FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Michelin dolognál én nem teljesen értettem mi van..ahogy a mostani szárnyaknál sem.
Ha a szabályzatban megjelõlt teszteken a mérési tûréseken belül volt az érték, akkor nem tom mi volt a baj.
de nem engedték.
Ahogy a mostani szárnyaknál sem..bár itt valóban tiltja a szabályzat hogy a hézag legyen...szal erre való hivatkozással kifogásolható a dolog, de egyébként nem.
Csapatok próbálkoznak,..és a sajnos a szabályok meghatározásában is a próbálkozási /fejlesztési helyzet van (szvsz).
Én nem vagyok Ferrari drukker, bár nagyon elismerem mind a Ferrari-t a sport elkötelezettsége miatt, és MS-t a vezetési tudása miatt, de nem vagyok drukker.
Nekem is megvannak a hasonló elképzeléseim a dolgokról, de ezeket még magam elõtt sem állítom be tényként.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Nem kell szöszölni, sarkosítsunk, megvádolod az FIA-t és a Ferkát, term. számonkérik rajtad, és neked bizonyítani kell (hisz vádaskodsz), próbáld meg ebben a megvilágításban látni az érveidet.
Az hogy homályos infók..esetleg sokadkézbõl, neadjaég az infóeladhatóságban érdekelt médiából merített alapokra támaszkodik az érvelésed, az édeskevés...végighallgattam anno (vonatra várva) sok térítõt...fenemód látták az összefüggéseket, bõsz meggyõzõdéssel állítottak vmit, majd fél óra múlva egy másik, uekkora bõsz meggyõzõdéssel állította az ellenkezõjét.
Nem kell sugallni semmit, sem azt hogy ez csak így lehet, sem az hogy ostoba a másik ha ezt nem látja..ennél jóval egyszerûbb, egy tudományos eredményt is igazolni kell...különben csak hülyeség...régebben máglya..(bár az járt néha így is úgy is)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Az új szabályok, különösen a V8-as motor bevezetése nagy kihívás elé állította a Formula-1 autógyártóit, akik mindent elkövetnek annak érdekében, hogy õk rendelkezzenek a leggyorsabb autóval a mezõnyben. A Bahreini Nagydíjon a Ferrari hátsó szárnya vált gyanússá, majd a maláj futamot követõen a McLaren, a BMW és a Super Aguri is szárnyat cserélt. A Red Bull Racing versenyzõje, David Coulthard úgy véli, hogy semmi különös nincsen abban, hogy a csapatok kihasználják a kiskapukat.
"Hiba lenne kijelenteni, hogy a Ferrari csalt. A Ferrari csak olyan mint a többi csapat, kihasználják a szabályok nyújtotta lehetõségeket. Legfeljebb azt lehet mondani, hogy ez nem felel meg a szabályok szellemének." – jelentette ki Coulthard, aki úgy véli, hogy ezért sem a csapatok, sem az FIA nem vonható felelõsségre.
"Majdnem egy megoldatlan feladat elõtt állnak. Ilyen sok szabály esetében minden az értelmezésen múlik. A csapatok pedig mindig úgy fogják értelmezni a szabályokat, hogy elõnyre tegyenek szert. Az atlétikában is csalnak, ott doppingolnak a sportolók. A Formula-1-ben ez nem illegális esetekben mutatkozik meg, hanem abban, hogy a csapatok kihasználják a szabályok pontatlanságát. De ez mindig is így volt."
Paul Dana szombaton, a Miamiban rendezett futam elõtt élete legjobb edzéseredményét érte el a Toyota Indy 300 sorozatban, a 9. helyrõl várhatta a vasárnapi rajtot. A futamot megelõzõ edzésen azonban autója 200 kilométer/órás sebességnél belerohant egy másik versenygépbe, õ pedig nem élte túl a karambolt.
A másik autót Ed Carpenter vezette, aki nagy sebességnél megcsúszott, és az oválpálya oldalát szegélyezõ falnak csapódott. Az érkezõ Dana már nem tudta kikerülni az autót, hátulról telibe kapta azt. Mindkét pilótát mentõhelikopterrel szállították kórházba, Carpenter állapotát stabilizálni tudták az orvosok, a 30 éves Dana azonban belehalt sérüléseibe.
Az IndyCar sorozatban a mostani tragédiát megelõzõen 2003-ban történt halálos baleset, akkor Tony Renna egy teszt közben karambolozott nagy sebességnél, és vesztette életét.
Reggel mutatták TV2-n - nem láttam ennyire durva balesetet régóta, még most is ráz a hideg...
http://gaborszantai.co.uk/
My words are weapons.In which I murder You with?
Amíg nem, addig semmit nem érdemes foglalkozni ezekkel a kitalációkkal.
Az hogy azt hiszed, vagy sokan azt hiszitek, az semmi, sokan hisznek ennél vadabb dolgokban is.
Sõt többen tévelygõknek tartanak másokat akik nem abban hisznek amiben õk...rossz esetben még jól le is kaszabolják õket.
Szal tök feleslegesen most is ennyit írtam.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
szerintem Kimi beleegyezne abba, hogy minden futamon hátulról indul, de soha ne legyen mûszaki problémája és ne lökjék ki😊
Ezt valamikor arra az idõre tenném, amikor beszüntették a turbót
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Stirling Moss már az ötvenes évek elején (1951) a Formula-1-ben versenyzett, amikor még a bukósisak vagy a biztonsági öv használata sem volt kötelezõ. Habár a Nemzetközi Automobil Szövetség mindig is megszabta a versenyzés szabályait, korábban ezek az intézkedések nem a költségek csökkentését szolgálták. Most pedig szinte minden e körül forog. Moss pedig nem ért egyet az FIA törekvéseivel.
"Nem vagyok nagy rajongója a két hétvégés motoroknak. Azt értem, hogy mit akarnak elérni vele, de akkor sem rajongok az ötletért. Elvégre ez a Formula-1, és azt hiszem, hogy a csapatok minden tõlük telhetõt megtesznek egy versenyen, és ha a motor a levezetõ körben a darabjaira hullik, akkor az úgy van rendjén."
"Sokat várnak egy motortól – talán túl sokat is. Azt hiszem, hogy meg kellene szüntetni ezt az egy motor két hétvége-szabályt és akkor sokkal jobb lenne a sport, ez biztos."
Egy értelmes ember/versenyzõ<#eljen>#eljen>
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
többi se jobb 😞
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nem vagyok biztos benne, hogy elég t-betût raktam.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Ugyis kiszall az F1-bol. Vagy nem? Minden szezon elott olvasni hogy lehet ez az uccso.
A FIA részérõl megerõsítették, hogy pénteken Max Mosley találkozott a két versenyistálló kulcsfiguráival, valamint a privát kézben tartott Cosworth motorgyártó szakemberével.
„Max Mosley, Charlie Whiting és Peter Wright megbeszélésen voltak Maraneloban a Ferrari, a Renault és a Cosworth cég képviselõivel" -jelentette be a szóvivõ, aki a találkozóval kapcsolatban nem közölt további információkat.
A Gazetta dello Sport szerint a két istálló képviselõi:
A Renault részétrõl: Flavio Briatore és Pat Symonds
A Ferrari részérõl: Jean Todt és Ross Brawn.
Az olasz lap szerint a felek megegyeztek abban, hogy a költségek csökkentése végett 2008 és 2012 közötti idõszakban befagyasztják a motorfejlesztést. A megegyezésrõl tájékoztatják azokat a csapatokat is, akik egyelõre a rivális szériát tartják elsõdleges célpontjuknak. A módosítástól a jelen lévõ felek azt várják, hogy a költségek valóban csökkennek, s ezáltal a 2008-tól életbe lépõ Concorde egyezményt a még hezitáló csapatok is aláírják.
Egyelõre a tizenegy csapatból a Ferrari, a Red Bull csapatai, a Williams, a Midland, és a Super Aguri elkötelezett a Forma-1 iránt.
Gratula Ferrari, Gratula Renault....
Aha az ég világon nem látnánk semmit a vakító fényszórók miatt 😄DDD, mint ahogy a 24 órásokon se nagyon közvetítik, csak pár képet mutatnak az éjszakából...
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Egyébként meg nincsenek kivilágítva már most is a pályák? Éjszakai miegyéb versenyek nem vannak?
Kit--Kat, a 24-órás löman (mittoménhogyírják) verseny autóin van lámpa, ha jól emléxem
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Belehet világítani a pályát rendesen.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
(csak nehogy bejöjjön, bár bitos buli lenne 300-al száguldozni a vaksötétben: Te Gyula, Sato elhagyta a bal fényét, nem? )
A csajok már régen odavannak érte...😊
ehhh
Egyébként igazatok van, szerintem is le kéne már váltani az FIA embereit, az élen Max Moosley-val.
A harmadik: nemtom mi bajotok van a Ferrari-val, volt egy szar évük, már nem nyernek meg minden versenyt, innentõl kezdve hadd menjenek. Tõlem az nyer a versenyeken, aki akar, az egyetlen szempont, hogy NE legyen egyeduralma egyik csapatnak se, mert az elvenné a verseny hangulatát.
Egyébként marhajó ez a csoportkép, hihetetlen, milyen feje van DC-nak. Ja, és Nico Rosberg hihetelenül hasonlít azokra az emberekre, akik az autóversenyes filmekben szerepelnek fõszerepben: van egy csomó pénze, tud vezetni, és a saját mércém szerint a csajok odalesznek érte...
Na mindegy, hagyjuk...
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
The only speedometer is in your head.
Dicséretes a Mercedes motor megbízhatósága
A McLaren alakulata jelenleg a Paul Richard versenypályán tesztel, készülvén a csapat legközelebbi megmérettetésére.
A programban részt vesz a csapat tesztversenyzõje, Pedro de la Rosa, aki szerint a kezdeti nehézségek után a Mercedes egy rendkívül megbízható és gyors erõforrást készített a számukra.
A spanyol már három napja ugyan azt az erõforrást használja, s az 1800 km alatt semmiféle probléma nem adódott.
„A motor nem adta meg magát, pedig már az elégségesnél jóval többet teljesített. Most bekerül a gyárba, ott pedig átvizsgálják, én pedig kapok egy új erõforrást a munkám folytatásához. Ez egy csodálatos tesztsorozat volt, a motor bámulatosan mûködött." -áradozott a tesztversenyzõ.
nemtudja valaki hogy hol lehet fellelni a pilóták csoportképeit? egy tûrhetõ minõségnek is örülnék. ha valaki tud segíteni azt megköszönöm
thx
The only speedometer is in your head.
A Williams istálló igen jól kezdte az idényt, Mark Webber és Nico Rosberg már az évadnyitó futamon pontot szereztek. Malajziában azonban mindkét motor felmondta a szolgálatot, ami hatalmas csalódás volt a brit istálló számára. A csapat még szinte fel sem dolgozta a kudarcot, újabb rossz hírrel kell szembenézniük: a fõtervezõ, Jörg Zander azonnali hatállyal felmondott.
A volt BAR-Honda munkatárs csak szeptemberen csatlakozott a csapathoz, a jövõben azonban személyes okokból nem tud együttmûködni a Williams istállóval. "Jörg személyes okokból távozott. Minden jót kívánunk neki és a családjának." – jelentette ki a csapat szóvivõje.
"Bízunk benne, hogy a tervezõirodában nem okoz majd problémát Jörg távozása, és nem befolyásolja az FW28-as, illetve az FW29-es kódjelû versenygépek fejlesztését sem."
Ezt megoldották, de mi lesz a szétesõ McLaren konstrukcióval, kedves Mr. Dennis?
A Williams istálló igen jól kezdte az idényt, Mark Webber és Nico Rosberg már az évadnyitó futamon pontot szereztek. Malajziában azonban mindkét motor felmondta a szolgálatot, ami hatalmas csalódás volt a brit istálló számára. A csapat még szinte fel sem dolgozta a kudarcot, újabb rossz hírrel kell szembenézniük: a fõtervezõ, Jörg Zander azonnali hatállyal felmondott.
A volt BAR-Honda munkatárs csak szeptemberen csatlakozott a csapathoz, a jövõben azonban személyes okokból nem tud együttmûködni a Williams istállóval. "Jörg személyes okokból távozott. Minden jót kívánunk neki és a családjának." – jelentette ki a csapat szóvivõje.
"Bízunk benne, hogy a tervezõirodában nem okoz majd problémát Jörg távozása, és nem befolyásolja az FW28-as, illetve az FW29-es kódjelû versenygépek fejlesztését sem."
Az öreg Williams biztos berágott😊))
Na, õk hamar repülnek😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF