FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
Veszélyben van Ralf Schumacher helyezése

Ralf Schumacher elveszítheti az Ausztrál Nagydíjon szerzett harmadik helyezését. Az állítások szerint a Toyota versenyzõje akkor elõzte meg a BMW-Sauber-F1 versenyzõjét, Nick Heidfeldet, amikor a biztonsági autó még a pályán tartózkodott.

Az FIA emiatt még nem hozta nyilvánosságra a hivatalos végeredményt, az ügyet jelenleg is vizsgálják. A vitatott elõzés akkor történt, amikor Heidfeld a biztonsági autós szakasz alatt egy kis idõre letért a pályáról. "A hatos kanyar elõtt túl késõn fékeztem, így elhagytam a pályát, mert az abroncsok még hidegek voltak. Kimi így meg tudott elõzni és még Ralf Schumacher is. A csapat remek munkát végzett."

Ajjjaj Ralf és Kimi helyezése veszélyben, remélem emiatt nem DQ-zák õket...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

grebber
Hát nagyon úgy tünik a Ferrarinak tavaly ota végleg leáldozott a csillaga.

Next PC upgrade: 2022

DJ Bee18
Fisco orra jóhogy nem olvadt meg 😄DD

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Istencsászár

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

na ez a másik, ha az orrkúpcsere után is 1.28-1,29-es köröket autózott, akkor hogy tudott egyszercsak 1.26-ost menni...

biztos direkt szakadt le Alonsotól és húzta magára Ralfot...

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár
Elgondolkodtató a két titán fölénye.

Istencsászár

Istencsászár
Lehet igyis nézni, de õ fékezte el, nekem tetszett nagyon rövid féktáv volt de megelõzte igyis.

tényleg...

más koccan és megy tovább, neki meg a vibráció miatt szétesik az autója - ja, ez is Kimi hibája...
egyesek pályát beborító füsttel fékezik szét a gumit, semmi bajuk (Bridgestone), míg Õ egy 3 méteres fékcsíkkkel véglegesen leamortizálja - errõl is Õ tehet...

hülye finn, minek elõzgette Buttont, így is kiesett...

Sõt JPM és is ugyanolyan hibás, mint a finn, hogy ugyanannyi üzemanyag mellett 1 mp-cel lasabb, mint a Renault - barom, fakezõ Kimi és Juan még autót sem tud tervezni...

Punker
errõl már sokszor votl szó, FIA-nak V8-at és hasonlókat se kéne engednie 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Istencsászár
Ezt próbálták kompenzálni a kisebb hûtõnyilásokkal.

Istencsászár
Hát ezt most õ ba**ta el. A kocsival semmi gond nemvolt.

DJ Bee18
én azon gondolkodtam, hogy ugye az STR V10-esei lefojtottak, azaz kb. 16 ezerig prgethetik. De akkor az az autó ugyanolyan sebességnél jobban bírja, azaz megbízhaóbb. Ez nem fair, az FIA-nak nem szabadna engednia

Punker
"Ha végre a szerencse is mellénk szegõdik" lehe toptimistább mint hittem, még hisz benne hogy neki is lehet szerencséje 😊

pedig ha tudná hogy Flavio áttért a Voodoo hitre <#eplus2>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Istencsászár
Kimi Raikkönen

Mivel a McLaren versenyzõje a negyedik pozícióból várhatta a mai verseny rajtját, jogosan gondolhatott a futamgyõzelemre. Raikkönen fantasztikusan zárkózott fel az élen autózókra, azonban Jenson Button elõzése közben kockásra fékezte bal elsõ abroncsát, mely igencsak megnehezítette életét a verseny további részében.

A gumiprobléma miatt egyre nagyobb vibráció lépett fel az autóban, melynek következtében egyes elemek leszakadtak az elsõ szárnyról, ezért Raikkönen köridõi egyre gyengébbek lettek. Végül a finn pilótának már nem volt elég ideje és ereje arra, hogy befogja az élen autózó Alonsot, így a második helyen futott célba.

„Az egyik biztonsági autós periódus után az elsõ kanyarban sikeresen megelõztem Buttont, azonban leblokkoltak az elsõ abroncsaim, így sérült a futófelületük” – magyarázta Raikkönen a verseny utáni sajtókonferencián. „Az autó jól muzsikált, azonban képtelen voltam tartani a lépést Fernandoval, mert a komoly vibráció miatt egyes elemek leváltak az elsõ szárnyamról.”

„A biztonsági autó újbóli beküldésének köszönhetõen volt elég idõnk arra, hogy lecseréljük az elsõ vezetõszárnyat a boxban. Akár még a gyõzelemért is harcolhattam volna, de hibáztam, és idõt vesztettem, míg több lekörözendõ pilóta is közénk került.”

Annak ellenére, hogy nem tudta befogni Alonsot, Raikkönen abszolút meg van elégedve csapata teljesítményével.

„Ha nem lettek volna problémáink, simán harcba szállhattunk volna a gyõzelemért” – folytatta. „A köridõkbõl látszik, hogy a sebességünk megvan. Ha végre a szerencse is mellénk szegõdik, biztos vagyok benne, hogy fantasztikusan szerepelhetünk.”

abban viszont igaza van,hogy szét lehet küldeni a motort,mert hiába van redukálva a felsõ fordulat felváltásoknál,de Sato nál régebben jól lehetett látni,hogy úgy vált vissza,hogy felüt a motor ami nem egézséges hosszú távon

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Punker
van helyette felfüggesztés stb soha nem lesz már rendes egész az a kocsi szerintem, 90-es évek elmúltak Mika-t elüldözték azóta csak vergõdnek.....

Az meg nem jelent semmit,szerintem a Mc.-nel nem a karosszeriaval van egyenlöre nagyobb gond,hanem a motort csinaltak gyengebbre,hogy többet birjon.Na ezt jol megasszontam.
Istencsászár
Hideg gumi, szar pálya, melegítés = pontenciális megpördülés. Azér azt sem kell elfelejteni ahogy megfogta a kocsit a végén, nem mindeki képes rá.

A tank robbanás biztos a szelepek lezárnak és egy kis melegtõl meg füstõl megvéd a ruha,akkor is jól nézett volna ki egy kis testgyakorlat a pályán és a 7.8. verda messze volt

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Nem tudom,hogy a futam szempontjabol ez volt a nagyobb slusszpoen,vagy az hogy egö autoval szerez pontot.
Istencsászár
Idén még nemment tönkre az a motor egyikõjük alatt sem. Az a mult ez a jelen.

David Lapaj beszel sok hülyeseget,de az tenyleg elgondolkodtato,hogy miert megy annyiszor tönkre Kimi alatt a motor,es Monti meg miert nem.Mondjuk a Kolumbiai meg barmikor kepes egy kis pirulettre.
Lehet,de én akkor is úgy láttam, hogy lefékezett és leparkolt jobbra,bár lehet az idegbaj beszél belõlem,de mingyá visszanézem kazettán

Anno Mansellnek (en kedvencem is),volt vagy 40 mp elönye igy abbol lehetett tolni,itt nem volt.
Punker
papírforma? ha papírforma szerint minden futamot 13-an fognak befejezni akkor ez nekem qrvajó évad lesz, te meg agyvérzést kapsz mert a finlandia rajongó tuti sokszor lesz a kiesõk között ismerve a szerencséjét..... <#nyes>

DJ Bee18
+ látszott hogy az olajon végig csúszkált Fisco, ha õ is kiesik, nagy lett volna 😄DDD

Istencsászár
Az hogy nem égett az nem jelenti azt hogy utánna még nem gyulladhat ki!

minek örüljön, a második hely papírforma volt az erõs Renault mögött, az elsõ helynél tuti mosolygott volna 2 mp-ig...

DJ Bee18
már bocs, de baromságokat beszélsz

Punker
ezt te se gondolod komolyan ugye? Mansell az üres kocsit tolta be (kedvencem volt az öreg😊 de ha te betolsz 1 forró épp kialudt, de még veszélyes kocsit akkor gratulálok, ja és úgy hogy melletted full gázzal húznak el a többiek.

Majd a hirekbol kiderül,en ugy lattam,hogy mikor megallt,mar blokkoltak a kerekek,lehet,hogy mar nem is tudott volna tovabb menni,ha a motor felrobbant es besült,ha sebessegbe maradt,az egyböl megfogja a kereket.Nem hoszem,hogy a tüz miatt alltmeg,akkor mar megallt volna elöbb.Szegeny Fisicon is lehetett nemi cidri,mint a szunyog aki a szalonnasütö fele repül
Punker
Mc-vel semmit nem kezd, Monty meg mindenhol csak villog amíg KImi vag yAlonso folyamatosan világít azzal sokat nem ér.

Istencsászár
ezen jót nevettem:😊

Az latszik,hogy szegeny Nico nem tehet semmiröl.
Punker
te mirõl beszélsz nem azt mondom hogy legyen bohóc, de az se normális hogy semminek nem tud örülni, ilyen durva futam után bárki örülne egy 2. helynek õ meg csak állt az lesett.

Istencsászár
lál redbull-williams szendvics kis paprikával ausztrál módra😊)

Ha ez igy van akkor Button már mégkevesebb a szemembe,volt már példa rá,hogy a versenyzõ áttolta a gépet a célvonalon és ugye a lángokkal se kellet küzdenie mert már nem égett

A WilliamsF1 versenyzõje, Nico Rosberg számára már az elsõ körben véget ért az Ausztrál Nagydíj. "Azt hiszem, hogy Massa és Klien kívül voltak, és a Klien valahogy nekünk csúszott. Ez nagy kár. Massa ezután az autómnak hajtott, majd annyi volt. Nem tudom ki volt a hibás, de Massa vagy Klien. Egyikük lehetett a ludas. Fogalmam sincs."

A német versenyzõ a balesetet követõen gyorsan kiugrott az autóból. "Nem tudom miért, de felszólítottak, hogy pattanjak ki az autóból. Nem tudom mi történt. Kiszállásnál megütöttem a lábamat."

"Nagy kár, hogy kiestünk, mert sokan kiestek, és a pontszerzés lehetséges lett volna." – jegyezte meg Rosberg.
chalezlopez
az a 3 pont 4-is lehetne esetleg...

Vamos Argentina!

Istencsászár
Bázz lángoló kocsival nem arra gyúr hogy betolja a szekeret, amint látta hogy bajvan lehuzodott BIZTONSÁGOS helyre és kiszállt! fontosabb nekik ( kivéve kimit 😊 ) a testi épsége mint az a qurva pár pont.

Szerintem estere ugy is kiderül,hogy cserelhetett volna-e.Szerintem egy elfüstölt darabbal nincs mit kezdeni.
Istencsászár
Montoya

„Ráhajtottam a kerékvetõre, mely megdobta az autómat, ám mikor ismét fel szerettem volna venni a versenytempómat, éreztem, hogy valami nem stimmel” – magyarázta Montoya a verseny után. „Közvetlenül Ralf mögött autóztam, és meg is tudtam volna elõzni, így bosszantó, ami történt.”

Montoya az egész versenyen keményen hajtott, miután a felvezetõ körben megpördült autójával.

„Szinte semmi tapadás nem volt a pályán. Próbáltam felmelegíteni az abroncsaimat, aztán elvesztettem autóm felett az uralmam, és megcsúsztam” – magyarázta. „Aztán pedig olyan keményen próbáltunk hajtani, ahogyan csak tudtunk, ám ez a végén nem sült el valami jól.”

A kolumbiai versenyzõ autójából a rázókõvel való találkozás után kék füst csapott ki, ám a gárda egyelõre még nem erõsítette meg, mi ment tönkre a McLarenben.

Ja arra en is kivancsi leszek mit kezd majd Alonso a Mc-ben,Monti meg a renaultban.
Azt én mondom,hogy sztem azért nem ment be,hogy esélye legyen a köv futamon és ezért akár beáldozható az a 3 pont is

Te meg ne legyél hülye...

Ennyi...

Szerintem az idióta bohócok nem valók a pályára, ha érzelmeskedõ csaj lenne, akkor az elmúlt McLarenes évek után idegroncs lenne...

Figyeld majd meg, hogy hullik a spanyol haja jövõre - nem sok versenyt fog befejezni...

Nem jo ötlet amit a Button ugyben kergettek.A szabaly ugy szol,hogy akkor büntetik a motorcseret,ha a kiesest nem a motor serülese,vagy a kieses okakent nem serült meg a motor,szal Button mindenkepp büntetes nelkül kaphat uj motort,ha atmegy a cel vonalon akkor is.Csak azt a motor csret a következö futam elsö edzeseig ki kell cserelni.
Istencsászár
A versenyzõ az versenyezzen... Ez nem színház, nemkell megjátszani magát hogy boldog amikor nem.

Punker
nem dobott el kétlem hogy direkt nem ment be, de ha beér akkor a motor csere miatt megy a bünti, ezért mondom hogy szar ez az egész szabályzat.

Pontokat dobott el mert felt a buntetestol?