182273
  • MaSzKa
    Főhajtás a géniuszok előtt

érdekes a régi F1 milyen sokszínű volt

• MaSzKa
    ez a lényeg

bár 1 körig volt csak annyi lóerő mert az új szabályok bevezetésével a benzin nem tudta hűteni a motort így elolvadtak a dugattyúk

nagyon sok próbléma volt a turbóval akkoriba egészen amíg be nem szüntették

a nehézbenzin elmarta a fémet is
  • MaSzKa
    most keresem azt a cikket amiben leírják a BMW széthajtott motorjait az udvarra szórták ki és esetenként a szerelők le is húggyozták és ott rozsdásodott és ezzel nyertek VB-t :D
  • bardocz
    "Ez azt jelentette, hogy 1 literre majdnem 1000 lóerő jutott! Ezzel a BMW minden idők legerősebb Forma-1-es motorját építette meg. Soha senki nem épített ennél erősebb F1-es erőforrást."
  • bardocz
    "Akkoriban ez az 1,4 literes erőforrás 540 lóerőt adott le, a Forma-1-es Cosworth 500-at, így nem csoda, hogy gondolkodóba estünk"

ha ezt hoznák ma is:)
  • MaSzKa
    A BMW titokban leült a McLarennel, ahol Dennis ekkor lett csapatfőnök és Laudával. A tervek szerint 1980-ban Niki Lauda átigazolt volna a McLarenhez, amelyet a BMW turbómotorja hajtott volna! A nagy bejelentésre az 1979-es Német Grand Prix-n került volna sor, ám a bajor gyár igazgatótanácsa végül nem adta áldását és lefújták az egészet.

késöbb lett McLaren BMW a FIA GT-be ahol meg is nyerete a VB-t a kocsi :D
  • MaSzKa
    Bajnoki cím Hitler szuperbenzinjével
  • broman191
    Ha van aki megválik tőle...5 van a világok össz-vissz:)
  • MaSzKa
    milyen szép volt régen

szikráztak a kipufogó az durrant és láng jött ki belőle

• bardocz
    legalább leírnák mit tudott a motor...olvastam már róla,de akkor is,mert elképesztő mit tudott
  • DJ BP
    jó lehet, de összes pénzét nem adná ki egy db autóra, vagy vagyona jelentős részét...
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    ventilátoros F1 autó

Brabham BT52 BMW M10 - A turbónyíl
  • norbi56
    sztem asját pézéből megtudja venniXD
  • Bala10
  • Firerock
    nem embedet kell belinkelni
  • a.carkey
    Meghalt Jean-Marie Balestre
  • dav1d
    <object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3riBQ91e-20&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3riBQ91e-20&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>
  • broman191
    Hamilton McLaren F1 LM-et kap Ron Dennis-től ha 2x világbajnok lesz egymás után :) :O Go go my niggah!:P
  • Firerock
    azok mostmár Raikönnen és Hamilton drukkerek.ez a legszánalmasabb
  • Firerock
    és itt:)
  • DJ BP
    mert egy E30 aztán a biztonság megtestesítője... Még a 90-es évek végén se a biztonságról volt híres a BMW enyhén szólva.

De elég az OFF-ból tényleg
  • M@TriX
    mi lenne ha abbafelyeznétek az OFFot?
  • bardocz
    én új autókról beszélek...biztos nem biztonságosak...
  • M@TriX
    az a része nekem is tetszik, de amúgy a versenyről semmi nincs, pedig azért annyira unalmas nem volt. Kedvenc olvasmányaim közé tartoznak a Görbe tükrök, de úgy tűnik, most a Húsvéti sonkák után nem jött gyorsan az ihlet. ;)
  • MaSzKa
    mivel semmi sincs bent biztonság se:-(

Honda CRX 140LE van ismerősőmnek guruló koporsó
  • bardocz
    japán autót vegyél,azzal még kevesebb gond van...
  • b-type
    Sztem nem kell többnek képzelni, valszeg annyi történt hogy ez eset kapcsán jött az ötlet hogy erről (is) akar írni.
    ilyen gondolatébresztő izé.

Egyébéként sztem is más a két 5-20másodperc,
    az egyik egy odáig felfokozott állapotból kerül tehetetlenségre arra az időre.
    A másiknak a szokásos tempóból kell felpörögnie, és reagálnia az esetleges problémára.

vagy a franc se tudja :))))..de kemény lehet. :)
  • a.carkey
    Miért kell ekkora nyálverés az első fejezetben egy kerékcserére, a szezon 2. versenyén, mikor évente minimum tíz ugyanilyen szitu van? Csak azért, mert eddig ez kimaradt?
  • M@TriX
    hát ez elég gyengére sikerült... (cikk)
  • Punker
    Görbe Tükör
  • WNW
    Most atmentunk "Almodtam magamnak egy kocsit, amim sose lesz..." topicba..
  • MaSzKa
    ez márt nem :D BMW topiccá átalakult :D
  • Punker
    bocs ez itt az F1 topic?
  • b-type
    OFF:
    :DDD
    Erről az Aston Martin Lagonda, az autógyártás egyik legnagyobb vicce ugrik be :)
    ..és én nagyon is kedvelem a Defender-t, de nem szabad többnek nézni mint ami és aminek készült, és hogy mióta 'csiszolódik', mert ugye egy 60éves modellről beszélünk..
    TotalCar:..egyébként akkor tudjuk le a leggyorsabban az extralistát, ha azt mondjuk, nincs benne semmi.
    Pedig egyébként a Defender, az emberarcú Volkswagen, a 2cv, a Mini, a Fiat 500...stb, nagyjából mindegyikben az a közös, hogy bár vannak gyengeségeik, de összeségében barátiak.
    Az Olaszok és Franciák valahol megmaradtak ezen az úton, az Angolok is bár ők már inkább csak kisszériában, a németek full más úton járnak.
    A japók is emberközelit akarnak sokszor, de az ahogy ők akarják az elég bizarr.
    Amcsik...ők jelenleg lököttek, bár nekem is az van és jó.
    Én az olasz autót kedvelem, mert a megbízhatóságon akár még javíthatok is, vagy betudom és kész,....de ha valami unalmas vagy semmilyen, arra aggathat az ember plüskormánytól kezdve alulneont és fényszemöldököt az akkor is csak nem annyira unalmas, nem annyira semmilyen lesz.
    ON:
  • MaSzKa
    szegény Farfus idén is jól nyomja
  • dav1d
    talán mégis csak van értelme hogy maszka enyit beszél a bmwről mert ha nem minden második hszben a bmwt dicsőítené észrre se venném hogy van olyan a mezőnyben...(a topik olvasása után jól esik ez a video de komolyan)
  • Kit--Kat
    Legalábbis ezt hitetik el a nép fiaival
  • MaSzKa
    oroszokat se nagyon szeretjük:D
  • MaSzKa
    bmw-ve van a lekevesebb hiba pedig asszem 7kmnyi vezeték van benne

pl tudod ?-an halltak meg hibás audi tt-be?

vagy ? cklasse mercedes tornya rohadt szét?

bmw-nél a 7-esnél az 1. szériába komputer hiba volt

tavaly elött a világ legmegbízhatóbb márkája a mazda lett a toxota elöl

azt most derült ki ultra szaraz rx8-as mazda

tömegével hivják vissza