogult, és a kedvence felé húz a szíve, meg a sok kiesés miatt (+egyéb zavaró tényező miatt) nem lehet megmondani h melyik a jobb. Hát még két különböző autóban ülő pilótáról... -
Nem úgy jött össze??? Amikor Massát érte utól műszaki hiba akkor az szerencséjére szombaton, vagy pénteken volt, így volt esélye pontokat szerezni és nem volt több mtorhibája mint kimnek. Ezzel szemben Raikonak ha motorproblémája volt, akkor az a futamon jött elő---> 0 pont. Ezek a balszerencsék jobban jöttek ki Massanak. A többi hibáért meg csak Massa felelős amit elkövetett. -
DJ BP #61999 ,,Pff... Akkor mi nem egy szériát nézünk. Mióta Kimi a Ferrarinál van azóta csak balszerencse éri a csapatot."
VB címet nyertek 2 év után, miről beszélsz?? -
DJ BP #61998 Kiminek több műszaki gondja volt... -
msgreg #61997 Massa-nak ugyanúgy voltak futamgyőzelmei,meg dobogós helyezései, ugyanúgy lehetett volna világbajnok,csak nemúgy jött össze néhány verseny,ahogy neki jó lett volna!
A ferrarinál mind2 pilota esélyes vb. címet nyerni, a mclarennél szerintem nemígy van,most bármi történik nyomják hamilton-t,mer ő a "nagy" felfedezettük. -
Nem érted. Nem erről van szó. Persze, hogy ez volt a helyes döntés. Csak arra írtam, hogy nem kell az egekbe magasztalni Raikönent, Massa-át meg leírni. -
tényleg a bevásárlásról:Nakajima hogy a k. istenben került be a F1-be?egyszerüen nem értem,mert amit csinál az borzasztó,itt a fórumon nagyobb közünk van F1-hez,mint neki
-
te csapatvezetőként hagytad volna,hogy massa nyerjen,amikor egy kis taktikával lehet egy vb pilótád?na ne nevetess már:) -
msgreg #61993 Szerintem bármelyik pilóta hibázhat éles helyzetben!!!
A ferrarinak,meg azóta vannak komolyabb problémái, mióta Scumacher abbahagyta az aktív versenyzést(az ő tehetsége nemállt meg a pályán,hanem a beállításoknál is aktívan kivette a részét a munkából),így egyiküket se nevezném rossz vagy jó pilótának ők a legjobbak ,különben nemlennének a f1-ben,ők nem bevásárolták magukat mind tehetségesek,csak néha nemúgy jönnek össze a dolgok,ahogy gondolják!!! -
Pff... Akkor mi nem egy szériát nézünk. Mióta Kimi a Ferrarinál van azóta csak balszerencse éri a csapatot. Az meg kapásból egy nagy hülyeség, hogy Massa egy tucat pilóta lenne. Raikönen csak azért tudott elhúzni tavaly mert kevesebb problémája volt év folyamán és a problémákból is jobban került ki. Az utolsó futamot is Massa nyerte volna..... gondolom nem kell befejeznem a mondatot. -
kicsit izgult hisz még alig volt pár futamon :) -
Meg Alonsotol meg Hamiltontól:), kikapott rendesen, s aki ugy kezdi az évet h az év első tc nélüli kanyarjában falat fog az ne legyen már vb:), nem is lesz:D -
WNW #61989 Ez a tucatpilota alig kapott ki Kimitol, jobbara oda-vissza ment a moka palyarol-palyara koztuk.. Szoval vagy Kimi is egy tucatpilota, vagy mindketten jok..:)) -
Vettel Maradjon a BMW-nél csak!!!!!!!!!! 

Mi fedeztük fel úgyhogy itt is marad! -
kár hogy elment monty a bmw-től :-S -
Balszerencse?? Ki nyeret tavaly a VB-t? Massa fog meni és joggal, egy tucat pilóta, már akkor enm volt semmi keresni valója amikor leigazolták tesztpilótának...
Másrészről én hagynám Vettelt, aki valamelyest folytathatná Schumacher alakját a Ferrarinál, az csak is Rosberg lehetne. -
sztem csak azért kell nekik, hogy sumák távozásával elpártolt német rajongókat és szponzorokat visszaszerezzék, ill a még elnempártoltakat megtartsák.. -
érted te mire gondolt
-
Massa előbb fog repülni mint Kimi... -
Kimi mehet (és viheti magával a balszerencsét) és helyette jöhet Vettel. És ismét összeáll a Német-Brazil páros.
-
Görbetükör
az elején vagyok, de a rajt baleset elemzésén hangosan röhögök :) -
pff, hogy a sajtó mennyire szeretné ha hogy az ecu miatt legyen a hiba a ferráriknál...
az ecu ecu...