182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
DJ BP #64419 HA... -
Nem tudjuk mit beszéltek hozzájuk a verseny közbe rádión, meg
"a második garnitúra gumijával valamiért a Ferrari mindkét versenyzője elégedetlen volt; Massa átlagosan 4, Räikkönen pedig 1 tizedet lassult az előző etapjához képest"
nyilván noszogatták, és ezért kapta most a "lebaszást" -
madmanic #64417 nehezen tudom megérteni, hogy ha egy versenyző futamot nyer, miért kell számon kérni bármiért is?
Halkan megjegyzem, ha Kimi nyert volna és Massa a harmadik, nem valószínű, hogy le@szták volna, pláne nyilvánosan, hogy miért nem hozta össze a ferrari 1-2 -t... -
nincs biztos alap, nincs semmi...romantikusan/kalandosan hangzik, de senki nem állna le a csapattal, hgoy figy. most van pénz, és lehet hogy a következő futamra is lesz :)
Itt szállítás és munka van, amit fizetni kell.
Szponzorilag pedig eddig is volt lehetőség,...azért is kerültek is ide ahol voltak, mert a szpozr úgy viselkedett ahogy. -
Most gondolj bele,ha 1 milla ember áldozna rá havi versenynként 10 eurot,az mr 10millió euro,az már talán elég egy versenyre,és akkor jönnének szponzorok is pár verseny alatt,és lehet újra beindulna a csapat:D -
Szerintem ne bírálj felül 1 belsős magasrangu ferrarist, kicsit jobban benne van szerintem nálad a témákban...
Másrészről okkal tálalt ki a világnak biztos (Massa biztos megkapta a magáét négyszemközt)a futam alatt is végig csapkodott meg a fejét rázta. -
? :))
Halva született ötlet :)...egy csapatnak fejlődnie kell, különben csak reklámhordozó, illetve ebben az esetben az sem.
A szakemberek egyhelyben toporgásra nem szerződnek, a kiszolgálószemélyzetnek szintén garanciára van szükségük...és 2-3futamos részvételre.
Amennyiben pedig nem fejlődik a csapat, akkor minek? :) -
Szerintetek ha indítanánk petíciót a super auguriért,és mindenki egy kis sözeggel segítené a csapatot(10 euro mnyuk) akkor lenne elég pénzük pár versenyre?Szerintem elég sokan fizetnének pár versenyt talán tudnának futni. -
Nem én az egyik oldalt támadom. 
Komolyra fordítva nem védem én Massat. De nem tudok elsiklani az elfogult Kimi az Isten hozzászólások mellett. -
DJ BP #64410 ,,Azt nem értem, hogy mások miért látják szögesen ellentétesen a dolgokat."
Mintha te nem az egyik oldalt védenéd folyamatosan :DD -
DJ BP #64409 ezt a szándékosan autó kirohasztást azért gondold át még 1x -
G_ArchAngel #64408 Talan, mert erezte, hogy a penteki bakijat a Ferrarinak valahogy kompenzalnia kell, mert a finn nem sajat jokedvebol hagyta ki a tesztet.
Es ha azt nezzuk, hogy tobb uzemanyaggal - bevallottan hibazva - szerezte meg a negyedik helyet egy felig-meddig beallitott-osszetakolt Ferrarival, akkor szerintem nincs miert Kiminek mentegetoznie...
-
100%-osan egyetértek. Azt nem értem, hogy mások miért látják szögesen ellentétesen a dolgokat. Ha lehet ilyenről beszélni, hogy vki tartozik a másiknak akkor az biztos, hogy nem Massa Kiminek, sokkal inkább fordítva. -
Monacot érezni kell,és ebben Kimi meg Hamilton igazán jó ebben a mezőnyben,szerintem még ilyen szinten is bele lehet valakit kényszeríteni hibába,Hamilton amilyen agreszíven tud menni simán meg is csinálhatja,Kimi már kevésbé,mert egyre jobban "tunyul" előzés szempontjából. -
WNW #64405 Luca Baldisserri hibaztassa Kimit, hogy miert volt olyan lama egesz hetvegen, aztan akkor megtalalja az okat, hogy miert nem lett masodik.. Ha Massa belemegy egy adok-kapokba kamikaze Hamiltonnal, es serul a kocsi, akkor meg itt sirna, hogy Massa minek kekeckedett, ugyis tudtak, hogy Haminak nincs eselye a vegere........... Amugy is szajat befogni, Massa tavaly atadta az elso helyet Braziliaban, hogy Kimi VB cim birtokos legyen, es miutan Monzaban a csapat kirohasztotta alola az autot, es elment az eselye a felzarkozasra, vegig besegitett Kiminek... -
Ki ne vegyék! :) -
Akkor nem olvastál vissza eleget. Pl. djfuge hozzászólásait. Vagy ott van Luca Baldisserri nyilatkozata aki egyértelműen Massat hibáztatja Raikönen 3. helyéért. -
ezzel együtt ki ne vegyék ezt a pályát, az egyik olyan pálya, ahol maga a vezetés is szórakoztató tud lenni, hiába nincs előzgetés (ami amugy is ritka), mert palánkolnak a versenyzők..ritmusban mennek, és kicsit a régi versenyek hangulatát hozzák rizikóban.
Legendás pálya..szvsz kell egy ilyen is, nekem piszkosul hiányozna, még mindig van hangulata.
-
Sok tekintetben igazatok van, a .carkey-nek is...valóban végzetes tud lenni egy beszorulás, mert nem sok helyen lehet előzni, és ott nincs lehetőség a hibázásra..ahogy pl. Alonso vágta a sikánt (igazából a mai napig nem értem miért lehetett mindegy).
Szal valóban nagyon fel lehet tartani valakit...ami ennek az ellenérve lehet az akár mellette is szólhat.
Tehát az hogy a nagyok mind mennyit nyertek az tök igaz,...hozzátéve hogy általában term. előlről is indultak..azaz a pole-nak ill. a 2. rajthelynek mekkora nagy jelentősége van.
-
A monacoi pálya nem versenypálya és amit rajta folyik az nem autóverseny.
Előzni szinte lehetetlen, csak azért rendeznek ott futamot mert monaco presztizse nagy. Jó reklámfogás, ennyi. -
Ezzel csak az a baj hogy ilyen ritkán van:)
# Driver Category
2007 1 Fernando ALONSO (SPA), McLaren MP4-22 - Mercedes Formula 1
2006 1 Fernando ALONSO (SPA), Renault R26 Formula 1
2005 9 Kimi RAIKKONEN (FIN), McLaren MP4-20 - Mercedes Formula 1
2004 7 Jarno TRULLI (ITA), Renault R24 Formula 1
2003 3 Juan Pablo MONTOYA (COL), Williams FW25 - BMW Formula 1
2002 3 David COULTHARD (GBR), McLaren MP4-17 - Mercedes Formula 1
2001 1 Michael SCHUMACHER (GER), Ferrari F2001 Formula 1
2000 2 David COULTHARD (GBR), McLaren MP4-15 - Mercedes Formula 1
1999 3 Michael SCHUMACHER (GER), Ferrari F399 Formula 1
1998 8 Mika HAKKINEN (FIN), McLaren MP4-13 - Mercedes Formula 1
1997 5 Michael SCHUMACHER (GER), Ferrari F310B Formula 1
1996 9 Olivier PANIS (FRA), Ligier JS43 - Mugen/Honda Formula 1
1995 1 Michael SCHUMACHER (GER), Benetton B195 - Renault Formula 1
1994 5 Michael SCHUMACHER (GER), Benetton B194 - Ford Formula 1
1993 8 Ayrton SENNA (BRA), McLaren MP4/8 - Ford Formula 1
1992 1 Ayrton SENNA (BRA), McLaren MP4/7 - Honda Formula 1
1991 1 Ayrton SENNA (BRA), McLaren MP4/6 - Honda Formula 1
1990 27 Ayrton SENNA (BRA), McLaren MP4/5B - Honda Formula 1
1989 1 Ayrton SENNA (BRA), McLaren MP4/5 - Honda Formula 1
1988 11 Alain PROST (FRA), McLaren MP4/4 - Honda Formula 1 -
Ha nyerne esetleg Alonso, akkor ő és a Renault nyerné meg a vébét? Nem. Ha Piquet megveri Alonsot, Piquet idén a jobb pilóta? Nem.
Monacoban BÁRKI nyerhet, ha csak egyvalaki beszorul egyvalaki mögé mondjuk az 5. helyen kb 15 körre, az első három - megha a 3. teszem azt Zsóti is az - úgy elhúz a gecibe, hogy a többinek esélyük sem lesz utolérni őket.
Na erre gondoltam Monacoval kapcsolatban ... -
Zóanagyvarázsló #64397 Nem tűnt fel, hogy Ricardo Rosset, Takagi Toranoszuke vagy Alex Yoong kaliberű pilótákat említettél volna... Jó versenyket jó pilóták mentek ott, akiknek kijött a lépés is (és Trullinak például kifejezetten örültem). Persze nem egy előzgetős pálya az tény.
Patrese pedig azért lepődött meg, mert Pironi és de Cesaris tankja a verseny végére "kiszáradt", erről pedig nem a monacói herceg tehetett. -
Nézd egy Panis, egy Coulthard, egy Trulli is nyert ott, sőt egy Patrese is, akinek fogalma sem volt róla hosszú percekig, hogy nyert. Nem azt mondom, hogy nem nyertek nagyok, hanem, hogy súlyosan esély van arra, hogy kicsik is nyernek, és arra is, hogy pár okostojás úgy érzi, hogy ő majd feltart mindenkit. Ha Kubica beszorul majd mondjuk Trulli mögé, az nem azért lesz mert szarabb az autója, hanem mert feltartja őt Trulli és esélye sem marad a győzelemre. De írhattam volna Kubica helyett Hamiltont, Massát, Raikkonent vagy bárki mást az élcsapatok pilótái közül. Már rég nem számít modernnek a pálya, de a feeling miatt kurva nagy a reklámértéke, kell a pénz a hercegségnek is, így amíg atomot nem robbantak 100 kilométeres körzetében vsz standart F1 pálya marad. -
Zóanagyvarázsló #64395 Biztos Senna véletlenül nyert ott hatszor és MS is ötször. Nem sok kutyaütő pilótát tudnék említeni, aki kifejezetten ott villogott akár rövid időre is. Kell egy ilyen futam is. -
Attól meg autóverseny, és hiba nélkül kell végigmenni, de ott is csak ütőképes autóval lehet nyerni álltalában, nézd csak meg az elmult éveket, aki akar itt is tud előzni van rá 1-2 lehetősége, meg ott a box... legalább izgalmas és látványos, de amugy nemtudom, pl a CC-ben volt jópár városi pálya, Burdé erről tudna mesélni:)
/ amugy idén megyek Monacoba ( persze nem F1re:) ) kiváncsi leszek rá / -
Ha Kova ismét nekimenne Kiminek, ő azt mondaná, hogy versenybaleset, míg más elkezdene összeesküvé elméleteket gyártani. -
Hogy lenne már hülyeség? Ott tárgyalják le a szponzorokkal a dolgokat, sok szerződés is valójában ott döl el. Akkor van a Cannes-i filmfesztivál, az összes magára adó kurva ott nyüzsög, minden buci sztár megjelenik, olyanok is akiknek fingjuk nincs mi az a F1.
BÁRKI NYERHET ITT AKÁRMILYEN AUTÓBAN! Ez Monte Carlo! Aki fel tudja tartani a másikat több tíz körön át, már király, mert elveheti bárkitől a győzelmet mégha az jobb is nála. Ez Monte Carlo. Sehol nincs még ilyen pálya. Szűk, veszélyes, de eljönek ide a pilóták is mert fun a verseny és az összes szponzor itt veri a nyálát. Hiába technikás a mi pályánk is, ha anno volt arra példa, hogy a Magyar Hírlap virított a Lotuson, vagy a Skála a Williamsen. Ide pl. nem jön egy buzi szponzor sem. Ennek ellenére nem a valós állapotokat mutatja. Mert valóban eldőlhet itt a F1, ja, mivel része az évadnak, de ha nyerne pl. Coulthard, nem hinném, hogy azt mondaná az ember, hogy ő a szezon esélyese ...
-
DJ BP #64391 de javítani van idő -
Hülyeség, csak annyira Pr hogy ott is eldölhet a Vb hogy ha valaki nem szerez elég pontot... -
Monacot felejtsük el, az egy PR futam, bár szép darab és technikás pálya, de nem az éves teljesítményt mutatja. Montrealban térjünk vissza a Kimi-Massa dologra. -
Zóanagyvarázsló #64388 Én úgy látom, hogy Massa esetében az iskörülhatárolható, hogy hol szerepel jól, vannak pályák, melyeken egyszerűen zseniális (Bahrein, Barcelona, Isztambul, Sao Paolo). A többin viszont inkább csak egy átlagnál ügyesebb F1-es pilóta, ezért is a kontraszt, nem csak a fellámgolásai miatt.
Kimivel szerintem nincsen semmi gond - bár a legutóbbi futamot nem láttam, külföldön voltam, visszanézni nem volt még időm -, de nem lehet tőle azt elvárni, mint a hétszeres világbajnok némettől, hogy szinte minden futamon 110%-ot hozzon. -
DJ BP #64387 mivel ha megpördül, vagy elszúr egy kigyorsítást időmérőn, azért miért lenne hibás bárki más? Egész más helyzetek voltak...
Most csak többen megjegyezték, tarthatta volna Hamiltont kicsit, nincs ebbe semmi Kimi mentés -
:)
Kimi-t én is bírom..bár a pályán most nekem sem annyira meggyőző, de lehet hogy csak ilyenje volt mostanában..de az is előfordulhat hogy későn jött már neki a VB, és valóban kifele nézeget már a sportból.
MS-nél érezni lehetett hogy bármennyi idős is, élvezi amit csinál...Kimi-nél valhogy nem érzem hogy élvezné..és ezért nem tudom meddig marad benne, és mennyi marad a motiváltságból.
Massa meg nálam olyan mintha a srác egy szűkítőn jönne...benne van a lehetőség, de egyenlőre még nem futja ki magát...és lehet hogy nem is fogja soha, többen is voltak már így a technikai sportokban.
-
Az az igazság, hogy nekem végül is tökmindegy. Bár a mai mezőnyből Kimit bírom leginkább, plus egy pár arc akinek szorítok, de kurva régóta nincs "igazán kedvenc". Sajnos. :( -
Sztem a betlizés, mint ahogy a villogás sem, nem törvényszerű,..és ha még annak is vennénk, akkor is ott van Fuji mint sötét ló, és a szezonzáró brazil futam..ha odáig Massa hozza a az esélyét a VB-re, akkor a hazai futamán nagy sansszal hozza a győzelmet. -
nem azért de a bannerba tavaly is mintha ez a csaj lett volna
amúgy nem rossz :P -
Nem ismerős, hogy van a szezonnak egy bizonyos szakasza, ahol Massa villog, ám a többi részében betlizik. Szerintem pont emiatt a szakasz miatt magasztalják az egekbe túlságosan Massát, és tűnik úgy, mintha alábecsülnék. Massa egy Ralf szintű manus (egy picivel több), akinek mindig van pár jó versenye, de hosszútávon számítani rá csak matematikailag lehet, csapatszinten meg pláne nem. Talán Coulhard volt még ilyen. Nézzétek meg Massa korábbi eredményeit. Nem tudom honnan fog még előkapni győzelmeket, de túl van a három állandóan jó versenyén. Ahol meg jó, ott Kimi is az. Ennek ellenére persze még Monacoban nyerhet, de az a verseny kiba nagy lutri. Most pár Mekinek fekvő pálya következik, de ettől még nyerhet bárki más is. Jövőre nem lesz francia gp, idén us, szóval érdekes lesz ez a szezon is. -
Micsoda? Amikor Massa hibázott akkor Kimire fogtam? Ilyen soha nem volt. Max arról volt szó, hogy azon a véleményen voltam, hogy túl van spilázva a dolog és túlságosan alul van becsülve Massa. De ilyet soha nem mondtam, hogy Raikönen miatt nem ért el jobb poziciót Massa. -
DJ BP #64380 Baliboy komolyan beszélt ám :D