182273
  • bardocz

majdnem elsírtam magam
  • Istencsászár
    Ittvannak a képsorok!
  • bardocz
    azt a versenyt amikor nyert pont láttam,kiszállt a kocsiból,a kezébe adtak egy mankót,ezzel lépett ketőőt,odatámasztotta a kocsinak,majd odafutott a csapatához,és ha jól emlékszem a dobogóra is így ment fel,hihetetlen volt
  • DJ BP
    A Forma-1-es csapatok egy része az autók előírt minimális tömegének emelését szeretné elérni, hogy a 2009-től beépítésre kerülő energiavisszanyerő-rendszer ne okozzon gondot.

Sztem se emeljék, legyen ez a kihívás az egészben, ki hogy oldja meg
  • Gundark
    Érdekes az Emberi szellem egy ilyen komoly baleset után. Alessando Zanardi is emberfeletti erővel állt talpra, bár ez esetben kicsit morbidul hangzik. De ott van például Sir Douglas Bader, aki pilóta volt a II. világháborúban. 31 decemberében repülőbalesetet szenvedett, és Alexhez hasonlóan elvesztette mindkét lábát. De ez őt nem zavarta, addig járt a nyakára minden parancsnoknak, és bombázta levelekkel "őlordságaikat" (ez a pilótaszlengben minden nagyobb vezetőt jelent, a bázis parancsnokától a miniszterig :) amig "visszavették" a RAF-ba. Először természetesen mint kiképzőt de 41ben már Wing Commander a tangmerei légibázison ahol Spitfire-ökkel repül. Hosszú még a története, és nem is ide való, a lényeg még annyi hogy 22 gép lelövése után 41 végén egy dogfight közben összeütközött egy Messzerrel, és fogságba esett. Kórházba került, onnan is megszökött :) Aztán persze elfogták megint, és a háború végéig fogságban maradt. A háború után sem tagadta meg önmagát, pl volt igazgatója a Shellnek is :) Egy szó mint száz, maximális tiszteletem az Alessandróhoz hasonló embereknek. Ők nem adják fel, és mintha a baleset megszázszorozná az erejüket.

"Azt beszélik, amikor magához tért, azonnal műlábkatalógusokat követelt, és már akkor tudta, nem hagy fel a versenyzéssel."

Ebben lehet valami :) Sir Douglas a naplójában ezt irta elsőként a kórházban a baleset után
    " Crashed slow-rolling near ground. Bad show" :)
  • bardocz
    számora a legnagyobb versenyző,hihetetlen milyen akarata van
  • Punker
    Görbe Tükör
  • Istencsászár
    Sajnos idén csak szenved, nem sikerült pontot szereznie még...

Amugy hihetetlen ember, túltette magát a tragédián és olyan dolgokat csinál... WTCCben gyári csapatban versenyez, F1es autót is vezetett ( balesete után )

• SitatiS
    Na igen..
    Nagyon sok,és más,1000féle sportág van,ahol tiszteletet parancsol a teljesítmény.. :)
  • bardocz
    ehez kell a teljesítmény,nem pedig a törött lábhoz,meg ilyen-olyan betegséghez
  • Istencsászár
    Az csak fájdalmas de ilyen valóban nincs miatta, valami meleg sót pakolgattunk rá, bár már elég régen volt nekem...
  • bardocz
    hát azt tényleg nem:D

• SitatiS
    de tutira nem kaptál még mellé xx G-erőt.. :))
  • bardocz
    amikor nekem be volt gyulladva a fülem akkor nem éreztem,hogy ne tudnék egyensúlyozni,de lehet ez egyénfüggő
  • Punker
    a fül azért roppant érdekes mert ugye az egyensúly érzéket az biztosítja.
  • bardocz
    talma a törött jobb bokájára azt mondta,így nem tudom használni hátsó féket és gyorsabb leszek:D

amúgy akkor már gondoljuk Zanardira,és mindenki kussoljon be a bajával
  • Kit--Kat
    De most nem ezen van a hangsúly, hogy kiket lehet jobban sajnálni:D
  • Istencsászár
    Jah, már verseny előtt lehetett olvasni... amugy szokott ilyen lenni, hogy betegek, lázasak vagy bajuk van, volt hogy gyomorrontása volt valakinek ( talán Trulli? ) MotoGp-seket jobban tudom sajnálni, amikor repedt, félig törött, kézzel lábbal ülnek motorra, s amikor véletlenül ráesnek rossz nézni... na az durva.
  • bordy
    szerintem is van egy emberke aki felül tudja bírálni az automatiázációt ilyenkor ha valami becsúszik. egyébként meg csak figyel hogy rendben történik minden.
  • Kit--Kat
    Räikkönen fülfertőzéssel küzdött Bahreinben?
    Ha ez tényleg igaz, akkor le a kalappal a teljesítménye és a szerénysége előtt.

Volt erről hír, de azt hittem olyan boxutcai "Niki papa"-féle urban legend.
  • DJ BP
    és ha nincs tankolás, vagy az egyik kerék nincs meg, mert beszorult?

Kell egy ember is hozzá tuti
  • BaliBoy
    Bár tuti van valami ami a forgalmat is figyeli.

Egyébként honnan származik ez az idézet?
  • bordy
    ennyi, így mükszik a lámpa.

"A lámpa akkor vált zöldre, amikor az üzemanyagtöltőcsövet leválasztják a versenygépről, ám Räikkönen első bokszkiállása során a jelzőfény egy kcsit későn váltott."

tanker a lényeg.
  • MaSzKa
    Forma-1-kisokos: Kanyarvételi technikák
  • NaNoKuTyA
    abban van a kamera!:)
  • Firerock
    amúgy a bannerban mi a picsa az a meki tetején?
  • NaNoKuTyA
    inkább a williamsnél szvsz!
  • Firerock
    "utóbbinak állítólag jó sansza van a SEVILLA egyik
    versenyző-ülését elfoglalni."
    ez olyan furcsán hangzik:)
  • Gabor_(HSF)
    Mondjuk azé elbohockodnék vele valamelyik körúton,csúcsforgalomban,a 4-6 os villamosok között
  • guardian hero
    Merthogy ez eleve csórónak indul: "Much of the sales, marketing and technology work will be handled centrally by the league, thus affording a considerable cost-savings to the teams" (wikipedia)

12 autó a pályán nekem eleve kevésnek tűnik, de majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle.
  • bardocz
    nem takarékosan enyit tudnak kihozni egy akkora motorból?mi lenne ha takarékosak lennének,swiftekkel hagynák ott ezeket a gépeket:D najó picit túlzás
  • Punker
    mert az F1 kezd átmenni takarékosba, ez nem :)
  • Papirzacsi
    Nembeszélve arról ,hogy az összes szerszám ami ilyenkor jelen van, az a négy kerékkulcs, és esetleg a szárny állító szerszám, amik folyamatosan valaki kezében vannak(ha az emelőt nem vesszük). Így az, hogy ottfelejtődik egy szerszám az útban, az eléggé légbőlkapott hülyeség.
    Az emelővel elindulás csak az első emelővel lehetséges, azt pedig mind a nyalókásnak mind a pilótának látni kell. Ha a pilóta nem látja, akkor a vakok intézetében a helye a forma 1 helyett.
  • bardocz
    sováányka?kurva kevés!
  • Gabor_(HSF)
    Szépnek-szépek,csak nem értem mitől is az F1 kihívója!
    4.2 literhez a 750-n paci elég soványka...
  • almos79
    Sziasztok!

Láttátok már a Formula-1 új kihívóját?

Galatasaray

Anderlecht

Nagyon komoly, a legnagyobb labdarúgó-klubok jegyzik a
    csapatokat, úgy mint; PSV Eindhoven, AC Milan, Anderlecht,
    Borussia Dortmund, Corinthians, FC Basel, Flamengo, Galatasaray
    FC, Rangers FC, Sevilla FC, FC Porto és az Olympiacos. A kocsi
    mérete hasonló a F1-hez, egy kicsit szélesebb. A ChampCar-okat is
    gyártó (béke a széria poraira) Panoz készítette.

A motor az Arrows egykori Leafield-i bázisán készül,
    kapaszkodjatok: 12 hengerrel, 4200 ccm-es hengerűrtartalommal,
    12000-es maximális fordulattal és 750LE-vel. Nem akármi a hangja,
    hallgassátok (a nemzeti.tv oldalán)!

A bajnokság öt hónap múlva, Donington Park-ban kezdődik. A
    versenynaptár még nem teljes:

2008/2009' versenynaptár:
    1. Augusztus 30-31. Donington Park (GB)
    2. Szeptember 20-21 Nürburgring (D)
    3. Október 4-5. Zolder (B)
    4. Október 18-19. (I)
    5. November 1-2. Estoril (P)
    6. November 22-23. Jerez (E)

A pilótákról nem sokat tudni, csak a teszelők nevei kerültek
    nyilvánosságra: Bruce Joanny és Borja Garcia nevére emlékszem,
    utóbbinak állítólag jó sansza van a Sevilla egyik
    versenyző-ülését elfoglalni.

Az infókat a nemzeti.tv portálján találtam, érdemes felnézni -
    van még sok egyéb videó is a versenyautóról és ígérnek még többet
    is.
  • Papirzacsi
    Olvasd el ez alapgondolatot! Szó sem volt automatizálásról, csak arról ,hogy nem egy embernek kell mindenre figyelni, hanem mindenkinek a saját feladatára, szerszámaira, biztonságára, ha minden megvan ,akkor mehet a gomb (nyalókásnál kézfeltétel),de addig meg nem lesz zöld lámpa, amíg mindenki meg nem nyomta. Te ebben mégis hol látod az automatizálást?
  • BaliBoy
    Kerékcserét, tankolás, forgalmat lehet. A belógó emberi testrészek meg... hát abban a maszkban és abban a sietségben kétlem, hogy a nyalókás ember azt fogja centizgetni, hogy valaki belóg-e. A szerszámok esetleg ami lehetséges, de én nem is nagyon emlékszem olyanra, hogy a nyalókás szólt-e voln valaha azért mert alkatrész nem lett eltakarítva. Olyan volt már, hogy emelővel indult el a pilóta, de azt a nylókás ugyanúgy nem látta. Szóval tényleg vannak olyan dolgok amiket nem lehet automatizálni, de azok az emberek sem amatőrök és olyanokat alkalmaznak akik nem hibáznak.
    A pilóta jelzését meg nem értem. Ha a pilótának vmi kínja van akkor csak annyi, hogy nem indul el és kész.
  • WNW
    A fickonak ezeket kell figyelni..: Kerekcsere, tankolas, forgalom, esetleges a kocsi vonalaba belogo emberi testreszek, esetleges belogo szerszamok, a pilota jelzese, ha valami hibat eszlel, ilyesmik.. Ezt nem lehet mind automatizalni...
  • ladarevolution
    igazából nekem nem tetszene az elektromos megoldás, ennyi erővel mehetne minden elektromosan a boxba, még a kerék levétel-felrakás is, meg a tankoló cső is.
    De épp az a lényeg h emberek csinálják, így izgalmas. Lehet hiba. Ha még ott se lenne akkor még unalmasabbak lennének a versenyek.