182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Félre értetek.Én nem azt mondom hogy direkt engedte ell Hamit,de tovább kellett volna tartania,nem pedig megadni magát már az első probálkozásnál,Gondolod hogy nem szoltak rá a fülére hogy probálja tartani a gyorsabb Hamit? Biztos szoltak neki hogy nyomd és tarsd egy darabig! De ha nem is szoltak neki,akkor is tovább tartom magam mögött,még ha tudom is hogy kiáll 1-el többszőr mint én!
Én nem azt mondom hogy direkt azért is engedte el mert jol jött neki hogy Kimi igy csak 3-ik lett,de biztos most dörzsöli azért a markát az ágyban hogy Kimin hozott igy 4 pontot és nem 2-öt!!!
Most ő mindent megtesz azért,ne hogy hátvéd legyen Kiminek.Pedig ugy is az lesz a mikor már muszály lesz neki:))) -
Persze Massának bele kellett volna menni Hamiltonba? és akkor nem engedi el... Hami lenyomta mert jóval gyorsabb volt, könyebb volt, és jobb gumikon volt mint Massa, szépet előzött a kis angol. -
Azér nem lett első mert ez a pálya nem fekszik neki, Massa azért lett első mert ez a pálya fekszik neki... Hami azért lett 2. mert hibátlanul kinyomta a mekláren lelkét egy olyan taktikával amit csak a vesztesek alkalmaznak ( vagyis nyerni esélyük nemvolt, ezt tudták )... Alo meg azért nem nyert mert a Rönó lassú:) -
Ugy látom nem csak én gondolom ugy!!!
Talán mégis csak értek valamit hozzá ha már Haug is ezt mondja!
Haug: A futamon a Massa – Hamilton harc döntő fontosságú volt. "Lewis meglepte Massát, és minket is. Ha nincs ez a manőver akkor nem tudtuk volna megszerezni a második helyet. Örülök, hogy jó tempót diktálhattuk és sikerült csökkenteni a lemaradást."
-
Én részben egyetértek veled, jól autózott kimi ma is, nem ment rosszul, de 6pont lett, hát annyi lett.
Mondjuk az h Massa azért engedte el Hamit h Kimi ne legyen 2. az már tényleg elég erős. Mondjuk azt még megértem h direkt engedte el mert tudta h egyel többször fog kiállni Hami mint Ő és nem akarta összetörni az autót annak tudatában h 99% h első lesz. :)
Én is elengedtem volna Hamit helyébe :) -
"Erre igazán enm lehet mit modani. Biztos versenyközben előkapta a zsebszámológépet, és mivel pontosan tudta, hogy Hamilton milyen box taktikán van és azt is tudta előre, hogy milyen köridőket fog menni másodperc pontosan, szépen kiszámolta. Így gondolod? Nem érzed, hogy ez mennyire nevetséges?"
Nem kell ehhez számologép.Van rádio is ahol pontosan kapja az infokat. Most nem volt csapat játékos,jobban kellett volna tartani Hamit neki,ennyi. Ehhez nem kell tul okosnak lenni,hogy probálom tartani magam mögött ameddig lehet az elenfelet! -
Nem nem érzem.
Nem tudom kinek szurkolsz,de mikor leirják Kimit azért hogy nem lett első,ez mellett nem tudok elmenni szo nélkül!
Nem vagyok szerelmes Kimibe,csak ugy gondolom,hogy egy kiválo pilota,aki nem pofázik feleslegesen,mint egy két pilota,és jo fejnek tartom,mert szarik bele hogy ki mit gondol.Elvégzi a munkát,utána meg elmegy bulizni. -
Bocsi. Találgatásokra és hülységekre mást nem lehet válaszolni.
"A kis Massátok meg,a saját malmára tereli a vizet,nem kellett volna ilyen könnyen elengednie Hamit,mert ha tartja maga mögött Hamit,akkor Kimi 2-ik lett volna,Hami meg 3-ik!!! Igazi balfasz a Massa,Kimit sosem előzték volna meg ilyen könnyen!"
Igaz Hamilton 2 másodpercel volt gyorsabb nála, de a császár, a szent és sérthetetlen, mindíg tökéletes Raikönent nem tudta volna megelőzni. Gratulálok az elméletedhez...
"De biztos Massa is ugy gondolta,elengedem inkább,és akkor még Kimitől is elvesz pontokat,igy lehet tényleg világbajnok lehetek ha a csapattársamtol veszek el pontokat!!!"
LOOOOOOL!!!! Erre igazán enm lehet mit modani. Biztos versenyközben előkapta a zsebszámológépet, és mivel pontosan tudta, hogy Hamilton milyen box taktikán van és azt is tudta előre, hogy milyen köridőket fog menni másodperc pontosan, szépen kiszámolta. Így gondolod? Nem érzed, hogy ez mennyire nevetséges? :DD -
Csak neked gyümölcs. Jó étvágyat hozzá! Raikönen is ezt eszi a vodka mellé, úgyhogy neked is kötelező kipróbálni a szerelmed után.
-
Még is mire gondolsz? Csak mert leirtam a véleményem ugy mint mindenki más?
Összesen ennyit tudtál magadbol kicsikarni az én irásomra? Legalább reagáltál volna rá bővebben,én meghallgatom más véleményét is,legfeljebb nem értek vele egyett!:) -
G_ArchAngel #64170 Mi az a "paranoja" - valami gyumolcs?
A "lul"-t pedig vegkepp nem ertem... -
Valami komolyabb szanatóriumot ajánlanék neked mert paranojás vagy...
LOOL -
Nem birtam ki,hogy ne szoljak hozzá amiket itt irnak egy páran Kimiről.
Előszőr is. Kimi jol tette hogy Kovát elengedte,mert kova szépen behuzta a mekit a kanyarba,és tuti kimi szivta volna meg ugy hogy kiesett volna és akkor még 6 pontot sem szerzett volna. Igazi érett versenyzést mutatott.
Nem tudom mit szapuljátok,mikor egyedül ő képes arra ha kell akkor azonnal olyan időt megy hogy mindenki csak les,főleg a Palik Laci:)!
Kimi sosem hazudozik,vagy mentegetőzik,mindig megmondja ha ő hibázott,mig a kis Massátok meg Alonsotok állandoan vagy mentegetőznek vagy mutogatnak!!!
Ne feledjük már el hogy Kimi már 3-szoros bajnok lenne,ha a kurva meki nem robban le állandóan alatta.Valakiből csak ugy nem lesz BAJNOK!!!
Minden versenyen ő sem nyerhet,mivel ilyen még nem is volt!!!
Neki ma ez jutott,és igen, jo az a 6 pont is,semmi baj nincsen.Igy is vezeti a bajnokságot! (nem véletlenül!)
A kis Massátok meg,a saját malmára tereli a vizet,nem kellett volna ilyen könnyen elengednie Hamit,mert ha tartja maga mögött Hamit,akkor Kimi 2-ik lett volna,Hami meg 3-ik!!! Igazi balfasz a Massa,Kimit sosem előzték volna meg ilyen könnyen!De biztos Massa is ugy gondolta,elengedem inkább,és akkor még Kimitől is elvesz pontokat,igy lehet tényleg világbajnok lehetek ha a csapattársamtol veszek el pontokat!!!
De én nem aggodom,mert,ugy is Kimi lesz 2008-ban a bajnok!
Csak ezt szerettem volna mondani!
Ami meg a szárnyat illeti,az meg ugy is kiderülne ha nem lett volna összetörve,mert verseny után ugy is átvizsgálják mindenkinek a gépét,igy Kimiét is!!! Még ő is megmondta hogy igazábol nem volt probléma hogy a szárny sérült,nem volt attol lassabb!!!!
-
#64160-ba írtam h kicsit tényleg túloztam, de mondom linkeljen be valaki egyet. Tényleg nem lehet szárny csere közben elsőkereket cserélni de a kerékcsere tart a legkevesebb ideig. A tankolás meg a legtovább. Ha beáll az autó elkezdik tankolni meg a szárnyatcserélni a szárnycsere megvan a tankolás ideje alatt és utána jön még a kerékcsere amivel hosszabb lesz az átlag 8 sec-es össz. szervíz, így kijön 12-13sec-re. Legalábbis szerintem. De meg kéne nézni egy videót. -
Kimiben ennyi van, soha nem jut előrébb, ugyanott van ahol évekkel ezelőtt is volt...
Massa egy világot lepett meg azzal ,amit teljesít a Ferarinál ....Folyamatosan elemezget, tanul, fejlődik lekűzdi saját gyengéit.Gondolom Kimi inkább bulizik ...
Kiminek komolyan van félni valója ! -
Uri Geller egyszerre cserél kereket,meg szárnyat is,csak az a baj,hogy nem a Ferrarinál!Logikus lenne amit mondasz,ha agy nélkül teszi az ember,de ha gondolkozol,akkor rájösz mekkora faszság,azt már nem is említem inkább,hogy nem lehet egyszerre 28 szerelő a kocsi körül,mint minden más technikai sportban,itt is meg van szabva,nem tudom menyire,de valószinü,hogy nem fé bele +2 ember. -
valaki linkeljen be egy kerékcserés-szárnycserét :)
jó a 2-3sec kicsit túlzás de egy átlag 8sec-es tankolás szárnycserével se több szerintem 12-13sec-nél összességébe. -
egyetértek -
G_ArchAngel #64162 #64159 -
G_ArchAngel #64161
-
Te egyrészt nagyon nem érted mit mondok, másrészt túlreagálod :)
Nem vagyok szakértő csak látom h mi történik a futamon és h mit nyilatkoznak utána aminek sokszor a fele se igaz, csak valamit mondani kell... (ezzel nem aszt mondom h mindíg hazudnak csak néha ferdítenek a dolgokon)
Ha megsérül egy autó (jelen esetben első szárny) két lehetséges varjáció van, vagy kimegy és megycsinálják ami kb 30-35 sec bukta, vagy egy amúgy is betervezett kerékcserével egybekötik ami akkor 2-3sec bukta + amivel a kerékcseréig lassabban ment (kb 18kör) , vagy végigmegy a szarral ami annyi sec bukta amivel lassabb. (jelen esetben 58kör)
Ezzel számolt a ferrari és döntött h melyik éri meg legjobban. Ők a legutóbbit választották, magyarul szart sem vesztett Kimi a rossz szárny miatt körönként. Legalábbis a veszteség (amivel 18. körtől a végéig lassabb volt körönként) nem volt annyi hogy az első kerékcserénél elbukjanak 2-3sec-et a kerékcsere közbeni szárnycserénél.
Ez csak egy egyszerű logikus elméleti gondolatsor ami eddig nem írtam le részletesen, nem kell ehhez f1 szakkomentátornak lenni. -
Komolyan mondodm,a hugom szakértőbb,mint itt néhány elvetemült félőrült,gondolkozzatok már az agyatokkal,szerintetek +2-3 másodperc lenne egy elsőszárnycsere?láttatok már kerékcserét,meg szárnycserét?Mert nagyon úgytünik rádióból "nézik" itt egyesek a versenyt.De gyengébbek kedvéért:vagy szárnyat cserélnek,vagy kereket,ugyanis báemily meglepő a rádiózóknak,de ha első szárnyat cserélnek,akkor nem tudják megemelni a kocsi orrát,amiből az következik,hogy nem tudnak első kereket cserélni,és nem,nem azért cserélnek 6 másodpercig 4 gumit mert 1 gumit 1.5 sec leszedni,és akkor így csak 3 másodperc a hátrány mert miközben szedik a szárnyat lecserélis a hátsó kerekeket. -
-
Aha. Ok. Részemről ennyi ... -
Védte a saját pozícióját,nem tudom ebbe mi a furcsa,elvileg nem hátul,hanem elöl kell végezniük. -
Nézd meg mennyin múlott, hogy Kimi nem zakózott ki Kova miatt az elején. Elég rendesen ráhúzta Kova a Mekit Kimire. Öt éve Kimi tuti nem hagyja magát, de ma már nem. -
most nézem páran meghaltak versenyzés közbe
akik nem versenyzők voltak de meghaltak azo nincsenek sztem benne
-
"Remélem Kova a jövőben nem azt fogja csinálni, hogy széteszi a lábát Dennisnek, hogy Hamilton nyerhessen, és megpróbálja kiütni a riválisokat."
... -
Ha amiket leírsz, komolyan is gondolod, akkor csak sajnállak.
Kimi nem egy Jacques Villeneuve. És Massa eddig mindössze annyit hoz, amit tavaly is hozott, sőt, még annál is kevesebbet (tavaly nyerte Barcelonát). Kimi viszont idén tavalyhoz képest már egyel többet nyert, vezeti a vébét és H.I. eddig elkerülik a problémák is (úgy ahogy). Azonkívül Kimi legalább előzött a pályán is. Míg Massát előzték, méghozzá atomegyszerűen.
Ja, és itt nem is annyira a lassítás a kérdés. Kimi eddig mindig elismerte ha hibázott, és sosem keresett kifogásokat (ellentétben Massával - ls. idény eleje 2x). Most sem volt ilyen. Egyszerűen megemlítette - mielőtt Massa és Hami elszállnak maguktól a sajtó előtt, hogy mennyire jók -, hogy bizony megsérült a szárnya. Azért lássuk be, ha Kimi nem szorul be az elején a Kova miatt, nem bizti, hogy Massa mögött végez.
Amúgy egy ilyen után, mint amit Kova csinált - szépen ráhúzta az első kanyarban Kimire a Mekit -, mások már rég összeesküvést emlegettek ...
Remélem Kova a jövőben nem azt fogja csinálni, hogy széteszi a lábát Dennisnek, hogy Hamilton nyerhessen, és megpróbálja kiütni a riválisokat. -
ha te mondod
-
G_ArchAngel #64150 nem ment neki, amikor kiszallt a futam utan, sajat maga rugta le, hogy legyen mire fognia, hogy megint b*lfasz volt - ugyanis O ilyen, allandoan kifogasokat keres, ha kicsuszik, akkor a technikara fogja, nem ismeri be soha a hibajat...
kocsog ketszinu finn... -
én nem láttom, hogy nekiment volna kovának -
Ha lassította volna biztos cserélik hiszen egy csere max pár mpvel teszi többé a kerékcserét, de lehet h 8 sec alatt lekapják ( ha nem ragad be meg egyebek.. ), és ezt az időt azzal a Ferkával elvileg vissza tudta volna hozni, persze ezen a pályán most nem ment jól, ezért kár mentegetőznie ez volt ma benne... -
G_ArchAngel #64147 Ja, sot magnessel rantotta magara Kovalainen autojat...
Tibetet is O adta a kinaiak kezere...
Eljenek a magyar Forma-1 szagertok:))) -
http://www.youtube.com/watch?v=s_WuZNdqF20&feature=related
ezt csak így nem akarom beágyazni mert durva
itt a pilóta és pályamunkás is meghalt -
Kimi gyenge volt , ennyi .... Most hogy mentegetőzik vagy sem nem tudom, meg nem is lényeg, de ha valamit is lassított volna rajta a sérült szárny tuti lecserélik ....
Massával ellentétben Kimi képtelen fejlődni, továbblépni önmagán .... -
De már volt rallyban is, hogy szétkaptak 195km/h -val egy jávorszarvast:
Íme a képek. Atom durva ... -
Nem engedte közvetlenül linkelni a képeket ... -
-
Utolsó kisérlet:
Stefan Johansson is elcsapott 1987-ben egy szarvast az Österreichringen ...
Ez maradt az autójából ...
De csaptak már el mások is állatokat:
Luigi Arcangeli Monzában 1931-ben egy nyulat
Derek Daly a Phoenix Parkban 1980-ban egy kutyát
Tim Schenken 1972-ben Zeltwegben egy szarvast