182114
  • greenkawa
    Igen jól látod. Nem érek rá!! ;)
    Viszont Te nem csak egyre hülyébb vagy (és már fél kettő)már az összetett szavak értelmezése sem megy....
  • __Jacek__
    Természetesen, csak nem értem mért nem te ülsz ott a versenyeken biztos nem érsz rá. Mert az ott levő volt F1-es pilóta pl biztos teljesen fogalmatlan az egészhez.
    Azért szép jellemzést írtál saját magadról, szeretem az ilyen öszinte embereket, most ha már bevetted a gyogyszereket feküdj le csucsukálni ebben a melegben, bye!
  • greenkawa
    Hát igen! Mi mást is várhatnánk,egy Hami fanboytól... Gyorsan hozzáteszem,Én már nem vagyok Vettel párti,de részre hajló sem.
    Ez az eset,tudatos és kontrollált,ráadásul fix alapzaton. Én ezt sem büntetném,mert sztem ennyi belefér,de ez 5x inkább büntethető lett volna,mint Vettel tegnapi bakija.
    A másik dolog;Az itt bóklászó agymosottakkal ellentétben,én tisztában vagyok azzal,mi történik egy autóval,ami megbicsaklás után,a hajtott tengely egyik kereke,tapadást fog.
    Szóval a sok rákormányzós,meg ellenkormányzós,maradjon a gyerek medencében,ott nem lehet baj.
  • gpFan
    Ez jó link, mondhatnám perdöntő. Most megnéztem a felvételt, pár ismétlést abban - Ham. belső kamera, aztán elölröl, magasból.
    Ezt úgy hívják. hogy rálegyintés. Vettel csinált egy nagyon gyors, rövid jobbrakormányzást, aminek semmi köze a csúszáshoz, amely akkor már nem is létezett. Ez egy blokkoló manőver volt, csak nem a megfelelő pillanatban. Persze hogy Ham. reflexből lassított.

Vagyis, most már aláírom: teljesen jogos büntetés.
  • Alexease
    Ide hiaba irod:) Nem is olvastam az elmult ~200 hozzaszolast, mert tuti, itt sokan sokkal jobban megallapitanak barnit a TV-ben latott TV-felvetelbol, mint a birak tobb tucat privat kamerabol es telemetriabol;D

Ilyen helyzetben ket bonusz megoldas lehetseges:
    1. Kiteszik szavazasra a kozossegi mediaba, es a vesztes kapja a 5sec buntit:D
    2. A versenyen kozlik: megvan a buntetett; de az "eredmenyt" csak az utolso kor vegen jelentik be. Addig tessek egymast legyurni, intezzek el a palyan, a vegen jon a meglepetes:DDD
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2019.06.10. 16:21:18
  • __Jacek__
    Ahogy írtam azért a második kormánymozdulatért kapta a büntit.....

Második kormánymozdulatért kapta a büntetést Vettel.
  • __Jacek__
    Nico Rosberg

"Mindenek előtt, nagyon sajnálatos, ami történt. Amikor Lewis és Vettel együtt haladt, Hamilton nyomást helyezett Vettelre, és egy tipikus dolog történt, lement a pályáról, és üvöltve tért vissza, 'koszosak voltak a gumijaim, nem én irányítottam, mit akartak, hova menjek, nem láttam Lewist', de Lewis ott volt, és a szabályok kimondják, hogy biztonságosan kell visszatérned a pályára, ha letértél róla" - mondta Rosberg.

"Vettel viszont keresztbe haladt, pedig szerintem könnyen hagyhatott volna több helyet. Különösen az utolsó fázisban, amikor Hamilton már fékezett. De nem tette, és Lewis veszélyesnek ítélte a helyzetet, Sokszor megnéztem a visszajátszást, és szerintem Lewis a falban találta volna magát, ha ott marad. Vettel pedig nem hagyta abba a mozgást, így vagy bele, vagy a falba ment volna Lewis" - vélekedett Rosberg.

"Ez egy nagyon szerencsétlen eset, veszélyes volt a visszatérés a pályára. Biztonságosnak kell lenned, szóval szerintem a büntetés jogos. De maximálisan egyetértek azzal, hogy szívás az ilyen büntetés, mert jó futamokat akarunk látni, és ez olyan volt" - zárta véleményét a világbajnok.

Majd jön hogy merci bérenc pedig a frankót írja ...
  • Magnum PI
    Igen, ilyen szempontból sokaknak igaza van, hogy Hamilton külön bánásmódban részesül sokszor :S.
  • pr3cious
    Tök szép lenne ez a helyzet ha Hamiltont is ugyanúgy büntették. :) Ha a szabályok szerint nézzük helyes a döntés ha a körülményeket nézzük nevetséges.
  • lac coo
    Mert most ezt illik mondani...
    Azert a regi vilagban olyan terrort , oltast kapott volna Vettel a hisztikert, hogy mar reg szanatoriumban lenne....
  • Magnum PI
    És nem is tagada hisz nem is kell:

https://formula.hu/f1/2019/06/10/hamilton-is-leszoritotta-volna-ellenfelet

Mint versenyző mindent megtesztel ilyen szituban hogy védd a pozit főleg ha az 1. hely a tét. Ő is ezt tette Monacóban is és valszeg van még 100 másik példa. Az hogy ott nem volt bünti, már a bírókat minősíti.

Viszont a lényeg pont az hogy nem játszod el utána a nagy felháborodott 5 évest mikor pontosan tudod mit tettél. Bevállalod a kockázatot és ha megbüntetnek lenyeled nem pedig hőbörögsz.

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.06.10. 15:42:25
  • b-type
    ott nehéz lett volna bárhova máshova visszatérni, kivéve ha átlebeg a másik oldalra, ha levágja egyenesen akkor nyilván sokkal jobban jár, de törekedni kell a leghamarabb visszatérni a pályára.
    ..és ott egyébként volt hely:
    video vége
  • Master91

Lewis 2019 Kanada: "Aki a páltyát elhagyja, nem térhet vissza az ideális ívre..."
  • gpFan
    Héj, voltak mások is a pályán az első 2 helyezetten kívül.
    Ami itt kiszámíthatatlan igazán, az a középmezőny. Most a Renault volt igen jó, A Haas, Alfa nemigen, McLaren gyengébb mint eddig . Sőt, igen fura baleset Norris-nál. Még vitatható büntetés is volt, de kit érdekel a közép, ez a végletek ideje .
    A tesztszezon idejei jóslataim a középmezőnyről nem jöttek be. A top 3, meg a Williams utolsó igen - persze az utóbbit az is megjósolhatta aki nem nézett F1 versenyt a tesztek előtt sose. Mindenesetre, Helmut Marko jöhetne nekem egy láda sörrel
    És ami továbbra is biztos: pénz beszél, agy és kéz kormányoz, az élet meg nem mindig azt nyújtja amit szeretnénk.
    Sportban sose volt teljes igazság, és sokszor a vak szerencse is számít. Még mindig csak sport. Utálom, amikor valaki imádkozik - mindegy hogy játékos, néző , hogy Istenem, most segíts nekem. Istennek vannak fontosabb és főleg igazságosabb teendői. Különben is, nincsen olyan sportág hogy ki imádkozik a legügyesebben.
    Ezt csak azért írtam. mert itt vannak rengetegen akik az esetet valami nagy drámának érték meg. Vettelt beleértve. Csakhogy az igazi dráma a Ferrari bukdácsolása.
  • BladeW
    Necces, az tuti. Monacóban picit hátrébb volt Ricciardo, talán ezért nem ítélték annyira veszélyesnek. Japán, meg Kanada annyiban más, hogy a hátsó autó jóval előrébb van a kritikus pillantban, így balesetveszélyesebb a szitu. De mondom még1x: necces...
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.06.10. 13:58:42
  • RatBaG #170264
    Ricciardo about Vettel's penalty:

"If he pulls a little further to the left, he'll spin. When he brakes on the grass, he'll spin too. There was not much room for Lewis but still enough.I had an identical situation with Lewis in 2016 Monte Carlo. He had to go through the emergency exit and almost pushed me into the wall on his return. With me it was tighter than now with him. He didn't get a penalty. That was a good thing. It was a hard racing."
  • BladeW
    Remélem mindenki olvasta a hivatalos indoklást mielőtt véleményt nyilvánít az esettel kapcsolatban:
    left the track at turn 3, rejoined the track at turn 4 in an unsafe manner and forced car 44 off track. Car 44 had to take evasive action to avoid a collision.
    https://www.formula1.com/en/latest/article.vettels-canada-penalty-the-stewards-decision-in-full.LgUCvccAD1MrhGG6oYkZs.html

Tökmind1, hogy szándékosan, vagy kényszerből állt elő az eset, szerintem a büntetés jogos. Több példa is (pl a monacói) nem jó, mert nem kényszerítette le a pályáról.
    #170202 nagyon hasonló eset, és ott is jött a büntetés
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.06.10. 13:21:48
  • b-type
    Igen, de ha az ellenfél skill-je low-n van akkor ez van, ha Vettel skill-je mgasabb szinten lenne akkor nem hibázza el a sikánt. Hiába pakolgatja a táblákat, ha ott egy nagyobb gödör van akkor úgy jár mint Glock, ha egy keresztben elhelyezett hurka akkor max második ha nem megy tönkre valami, ha más a kanyar akkor elmegy gombáért. ...és igen, ha fal van akkor nulláz.

Ez a helyzet.
  • pr3cious
    Nem de azért tedd csak szívedre a kezed: tisztára kezd olyan lenni mint egy videójáték ahol az ellenfelek skilljei low-ra van állítva minden segítség be van kapcsolva és még a recovery-t is használhatja. Bocs de ezek a címek pontosan egyenértékűek Móricka/Vérpisitke otthoni próbálkozásaival... Hiteltelen.
  • b-type
    viszont az ugye nem sok vizet zavar :)
  • pr3cious
    Teljesen mindegy milyen pilóta ha nem nagyon kell megszakadnia érte, számomra még csak most lesz 2x. Azt veszem alapul hogy kb hol tartana most egy igazságosabb sportban. Hiteltelen vb címek, ahogy Vettelnek se nézem el a 4et.
  • RatBaG #170258
    az értő olvasással is gondok vannak?
  • b-type
    lehet lesz az több is :)))

Alonso said he rated Hamilton among the top five drivers in F1 history.
    "Probably Michael, Fangio, [Ayrton] Senna, [Alain] Prost, Lewis. Probably these will be the top five," said Alonso when asked to make his pick.
  • pr3cious
    Egyre több embernek esik le a nyilvánvaló ezt már szeretem :) Már egy csapatfőnök és egy pilóta is kimondta az igazságot. Gratulálok Hamilton második világbajnoki címéhez (egyet adtam az elsőre mert az szép volt, meg egyet a maradék 10-re amit még beírnak neki.)
  • b-type
    fotelszakértő fotelszakértőz le másokat, nincs semmi rendkívüli.
  • RatBaG #170254
    Rendkívüli időket élünk... a mercedest és a hamilton fanokat kivéve mindenki egyetért, hogy a büntetés túlzás volt, akármilyen cikket, interjút, twittert, stb olvasok. Mikor volt ilyen utoljára? Azért ez talán jelent valamit.
    Szóval ideje itt is kihúzni a fejét a homokból pár embernek, avagy hamilton seggéből, ízlés szerint. Fájdalmas ezt a sok fotelszakértést átolvasni.
    Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2019.06.10. 12:05:54
  • lac coo
    Az hogy mast vagy maskor ezert nem buntettek annak az elismerese, hogy van es lett volna mit buntetni ! :)
  • b-type
    ááá vágom, tehát ne ítélje meg mert ez a szitu nem fordul elő máshol..értem.
    ezt csak sikeres F1-s versenyző tudja megítélni.
  • AnuluWork #170251
    Ez F1. Ott egy nagy balesete volt és vagy 3 pontja.
  • mcmoha
    Mondtam én, hogy izgalmas futam lesz.
  • b-type
    Egyfelől az F1-ben is látott valamit, versenyzett benne, és nem csak a tévéből nézte azt az F1-t amiben még ugye engedték a csihi-puhit, vagy hogy is volt írva.
    A túrakocsiknál meg, pont az ő időszakában, az volt a fő álláspont hogy belefér a test test elleni csata, és éltek is vele...szal magáról a versenyhelyzetről igencsak van fogalma. Az volt a legjobb, és legharcosabb mezőny.
  • AnuluWork #170248
    "Aki Hamiltont védi, vagy MIND Hamilton drukker, vagy utálja Vettelt és neki mindegy, csak verjék Vettelt."

Ha ez egy Hamilton szitu lett volna, és Vettel van hátul, itt csöpögnétek, csak Hamilton mellett. Megjegyzem, ahogy én is.

Ennyi.
  • AnuluWork #170247
    Ez F1, nem túraautó. Nem mondtam, hogy Pirro nem hitelesebb nálam.
  • b-type
    hadd legyen már Pirro hiteles, pláne veled szemben.
    ..valamivel több kerék a kerék elleni csatát vívott a túraautóknál...akkor amikor az még jelentett valamit.
  • __Jacek__
    Elég egyszerü a matek, az érvelésedben ott a hiba hogy nem 20 secre volt Hami hanem ott volt :D Ezért nem lehet ugyan úgy csinálni... szerencsére dolgom van mert egy teljesen hiába való a vita :D Kettő uncsi..
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.06.10. 11:02:54
  • greenkawa
  • AnuluWork #170243
    Aki Hamiltont védi, vagy MIND Hamilton drukker, vagy utálja Vettelt és neki mindegy, csak verjék Vettelt.

Én nem vagyok Vettel fanboy. Sőt, UTÁLOM VETTELT, sosem volt a szívem csücske. Erről Gábor tudna mesélni ...

DE ettől még képes vagyok objektíven felfogni egyes szitukat, hogy versenyen valaki érdemel-e büntit egy ilyenért, vagy sem. Amiért Vettelt tegnap büntizték, az abban a szituban nem érdemelt büntit. Mert ezeket MÁSKOR se büntették. Itt nem előzésről volt szó. Vettel megcsúszott, és visszajött, nem ment a falnak. Hamilton meg pont odaért. Ha Vettel egyedül autózik 20 secre Hamiltontól, UGYANÍGY csinálta volna a megcsúszás után. Annyi lett volna a különbség, hogy ott sikongatott volna a hülye Szujó, ha ott van, hogy mekkora mentés.

Pirro meg ne legyen már orákulum, csak mert 3 (4?) év F1es pályafutása volt. Pirroval a Ferrari cseszett ki 1991ben Ausztrália előtt, most törleszthetett nekik. Ennyi.
  • __Jacek__
    Ja látom ezek most a modern érában voltak mind :DDD Nem amikor Williams egy telefonfülkéből intézte a dolgait...
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.06.10. 10:59:28
  • __Jacek__
    200-al? :D miről beszélsz ? Ha a falba menést szerette volna elkerülni akkor a másik írányba ment volna:D Csúszott vissza a pályára ez már érthetetlen kategória.Hirtelen ennyi okosságot tudtam össze szedni az irományodból. Gondolkodj el a biztonságos pályára való visszatérésen, mint olyan :D
  • AnuluWork #170240
    JM. Fangio, Graham Hill, James Hunt, Keke Rosberg.