FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A kérdésedben a válasz.. ekkora nyomatéknál és LE-nél a végsebeséget az áttétel határozza meg a váltóban..
Az F1 ben ahogy írtad a kanyarsebesség a "kulcs" itt nagy a külöbség a 2 sorozat között,nameg a motor ürtartalma..
egy F1-est is simán be lehetne állitani,hogy elérje a 400 at, vagy az felettit is..
Tehát a valász "NEM"

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Palik mondott futam közben vmit, amin elgondolkodnék, de nem értek hozzá:

A LeMans-i dízel Audi 400Km/h sebességre képes olyan egyenesban, ahol az F1 gépek jó, ha a 320-at elérik - a kanyarsebességük is meglenne ezeknek a gépeknek, ahhoz, hogy lenyomják az F1 autókat?

Persze tudom, hogy motortérfogat nem egy kategória...

http://gaborszantai.co.uk/

Lteebee
Kicsit próbálj visszavenni a fiatalosból!

Köszi.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Egyébbkén Senna esetében is egy mérnõki trükk volt,hogy számitásba vették,meleg guminál nõ a keréknyomás is,ezáltal a kocsi magassága is..
És itt arról van szó,hogy az ember nem hinné,de az a pár miliméter milyen hatással van a kocsi stabilitására...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

jaj vastagabbat írtam,valójában pedig vékonyabb...

Igy van...

oké, ez lehet - de akkor a lényege az, hogy nem változhat a vastagsága - kicsit kophat, de ellenõrzik mindig...

Nem! 93-ban pl Sumi ez miatt bukta az elsõ wb cimét,mivel 1.5mm igen nem írtam el 1.5 mm-el volt vastagabb ezáltal alacsonyabb is,mint a megengedett,ami aztán sok-sok pontjába került Suminak...
Cóval ez a padlólemez olyan régóta jelen van az F1-ben,hogy már nem is emlékszem,mikor vezették be...

b-type
Marca: "Spanyol sporttörténelem. Alonso, Pedrosa és Nadal. Már csak a labdarúgó bajnoki cím hiányzik. Alonso földbe tiport mindenkit. Alaposan megverte a mezõnyt. Így kell nyerni."

Hát ez tényleg így volt..mármint Alonso, Pedrosa és Nadal..bár én inkább Nadal, Pedrosa, Alonso sorrendet használnék..:)
überunalmas futamon bõven nyert az Alonso/Renault, ez van.

Még csak azon sem csodálkozom, hogy már eldöntöttnek érzik a VB-t...pedig azért dehogy is...elég egy nullázás Alonso részérõl az egyik futamon.
de tény hogy most bõven nyertek.
Mclaren..:( ..szomorú a helyzet.
Ferrari-nak meg nem jött össze, de gyorsak meg minden, de nem jött össze, sztem több apró dolog is szerepet játszhatott, de a lényeg hogy nem jött össze.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

DJ Bee18
ezek hülyék...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

nah,nem mindegyik az:PPP....csak õ<#hehe><#vigyor2>

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

ez a jó, mikor Ferrarisok marják egymást... marhák...

<#rolleyes>...paraszt:P...<#gun>..hagyd békén Michaelt:P<#violent>

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

DJ Bee18
szerinted komolyan írtam?
irónia öregem, nem hallottál még róla?

<#boxer><#violent>....fenéke kivételeztek vele te pancser.neki volt tehetsége hozzá,hogy 7szer nyerjen vébét,másoknak egyenlõre nem,de kitudja.egyszer talán...

DJ Bee18
hagyjad, Sumi a szemétláda, csak azért nyert 7 VB-t mert mindig kivételeznek vele...

DJ Bee18
inkább Alonsoak lett volna elõnyös amúgyis...

Lteebee
Olvasd már el a cikket, meg a nyilatkozatot, amit G linkelt be!

Lteebee
Éppen neki lett volna jó, ha beküldik.

lehet a spanyolajkú latinokra gondolt:)

Lteebee
Elõször azt gondoltam, egyszeri elszólás.

Tehát szerinted tényleg sötétarcú valaki, ha a Renaultnak szurkol?

Haug: néha nem árt az önkritika sem

A McLaren-Mercedes csalódott a barcelonai szereplést követõen. Juan-Pablo Montoya idõ elõtt búcsúzni kényszerült, míg csapattársa, Kimi Räikkönen ötödik helyezése volt legtöbb, amit ezen a hétvégén ki lehetett hozni az autóból.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug nagyra értékeli a finn pilóta teljesítményét. "Megmutatta, hogy milyen nagyszerû versenyzõ. Az ötödik helyen ért célba, de elõrébb már nem tudott kerülni."

Juan-Pablo Montoya teljesítményével már nem ilyen elégedett. "Juan-Pablo stratégiája elõnyére vált volna. Egy kiálláson volt. Meg kell vizsgálnunk mi okozta a kipördülését. Az adatokból semmi nem derül ki. De hiba lenne azt mondani, hogy az õ hibája volt."

Habár egyelõre nem tudni, hogy mi okozta a kolumbiai versenyzõ kicsúszását, Haug elvárná tõle, hogy igazai csapatjátékos legyen. "Elvárjuk tõle, hogy a csapat érdekeit tartsa szem elõtt, nézze meg alaposan, milyen idõket fut, és tegyen valamit azért, hogy ez jobb legyen. Mindenkitõl elvárjuk, hogy a csapatra összpontosítson. Megtanultam, hogy erre a legjobb megoldás az önkritika."

A jövõ héten megrendezésre kerülõ Monacói Nagydíjon a csapat ismét régi fényében szeretne tündökölni. "Monaco teljesen más. A versenyzõink szeretik. Ennek a versenynek nagy hagyományai vannak."

Mai rosszfiú: Montoya

Istencsászár
Így:)

Orra centivel az aszfalt felett...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

CHEAPBOY
bakker, majdnem felipé nyerte....:DDD

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

Istencsászár
Ugyis marad, ha igaz amit a meki állít akkor pár 7 és kiderül minden.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
De vicces vagy, annál a balesetnél televitték a az egész stadion részt alaktrészekkel és 2 roncs hevert a pálya közepén, ez volt 2001ben. Mondok jobbat,2000ben a rajtnál Fisicgho Hockenheimben kicsinálta hátulól Schumit, de mivel mind2en a pályaszélére sodródtak ment tovább a futam...
Amúgy nem mondtál semmi újat...

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

A Ferrari szeptemberben tesz bejelentést

Csütörtökön Michael Schumacher bejelentette, hogy az elõzetes tervekkel ellentétben nem nyáron jelenti be, hogy 2007-ben folytatja-e Forma-1-es pályafutását, hanem feltehetõleg csak a szezon végén. Schumacher azt is elképzelhetõnek tartotta, hogy az utolsó verseny után fogja csak tudatni a világgal hogyan döntött, ám Jean Todt, a Ferrari csapatfõnöke most korrigálta ezt a tervet.

„A csapatban harmónia uralkodik. Mindenki tudja, hogy Michael olyan, mint egy elkényeztetett gyerek, de ezt meg is érdemli. Jól kijön Felipével. Csak az elmúlt versenyen a dobogón készült fotókat kell megnézni. Látni lehet rajtuk a harmóniát.” – mondta Todt Barcelonában - „Ezzel azt akarom mondani, hogy biztosítanunk kell, hogy a Ferrari a jelenben és a jövõben is erõs pozícióban legyen. Emiatt Michaellel együtt bejelentést fogunk tenni, ha Michael elérkezettnek látja az idejét. Monza környékén valószínû, hogy erre sor kerül.”

Meg egy dologg,lehet hogy felre ertettel,de a mondat eleji "Haaat" az olyan nem tudom,de lehet ez is az is jelentessel bir.Igaz meg mindig nem tudom,hol is irtam,hogy csak,kerekarcu,napbarnitott matadorok ülnek az igazgatoi szobaban?Ahelyett hogy kicsit forgatnad a fogaskerekeket,nekem esel mintreszeg a keritesnek.
A kötözködesen kivül tudsz mast is,vagy ebben teljesen kimerül a z inteligenciad?Szamos pelda volt mar ra,hogy a helyi versenyzö kis segitseget kapott a Stewardoktol.De mivel gondolom te ezt is Sumira veszed,akkor egy kis törtenet a multbol.A regi Hockenheim ring utolso versenyen (azt hiszem) Sumi a rajt utan lellasult,es Burti leamortizalta a hatuljat a Ferrarinak,semmi nagyobb gond,senki a palyan,megis uj rajtot rendeltek el.De volt mar hasonlo kis stikli Angliaban DC-vel is,es anno Hill-el,ha jol emlekszem.Nincs ezzel semmi gond.gondolod,hogy(es most nem jogtalan elönyszerzesre gondolok),130 000 ember elött elveszik Alonso elönyet egy ketseges dolog miatt.Mert azert az a McLaren igen csak hatar eset volt,nem volt utban de megis.A stewardok,ha jol tudom egy nemzetközileg valogatott csapat,meg ha nem is minden versenyen ugyan azok az emberek, allando csapat.A palyabirokat valogatjak kepezik az adott orszagbol,de ott is volt mar pelda idegen legiosokra,PL. a tavalyi Török GP ahol magyar birok is segedkeztek.Apropo a technikai fönök mindig ugyan az:Charlie Whiting.
Kit--Kat
"Haaat,lehet,hogy Nemetorszagban gondolkodas nelkül beküldtek volna az SC-t."
Akkor okosítsál már magadon, magyarázd meg, hogy miokból tudod ennyire rendíthetetlenül ezt a helyeséget, te zseni???<#idiota>

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Arra mar nem emlekszem mikor vezettek be,de valami ilyesmi a szerepe.Hol van mar az a regi szikraesö a leérö alvaz miatt.
igen, karcolódhat a falemez, de mérik a kopását...

ha jól tudom Senna halála után vezették be, mert ugye ott is kihült kerekek miatt leért az autó alja, és azon úszott fel a verda...

Amit latni lehetett,az az hogy sok volt abban a kanyarben,es megforgatta az autot.Amit olvasni lehetett,hogy müszaki hiba volt.(ez olyan rossz a radiom duma:Lassits mert szetesik a motor.-SSSSSs Nem ertem,rossz a radio,átvaltok a Bartokra,most akkor nyomjam jobban?)
A Renaultos cikk szerint Fisico is repül az ev vegen.Jo kis mozgas lesz itt jövöre.
Punker
de hogy csúszott ki?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Ha igaz,hogy Kimi egyszerüen nem vett reszt az elsö edzesen,boritekolhato,hogy nem marad a Mercinel,söt szerintem amilyen frusztralt mostanaban,mindenkepp megy.Igazan az élcsapatoknal ket hely kiado,a Massaé,es az Alonsoé.
Hogy,hogy akadt fenn a razokövön Monty,egyszerü,a füvön elscuztak a ahtso kerekei,es nem tudtak letolni a köröl.Egyebkent az a lemez az auto aljan epp azert van,hogy vedje azt,nemi kopast az FIA szabalyzata megenged,de a tulzott kopasert bünti jar.
akkor ha a Kimi-Ferrari házasság igaz, akkor csak egy ember sorsa kérdéses: Massa

Aki ég az te vagy cimbora,hat allitottam en olyan süketseget,amit ram fogsz?
Kit--Kat
Schumit, 1értelmû.

Ezt nem értem:

Részleteket Dennis nem volt hajlandó elárulni. Räikkönen jövõjével kapcsolatban a hétvégén napvilágot látott egy másik feltételezés is, e szerint a finn már aláírta ferraris szerzõdését, ám ennek bejelentésével meg akarják várni, hogy Michael Schumacher eldöntse, folytatja-e pályafutását. Ellenkezõ esetben ugyanis úgy tûnne, kiebrudalják a Ferraritól.

Kit? Massát vagy MS-t? Mert Kimit nem tudják, ugyamis nem Ferrari pilóta...
Ez amolyan se füle, se farka...

Kit--Kat
Már megint mondod a vaszságodat....
Te szerinted futamonként változik a bíróság és az adott országéból szedik össze ahol nyomulnak?! Eémondodm NEM, tehát most magd égetted...

Istencsászár

Amúgy elég unalmas verseny volt ez! Kicsit ijesztõ, hogy a többiek ennyire lemaradtak!
Végülis nem sokat változtatott volna az eredményen!
Haaat,lehet,hogy Nemetorszagban gondolkodas nelkül beküldtek volna az SC-t.
Istencsászár
<#idiota><#idiota>

passatgt
-Látod Michael megint én gyöztem
-Nyugi öcsi, Monacoban elverlek