182114
  • pr3cious
    Már megint egyedül vergődsz Tök mindegy hogy szabályos volt vagy nem, direkt csinálta vagy sem. Gyökérség volt a totál esélytelentől elvenni az első helyet. Nem is csoda hogy az egész verseny színvonala évről-évre csökken. Ha izgalmasabb lenne a futam kb minden 10.dik körben lenne egy ilyen eset és nem lenne ennyire kirívó, ... megint verseny volt a pályán és azt büntették. Nem csoda ha idegbetegek lesznek a pilóták ha sokall lassabb autóval kell kiállni a Mercedes ellen és még a maradék nyavalyás lehetőséget is elveszik. Lehet fikázni Vettelt én sem csípem de tudom hogy miért hibázott. Hamiltonon egy gramm nyomás sincs Vettelhez képest. Kettő lehetséges döntés közül megint sikerült a töketlenebbet meghúzni, és ennek is csak az olyan balfékek örülnek mint te.
  • Pitti
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bocs eltévesztettem a topicot... most nézem ez az sg...
    mea culpa
  • gpFan
    Többen is mondták, ebben a fórumban is, hogy lényegtelen, hogy az autója mennyire volt irányítható. Űgy kell visszajönni a pályára, hogy ne zavarjad a mögötted jövőket. Ezt olyan nehéz felfogni ? Magyarul, abban a pillanatban, amikor lement, már hátrányban volt. Csak ha a mögötte levő jóval jobban le van maradva, akkor jöhet vissza úgy, hogy ne zavarja azt. Ham. kapott áthajtásos büntetést, ami jóval több mint 5 mp. 2015 Hungaroring - mert neki ment Ricciardónak a célvonal utáni kanyarban (és ő járt rosszabbul, neki sérült meg az autója). De hát mit tehetett volna - hát versenyzett ! El kellett volna neki venni a gázt, és hagyni hogy az csak úgy leelőzze ?? Ez lenne a logikád alapján. Ezt hívják kettős mércének. Mert hát, no nem, egy feka jobb legyen mint egy szőke hajú ... és épp azok jönnek aztán, hogy azért engedik neki mert szinesbőrű. Igen, hülye világ, mert az agyatlanoknak az önkritika oly távol van. Sokkal könnyebb illúziókban ringatni magad, berugni ha van problémád. Pedig a problémát meg lehet oldani, de ahhoz meg kell erőltetni az agyat, az pedig olyan kényelmetlen ...
    A gyengébbek kedvéért: szabályt lehet szegni szándékosan és nem szándékosan is. És a szabályok pont azért vannak, mert kell valami rend - nem lehet azt várni, hogy sose hibázzunk, de hiba esetén is vannak, arra külön meghozott szabályok, amik akkor még fontosabbak - mert nagyobb a veszély. Pályára visszatérés - nyilvánvaló veszély. Akár a forgalomba kapcsolódás.
    Itt, ha Vettel autója tényleg annyira irányíthatatlan volt, hogy pont oda ment, ahol legjobban akadályozta az üldözőt hogy lehagyja ? Gimme a break. Voltak olyan esetek. és a visszatérő auto jóval nagyobb szögben volt az útirányhoz képest.
    Vettel menjen el Hollywoodba az ilyen produkciókkal.
  • Pitti
    Szabályt szeg? Mondd el te hogy képzelted volna ha te vagy ott? Miután egy éve nem nyertél futamot sem időmérőt 48. körében vagy a versenynek ahol hirtelen elrontasz egy féktávot átcsúszol a füvön majd nagynehezen összeszeded az autót hogy nem csapod a falnak, de észreveszed hogy a téged támadó játékos pont beszorult oda. Ilyenkor a térdedre csapsz mert eszedbe jut a szabály, félrehúzódsz és azt mondod francba. Majd a futam végén kiszállsz az autóból és gratulálsz a hibátlanul versenyző társadnak.
    Akinek ezt magyarázni kell annak felesleges magyarázni.... Szabályt szeg?!?!?...pfffff :D:D:D
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2019.06.11. 14:12:37
  • Pitti
    A dohányzásról is nehezen szoktam le pedig tuti ezerszer elmondtam, hogy ez az utolsó szál :) Erről mégnehezebben fogok leszokni elismerem... de nagyon keményen dolgozik az F1 cirkusz azon hogy sikerüljön... most már ha nem nézek meg egy rajtot mert lekéstem sosem bánom meg. Olyan viszont rengeteg volt már, hogy a végén megbántam, hogy végignéztem...
    Mindegy is... a lényeg az hogy vagyunk páran ebből a korosztályból akik talán sosem fogunk leszokni róla hiába emlegetjük.
    De nem nagyon van rá esély, hogy a fiatalok rászokjanak... szóval bocs de ez így tényleg halálra van ítélve.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2019.06.11. 14:00:28
  • gpFan
    Azzal egyezek, hogy a világ, vagyis jobban mondva az emberiség visszafele halad per pillanat.
    De ugyan miben ? Erkölcs biztos. Szegregáció - szegényekre-gazdagokra, de nem csak az, politikailag is, nacionálisan is erősödik. És lehetne folytatni. Szinte minden jót, ami az utóbbi 100 és több évben történt el akarnak söpörni, persze úgy, hogy az ne tűnjön fel. De ez van, mert a technológiát is lehez használni önző, világuralmi, monopolista célokra. 1984 - mond ez valamit valakinek itten ?

Az F1 egyáltalán nem olyan rossz most. Igen, egyhangú ez a Mercedes dominancia , és én is jobban szerettem volna egy Ferrari győzelmet, még ha Vettel is az. De nem így - hogy alamuszi módon szabályt szeg, és szinte követelőzően akarja a győzelmet a saját hibája után.

Sajna, az olyan szezonok, mint amilyen pld. a 2012-es volt igen ritkán vannak. Inkább 1-2 csapat dominanciája a jellemző. 1985-1994 Mclaren ls Williams . 2000-2004 Ferrari .... De most is messze vagyunk, 7 verseny után pld. 2013-tól - 9 RB győzelem zsinorban, s mind Vettelé volt. Úgy hogy részemről hagyjuk ezt a hiszti kampányt. Az F1 még egészen jó. ahhoz képest mik mennek a fotbalban, bringasportban. A KE-i Úniós országoknak a "nagy lendülettel levő felzárkózása" kicsit jobban fáj, mert minden amit látok. csak azt mutatja hogy itt maradunk amik mindig is voltunk, másodrendű, olcsó munkaerő. Az életszínvonal itten esik, persze nem mindenkinek.
  • ToxiMaxi
    Telis-tele vannak a fórumok olyan emberekkel, akik "mostmárténylegabbahagyomnemnézemmiezafosindyjobb " kommentekkel minden héten, aztán láss csodát mégis nézik. Ez olyan bűnös élvezet, mint a 'győzikesóóóó, azt se nézte senki, de mégis mindenki tudta, hogy mikor mi történt.
  • maffioso
    Szerintem nem ugyanaz visszavonulni és "nem nézni".
  • RatBaG #170311

ha nem vágod :)
  • b-type
    Ezen is elgondolkodtam egyébként, itt sok mindenki abba akarja hagyni a versenyzést, mert nagggyon sz@r, és aludni jobb, vagy mást csinálni, közben meg ennyi remek volt, és aktív versenyző követi és nézi az F1-t :)
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.06.11. 12:39:39
  • b-type
    valahogy mégis úgy érzem abba kellene legalább ennyi energiát fektetni.
  • Pitti
    Az igaz, benne van a Bibliában is, de az F1 meredekebb lejtőn van.
  • b-type
    az egész világ lejtőn van :) ..és már mikor megmondták
  • Pitti
    rövidtávon még jobb is a negatív reklám mint a pozitív, ha ebből aztán sok van akkor hosszútávon kifejezetten rossz.
    20 év múlva erről úgy fognak beszélni, hogy ez is az egyik ok ami miatt végleg tönkrement a 20.században alapított, világ legelitebb autosportja... akkor már ez csak történelem lesz, ugyanis rajta van a lejtőn rendesen, szerintem már megállíthatatlanul.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2019.06.11. 11:18:11
  • Stockbauer33 #170305
    Ujj-vári is megmondta :D
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2019.06.11. 10:58:52
  • maffioso
    Nem akarom nagyon off-olni a topikot, de az Apple pro stand jut eszembe. Arról is mindenki beszélt, de ott kiröhögték az egész céget egyhangúan a neten, most meg utálattal vannak az f1 iránt. A negatív reklám, miért ilyen jó?
  • maffioso
    A kép nem jelenik meg.

Egyébként meg itt páran összekeveritek a kormányszög nyitást a jobbra kormányzással. Gyorsítani a balra tartott kormánnyal megpördüléshez vezetett volna. A tempója meg ezt a természetes ívet tette lehetővé. Nem tudom nektek milyen bizonyíték kell, hogy másképp lássátok.

Mondanám, hogy várjuk meg a fellebezés eredményét, de mind tudjuk, hogy kinek a javára fog billenni a mérleg. A kanyarlevágós, falrafelkenős javára.
  • pr3cious

Egyébként a hétvége legnagyobb vesztese.
  • desigo
    Tökéletesen alakult ez a büntetés függetlenül attól,hogy ki kapta,
    A Liberty Media vezetősége kényelmesen hátradőlhet hiszen mindenki az F1-ről beszél.
  • HTS s3rg1nh00
    a műértőknek hoztam 5 megabájtnyi képet,ami sikerülhet helyes döntést hozni.az elsőn Vettel belenéz a tükörbe,realizálja hogy jön Hamilton,a másodikon pedig egyszerűen odakormányozza elé az autót.versenyzőként ilyen rövid idő alatt mindegyikünk ezt csinálta volna reflexből,ezt kár tagadni.viszont itt volt a fal és a fehér vonal közt több,mint egy autónyi hely-ezt blokkolta Vettel és ezért büntették 5 mp-el,pont mint lejjebb Verstappent Kimi ellen.felesleges maszlag a "nem tudta irányítani az autót",pontosan tudta mi a dolga,ezért felesleges ekkora cirkuszt csapni.nem szeretem Hamiltont,de végig drukkoltam hogy csatában előzze meg,akkor nincs ekkora perpatvar az egészből

szerk no.4:remélem már jó...
    Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2019.06.10. 22:29:03
  • maffioso
    Ezek alapján a Hamilton oldalára billenő mérleg kijelentése is légből kapott lenne. De egyébként érdemes megnézni ezt:
    LINK
  • AnuluWork #170298
    Hülyeség. Pont.
  • mcmoha
    Akkoriban csak defekt esetén cseréltek kereket.
  • sure
    Volt akkoriban kötelező kerékcsere? :)
    Ha mindenki tökéletesen teszi a dolgát, elvileg nem telik többe 6 kereket lecserélni mint négyet, a hibázási lehetőség nyilván nagyobb, de akkoriban talán nem is volt ennyire kihegyezve tizedekre ez a kerékcsere-dolog.

Nem verseny közbeni :P ~1:13-tól, előtte pár kockával mintha jobb első nélkül csordogálna

A kerékcsere-időket talán pont a Schumacher-éra alatt fejlesztették tökélyre, lehet, részben ennek köszönhetően is lehettek olyan sikeres kombó, azzal a néhány hibával együtt ami becsúszott (bennragadt töltőcsonk, autó hátuljában maradt emelő...)
  • gpFan
    Csak annyit, hogy a demokrácia - pld. a társadalomban, szavazásokban - nem biztos hogy a legokosabb, legjobban látó vélemények kerülnek többségbe. Arra hivatkozni, hogy 80% nem tartja jogosnak először is egy légből kapott adat, ami csak azon alapszik amit a sajtó online F1-es oldalak nyomnak - de persze ki az aki megmondja, hogy az pont 80%, vagy a körül éppen.
    Másik dolog, hogy az emberek többsége nem jó megfigyelő, nem jó következtető. És az egyik legnagyobb hiba a legtöbb embernél - nem én találtam ki - az hogy csupán egy, vagy nagyon kevés tényező alapján hoznak íteletet. Ez itt nagyon látszik. + még ignorálják a konkrét, alapozott, még videóval is megerősített argumenseket is. Vagy gúnyt űznek - végtelenül nem eredeti, sokszor szándékosan sértő, alacsony szintű szöveggel. A lényeg az, hogy ne mondd sose, hogy tévedtem, esetleg jobban meg kell nézni ...

Én láttam többször is Vettel leszorítosdiját az utóbbi években - ez most pont az volt. Általában megúszta. Bár nem győzelemért menő küzdelmek voltak, mint most. Hamilton is csinált hasonlókat. De itt konkrét eset volt, a bírák dolga azt büntetni vagy elengedni, nem a múlt hibáit korrigálni.
    Szánalmas ekkora pontkülönbség mellett ekkora felhajtást csapni, főleg egy vezetői hiba után. Pardon, 2 - egy a pályaelhagyás. 2-ik az a rálegyezés . Vettelnek nagyon fáj hogy nem győzött, és ebben benne van a pocsék Ferrari idén nagyban, Talán neki is a Renaultba kellene menni ... Voltak már 2x VB-k Alonsóval. Ragazzi helyett jöhet a garcons. Pályaelhagyás helyett mizéria elhagyás
  • RatBaG #170294
    Engem az érdekelne már régóta, hogy a hatkerekű Tyrelleken verseny közben hogy cserélték le a 4 elsőt? Ott tuti hatalmas hátrányba kerültek, nem? Még egy videót se láttam erről konkrétan.
  • gpFan
    Méghogy Vettel megérdemelte a büntetést ... Ez a Rosberg nem száz százalékos ...
    És nem is, csak 50% német
  • sure

Elképesztő, milyen kicsi teknőnek néznek ki ezek a kocsik a mostaniakhoz képest.
    A másik dolog, ami mindig eszembe jut (de aztán sose nézek utána ), vajon hogyan, honnan szereznek gumit akár csak az 5-6, de főleg a 15-25-35 éves kocsikra?
  • maffioso
    Szerintem mindenki elmondta a véleményét, mindenki bemutatta a saját intelligencia szintjét és mindenki bemutatkozott a stílusában. Ki ilyen, ki olyan stílusában. Tessék kicsit elgondolkodni, és levenni a szemellenzőt. Nem véletlen van közös nevezőn a versenyzői világ 80%-a. (És ha már Rosberg: Az apja szerint sem volt jogos.)
  • RatBaG #170290
  • Magnum PI
    Én nagyon szerettem Vettelt régebben, de tavaly meg tavaly előtt nagyon megutáltam. Főleg a bakui amnéziája nem volt szimpatikus. Az örömködésinél meg simán lenémítom a TV-t mert. Hamiltont sose szerettem és most sem szeretem mert ő meg annyira kimért, és megtervezetten nyilatkozik, hogy azt sem bírom hallgatni. Nekem Verstappen nagyon tetszett tavaly a viselkedésével és a nyilatkozataival mert őszinte volt, de ő is kezd szépen beállni a sorba.

Úgy érzem én most pártatlan vagyok, és nem adtam volna 5s büntit az biztos, de cserébe tuti megcseréltettem volna őket és előzze vissza.

Vettel folyamatosan kérdezte, hogy ugyan mit kellett volna tennie? Erre annyi válaszom van, hogy 4x bajnokként úgy hogy elől halad és még csak előzési kísérlet sem történt egyszerűen a pályán kellett volna maradni.
  • paj01
    Tanulság? Fűnyírással nem lehet versenyt nyerni. Majd legközelebb talán sikerül pályaelhagyás és megpörgés nélkül megcsinálni egy versenytávot.
    Vettel engem már irritál. Múltkor már valaki volt elég bátor és szólt neki, hogy a Super Mario bajuszt lekéne szedni de a viselkedése néha olyan mint valami szellemi fogyatékosé. A kvali utáni örömködés, most a verseny utáni hisztizés is. Nincs önuralma, nem profi a mentalitása és már az eredményeket se hozza. Mehet nyugdíjba nyugodtan.
  • lac coo
    Én is így láttam, már teljesen stabil autó volt ...
  • lac coo
    Nem voltál te ilyen ...! :DD
  • b-type
    nem sikerülhetett túl, biztos azért vagy ilyen tüskés :)) ...sokszor elvertek a többiek? :)
  • __Jacek__
    Minden tiszteletem, nem tudtam hogy pár évtizedet versenyeztél F1-ben vagy más OpenWheelben ha ezt tudom nem szólok be mester.
  • greenkawa
    Igen egy tucat! De egy pár évtizedet mégis csak elversenyzett életében. Ami persze nem azt jelenti,hogy hú de kurvára "szakértő" lennék,viszont ennyi ostobaság mellett,talán valami mégis....
    A sértegetést meg hagyjuk,mivel csak reagálok.
  • __Jacek__
    Az a baaaj :) hogy még az sem mert én pl 12 egytucat emberke vagyok meg 6 milliárdan még a földön, nade efölőtt van még a méylsőtétség :)
  • b-type
    dehogy vagy te tisztában :D egy egyszerű 12 egy tucat emberke vagy aki másokat sérteget mert mást nem tud. :)
  • __Jacek__
    Annyira alacsonyan vagy hogy tőled ez mind dicséret :D :D