FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mersant
erre mondhatnám mikor McLaren kidolgozta hogy az ív belsõ felén lévõ kerekeket jobban fékezze mint a külsõket, ki kötött bele, na ki...?! a ferrari. és miért, mert õk voltak a legjobbak, kivéve azon a 2 futamon ahol a Mclaren ennek a technikának köszönhetõen versenyképes volt velük...;-)

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Erdekes mennyire utaljak a Ferrarit. Ha meg nem lenne az a baj. Nem lenne kit utalni.

Amugy meg a 80s evebnek a FIA-nak francia elnoke volt. Prost volt a kedvenc es mindent ugy alakitottak hogy neki legyen jo. Senna mar fenyegetozott hogy itthagy mindent a gecibe ha nem valtanak. Erdekes modon akkor minden okes volt.

Miben tamogatja a FIA a Ferrarit? Tavalyi ev direkt azert volt hogy megfogjak. Ez sem eleg a Ferrari utaloknak? Szerintem tok mindegy hogy szerepel a Ferrari. Akik csak azert elnek hogy utaljanak valamit azoknak tok mindegy hogy veszit vagy nyer. A lenyeg hogy biztos csalt es csalni fog.

Punker
és miért lett Bernie a ferrari pártolója? mert õ hozta neki a nagy lóvét, a kutya nem volt kiváncsi a fostalicska lerohadó járgányokra, Mosley-t meg ne keverd bele az egy bezakkant ámokfutó vénember egyik hülyeséget találja ki a másik után, költség csökkentés néven egyre nagyobb baromságokat talál ki aminek a fejlesztése és tesztelése 10x annyi lóvét visz el mintha hagyták volna a régi dolgokat.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nem mondom, hogy a Ferrari a hibás a "közutálat miatt", inkább a FIA, Bernie és Mosley...

Túlbuzgó módon támogatták az olaszokat, a többiek pedig mostohagyerekként kezdték érezni magukat...

Ron és Frank (a nagy öregek) nem a Ferrarit baszogatta, hanem a rendszert a GPWC-vel, míg a fiatalok és kicsik (Honda, Minardi, Renault) a Ferrariba mart bele...

Egyik sem hozott eredményt, mert a Ferrari-FIA túl erõs szövetséges, és még erõsebb lesz, mikor Bernie megveszi az olasz csapat egy részét...

http://gaborszantai.co.uk/

Punker
McLaren 2 évig volt a csúcson szal az bakfitty, szarvakba ki kötött volna bele? szabályos volt, igaz hogy ocsmány de szabályos.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

miért nem baszogatta senki a McLaren-t, mikor csúcson volt, vagy a tavalyi világverõ autón lévõ szarvak és egyéb furcsa dolgok miatt?

mert nem vívták ki a többiek utálatát...

b-type
Azzal nincs is baj szvsz, csak ha a drukkerek is átveszik...kivéve persze a >senkinek nem fáj< kitételt, mert ahogy én látom többen kifejezetten élvezik ha böknek.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Punker
oda vissza? én azt látom hogy 1 csapt éveken keresztül a maximáli sfejlesztéseket hozta, erre most folyamatosan b@szogatják mert nem tudnak olyan jót csinálni.

naív vagy, nem érted az F1 "oda-vissza pofozkodunk, mégsem fáj senkinek" politikáját😊

mozesapo
Tavaly a Renault nyomta fel a Hondát, jó ha ezt tudod. Szánalmas az egész, legyenek tiszta szabályok, minden segédszárny tiltása, csak elõl, hátul + oldalsó légterelõ lehessen. Nézd meg a reanult, a hátsó kerék elõtt annyi szárny van, aminek a felülete simán kiteszi a hátsó szárny felületének a felét.

Punker
11 csapat van, 3 használ speckós szárnyakat, az FIA szerint mind szabályos, mégis csak 1 csapat ellen panaszkodnak (szurkolók anyáznak) hogy is van ez?
szánalom az egész..... 😞

simán, mióta szóba jött az általam menedzselt finn leigazolása a maranellóiakhoz, azóta napi kapcsolatban vagyok velük...

ja, és olvasom a magyar formula 1-es oldalakat is, ha nem érem el telefonon Õket..😛

Punker
ja hogy te beszéltél velük, ok ezt nem tudtam.....

akkor mégegyszer:

a Ferrari elõször tagadta a flexibilis szárnyakat...

késõbb jött, amit Te írtál...

Punker
el vagy tévedve, õk azt mondták vizsgálják be hogy szabálytalan e?
"Az f1live.com úgy értesült, a Ferrari-fõnök Jean Todt már beleegyezett, hogy hamarosan áttervezik a légterelõiket." ha az FIA azt mondja így nem jó.

tehát nem azt mondták hogy nem flexibilis a szárny, hanem azt hogy szabályos, nagyon nagy különbség, a ferrari kihozta a maximumot amit a szabály enged a többiek nem és most ez a bajuk, hiszen láthatod 2 másik csapat is próbálkozik csak nekik nem sikerült annyira.....

a különbség, hogy a McLaren és a Renault bevallotta és azt nyilatkota, hogy ha egyértelmû lesz a szabály, akkor annak megfeleõen járnak el, míg a Ferrari elõször tagadta a flexibilis szárnyakat...

Punker
"Érdekesség, hogy a Honda technikai igazgatója, Nick Fry elmondta: a levelet aláíró csapatok között is van kettõ (nem hivatalos információk szerint a Renault és a McLaren), amelyek autóin az elsõ szárnyak szintén flexibilisek "

Nem veletlen,hogy a honda állt a tiltakozas elere,nem felejtettek el a Vörösöknek,hogy tavaly ök tiltakoztak a legjobban,meg gondolom,ha nekik nem lehetett kiskapuzni akkor masnak se lehessen,meg ök bizonyos szempontbol semlegesebb csapat ebben az ügyben,mint a Renault,vagy a Mc. lenne,es szerintem nem kis politikai összefogasrol van szo.Szamomra inkabb az az erdekes,hogy melyik az a ket csapat amelyik hasonlo szarnyakat hasznal. Ugy latszik egyertelmüen nem a szarnyak kerdeseröl van szo (szerintem a Ferrari mas szarnyakkal se lenne lassabb,mar fel eve kiserleteznek vele),inkabb ismet a Ferrari-Többi csapat kötelhuzasa ki is az erösebb.Lassacskan most kapjak vissza(vagy fogjak) azt hogy par eve mindent megtehettek amit akartak.
sumi
eez igen...ehhez értenek....

köccögök !!!!

sumi

""Csak éppen annyi benzinünk volt, hogy eljussunk a célig - összesen egy liter maradt" - árulta el. - "Még három körrel a verseny vége elõtt sem voltunk biztosak (a célba érés felõl). De szerencsére mindig szükség van.""

peeeersze.....

nem most keltem fel..

Istencsászár
Alonso:

""Csak éppen annyi benzinünk volt, hogy eljussunk a célig - összesen egy liter maradt" - árulta el. - "Még három körrel a verseny vége elõtt sem voltunk biztosak (a célba érés felõl). De szerencsére mindig szükség van.""

igen szükség van rája😄😄😄

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Hondáéknak keserû a szõlõ, nem felejtik a dupla-tankos esetet...😊

Marki
13 órától ismétlik 😊

KoЯn

Istencsászár
Hát érdekes, honda is mutogat, de ennek a két csapatnak nem TÛNIK olyannak a szárnya, legalább is nem oly látványos mint a ferrarinál ha van...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Roolcsy
Az FIA beszélte le a csapatokat a hivatalos tiltakozásról/b]

2006. március 20. Tegnap beszámoltunk arról, hogy nyolc csapat – a Red Bull és a Toro Rosso kivételével az összes – arra készült, hogy írásban hivatalos tiltakozást nyújtson be a Ferrari elsõ terelõszárnyai ellen. A BMW-Sauber, a Honda Racing, a Midland, a Renault, a Toyota, a Super Aguri, a McLaren és a Williams el is juttatott egy levelet az FIA-hoz, melyben közölték, hogy hivatalos tiltakozást fognak benyújtani Michael Schumacher autója ellen, ha az irányító szervezet nem intézkedik még a verseny elõtt. (Azért csak Schumacher autója ellen, mert az õ autója látszott az ominózus televíziós felvételeken.)

Végül mind az intézkedés, mind pedig a csapatok protestálása elmaradt, mivel Charlie Whiting, az FIA technikai delegátusa megnyugtatta a kedélyeket azzal az ígérettel, hogy még az Ausztrál Nagydíj elõtt tisztázni fogják a szabályokat és azt, hogy pontosan mi megengedett és mi nem ezen a téren.

Érdekesség, hogy a Honda technikai igazgatója, Nick Fry elmondta: a levelet aláíró csapatok között is van kettõ (nem hivatalos információk szerint a Renault és a McLaren), amelyek autóin az elsõ szárnyak szintén flexibilisek és épp azért írták alá a levelet, mert szeretnék, ha az FIA végre tiszta vizet öntene a pohárba ezen szabályok terén és mindenki pontosan tudná hol húzódik a határ szabályos és szabálytalan között.

Punker

akyyy
4:50?????????neeeeeeeee😞(((((((((
a mostani hétvégét se pihentem ki normálisan, erre ez meg 4:50kor akarja kezdeni:CCCC

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Nem elöször tünik ugy,hogy a Renaultnak szurkolok,pedig nagyon nem,de ha nincs az a kinairemek csatornafedel,se lett volna meg.
Istencsászár
Kína=> Safety car oda a taktika, minõségi csatornafedél. Megverte õket igaz, de nem tisztességes harcban hanem szerencsével...

Punker
balesettel mindig számolni kell, nekik meg duplán monty miatt 😊

Ja,a vagy kiesettet azert atmentettek erre az evre is,pedig forditva kellett volna. Na komolyan az elejen nem voltak partiban,es igazan akkor sem mikor nagyon kellett volna (uccso futam).Szerintem most igyekeztek egy viszonylag megbizhato autoval kezdeni az evet,ami viszonylag sikerült is,(senki nem szamolhatott gyari hibas felfüggesztessel,es Kliennel,de ez benne van😊
Istencsászár
he? tavaly nemis szorították a rönókat, mer a meki vagy 20 mpvel elõtte volt vagy kiesett onnan... 😊

banok
én csak azt szeretném mondani, hogy hajrá Schumi és Rosberg ja és jó banner <#eljen>

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Ez igaz,de mig tavaly senkinek eselye se volt arra,hogy megszoritsa a renaultokat,addig most azert megneztm volna mi van,ha Webber,Rosberg,Kimi, (sorrendben,hidraulika,motor ,Klien) nem esik ki.A masik ami feltünt,hogy tavaly majdhogynem sajat maguknak is kört adtak,Bahrainban pl. 14-en voltak egy körön belül.Ilyen is regen volt. A masik,hogy azert latom a fejlödesi lehetösegt több csapatnal is.Annyiban igazat adok viszont Wéber Gabinak,hogy több gyöztes lesz valszeg,es ez a masodik hely meg sokat erhet.
Lteebee
Hát valszeg nem kis erõk hatnak egy ilyen koccnál.
Eleve a gumik egymásnak ellenkezõ irányban.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Snecie Smicie
mondjuk érdekes, hogy Alonosnak már most több pontja van, mint 05-ben 2 futam után, bár ez még sokat nem jelent.

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Azert egyenlöre nem latszik ,hogy 2005 lenne.Akkor abszolut nem volt ellenfele a Renaultnak.Tegnap szerencsejük volt,de szerintem legalabb 4-5 csapat van egy szinten lesznek meg ök is sokkal hatrebb.
Istencsászár
az a koccanés azér jópár km/h-s sebességnél volt, akárki lett volna ott azis összetörik...

nearo
Senna a Williams-nél halt meg, nyugodjon békében. Volt a balesetrõl egy film valamelyik csatornán, az a lényeg, hogy a baleset elõtt benn volt a Safety Car, ezért lehûltek a gumik, csökkent a nyomás bennük, tehát laposabbak lettek, aztán versenyhelyzetben még nem melegedtek fel eléggé, a kanyarban a leszorítóerõ földhöz nyomta a kocsi alját, és "szánkóvá" változott. Egyenes volt az út a falig, ahol az egyik leszakadó kerék olyan szerencsétlenül találta el Senna fejét, hogy belehalt. Egyébként ott Imolában akkor egy másik pilóta is meghalt az idõmérõn, az osztrák Roland Ratzenberger. Ha nem jól tudom, javítsatok ki, de a legkevesebb a felfüggesztés volt a balesetben.
És hát igen. Raikonnen alá összerakhatnának végre egy kocsit, aminek NEM törik össze a hátsó tengelye egy koccanástól.
Hajrá Kimi, hajrá Mclaren!

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Lteebee
Persze az is lehet, hogy csak mázlijuk és gyorsaság van.

Megbízhatóság nincs, csak csodával határos módon nem szállt el egyik motor sem.

Gonosz Élien
jaja..
ezzel szemben az atom megbízható és bikaerõs Cosworth meg látványosan elszállt.
Mclarennek már csak gyorsaság ,(és szerencse..) kellene, mert a megbízhatóságon úgy tûnik javítottak.

Ragnarok | Noumena | Dark Tranquility | Shadows Fall | Paradise lost | Borknagar | Coheed and Cambria | Honda F1 team

szerintem JPM-nak odavágott a Ron azzal, hogy csak akkor maradhat, ha Kimi elmegy...

és valljuk be, mostanában nem olyan motívált, hogy bármelyik jobb csapat kapkodjon érte...

Lteebee
Hát ha új kasztni + új motor jön, van mitõl félni, mert Kimi már így is elég ász volt.
Huán meg hozza a semmit.

Lteebee
LOL: folytatásos teleregény
(2. rész)

nekem már az is örömteli volt, hogy az 1 hónap alatt összedobott motor nem állt meg egyszer sem, viszonylag erõs (Kimi telitankolt autóját igancsak repítette)...

ha ennél jobbat csináltak egy újabb hónap alatt, akkor Briósnak hullani fog a haja...

Snecie Smicie
ha még Ausztráliában elkezdik a felzárkózást, és a Renault-val egy szintem lesznek, akkor még van esély arra, hogy a Remnault ne lógjon meg úgy mint tavaly.

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Ausztráliában új fejlesztésû motor és új karosszéria várja a finnt és a kolumbiait - kicsit gyorsan bevetik a /B változatot...

Snecie Smicie

Lteebee
Nekem inkább ez szúrt szemet: "bár a spanyol kocsijának nem ment rendesen a motorja".

Ez mi?
(persze tudom, tök fontos, hogy mit mond flavio...)

Lteebee
Más marketinges, más PR-os, más imidzs.

Mit nem értesz?