182274
  • Istencsászár
    A pénz délről jön ő meg arra megy az orra előtt lobogtatják.
  • bardocz
    Börnit már valaki jól picsánrúghatná
  • HUmanHunter
    az európa nagydíj is németországban van vagy nem?[nemtom most van e de mikor volt német o ban volt]
  • HUmanHunter
    de ha nem ő lenne az egyik leggyorsabb akkor nem is érne el jó pozíciót hacsak nem esnek ki előle? :)
  • Kit--Kat
    Akkor sem értem mit nem ehet érteni azon, ha valaki a 60ból 30 körön repszeti a leggyorsabb köröket 1. helyen, majd felrobban a motorja és kiáll és nyer a mögötte lévő addig + fél mp-ket kapó pilóta és továbbra is olyan alssú köröket megy. Nyert az 1ik, de aki gyors volt az kiesett.
    Mind1, ez izgalmasabb:

Veszélyben a Hockenheimi pálya?
  • passatgt
    több mint ennek, meg annál is több, hogy ezt most leírtam
  • Kit--Kat
    Ennek sok érteleme volt.
  • WNW
    No.. Tehat ha minden korben O volt a leggyorsabb, akkor valoszinuleg elso helyrol indult, es elso is volt az utolso korig, mert kulonben mem tudott volna minden korben leggyorsabb kort futni... Akkor tehat az adott versenyzo egy lama volt, ha az utolso korben is nyomta, es beleallt a falba...:)))
  • Istencsászár
    A gyorsasághoz is kell az emberi tényező és a tekinka valamint a hibához is kell az emberi tényező és a tekinka, hogy az egyik bekövetkezik akkor tök mindegy mennyire volt gyors a 70 körös futamból 69en:)
  • leoon
    Aki megnyerte az volt a leggyorsabb igen. :D Aki kiesett az kiesett...így járt...Nem tudta a versenyt sem teljesíteni, tehát nem lehett ő leggyorsabb. Esetleg azt lehet erre mondani, hogy amíg versenyben volt, addig ő volt a leggyorsabb.
  • passatgt
    senki nem mondta, hogy ő lenne a leglassabb, de nem ő volt a leggyorsabb, mivel kiesett..:)
  • b-type
    :)
    Lehet innen tényleg könnyebben érthető. :)
    Szal ha valaki az 67 körös verseny 66 körében megfutja a leggyorsabb kört..azaz minden körben körrekordot fut, majd a 67. befejező körben beleáll a falba...ezáltal az utolsó helyre fogják rangsorolni, mivel a százalékot teljesítette.
    Akkor ő volt a leglassabb? :)...mert ha a végeredménytől fejtjük vissza, akkor ugye az kell legyen.
    Dehogy.
    A fogalmakat nem kell keverni, vannak amik úgy érthetőek ahogy vannak.
  • MrTressy
    Éppen én is ezen agyaltam a ferraris lámpával kapcsolatban minek külön ember aki a fázisokat nézi elég lenne ha mindenki kapna egy gombot és megnyomná mikor kész.Elég lenne csak a forgalmat figyelnie a szerelönek hogy ne legyen gond az induláskor
  • a.carkey
    Vagy, hogy kit utálsz ...
  • passatgt
    Nem, módosítom a véleményem:

Attól függ, ki a leggyorsabb, hogy kinek drukkolsz:)
  • leoon
    Komoly ami itt megy!
    Osztom azt a véleményt, miszerint az a leggyorsabb, aki első helyen ér célba. És persze ez nem feltétlenül jár azzal, hogy ő is futja a leggyorsabb kört a futam alatt.
  • Kit--Kat
    Ájjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.....................
  • passatgt
    Szerintem az a gyorsabb, aki hiba, vagy nagyobb hiba nélkül ér 1. helyen célba
  • BaliBoy
    Miért vonatkoztatnék el? Nem az alényeg, hogy ki nyer és, hogy ki ér célba? Lehet, hogy a kiesés pillanatáig gyorsabb volt, de utánna számít valamit? Sztem nem!
  • BaliBoy
    Az átlag sebesség a görbe alatti terület integrálja! A görbe pontjai pedig a pillanatnyi sebességet mutatja az idő függvényében.
    Jó, legyen, elismerem a megfogalmazás nem volt valami jó.

Tehát: És volt bármi nemű jelentősége annak számodra, hogy a haverod körökön keresztül jobb időket ment mint te?
  • DJ BP
    LOL! Ne röhögtess! Szted az a gyorsabb aki kiesik?

Vonatkoztass már el egy picit a teljes versenytől...
    Gyorsabb de balszerencsés nem lehet valaki??
  • DJ BP
    én speciális esetről beszéltem
  • bardocz
    Körökön keresztül átlagsebesség van,pillanatnyi sebesség egy adott pillanatban van,és egyenlőre még senki sem tesz meg egy kört,egy pillanat alatt;)
  • b-type
    Neked lassan két napja ez a pillanatnyi problémád.
    áá gondolom ezt a lécet is levered, én meg már unom.
    Majd pár óra múlva megint idenézek, ha lesz kedvem írok még.
  • BaliBoy
    Azt is megmagyaráznád miért ha már ilyen nagyon okos vagy? Tudomásom szerint az idő, pillanatok szummája...
  • Istencsászár
    Külső tényező mindig van... ha pucéran futsz egy versenyen akkor is elbotlasz saját magadban vagy a szél elfúj stb... hiába voltál gyors a másik versenyző gyorsabb és hibátlanabb volt nálad.
  • b-type
    "..pillanatnyi sebessége körökön keresztül.."
    Ez akkora m@rhaság, hogy inkább idéztem.

• BaliBoy
    LOL! Ne röhögtess! Szted az a gyorsabb aki kiesik? Hát ez a legnevettségesebb dolog amit az elmúlt egy napban le lett írva! Egyértelmü, hogy az nem lehet a leggyorsabb aki be sem fejezi a versenyt! Mondjuk Raikönen kiesik az első kör után, de azt az első kört nagyon gyorsan tette meg akkor szted ő teljesítette eredményesen a leggyorsabban a versenyt?
  • madmanic
    csak el ne felejtsétek beleszámolni, hogy aki a hátrébb rajtol, x méterrel többet kell megtennie....

Tehát ha a poleból indult versenyző nyer fél méterrel a második kockából indult versenyző előtt, akkor a második volt a gyorsabb, mert ledolgozott 2 métert...

Nem a befutó a lényeg könyörgöm?? És ami a legrosszabb, hogy két napja ezen vitatkoztok...
  • DJ BP
    nem értelek, vegyük akkor azt, mindenki kieesik, nyer Sato, akkor erre te azt mondod ő volt a leggyorsabb a versenyen? Nem mondod komolyan :)
  • DJ BP
    a leírt körülmények alapján igenis a haverját nevezhetjük gyorsabbnak.

Most jöhetünk a jogásznyelvvel, de nem sok értelme
  • BaliBoy
    És volt bármi nemű jelentősége annak számodra, hogy a haverod pillanatnyi sebessége körökön keresztül nagyobb volt mint a tied? Az ég világon semmi, mert a te egész versenyre vizsgált átlag sebességed nagyobb volt hiszen elsőként értél célba. Tehát te voltál végeredményben a gyorsabb. Ne keverd össze a pillanatnyi sebességet az átlag sebességgel, mert a végkifejletben csak az átlag sebesség a lényeg. Semmi más nem!
  • bardocz
    Enyi,a leggyorsabba versenyen az,aki hamarabb ér be,egyszerü fizika,de inkább józanész
  • bardocz
    Jaja,nem tökmind1 mit csinál szabadidejében?Vagy ha má sztár valaki,akkor nemlehet?Ha én 80 évesen 14 éves kislányokat akarok dugni,ők meg belemennek,megteszem,azért már nem csuknak le
  • bardocz
    A driftelés,vagy amikor leszakad a szárny?
  • b-type
    ööö most nézem csak, ez a hozszólás itt alattam term. Baliboy-nak ment, nem Kit--Kat-nak :)
  • b-type
    :)
    Még egyszer nem rángatsz bele egy ilyen lökött vitába :))
    Én tudom osz kész, emlékszem amikor még ment az ETCC online futama, és a csapattársam rajtbalesetbe keveredett, én meg elől mentem...és láttam ahogy jön fel, és faragja az időkülönbséget..aztán már csak ő volt mögöttem, és egyre csak faragta, mert nagyon ment neki a pálya.
    Szal a végén befutottam még éppen elsőnek, de egyértelmű és nyílvánvaló volt hogy nem én voltam a leggyorsabb,..csak szerencsém volt ennyi.
    Ki is röhögtettem volna magam ha ezt mondom,...de hozteszem nekem spec. eszembe sem jutna...hát még képletekkel bizonygatni. pfff
    na de aztán itt a vége, én a témában egy szót sem ütök le még egyszer :)
  • madmanic
    ez akkor lenne jó, ha a szerelők nem kézfeltarással jeleznének, hanem pl megnyomnak egy gombot ( pl az övre szerelt kütyün ) ami jelzi a lámpának hogy kész, és minden autóban lenne egy adó ami szintén jelet küldene hogy hol jár a boxutcában. ha minden ok jön a zöld fény.

teljesen automatikus, biztonságos lenne..

ez így azt leszámítva, hogy egyel kevesebb ember bóklászik az autó mellett nem valami nagy áttörés szvsz
  • BaliBoy
    Akkor mostmár ezt is tudjuk. Félautomatikus rendszer.
  • BaliBoy
    Mert, tán a kerékcsere nem a verseny része???? Az nem kerül időbe??? Vagy az az idő amikor eldobja az általalad emlegetett időt? Itt van a Hami eset. Tisztán csak a pályán gyorsabb volt, de egyel többször kellett kiállnia! Szted akkor ő volt a versenyben a leggyorsabb? Mi lett volna ha mindenki ugyanolyan taktikán van. Akkor már csak ezért nem ő lett volna a leggyorsabb?! Ne legyél már gyerekes! Így nem lehet mérni ezeket a dolgokat mert a végeredmény szempontjából lényegtelenek!