FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki talaloan azt monta az evad elejen,hogy a Williams a leggyaribb privat csapat,a Mc. meg a legprivatabb gyari csapat.Olyan szarvashibakat senki nem tud elkövetni mint ök.Talan a legjellemzöbb pelda,mikor Mika autojaba,a rengeteg alkatreszbol pont azt az egyet raktak be,amin nem volt rajta az FIA pecsetje,anno,de ezt a mai napig lehetne sorolni.
Snecie Smicie
Különben sem lehet ez egy nagy kaland Gascoyne számára..megjárta õ már a Renault, Benettont, Jordant, Tyrrelt, Mclarent, Saubert is..és még öregnek sem mondható.

A sztárgázsi meg majdnem mindenhol garantált..

„ … Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy …”

Szerintem, ha megegyeznek, akkor is inkább a fõcsapathoz viszik õt, elkél oda.És ezt nem tartom elképzelhetetlennek, sõt.

My words are weapons.In which I murder You with?

Bucser
Nem azt írja hogy kirúgták, hanem hogy elhagyta a csapatot mert átszervezések voltak. Olyat még nem hallottatok, hogy egy vezetõ addig hajlandó eredményt garantálni amíg a maga által kiálasztott teammel dolgozhat? ha a Toyota Gascoyne által összeterelt és csapattá formált embereket kidobta lehet, hogy Gascoyne nem tudta/akarta tovább garantálni az eredményeket és inkább lelépett.

NEm kirúgták hanem az átszervezések miatt eljött.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Christian Klien, kiesett
„A hetedik körben miközben fékeztem, az autóm hátsó kereke blokkolt, vagy pedig valami eltört azon a tájékon. Ebben nem vagyok egészen biztos, de kicsúsztam a pályáról, és nekicsapódtam a falnak. Nem tudtam ez ellen tenni semmit. Az ütközés szerintem jóval komolyabbnak látszott, mint amilyen az valójában volt. Nagyon csalódott vagyok a mai nappal kapcsolatban"

Christian Horner, sportigazgató
„Christian egy másik incidens részesévé vált, amelyben Massa és Rosberg is érintett volt. Néhány körrel késõbb viszont egy sokkal nagyobb balesetben volt része, ami talán a futam elején elszenvedett ütközésének az eredménye lett."

érted?:)

http://gaborszantai.co.uk/

Eleg jol belelendültetek,nem gondoltam,hogy ilyen "földrengest" idezek majd elö.Igy delutenos utan csak atfutottam a dolgokat,es lenyegeben mindent leirtatok a Kimi-Monti dologban pro es kontra.Igazabol tovabbra is ugy erzem hogy nincs igazan külömbseg köztük.Kimi mintha kicsit ki lenne egve,neki is nagyon jot tenne egy csapatvaltas.Moti meg meg olyan mint egy jol taplalt ovodas,nincs felelemerzete,es felelötlen,de azt egyikre se lehet mondani,hogy felne a harctol,es elviselne 1 percig is ,hogy 2. sz. pilota legyen.
Azért elég valószínütlen, hogyha a jobb hátulja kap egyet, ami nem okoz látható sérülést,attól tönkremegya bal eleje?!

Azért a fizika törvényei érvényesek:)

És a cikk is írja, hogy mûszaki hiba, ne akarj okosabb lenni, mint amilyennek kell, de a logikád értékelem:)

Istencsászár
hát jóhogy nem:) elsõ évük... ugyan azt csinálják mint a RedBull, sztem jövõre õkis bevásárolnak szaekemberekbõl és itt az alkalom az elsõ vételre is...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

STR-t nem nagyon fejlesztik, gyakorlatilag tavalyi Cosworth meg RBR1.

elárulom Neked, hogy egy ilyen ütközésnél bármi megsérülhet...

Snecie Smicie
hátha a RedBull-é lenne, beszarnék :ð
bár nem lepõdnék meg..

Istencsászár
Tipp: STR... RedBull megveszi jóljár vele... jó autót faraghat a 2. csapatuknak

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Snecie Smicie
a lényeg szempontjából szerintem mindegy. Kérdés az, hogy ki fog lecsapni rá...

A bal elsõ felfüggesztés nem sérült a balesetben, az szállt el.A fényképen lévõ rajtbalesetben egyébként tényleg Klien volta hibás, õ szorította be Massát, és paszírozta Rosbergbe ez tény.De a két dolognak nincs köze egymáshoz.

Istencsászár
Megbízható források szerint Mike Gascoyne, a Panasonic Toyota Racing istálló technikai igazgatója elhagyta a kölni bázisú csapatot, miután a japánok komoly átszervezésbe kezdtek az elsõ két futamon nyújtott gyenge teljesítményüket követõen.

F1hirek.hu

Ittmeg eztirja hogy kirugták...

Semmi gond, csak legközelebb olvass vissza, 5 hozzászólással lejjebb volt.

Bemutatom Klien mûszaki hibájának okát, elég jó látszik, hogy az elõl lévõ két autó közül, kinek volt "mûszaki hibája" az agyában:

Istencsászár
jó, nemláttam a Klienes írást... nemtudtam hogy róla van szó

Ennek annyi köze van Kimihez, mint verébnek a harangöntéshez, nem tudom miért írsz róla.

Ezt:

"Christian Klien már a rajt utáni balesetbe belekeveredett, mikor Felipe Massa csúnyán összetörte autóját. Klien kiesésére sem kellett sokat várni, ugyanis a hetedik körben egy mûszaki probléma miatt törte rommá az RB2-est."

F1Hirek.hu

aha, én is ezzel nyugtattam 18 évesen apámat, mikor rongyá törtem a Samaráját...
igaz, ha az útviszonyoknak megfelelõen, okosan megválasztott sebességgel az elõttem lévõ kerek eszközt megfelelõen használva vezetek és nem 120km/h-val rongyolok be egy kanyarba, kopott gumikon, szakadó esõben, akkor is szerencsétlen dolog - igaz én tehettem róla...:)

Istencsászár
lol, mitnéztél te ?:D nekiment csatt, felfügg elszállt kimi még kigyorsított, de erõsen kellett neki ellenkorményoznia az egyenesben, amikor fékezni akart megszünt a tapadás a kocsi kidobta a fenekét és a vége a fal lett...

Igen, pár körrel késõbb, féktávon.Ami szerencsétlen dolog.

"Például a vasárnapi futamon Klien, szerencsétlen."

Miért szakadt le a kereke? Mert nekiment másnak az osztrák...

Leszakadt a kereke, arra gondoltam, ugyanis a mûszaki hibákról volt szó, olvass vissza legközelebb, mire írom azt, amit.

nem szerencsétlen az, aki nekimegy a másiknak, hanem figyelmetlen...

Istencsászár
A legfrissebb boxutcai pletykák szerint a Honda és McLaren is kivettette hálóját a Renault sikereiben kulcsszerepet játszó Pat Symondsra

Alonso után õis? menekülnek a süllyedõ hajóról? úúúúristen milesz itt ááá :D:D:D najó csak vicc volt, mint ahogy a McLarennél csinálták páran:)

Például a vasárnapi futamon Klien, szerencsétlen.

Gascoyne nem tervezõ, hanem igazgató.Newey tervezõ.Kettejöket nem érdemes összehasonlítgatni.

Az ember nagyon komoly, hihetetlen vezéregyéniség.Volt egy film az F1 tedcnikai oldaláról(pont a gyártás/fejlesztés/tervezés részrõl.Õ vitte körbe a riportereket, még anno a Renaultnál, látszik az arcon hogy nem beszél a levegõbe.Én az egyik legtiszteletreméltóbb embernek tartom a sportban.Ettõl függetlenül elõfordulhat, hogy nem tudtak jól együtt dolgozni a Toyotával, ami egyébként szintén egyik kedvencem.De biztos nem lehet ráfogni a kudarcaikat Mike-ra.

Istencsászár
ez mindenkivel elõfordulhat... nem 1-2-3 esetre emléxem ahol felfüggesztés csak ugy szakadt emiatt és nem mclarenek voltak...

Bucser
Pontosan az anyaghiba küszöbölhetõ ki normális minõségellenõrzéssel:) Ez is a csapat felelõssége nem?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Istencsászár
Anyaghiba, baleset... más problémára nem emléxem.

Bucser
Nem tudom emlékszel-e a 2. futamra mikor Kimi fogta magát és a verseny elején húzott egy egyenest? Vagy az elsõ futamon is utolsó pozícióból nem motorhiba miatt kellett indulnia Kiminek ha jól emlékszem. Az erõforrás megbízható. Nem azzal van a gond hanem az autó többi részével mindig történik valami...

Istencsászár
Ezzel csak az a baj hogy te a tavalyi évrõl beszélsz... Ébresztõõõ! idén õk a legmegbízhatóbbak eleddig.

Bucser
A meki legfõbb gondja a minõségbiztosítási rendszerük:D lehet nincs náluk olyan ezért tud mindig valami tönkremenni abban az autóban...

3 hét múlva lesz a futam, nem találtam megbízható idõpontot, amint lesz, beírom...

Shiwo
az idõmérõ és futam idõpontja nem ismert, vagy nem adja a retek-klubb ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Istencsászár
Vallelungában tesztel a Ferrari

Ma megkezdte a tesztelést a Ferrari az olaszországi Vallelungában. A 4085 méter hosszú pályán a két tesztpilóta, Luca Badoer és Marc Gené körözött. Badoer új aerodinamikai alkatrészeken dolgozott a 248 F1 volánjánál, míg Gené gumikat tesztelt egy lefojtott V10-es motorral szerelt F2004-essel.

Badoer 150 kört teljesített, leggyorsabbja 1:13.388 volt – ami új pályacsúcs 2006-os autótól ezen a pályán. Gené ennél 0,336 másodperccel volt gyorsabb 113 köre után.

Holnap ugyanitt folytatódik a munka a maranellóiak számára.

Skynet85
Azért megjárta a Mclarent a ferrárit a renaultot is azért alkotot néhány maradandó dolgot is na meg ez a 3 csapat amit felsoroltam nem a kispályások közé tartozik és nekik egykoron megfelelt a munkássága nem hinném hogy mindösszesen ennyire lenne csak képes na meg a tervezés egy dolog azt le is kell gyártani össze is kel rakni stb stb és szerintem a fiatal toyota ebben még nem áll a helyzet magaslatán igaz ezt innen nem tudhatom de kevés esélyt adok annak hogy Mike munkássága miatt vannak ott most ahol vannak....

Snecie Smicie
Elismert tervezõ, de nem egy Newey-kategória. Sõt, olyan komoly eredményei nincsenek Gascoyne-tervezte autóknak.

Skynet85
Figy azért Gascoyne nem az a zöld fülõ kis senki azért mutatott fel már eredményeket lehet õ elégelte meg hogy nem úgy dolgoznak a keze alá ahogy azt elvárná... nem tudom lehet ez van lehet az a lényeg a Toyota ár/érték aránya nem túl nagy:)

Snecie Smicie
Lehet hogy kacsa, nem tudom. Aztán persze lehet, hogy a Toyotánál megelégelték a sztárgázsit a semmire..

Skynet85
Hát amennyi pénzt eddig beleöltek toyoék az f1-be az nem semmi, és eredmények hát a mostani hétvégét leszámítva nem sok volt sajna, és azért Mike papa nem ehhez volt hozzá szokva, már biztos megbánta hogy toyoéknál kötött ki:) bár ha ekkora vot a költségvetésük gondolom õ se fillérekért dolgozott hmm kitudja lehet kacsa bár ez a no comment sejtet vmit lehet megunta a kudarc sorozatokat...

Snecie Smicie

kulabácsi
hát most én sem! de a tehetségét azért nem kérdõjelezném meg...csak vhogy nem érzem már azt a nagy akarást ami volt régen!! sztem kicsit azért kiöregedett, a fiataloké a jövõ! de szép lesz ez hisz van egy kimi, egy alonsó meg még 1-2 tehetséges fiatal, akik azért színessé tehetik a jövõt..

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Skynet85
Ha tudta volna hogy ez lesz biztos abba hagyta volna, de sajan az ember nem látja elõre a jövõjét és azért, õ picit tulzottan is magabiztos/volt bízott benne, elnézést a szófordulatért, hogy van ott még ahonnan az a 7 Vb cím jött lehet igaza van és késõbb megindul a tajiga de õszintén szolva erre most nem tennék egy vasat sem...

sok csapat örülne a McLaren eredményeinek...

Punker
soha nem volt a trónon igazán, 1 huzamban 3 VB az eredmény :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

kulabácsi
jajj, de sok aza azért vazze!! sorry

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kulabácsi
jah!4 sztem is! én csak azért sajnálom, mert lassan azért már abba kellene hagynia, és egy vb.címmel szép lenne, így meg azért egy kicsit rondít a dolgon, de amit elért az azért szenzációs...és még ki tudja h hol a vége?!!