182114
  • adam46
    Ez elmondható Hamilton elmúlt 6 évéről is, egyedül Rózsi tudta legyőzni, mikor összerakta magát fejben. Engem igazából az érdekelni, hogy mi van szegény Sumival? Család részéről gáz ez a nagy titkolózás szerintem, legalább valamit megoszthatnának, él még egyáltalán?
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.06.16. 14:13:37
  • pr3cious
    De azért te sem gondolod hogy a tehetsége arányban van a szerzett világbajnoki címmel? :) Igaza van abban hogy nyomás alatt hibázik.

Én csak úgy kezelem mint picivel átlag feletti pilótát aki jókor volt jó helyen. Az is beszédes hogy a Vettel effektus a Red Bull-al / Toro Rossoval való szakítás után véget ért.
  • ToxiMaxi
    "Senkitől nem zavartatva nyert 4 VB-t" javaslom nézz utána, mert ez sem igaz.
  • lac coo
    Senkitől nem zavartatva nyert 4 VB-t, nulla közdelem nélkül...Ha valaki szorongatja, elrontja, ennyi ... Még élet-halál helyzetben is ....
  • pr3cious
    Inkább az bosszant hogy statisztikai szempontból most ő a jobb mint Leclerc. Szerintem ha múlt vasárnap ő van elől nem hibázik. Azért az megkérdőjelezhetetlen hogy szét van esve. Ennek ellenére is azt mondom hogy megérdemelte volna a győzelmet dehát ez van.
  • pr3cious
    Oh sorry hogyha azzal alátámasztod hogy igaz akkor csakis az lehet :) A tereprally-s részét elhiszem a többivel szerintem félrevezettek.
  • gpFan
    Remélem francia versenyző nyeri a francia nagydíjat. Márpedig csak egy van, akinek autója alkalmas lehet ilyenre
    Na igen, ha minden összejön, bejöhet. És gondolom, hogy egy emberen kívül mindenki többé kevésbé elégedett lehet
    De a sport már ilyen. A fiataloké a jövő !
  • argo001
    Csak nem netyfennétyess számmal billogoztak meg?
  • ToxiMaxi
    "mentálisan alkalmatlan erre a sportra"

Értem én, hogy nem szereted de azért mégis nyert 4 vb-t egy "mentálisan alkalmatlan" ember, akkor ezzel most a többieket akarod minősíteni, akik egy "mentálisan alkalmatlan" ember ellen sem voltak képesek nyerni, vagy csak szimplán ennyire gyűlölöd?
  • lac coo
    No még mindig a Vettel bünti a téma ?! :DDD

Csak a margóra : legnagyobb büntit a jó isten adta neki, hogy mentálisan alkalmatlan erre a sportra .... nála viszont nem lehet se fellebbezni ,se hisztizni . ;)
  • Fürtös
    Mellesleg ha ennyire sziven ütötte a kollégát akkor valaki törölje már ki azt a posztot.
    Nehogy már miattam legyen rossz érzése.
    Béke!
  • Fürtös
    Úgy néz ki lemaradtam valamiről.
    Ha kérdésed van és emberi hangnemben tudunk beszélgetni akkor szívesen válaszolok.
    A palik sztori igaz, én akkoriban a magyar tereprallyban dolgoztam.
    Persze elhinni nem kötelező.

A szujós storyt meg első kézből hallottam. Mert azert nem kell ám mindent elhinni amit nyilatkoznak.
    Zolinál az volt a gond, hogy besértodött amikor ujváriék kapták meg a Közvetítést.
    Ráadásul elég sokszor Kijátszotta a felmondásos kártyát a különböző munkaügyi viták során. Most is bedobta ,a főnök meg azt mondta:oké.
    Az már más kérdés ,hogy azért mert elegük lett a hisztiből vagy azért mert kell a hely paliknak.
    Mellesleg meg elég durván számlázott.
    Persze ezt sem kötelező elhinni.
  • pr3cious
    Meg a viselkedésed.
  • Fura Alak
    Ha letiltom még a végén beképzeli magának, hogy bármit is elért azon kívül, hogy saját magát lejáratja.
    A legvicesebb, hogy kb. az egyedüli troll fogóckodója velem szemben a profil képem, amit még kb. 2012 -ben raktam ki, és már nem is emlékszem, mért ezt a képet használtam.

[Nem válaszolok neki itt többet, ha lehet, mert én nem akarom rombolni a topicot. ;)]
    Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2019.06.15. 17:54:03
  • pr3cious
    Érted azért vagyok Troll mert kétségbe mertem vonni egy enyhén hazugságszagú lejárató szöveget Palik Lászlóról. Ilyenkor arra számítana az ember hogy megjelenik az illető és valamivel megalapozza a leírtakat de nem ez történt. (Pedig kíváncsi lennék arra Szujós történetre arra mit talál ki.) Tök mindegy hogy a történet mennyire logikus inkább megpróbált belém-kötni. Gondolom az fáj neki még mindig hogy nem sikerült és el lett küldve.

Annyira vagyok Troll hogyha a fentebbi szereplő megjelenik és alátámasztja hihetően amit elmondott még elnézést is kérek tőle.
  • pr3cious
    Nemár. Remekül szórakozok hogy próbál beoltani de sehogy sem jön össze, most mért kell elrontani? :) A trollkodás sikeres volt ezúttal mert az utóbbi 5 hsz csak flame, ha vissza nézed.
  • ToxiMaxi
    Készülhetsz a PM cunamira. Én a helyedbe már most letiltanám.
  • Fura Alak
    Legközelebb az előzményeket is linkeld hozzá.

Miért vagy ilyen hülye

Egyrészt magadból indulsz ki, másrészt már megint nem vagy képes mellőzni az alpáriasságot. (Bár most egy-két fokkal emberiebben kommunikálsz.)
  • pr3cious
    Legközelebb a választ is linkeld hozzá. Miért vagy ilyen hülye hogy azt hiszed lefelejtem?
  • gpFan
    Nem volt elég kemény. És most már tudjuk Alonso miért hagyta el a Mclarent Na és a barátnőm engem
  • adam46
    Az ott elég keményen elfáradt.
  • RatBaG #170378
    https://streamable.com/x0pe5
  • Magnum PI
    Szerintem az a gond a test-test elleni csatával és az agresszív - olykor nem sportszerű - pozíció tartással, hogy nagyon nehéz meghúzni a határt, hogy mi az ami még belefér és mi az ami már nem. Ebből a szempontból a zéró tolerancia jobb csak azt viszont konzisztensen kéne betartatni és ezzel van a gond. Láttunk most sok videót és sok döntést.
  • gpFan
    Opsz. Nem jobbra, hanem balra kanyarodni.
  • gpFan
    Ferrari - újabb blamázs előjáték ?
    Mondjuk, azzal nem egyezek, hogy Vettel leszorította Hamiltont. Nem, ő lassításra késztette, tudván, hogy az nem fog ütközni ha nem muszály.

Az egész azon lovagol (igen, sánta fogalmazás), hogy Vettel csak az autó feletti uralmat akarta elérni, esze ágában sem volt blokkolni - mégegyszer: blokkolni, nem neki menni Hamiltonnak - mert a nekimenéssel semmit sem nyer, kivéve hátrasorolást a következő versenyen. Mondhatnám gúnyosan, és mondom is: tanult Verstappentől. Vagy pontosabban, arra ment, ha azt nem büntették (mindig), akkor engem sem fognak, szinte biztos. Most, hogy ez mind pár másodperc alatt történt, kinek volt ideje és alkalma akkor valami blokkolásról gondolkozni ... Ezek nem hétköznapi emberek, szupergyorsak a reflexeik, gondolkodás, elhatározás, cselekvés. És persze, ott van a sok éves rutin. Nálam a fő indíték, hogy meg vagyok győződve Vettel blokkolási, leszorítási szándékáról egyszerűen az, hogy láttam tőle ilyet, többször is. És erről itt is írtam, régebben. Na meg a felvételek sokszoros utána nézése is erre utal. Nem volt ott már semmi korrigálni való az utolsó, jobbra legyintés előtt.

A hab a tortán az, hogy: "Hamilton megpróbálkozhatott volna balról előzni" . Ez már a pofátlanság kategória nálam, Nem, az először is fizikailag lehetetlen volt - ahhoz óriásit kellett volna jobbra kanyarodni, és még a tetejébe nem az ideális íven maradt volna. Talán még fontosabb az, hogy nem csinálsz ilyet, amikor az előtted levő kiszámíthatatlanul viselkedik.
    Mattia, YS !
  • AnuluWork #170374
    Csámcs, csámcs ...
  • b-type
    Erről el lehetne beszélgetni Gáborral, mert ezzel a véleményével arra az álláspontra helyezkedik hogy Vettel nem törekedett a biztonságos visszatérésre, hanem az volt az elsődleges hogy az egyértelműen saját hibából elhagyva a pályát onnan visszatérve mentse a menthetőt.
    Ez is oké...akkor ez az az álláspont hogy jobban kell hagyni a test test elleni csatát.
    ...
    Semmi gond ezzel de akkor is ezen a véleményen kell lenni amikor valaki kifogásolja a már felemlegetett Verstappen esetet, vagy éppen a Monaco-i Ricciardo vs. Hamilton-t.
    nem azon megsértve az egyik oldalról, ezen meg felháborodva homlokegyenest a másik oldalról...az hülyeség.
  • AnuluWork #170372
  • gpFan
    Ez az egész azon múlik mit is tekintünk igazán veszélyesnek. Mire veszélyesnek. Nyilván egy pályaelhagyás mindig is veszélyes, az esetek nagy részében az auto irányíthatatlanná válik, és a legtöbb a mögötte haladókon múlik . Egy jó versenyző nagyobb eséllyel tartja uralom alatt az autót, és igyekszik minél előbb visszatérni, főleg ha valaki mögötte lohol.
    Nem is válaszolok a mindenféle félremagyarázás, torzításokra - ld: " fékeznie kellett ahol eddig nem, fekete zászló Vettelnek!" - ez a konstrukció, több üzenetből összemontírozott maszlag csak még egy példa az elkeseredett kisérletre a felülkerekedésre. Kerekedj felül a logikában, ne a logika elferdítésében,. Milyen logika az hogy "nem szerzett előnyt, sőt még vesztett is" - elöl volt, hogy a qurva lófaszba kellett volna elönyt szerezni ? Amit csinált az sima előnymegőrzés céllal volt. De ennyi elég a hülyeségből.

Nem volna ez a nagy vita ittem, sem másfelé ha kicsit is másképp sül el ez a pályaelhagyás. Az időzítés az, ami olyan lett, hogy az eset a szürke zónába került. Egyszerűen - ha Vettel kevesebb időt veszít simán elhúz, Ham. nem ér a sarkába, és nem lenne előzési helyzetben.
    Ha Vettel jóval több időt veszít, akkor le lett volna hagyva, és kb. annyit a versenynek. Nehezen tudom elképzelni, hogy veszélyes lett volna.
    Negyedik lehetőség, hogy nagyon nagy szögben vetődik vissza - akkor már a mögötte haladó reflexein és ügyességén múlik. De nagy valószínűséggel megsérül az autója, mert a falnak is neki ment volna. Vettelnek a pontok kellenek, tehát nekimenés kizárva - nem közeledik a pontversenyben. Tette azt ami a legjobb, és mivel pont aki mögötte volt vezeti a pontversenyt, itt valójában 14 pontról volt szó,
    Ami történt az, hogy gyakorlatilag 14 ponttal nagyobb lett a különbség ahhoz képest ha ő győzött volna - és ez igen mérgessé tud tenni. Főleg, ha a bírák döntése is benne van.
    Amúgy meg, ha nem lett volna ez az egész lesodródás és ami utána jött, nem hiszem hogy olyan nagy csata lett volna. Hamnak nem volt érdeke kockáztatni. Ha Vettel visszaesett volna a második helyre, nemigen lett volna esélye előzni, talán még a lépést sem tartani.

És most itt van Helmut Marko, azzal a szöveggel, hogy a gumik a Mercedesnek lettek csinálva. Asszem hogy meg kéne várni a következő 5-6 versenyt, ami mind nagy melegben lesz. És akkor lehet, hogy nem is a Mercedes lesz a legjobb a gumikkal - mert ugye ez régi problémájuk, és most az a fő baja, hogy csak a Mercedes tudja ezeket az ideiket elég gyorsan felmelegíteni. Ahhoz képest, hogy a téli teszteken a Mercedest 3-ik erőként becsülte, eléggé furcsa ... Jobban tenné ha hallgatna és a csapatára fokuszálna. De ez így van, aki veszít annak minden fáj. Fúj FIA
  • Fura Alak
    Az idő az én igazamat igazolta.

• pr3cious
    Egyébként is a kormánymozdulaton való lovaglás csak terelés a részedről a legfontosabb tényről: nem szerzett előnyt, sőt még vesztett is. De ilyen hiperérzékeny világban élünk, pl 50éven keresztül kutyát nem érdekelte hogy nyitott-üléses a sorozat az útóbbi években viszont elképesztően fontos lett a biztonság, muszáj volt bukókeretet tenni a kocsikra ami teljesen szembe megy a sport történelmével.
    Már a test-test elleni csata sem megengedett, mert "nem biztonságosan tért vissza a pályára", kérdem én ebbe mi volt olyan nagyon veszélyes? Még itthon is több a veszély, simán a fejemre eshet egy cserép és még bukósisakot sem viselek . Végre történt valami a gazdagok Lan partiján és egyből büntetve lett. Huha szegény poor Hamiltonnak olyan helyen is fékeznie kellett ahol eddig nem, fekete zászló Vettelnek! Ez nagyon p*nci.

És elmondom minek szurkolok én: a versenynek, amit másodszor vesznek el tőlem mondva csinált indokokkal.
  • pr3cious
    Tudod valamikor egy kerék is elég a füvön ahhoz hogy teljesen megpördüljön valaki, ha ilyet állítasz tulajdonképpen Vettel képességeit minősíted fel nem is kicsit :D
    Gyakorlatilag még szerencséje is volt hogy nem hamarabb csúszott ki... bele a falba.

daniil kvyat crash

És az a gáz hogy hozzád hasonló begyöpösödött tudatlan 4 ember ült ott ahogy Wéber is elmondta.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.13. 11:25:39
  • gpFan
    Vettel csak blokkolni akarta Hamiltont. Nem buta ő - ha nakimegy az biztos, és komolyabb bünti.
    Cinikus, vajon miért is ? Idézet: " Várj egy picit átnézzük a szabálykönyvet, apródbetűs rész a versenyzők neveinél: (Ham,Bot powered by Liberty Media)
    - Vettel 5mp büntetés "
    És akkor valakinek nem tetszik a stílusom . Vajon hogyan kéne írni az ilyenek (és volt több is) után ? Semmi, amin gúnyolódtam nem volt alap nélkül.
    Na de lesz ez még rosszabb is, ha esetleg győz még vagy 3-5 versenyen a Merc. Remélem a Ferrari nyer bár Silverstonban és Monzában. Persze, ahhoz kicsit konszolidálni kellene magukat. A fő ellenségük ők maguk. Tanulni a hibákból - ott kezdődik. Nem világvégének tekintani ha valami nem jól jön ki.
    Butty time now - irány a part
  • pr3cious
    Ezt a cinikus nagyonhülye stílust amúgy nyugodtan meg lehet fordítani és felhasználni ellened. Szóval a te stílusodban válaszolva:

Gondolom kisgonosz Mario Vettel azért kelt fel Vasárnap reggel hogy majd jól falba teszi Hamiltont :) Menet közben kidobott egy banánt is hátha elcsúszik rajta Hamilton és ő is levág egy kanyart.

Grazie Ragazzi
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.13. 10:35:51
  • maffioso
    Timestampes link
    "Nem volt második kormánymozdulat. Én a mai napig ezért nézegetem újra és újra, hogy ki és mikor látott ott második kormánymozdulatot. Egyetlen folyamatos történés van. Vettel visszajön a fűről, rálép a gázra azonnal, hogy gyorsuljon az autója. Rögtön abban a pillanatban meg is úszik, megvan az első ellenkormányzás. Utána, ahogy az ellenkormányzást megcsinálja - nyilván az ellenkormányzás nem egy egzakt, pontos, 100%-ban a jó irányba álló mozdulattá válik, egy picit mindig túlreagálja az ember. Ezért az autó orra visszavág. Látszik is az autó mozgásán, hogy ahogy megfogja az ellenkormányzással, kicsap az orra egy pillanatra, de közben folyamatosan növeli a gázadás mértékét. Ahogy kicsap az autó jobbra, egy kicsit enged a kormányon, és ettől még jön egy pici megcsúszás, amit le kell reagálni"

Történt ez másodpercek alatt, ahol nem fogsz analizálni, hanem teszed ösztönből.
  • maffioso
    Javaslom, hogy hallgasd meg a podcastet és szállj le a magas lóról.
  • gpFan
    Huhahahaha . A kommentelők többsége ott jogosnak tartja, Vettel által végzett leszorításról beszélnek .
    Na meg ez a szint: "Második kormány mozdulat. Milyen Mercedes fórumról olvastad? Vagy magadtól találtad ki, vagy ennyire önálló?"
    Azért szánalmas hogy egyáltalán ilyesmiről kell vitatkozni, mert az annyire szemmelláthatő. Esetleg az okairól lehet vitatkozni.

De, mivel itten "MINDENKI, embereg ! zillió százalékban MINDENGI ! " károsnak tartja a büntetést, korrigálom magamat:
    Vettel nem tartotta fel Hamiltont, nem kényszerítette lassulássra. Nem, Hamilton agya az, ami lassú. Tőle lassabb csak a bírák agya.
    Nem volt második kormánymozdulat, azt a Mercedes világuralomra törő banda CGI-zte bele a TV felvételekbe - vagyis a TV közvetítés számítógépeire, tárolóira. A derék anti Mercedeses..... Ahh - bocs. meg kell szakítanom, mert pont most hallom Gábort mondani hogy nem volt második mozdulat. "Egyetlenegy folyamatos mozdulat van" . De 2 mondattal később ellentmondásba keveredik magával. és további mozdulatokról beszél, És miket beszéltek Wéber és Kis Norbi a verseny alatt ? Nem fogom idézni. Nézze meg aki akarja .
    Bocsánat e kitérésért, de egy 3 ágú pisztolyos, pardon csillagos kényszerített rá. És nekem élni kell még, az igazságot terjeszteni, ami pedig: Vettel esze ágában sem volt blokkolni Hamiltont. Nem. ő valójában balra akart menni egy kicsit, hogy hagyjon helyet Hamiltonnak, csak hogy szegény ugye nem volt katona - ilyen balfék idők vannak, a férfiak már nem is férfiak, da ami itt fontos, nem tudják már annyira biztosan mi a jobb és mi a rossz, pardon bal. Szóval, ő a jobb megoldást szerette volna, de hát egy ilyen kritikus lecsúszás után érthető hogy megzavarodott, és a jobb helyett - ami balra kormányzást jelentett a helyzetben jobbra kormányzott. A rasszista jobb-bal kéz neveket meg kell változtatni ! A balkezesekre nagyon sértő !
    És akkor a bírák. Igen, jött a telefonhívás, és a 6 számjegyű, három ágú kínálat. Ami 9, nem mondhatták hogy 'nekem 8'. Meg hát, drága az élet nyugaton. És így halt ki az F1, kedves unokáim.
    Utoljára szerkesztette: gpFan, 2019.06.13. 08:23:30
  • maffioso
    Több helyen láttam már egyébként, hogy szimulátorban rekonstruálták az esetet (oké tudom) és ott is problémás volt balra tartani.
  • pr3cious
    Ez tök jó, ugyanezt érzem csak nem tudom ilyen szépen megfogalmazni. Ilyen az amikor egy olyan ember beszél a dologról aki egyébként életében versenyzett is már, annak egyből leesik mi a gond a büntetéssel.
  • ShaiHulud
    azt kell mondjam ezerszer ertelmesebb erveket hoznak fel mint itt a novella iro ember, na meg jobban is ertenek hozza, ez sem lehet vitas :)