182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#170239 Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a liberty media ráérzett, mit kell csinálni az f1-el. Az unalmas futamokon nem tud igazából segíteni, de az ilyen döntésekkel, rádió bejátszásokkal(haas-ra gondolok, szerintem nem véletlen hozza ezt a karaktert a csapatvezető) amerikalizálja a sportot, eladhatóbb lesz tőle. Ebben a topikban is látszik, ha vettel nyer, lett volna kb 5 új hozzászólás, most meg már 200 van és csomó híroldal is ezen pörög :) -
#170238 Hagyjuk ezt már ... -
#170237 Hová? Te tényleg azt hiszed, hogy amikor megcsúszik valaki 200+al, akkor a falba menés helyett főleg a tükröt nézi, hogy jaj, szegény Hamiltont fel ne qurja/vagy felqurja a falra? Megcsúszott, oda jött. Hogy Hamilton pont odaért és fékeznie kellett? Ez nem előzés volt. Ha ez előzés, akkor jogos. De itt ment Vettel előnnyel, megcsúszott, és ameddig csúszott vissza a pályára, jött Hamilton. Hamilton Merci. Hamilton fekete. Hamiltonnak sok rekord kell. Így Hamilton nyert. Ennyit történt. Se több, se kevesebb.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vettelt ebben a szituban, Észak-Amerikában max. akkor nem büntették volna, ha a verseny előtt szól, hogy ő pár napja nemváltó műtéten esett át. Ilyenkor az amerikai média csettint egyet, hogy ilyen még nem volt, és még a futam előtt átfestik a Mercit pirosra, és tesznek rá egy nagy ötöst ... -
gpFan #170236 Iiiiiigennnnn :-) Láthattuk hogy "benézték" Verstappennek azt a boxutcai incidenst egy versennyel korábban ... Ja, az régen volt, ki emlékezhet mindenre ... -
#170235 akkor tavaly miért is nem büntették Vettel-t a kétszeri irányváltásért??..hogy is indokolták? ..az nem volt kétszeri irányváltás, csak jobbra ment aztán egyenesbe és megint jobbra..
aham.
mint amikor Monza-ban kiengedték a Sauber elé.. -
#170234 Pontosan. -
#170233 Pirro nem kapott Ferraris szerződést. Amikor 1 versenyre kellett volna pilóta a Ferrariba 1991ben, akkor az olaszok Pirro helyett, aki tesztelt nekik, és a BMS versenyzője volt. Morbidellit választották. Pirro utána otthagyta a F1et, mert felfogta, hogy nem számít rá a Ferrari.
Amúgy Pirronak ha 3-4 éves F1es tapasztalata van? Kb. ennyi pontot is gyűjtött egész karrierje során, tehát én mindent tudó, hozzáértő zseninek azért nem mondanám. Szerintem, ezt benézte. -
gpFan #170232 2009-ben Hamiltonnak alig volt pontja az első valami 6 versenyen, annyira nem volt versenyképes a McLaren akkor. Aztán javultak, de messze a Brawn-tól, Ferraritól ...
Amúgy szeretem az ilyen intelligencia kirohanásokat: "segge alá került a rakéta" . Főleg Lauda halála, és a sokat emlegetett szerepe a Hamilton Mecedesbe váltásában.
Merci többet költ mint a Ferrari ? Merci többet kap a FIA-tól mint a Ferrari ?
Unalmas ez az egész blahkaráté. Könnyű előkapni valamit, ami az előre meghozott ítéletet támogatja. Itt mindent figyelembe kell venni, nem csak azt ami tetszik. De még amit előhoznak a Vettel pártiak is sokszor félre van magyarázva. Vettel tehetséges, érzi az autót minden szituban. Úgy is lett meg az első és máig egyetlen Toro Rosso győzelem. De a kemény harcban, döntő pillanatokban hajlamos hibázni.
Ez látható volt 2012-ben is, az utolsó versenyen pld. Szerintem jobban tette volna ha marad a RB-ban. Az valahogy jobban feküdt neki mint a Ferrari. Nem csak az autó, a csapat is. -
#170231 Legközelebb ki fog esni ... -
#170230 Rengeteg vilagbajnok van aki a legrosszabb autoval nyert, csak most egy sem jut eszembe :) -
#170229 Nem hiszem, hogy ő hibázott. Ennyit bárki hibázik/verseny. És ha nincs bünti, nincs miről beszélni. Ezért gáz, hogy megint elment egy győzelem a Ferkának. Tiszta 1991. Akkor voltak ennyire szerencsétlenek. -
#170228 Két embert tol a FIA: Hamilton és Verstappen. Nekik kb. mindent elnéznek. -
#170227 Igen, az akkori Mclaren is elég ütős autó volt. Konkrétan Hamilton pályafutása alatt nem volt olyan, hogy gyengébb autóban ült volna, ja de 2009 és 2013 között, akkor hol volt a szuper tehetsége? Utána a segge alá került a rakéta és azóta is tart a Merci dominancia. Vettel is villogott anno a Torro Rosso-val, szóval megvan hozzá a tehetsége, az más kérdés, hogy amíg ő megfásult az utóbbi 6 évben és kiégett, addig Hamilton szarrá nyerte magát az űrautójával. Az megint más kérdés, hogy a Merci sokkal többet költ fejlesztésre és sokkal több embere van, mint a Ferrarinak. Szóval ennek fényében lehet isteníteni mind a két pilótát, de például egy Alonso, vagy Sumi szintet egyik sem fogja elérni, még ha a vb címek száma azonos is lesz. -
#170226 Ja, rég ... :D -
#170225 OMG mennyira hasonló szitú, még el is gondolkoztam ja várj... -
#170224 No igen! -
#170223 Oké.
Erre SEM kapott büntit. :)
És így tovább, és így tovább ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.06.10. 10:13:51 -
#170222 Persze alap én is oda kanyarodtam volna:D nade ehez kellett hogy megint eldobja a vasat... -
#170221 Szerencsétlen Leclercnek eléggé demoralizáló lehet a helyzet, a saját csapata mindent emgtesz hogy egy kicsit rosszabul szerepeljen... szánalmas remélem vettel a büdös életben nem mákol össze még egy VB címet..
"Az olaszok elismerték, hibáztak, amikor nem jelezték Charles Leclercnek, hogy Sebastian Vettel 5 másodperces időbüntetést kapott a Kanadai Nagydíjon. Mattia Binotto és a csapat túlságosan is elfoglalt volt."
És ezt le is nyilatkozzák :D :D
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.06.10. 10:11:31 -
#170220 Persze hogy bele kormányzott elrontotta elsőre a célzást :D Egyet ne felejtsünk el azért Hamilton nyert Mekivel is VB ha Alonso nem borítja a bilit 2 is nyert volna.....
Ehez képest Vettel nyert négy Newey kupát, majd jött egy ujonc aki szétcsapta majd elszaladt a Ferrarihoz ahol most kapott egy "ujjoncot" aki simán verné a folytonos capautasítások és frankó véletlen taktikák nélkül.... Hagyjuk már rozáliát ha valaki tulértékelt akkor az ő.... -
gpFan #170219 Azoknak, akik azzal jönnek, hogy Hamiltont nem büntetik sose, semmiért: jól emlékeztem, 2015 Hungaroring. 49-ik kör.
Meg is lehez nézni itten: "Soha büntetve"
Kapott áthajtásos büntetést, ami több mint 5 mp. És amúgy, ő járt rosszabbul az ütközésben is.
A verseny amúgy meglehetősen esemény és incidens teli volt. Keskenyebb autók, szárnyak, gumik ... -
#170218 Hamilton méltó ellenfele volt egy Alonsonak is, újoncként...Vettel sose lesz . -
#170217 Nyilván reflexből kanyarodott oda, de akkor is ... Ha ezt mondja aláírom, mindenki így reagált volna ösztönösen... De ez a cirkusz .... -
#170216 Vettel részéről érthető, hiszen a megcsúszás után egyenesben kellett tartania a füvön, különben megpördült volna, ha megpróbál belekormányozni. Amikor visszajött a pályára a kerékvetőn át, akkor volt egy korrigálás a kormányon, ezen kívül végig ugyan olyan ívben tartotta. Nyilván a pozíciót is fogta, ami az elmúlt futamok után meglepő? Hamilton lenyilatkozta, hogy ugyan ezt tette volna. Amúgy nem szeretem Vettelt, de ha őt Newey bajnoknak hívjuk, akkor Hamilton bajnoki címeit is odaadhatjuk a Merci vezető mérnökének, mert mind a ketten űrautóval mennek/mentek. -
#170215 Megnéztem 10x állítom ezért kapta a büntit, azt ott csak az indokolja hogy elé kerüljön.. vetteltől meg teljesen idegen ugye a hirtelen döntés föleg amikor SC alatt ráhúzta hamira a kormányt... elgondolhatatlan hogy szándékosan csinálná :D Valahol megértem mert aki nem hülye az megint látta a tehetségét, ha nem ül Newey űrrakétában nem megy a verseny lehozatala hibátlanul ennyi, csak ezt kellett volna csinálni, hiba nélkül egy verseny 4x VB ként... -
#170214 Hagyjad már szagértő :)
Tisztán látszik hogy a kocsi nem mozdul be az a kormány mozdulat azért volt hogy oda kerüljön ahova kell, jogos a bünti szándékos, és útánna csinálja a fesztivált.... majd év végén megírja hogy ezen ment el a VB :D :D :D
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.06.10. 09:23:00 -
greenkawa #170213 Te már megint összekevered a fitymacsattogtatást a monitorod előtt,a valós helyzettel! -
Stockbauer33 #170212 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#170211 Mivel életemben nem vezettem ilyen autót még fogalmam nincs mennyire volt irányíthatatlan de úgy érzésre sok-sok verseny nézése után nekem sem tűnik úgy, hogy ő azon erőlködött volna, hogy ne az ideális ívre térjen vissza.
-
#170210 Alonso már toronymagasan vezetne egy ilyen autóval ,ezt a majmot miért nem rakják ki Ferkától, nem is értem hány év kell míg rájönnek...... -
#170209 Mindig visszazárkózott Vetelre, gondolom néha lemaradt kicsit hűteni .... Ha elé kerül ,szép lassan növelni tudta volna a távolságot . -
#170208 Igen, azért fékezte el 43x a visszafordítót, meg gyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilkolta. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a gumijára
Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.06.10. 09:12:59 -
#170207 Hát aki ezt irányíthatlannak látja az vak :DD
-
greenkawa #170206 És tényleg! Egy irányíthatatlan autót direkt odakormányozni,na az a nem semmi
Ha köze lett volna hozzá,egyenesen vágja át a sikánt és még időt is nyert volna vele. -
#170205 Igy van, simán egyenesen , stabilan megy az autó, kirántja jobbra.... Nehogy már ne büntessék .... -
#170204 Igazából volt ott benne tényleg egy korrigálás és én elhiszem neki azt is, hogy azzal a tempóval ott csak így tudott visszajönni. Mint ahogy lentebb Max sem igazán tudott máshogy ha meg akarta tartani a tempót.
Egyikük sem akart pozíciót veszteni, de mind a ketten tudtak volna másképp is visszajönni ha nagyon akarnak. De nem akartak, hisz versenyeznek és ez jól is van de fel kell vállalni hogy ezzel szabályt szegnek és lehet bünti lesz. Nem kell utána végig hőbörögni a ceremóniákat mint egy kisgyerek -
#170203 Legjobb benne hogy Vettel azt mondja hova mentem volna :))))) Videon meg látszik hogy még oda kormányozza a kocsit direkt :D -
#170202 Amúgy csak megjegyzem ha ezt Verstappen csinálta volna menne a "kis köcsög"-özés. Csak, hogy alátámasszam:
Ja és itt Vettel sem igazán állt ki Max és a versenyzés szelleme mellett! Valamint itt is 5s bünti lett a vége.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.06.10. 08:58:51 -
#170201 Csak mert nem kedvelek egy pilótát akit te igen nem gondolom, hogy nem kéne néznem az F1-et. Mások is ilyen, vagy még szarabb kocsival mennek és stabilabban teljesítenek és tegnap is sokkal keményebb futamuk volt mint Vettelnek ott elől. -
gpFan #170200 Ez előhozta bennem a híres Schumacher-Hill incidenst - 1994 Adelaide, utolsó verseny, VB-cím eldöntő.
Shumacher enyhe pálya pozíció és pont elönyben, Hillnek elé kell menni, ha akarja a VB címet. Az autója valamivel gyorsabb, úgy néz ki. És Schumacher kicsúszik, megsérül az autója. Oda a VB cím ? Dehogy, agya gyorsan dolgozik, izmaival együtt és megteszi az egyetlen dolgot, ami megmentheti a VB címet - neki Hillnek. És ez az az eset, ahol egyedül a pontlevonás büntetés akadályozhatta volna meg azt.
Most, Vettel alapjában ugyanazt csinálja - a neki legjobb húzást, ami nyilván nem a kiütés, mert neki a pontok kellenek.
Emlékezető #2 : Hungaroring, asszem 2015 - a Mercedes nem valami jó a lassú pályán. Hamilton csatázik Ricciardoval, és megcsúszik, neki megy . Kapott 5 mp büntit, vagy olyasvalamit. Meg kell néznem ....