182274
  • Kit--Kat
    Hagyjad, nem értik, vagy nem akarják érteni...
  • passatgt
    azon a versenyen gyorsabb lett volna a force india
  • Istencsászár
    Operáltassa át magát:) ugyis minden kiderül, tök mindegy mit csinál, eddig minden motoros mulatsága lelepleződött egyből, tök mindegy mit csinált... lassan csak rájön hogy felesleges:)
  • desigo
    ,,Nyalóka’’ helyett lámpák a Ferrari boxában

• desigo
    Schumacher indul az IDM bajnokság oscherslebeni futamán

"Schumi eredetileg Marcel Niederhausen álnéven nevezett be, ám miután a Bild csütörtöki számában leleplezte, a pénteki szabadedzéseken már a saját nevét használta."

xDDDD
  • b-type
    Persze, de nem minden 1 és 0.., Force India is nyerhet futamot, ha az összes nála jobb autó lassú defektet kap, vagy percekig bütykölik, mégsem jelenti ki senki hogy gyorsabb a Force India mint az élmezőny, igaz hogy előtte 1mp-t kapott körönként, de összeségében mgasabb az átlagsebessége.
    ehh szunya, jó éjt :)

• passatgt
    átlagsebességre gyorsabb lesz:)
  • b-type
    Azt hiszed ezzel kész egy futam? ezer és egy oka lehet anak hgoy valaki annyi időt dob el, hogy utána hiába gyorsabb mindenkinél, már nem tudja ledolgozni..hol szerepel ebben a képletben az ha nem bírják leszedni a bal elsőt?????! Mi ez a répaság?
    Hiába gyorsabb valaki végig minden körben mindenkinél, beáll a kiállásra és fél percig rángatják a kerekét.
    Gyorsabb lett a másik?
    Nem...csak győztes.
  • b-type
    :))
    ez egy vicc...és szögletes.
    Milyen fizika? Mi ez a répaság?
  • BaliBoy
    Gondolom ismerős a képlet: v=s/t [km/h]

Ausztrál GP:
    s=307.574 km
    t1=1:34:50.616 ~ 1,5805 h - Hamilton p1
    t2=1:34:55.016 ~ 1,5819 h - Heidfeld p2
    v1=194,6055 km/h
    v2=194,4332 km/h

Malajzia:
    s=310.408 km
    t1=1:31:18.555 ~ 1,5216 h - Raikönen p1
    t2=1:31:38.055 ~ 1,5272 h - Kubica p2
    v1=204,001 km/h
    v2=203,253 km/h

stb.........

Légyszíves vitatkozz már a fizikával....
  • b-type

Az aki 1:34:00 alatt fejezi be a futamot, az előrébb végez mint aki 1:35:00 alatt fejezi be,..ez a biztos.
    Annak ezer és egy oka is lehet hogy nem a leggyorsabb nyer, ill. a gyorsabb végez előrébb.
    Ha magad elé hordod a ködöt, akkor persze sosem lesz világos, miért nem az a leggyorsabb aki elsőnek szeli át a célvonalat, hogy miért nem törvényszerűen egyenlő a kettő.
    Nekem meg jó úgy ahogy most van :)
  • BaliBoy
    Csak ismételni tudom magam. Gondolkozz el rajta:
    "Ki a gyorsabb, aki a 67 körös futamot 1:34:00 alatt fejezi be, vagy aki 1:35:00 alatt?" Vagy úgy is kérdezhetném, hogy ki a leggyorsabb 67 körön? Nem 70 vagy 75, hanem 67 körön! És továbbra sem a versenyen futott leggyorsabb körről van szó!!!
    A pontverseny teljesen más kategória. Abban csak a matematika vagy a szerencse diktálja a szabályokat és a változók között nem lehet egyértelmű szabályosságot felállítani. A verseny fizika! (v=s/t)
  • b-type
    Összekevered a kettőt,...egyáltalán nem ugyanaz a győztes és a versenyen leggyorsabb, ..egy egyenes vonalú gyorsuláson igen, több körös körpályás versenyen egyáltalán nem kell hogy igaz legyen.
    Azért van a versenyben mért leggyorsabb kör, mert az nem feltétlen a győztesé,..ez ilyen egyszerű.
    Hasonlóan ahoz hogy egy VB címhez nem kell minden futamot megnyerni..valki úgy is lehet VB hogy egy futamot sem nyer, így a futamgyőztessel is előfordulhat hogy egy körben sem ő volt a leggyorsabb, és még csak átlagban sem,..egyszerűen szerencséje volt, vagy a nála gyorsabbnak balszerencséje.
  • Zóanagyvarázsló
    Én is ezt írtam, de ha valaki hendikeppel indul, akkor más is lehet a helyzet. A legfontosabb meghatározó úgyis a helyezés, ezt az állításotokat én sem vitattam, de emberek vagyunk, szeretjük megmérni több oldaláról a dolgokat - és így talán érdekesebb is. Ettől a "játéktól" még egyetlen futamgyőztes sem veszti el a pontjait.
  • Istencsászár
    A leggyorsabb tempó is az eleső helyezetté, hiszen ővé a legnagyobb átlag sebesség. Álltalában egy győzelemhez nagy átlagtempó, hibátlan vezetés és taktika kell és persze hibátlan teknika, ha az egyik nem érvényesül akkor hiába hajt mint a barom, max jobb helyezések után szalad, mert előtte valahol, valaki, valami hibádzott.
  • Zóanagyvarázsló
    Na de a következő kérdés az, hogy vajon tényleg az a leggyorsabb, aki a versenytávot teljesíti a leggyorsabban? Ez a két fogalom ugyanazt takarja?

Bizonyos szempontból igen. Ugyanakkor azt, hogy ki a leggyorsabb, legjobb valamiben, akkor dönthetjük el, ha megadjuk a játékszabályokat: egy körön leggyorsabb - leggyorsabb kör, versenytávot leggyorsabban teljesíti - a győztes, leggyorsabb tempó - ez meg megint más, gyakran egybeesik az előzővel. Ezek külön kategóriák, tulajdonképpen mind a leggyorsabbak a maguk módján, azonban többé-kevésbé szubjektív csak a legutolsó lehet, így én eleve abból indulatm ki, a többi nem is lehet vita tárgya.
  • BaliBoy
    Az nem érdekes, hogy miért esik vissza az illető. A lényeg az, hogy vissza esik. Akkor így teszem fel a kérdést. Ki a gyorsabb, aki a 67 körös futamot 1:34:00 alatt fejezi be, vagy aki 1:35:00 alatt? Asszem elég egyértelmü a válasz. Hogy közben a sebességek, idők hogy oszlottak meg teljesen lényegtelen.

Mióta F1-et nézek (10en vhány év) azóta rendíthetetlenül MS-nek szurkoltam. De az igazság az, hogy az egész brazil futamot tekintve, az összes történést egybevéve mindent, nem ő volt a leggyorsabb mert Massa 1:31:53.751, míg Sumi 1:32:17.751 alatt fejezte be a versenyt! Ha csak azt az időt nézzük amit a pályán és nem a boxban töltött akkor az égvilágon semmi kétség nem fér hozzá, hogy szana-széjjel alázta az egész mezőnyt Kimistől, Massástól, Alonsostól mindenestől együtt ahogy volt!
  • Istencsászár
    Vitathatatlan tény hogy az aki elsőnek halad át egy célvonalon az teljesíti a leggyorsabban a versenytávot:)
  • Zóanagyvarázsló
    Önhibán kívül is vissza lehet esni, nem csak tempóvesztés miatt. Emlékezhetünk azokra az időkre, amikor Kimi rendre leghátulról rajtolt, és onnan hozta be 2-3. pozícióba a McLarent, de például Schumacher is nagyot ment az utolsó futamán, végeztek előtte olyanok is, akire nem mondhatjuk azt, hogy gyorsabb volt nála.

De mivel minden pozíció és helyzet más és más, nem feltétlenül ugyanolyan tempót diktál - eleve érdekes beleszámolni az esetleges teli tankos taktikákat-, kár ezt ennyire komoylan venni, a csapattaktika és a végső helyezések számítanak. (Az előbbi is fontos, ugyebár enélkül nem lett volna világbajnok Kimi, ha Massa megnyeri a tavalyi Brazil Nagydíjat, aligha veregetik hátba - legfeljebb Dennisék. A mostani esetet inkább nem kommentálom, de elég végletes megközelítés csípőből azt feltétlezni, hogy a Ferrarinál merő gonoszkodásból és amatőrségből oltják szegény Massát.)
  • HUmanHunter
    nem mindegy ki a leggyorsabb? ^^ a pozíció számít nem az hogy milyen gyors
  • BaliBoy
    És azt miért nem számítod bele amíg visszaesik két kört? Akkor már átlagban meg sem közelíti a többit monjuk ha a győzteshez képest a befutás pillanatában már csak 1 vagy fél kör hátrányban van! És itt - még egyszer hangsúlyozom - nem az számít, hogy 1 körön vagy néhány körön ki a leggyorsabb, hanem az, hogy az egész futamot nézve átlagban ki milyen. Mindezt persze a győzelem szempontjából és a győzteshez viszonyítva.
  • SzocsA
    egyébként alonso kocsiját nem tankolják meg első lesz és megnyeri a futamot! hihi
  • SzocsA
    elég durva hogy a bmwsek elől lesznek ámbár ha időmérőn hozzák akár nyerhetnek is! mivel nem lehet előzni!

massa meg már nem olyan béna szóval nem volt gond az elmúlt futamokon nem pörgött meg , de előfordúlhat!

ja és mivel nem egyenletes az aszfalt vannak kissebb nagyobb gödrök és dobálja a kocsikat elképzelhető hogy sokan a kipőrgésgátló hiányában odavágják a falnak a kocsijukat!
  • Minstrel
    Trulli is jó Monaco-ban és a Toyota is elég jól megy idén
  • a.carkey
    A Ferrari nem lesz jó Monacoban.
  • Kit--Kat
    Sztem Kimi győz, de a dobogón mindenképp ott lesz, én inkább a dobogósokra tippelnék, Kimi, Hamilton, Kova, Kubica 4esből lesznek a dobogósok ez 100% esetleg még Rosebrg és Webber érhet oda.
    De nagy csalódás lenne, ha nem Kimi nyerne.

Kár, hogy még 1 hét távolságra van a fuam:(
  • b-type
    az aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a versenytávot az a győztes,..de nem feltétlen a leggyorsabb.
    a leggyorsabb az aki a a legmagasabb tempót diktálta a legtöbb körben, de az nem feltétlen jelenti a leggyorsabbat, pl. van akit 2 kör hátrányba tesz valami probléma, és utána viszont minden körben megfutja a leggyorsabb kört, ezredenként javítva,...vagy az első négy balesetbe keveredik az utolsó körben, ezért utolsónak futnak be, és az addig 5. megnyeri a futamot :)
    ..stb. :)
    Szal szvsz a leggyorsabb az aki a legmagasabb tempót diktálta a legtöbb versenykörben.
  • Istencsászár
    Miről beszélsz? kinek irtam mit? amint látod 2-3 napi 1 komment megy, de te lenyomod mindegyikre ugyan azt a szánalmas fröcsögést, elég volt...
  • djfuge
    Kimi drukker vagyok,de félek hogy a Ferrari nem lesz jo Monacoban.igy a tippem:
    1. Kova
    2. Kimi
    3. Kubica

Massa kipörgésgátlo miatt megpördül vagy odacsapja,Hamilton meg összeütközik valakivel a rajtnál.
  • G_ArchAngel #64471
    Szar, ha felveszem az idegbeteg, "csak azert is belerugok valakibe" stilusodat?
  • djfuge
    Tippek Monacora? Első 3-at!!!
  • BaliBoy
  • Istencsászár
    Fejezd már be ezt a fröcsögést, leszarom Alonsot, de már leállhatnál ezzel a nyomoréksokodással amit művelsz...
  • djfuge
    Most az egyszer egyett értünk:)
  • BaliBoy
    Igen, de tisztán csak a köreit nem nézhejük mert tankolni is meg kell állni. És ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Szóval mégsem ő volt a leggyorsabb. A leggyorsabb mindíg az aki mindenegyes dologgal együtt véve a leggyorsabb. Átlagosan a pályán a leggyorsabb és a boxban töltött idő is nála a legkevesebb. Vagy a kettő közül valamelyik annyival kevesebb, hogy a másik tényezőt kompenzálni tudja vele. Hamilton a pályán átlagosan tényleg a leggyorsabb volt, de a box idejei messze a legrosszabbak ugyebár a +1 kiállás miatt. Szóval a futam egészét tekintve nem ő volt a leggyorsabb.
  • djfuge
    Én csak annyit mondanék hogy itt ugy látom mostanában sokan lehordják az uralkodo világbajnokot,ami nem szép. Hát majd ujra bebizonyitja Kimi hogy ő lesz 2008-ban is a világbajnok. Aki meg Massat védi az meg majd koppan egy jo nagyot.:)
  • Kit--Kat
    De ha egyenletesen nézzük a verseny köreit, Hamilton volt most a leggyorsabb.
  • Kit--Kat
    1 kör alatt Kimi volt a leggyorsabb, amúgy meg Hamilton.

• BaliBoy
    Szerinted ki a gyorsabb, aki 100km-ert megtesz egyenletesen 60km/h-val, vagy az aki az első 20 km-ert megteszi 200 km/h-val a fenn maradó 80at meg 10 km/h-val?
  • BaliBoy
    A leggyorsabb mindíg az aki elsőnek befut. Ehhez nem kell nagy tudomány. Az teljes mértékben mellékes, hogy ki futotta meg a leggyorsabb kört versenyben, mert az csak 1 kör, ha mondjuk az összes többiben - vigyázat sarkított péda!! - mondjuk másodpercekkel lasabb volt mint az aki megnyerte a futamot. Az a leggyorsabb aki az összes többi körben is gyors tud lenni egyenletesen.