FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ejj max

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

amugy Bottast ki kellett volna hozni igy sztem az o versenyet jobban tonkretettek

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

nehezen hiszem el h a Mercik ezzel a taktikaval nyerok lehetnek

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

benőmenő
Kellett egy SC hozzá, de legalább nem mondtam nagy hülyeséget. <#fogmosas>
Ericcson is elszallt es SC...

Ricciardonak mazlija van

o Leclerc a kurva eletbe😞 tok jol allt

benőmenő
Raikkönennek meg a Redbulloknak ez már tuti 2 kiállás lesz.
Leclerc! <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.07.08. 15:43:53
Ferrari es a Merci hatalmas tempokulonbseggel van itt, mint a tobbiek...latszik Kimi is megy at a mezonyon mint kes a vajon

A 0.4 vékonyabb gumikat hozta ide a pirelli.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

sporol mindenki a gumival mert ez nem normalis h igy elengedik Hamiltont

Érdekes ez nem versenybaleset!!!?
Raikko koszi h kiutotted a buzit😄

😄<#eplus2>
benőmenő
Raikkönen végre azt csinálja, amiért a Ferrarinál van. <#vigyor1>
benőmenő
A Toro Rossonál ez úgy látszik már hagyomány.
adam46
Azta a kurva.
Mija fene, nem a Williams az utolsó ... Honda mizéria megint ?

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

mcmoha
<#eljen> <#nyes>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

mcmoha
Mire gondolsz?

Rita79
Ez hogy???

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

mcmoha

nekem is a Benettonrol rogton az jutott eszembe, hogy ok voltak a korai Red Bull😊

csak ruhamarkaval😄

mcmoha

RatBaG
jól le van pukkanva silverstone, fullra ki van égve a fű mindenhol. kb, mint a hungaroring pár éve.

Per Aspera Ad Inferi.

Csapat dominancia volt mindig is. Csak most minden miatt elkezdenek az emberek hisztizni. Volt, hogy csak az első 3 fejezte be a versenyt egy körön belül. Mansell 1992-ben már a Hungaroringen VB lett. Na persze hogy Prost a Williamsbe igyekezett rögtön. Amely még valami 6-7 évig az élbolyban volt. A McLaren visszajött az élre ahogy erősödtek a motorok náluk a Honda hirtelen kiugrása után. És jöttek új erős csapatok - mint korának Red Bullja - a Benetton. Miközben már senki nem is emlékszik a Simtec-re és jó pár másik kis csapatra.
Vagyis, nemigazán van itt semmi tényleg új.

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Nem csak fekete meg fehér szín létezik. Korlátozás nélküli sport nincs. Inkább azon kellene dolgozni a sport vezetőinek, hogy ne 3 nagy csapat legyen, hanem 6. Tehetségek kipróbálása, felfedezése is nehezebben menne 6 kocsival, meg aztán azért sírna mindenki, hogy miért üres a rajtrács.
Rita79
Hát jahh, a 6 utáni többi max a kék zászló fenntartására jó. ÉS arra, hogy feltartsák az első 6-ot amikor lekörözik őket...........

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Nem mindegy, hogy 6 vagy 20?
Most van 20 és halál unalmas.
Inkább legyen 6 minden korlátozás nélkül és mindenki a maximumon nyomja.

A Béna.

HTS s3rg1nh00
lol,Max a végén hajszál pontosan annyit adott bele amennyi kellett,mind1 ha 1 mp-el nyersz vagy 10-el.
amúgy Ricciardonak azért is kellett kiállnia 2x,mert nem tudták kipróbálni az alacsonyabb leszorítóerős csomagot az esős FP3 miatt és nem kockáztattak,így az a néhány százaléknyi plusz leszorítóerő már hólyagosodást okozott a gumiknál és egy plusz kiállást...ennyire érzékenyek a mostani pirelli-szarok is.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Persze tök jó lenne 6 kocsi a rajtrácson....
Az a baj, hogy a kicsik nem birnák pénzzel. De én azt mondom akinek drága az hagyja ott, és akkor tényleg csak a nagyok mennének. Akkor el lehetne felejteni ezeket a korlátozásokat...

A Béna.

repvez
De ez lenne a cél nem, hogy az nyer akinek tovább birja a fejlesztése és gyorsabb a többinél.
Minden m ás felesleges szabály.
benőmenő
Azért lehet még ott a vezetési stíluson túl beállításbeli különbség, illetve minden Pirelli egyenlő, de némelyik egyenlőbb. Sose tudjuk meg, ezt most Max szépen behúzta.
Kiminek meg végképp nem áll össze ez az év sem. Ha az elején nem kapkod annyira a még hideg ultrákon simán behúzhatta volna az első helyet.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.07.03. 10:10:41
gumi kimeles, vezetesi stilus fuggo is...nem hinnem, hogy Verstappen agressziv stilusahoz passzolna...ami latszott is, mert a vegen Kimi majdnem beerte, aki koztudottan az egyik legjobban banik a gumikkal a mezonyben...Verstappen, ha kicsit is beragad Kimi moge akkor bizony gondjai lettek volna a vegen...ugy tunik ez is olyan palya, mint Montreal, Silverstone, Barcelona...rendkivul terheli a gumikat...

Na igen, Ricciardo nem tud vigyázni a gumikra, rosszabb mint Verstappen, kevesebb pontja is van ... Vagy mégsem ?
Mellesleg, nem is voltak egyformán beállítva az autók. A gumik sem mind egyformák. Meg kiszámíthatatlanok. Azért lemondani valakit mert hólyagosodtak a gumijai ezekkel a mai Pirellikkel .... tényleg szánalmas logika. Na igen, szurkolótól mit is várni ... Hol voltál amikor a 2 kedvenced roncsderbizett ? <#fogmosas>

Rita79
10 körrel öregebb gumival hagyta le..... akkor miről beszélünk? Ha nem tud vigyázni a gumijára, akkor ez van. Ékes példa erre a Redbull...az egyik pilótája végig vitte ugyanazzal az autóval és meg is nyerte a futamot, míg a másiknak már a a felénél hólyagosodott. Ez a tény bizonyítja, hogy nem kocsi és kocsi között van különbség, hanem vezetés és vezetés között (tehát pilóta és pilóta)

HTS s3rg1nh00
nem,nem ő tudott rájuk jobban vigyázni,ez az autók dns-ébe kódolt gumikezelés amit a Mercedes továbbra is az átlag alatt,míg a Ferrari talán a mezőnyből az egyik legjobban használ.évek óta trend,hogy a Ferrari kisebb ingadozásokkal,stabilabban teljesít,míg amikor az ellenfél betalál akkor nagyon erősek,de a mélypontok is elég durvák.jelenleg annyira érzékenyek és annyira senki nem érti a hulladék Pirelliket,hogy még maga a gyártó is azt mondta gond nélkül 1 kiállás aztán van itt gond a hólyagosodással (pl.ezen a hétvégén,amikor a gumi futófelületéből egyszerűen kiszakadnak darabok) meg a szemcsésedéssel,amikor túl alacsony a felületi hőmérséklet és egy ideig így néz ki a "slick" gumi:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Komolyan ? Te láttál itten kerék-kerék elleni csatát ? Én nem láttam semmi csatát - csak a jobb gumi jobban ment a kanyarban.

HTS s3rg1nh00
nem lassított,gondolod a versenyben vezető majd lelassít a csapattárs miatt? 😄DD
egyszerűen itt elég sokat számított a szélárnyék+a hideg (Mercedesen eggyel keményebb keverékű) gumik meg a tökig tankolt autók kombinációja.

Ez van amikor nincsenek felelsleges korlátozások meg szabályok. Padló aztán meglátjuk ki bírja 😉
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2018.07.02. 19:31:01

A Béna.

Rita79
valamit történt egy kerék-kerék elleni csatai amit annyira vártunk már Hami és Vettelke között. Amit Vettel nyert meg fölényesen leiskolázva Hamit benne és megtanítva neki, hogy hogy kell ezt csinálni. És akkor még nem volt gond a motorral, max, a gumikkal, de hát istenem. Vettelnek miért nem koptak el a gumijai olyan mértékben (lehet jobban tudott vigyázni rá?)

na lattam a versenyt...

szamomra a szezon 3. legjobb versenye volt, voltak kiesesek, elozesek, dramak is es vegre uj nyertes van megint Verstappen remekul ment

Kimi legjobb versenye volt iden, Vettel pedig mazlista, hogy Hamilton kiesett a vegen...

Mercedesnek is kell egy egy flasko, hogy tanuljanak belole

Gratula Verstappennek - kihasználta az esélyt és nyert. Most inkább az a fő kérdés, hogy megint elszáll-e magától, mint pld. 2 éve a spanyol nagydíjon, ahol szintén a 2 Merci kiesése adta neki az alkalmat. Szerintem nem fog, még a nagyszájúak is képesek fejlődni.
Talán a technika lesz az, ami megint sokat fog beleavatkozni az eredményekbe - jönnek a nagy melegek.

Amúgy meg, röhej, hogy az egyik versenyen a Ferrari, a kovetkezőn a Mercedes szenved a gumikkal. Nem tudom, hogy osztják szét a gumikat a csapatok között, de mintha itten valaki szándékosan irányítaná a másodrangúakat valakinek, talán a szezon izgalmasabbá tétele érdekében ? <#phone>

benőmenő
Szujó, mint dilettáns, amikor évekig utazott, kelt és feküdt az F1-gyel... Remélem komolyan gondoltad, mert viccnek durva lenne. <#guluszem1>
Én el tudom fogadni, ha valakinek bejött Palik stílusa, de számomra ugyanolyan zöldségeket mondott, mint Mezei, csak hangosabban.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.07.02. 09:09:56
Magnum PI
Teljesen jól láttad, hogy összeértek. De hogy ki pöccintett meg kit az relatív. Ha Max kicsit fékez nincs kontakt. Ha Rai nem zár rá annyira Maxra akkor sem. Max a pálya legszélén volt, Rai meg előnyben, de 1 autónyi helyet akkor is hagyni illik meg pont azért mert kerék-kerék találkozott nyilvánvaló, hogy már Max első kereke Rai hátsójánál járt és ilyenkor meg kell hagyni a helyet.

adam46
Mondjuk én pont úgy láttam, hogy megpöccintette, Vettel megcsúszott, így könnyen elment mellette.