FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Uhh.. azon a merci V8-on minden titan meg kevlar,aluminium alig van rajta

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

egy elõnye lehet: lehet ezáltal jönnek az újabb formájú karosszériák, egy ideje már unalmas ez a forma...

meg nem kell kefét enni, mert rengeteg apró összetevõt lehet a motorokban fejleszteni

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Énsi elvagyok, de ez van, majd lesz jobb is.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Dehát ha ennyere el van keseredve..
Én tavaly az egész családot kergettem az udvaron,minden verseny után,a Ferrari gyenge szereplése miatt...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Istencsászár
1szerûbb lenne ha aláírásba belöknéd, hogy milyen szar a meki, és akkor nemkéne minden 2. hszdbe a tudomásunkra adni<#idiota><#idiota>

Nagyon bevagy lassulva ma..ilyen kis egyszrû rövid hsz eket régen láttam tõled...

"Az Ezüstnyilak csapatát ma..." - nyíl gyors, ezek nem: kályhaeszüst ásónyél elhajítva maximum...

Punker
tényleg Monaco elött miért nem tesztelnek itt nálunk? ez is lassú pálya...

banner?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Istencsászár
Megkezdõdtek a tesztelések

A Formula-1-es csapatok a Spanyol Nagydíjat követõen sem pihenhetnek, a héten megkezdõdik a felkészülés a soron következõ megmérettetésekre. A Paul Ricard-i pálya számos lehetõséget biztosít, ahová a Renault, a McLaren-Mercedes, a BMW-Sauber-F1, a Red Bull Racing, a Toro Rosso és a Toyota is ellátogat.

Az Ezüstnyilak csapatát ma és holnap Kimi Räikkönen és Juan-Pablo Montoya képviseli, csütörtökön és pénteken Gary Paffett és Pedro de la Rosa teljesít majd szolgálatot. A BMW-Sauber istálló valamennyi versenyzõje, - Nick Heidfeld, Jacques Villeneuve és Robert Kubica – két-két napot tölt majd a pályán. A Toyotánál Ralf Schumacher és Jarno Trulli kezdi meg a munkát, az utolsó két napon Olivier Panis és Ricardo Zonta zárja a tesztelést.

A Ferrari esõsorban a Fioranoi aszfaltcsíkon készül majd a Monacói Nagydíjra, ám nem kizárt, hogy más helyszínen is felbukkannak.

Vallelunga a Honda és a Williams istállókat fogadja, mindkét csapat három napot tölt majd a helyszínen.

De jó nektek.. én most ébredtem:)

Istencsászár
Ha elmegy, de reméljük hogy igy lesz:)

Hát ez jó "Azonban szerintem a McLaren hamarosan fel fog támadni, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrarival és a Renault-val is felveszik majd a harcot."
Biztosan igy lesz,miután szerencsétlen Kimi elmegy onnan.....

fél6? hedonista!:)

nálunk is asszony nyavajog, de vmit vmiért...

Lteebee
Én is ezt nyomom.
A lány tegnap rám is szólt, hogy ne csináljam, mert nem fogom bírni.
Erre ma fél6-ig aludtam.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

több van bennem, mint kellene - mégis álmos vagyok...

éjfélkor fexem, 4kor ébredek - kezdek kiégni...

Lteebee
Igyál még egy kávét!

jobban hangzana, mint a Vel Satis F1 Team:)

Lteebee
De akkor miért nem mindjárt Infinity?

Lteebee
Szvsz maradhat.

Legalább nem tart mindenki tökéletesnek:)

Marki
Nissan lesz a Renault istállóból?

Japánból származó pletykák szerint elképzelhetõ, hogy a Renault a közeljövõben üzletpolitikai okok miatt Nissanra változtatja az F1-es istálló elnevezését.
Nem kizárt, hogy a Renault a közeljövõben Nissanra változtatja F1-es istállójának elnevezését – tudta meg japán forrásokból az általában jólértesült grandprix.com. Az internetes szaklap szerint a háttérben üzletpolitikai okok állnak.
A Renault – Nissan csoport állítólag azért fontolgatja az F1-es alakulat arculatának megváltoztatását, mert komolyabb eredményeket szeretnének produkálni a luxusautók piacán, s ezen a területen a japán márka a korábbiakban sikeresebb volt, mint a francia testvér.
Mint ismeretes, részben hasonló lépésre készül elszánni magát a Toyota is: amennyiben sikerült motorszállítói szerzõdést tetõ alá hozniuk a Williams istállóval, a japán gyár a prémiukkategóriába tartozó Lexus márkajelzésével ellátott erõforrásokat biztosítana Sir Frank Williams csapatának.
A Renault istálló F1-es jövõje az utóbbi hónapokban kérdõjeles volt, ám a gárda vasárnap Barcelonában bejelentette: aláírták azt a memorandumot, amely az új Concorde Egyezmény alapját képezi, vagyis 2008 és 2012 között biztosan maradnak az autósport csúcsosztályában.

KoЯn

Az 500 kg-ban en sem voltam biztos,de valahol utana fogok nezni,az biztos,hogy kepesek lennenek fejjel lefele menni. -A Williams is hajlekony szarnyakra valtana. -Azt hiszem elindult a lavina!
Punk vagy Lt a #35785-öt töröld légyszi,mert ez már reklám és nem is ide való..
Hirtelen felindulásból volt:(

DJ Bee18
igen minimum, föltankolva 670 kg mondjuk, és 300-zal megy, mégnagyobb erõ hat rá :DD

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Ja,azthiszem elkészült a jégpálya

aha, december 6. futamot ki rendezi? Grönland?:)

Az lehet,hogy a mikulás..nem?

igaz ebbe csak a neon tükrõzõdik

én is tudok hasonlót:P

Ferrari embere sunnyog a Renault kamionok környékén, de lebukott:)))

Pontosabban minimum ennyinek kell lenni, pilótával együtt....
bár lehet ez angolul ezt jelenti,de nézzétek el nekem én oroszt tanultam:)

DJ Bee18
bocs:)

currently 600kg including driver

azt hiszem ez elmond mindent: egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket

szégyen, hogy Massa és Fisico ellen kell küzdenie a 3. helyért majd - ha ebben a ütemben romlik a McLaren teljesítménye, akkor Button és tsa.-ival sem tud majd lépést tartani...

Persze szegény amilyen "paszba" van,akkor kezd feléledni majd a merci,mikor õ elmegy onnan és ahova meg megy,az meg leépül....

DJ Bee18
annl sztem nagyobb leszórítóerejû egy F1-es, fõleg ha meredekebb szárnyállású

DJ Bee18
kis kieg. pilótával 650kg (egy V10-es legalábbis :)

Pedig mázlival még nyerhet,mint pl Hakkinen 98-ban,mikor is Sumi ferkája még megbizhatattlan volt,99-ben meg a lábát törte...
De azért soha ilyet többet..............

Kimi Räikkönen lemondott a bajnoki címrõl

Kimi Räikkönen követte Ron Dennis példáját a tegnapi Spanyol nagydíjon, és megpróbálta humorral kezelni az aktuális helyzetet. Mivel senki nem veszélyeztette a pozícióját és az elõzéshez sem tudott kellõképpen felzárkózni, egy rövid integetés is belefért az idejébe. Talán így búcsúztatta a világbajnoki esélyeket.

Fernando Alonso 54 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát, míg Kimi Räikkönen 27 ponttal csak a harmadik helyen áll. A finn pilóta úgy véli, hogy a Spanyol Nagydíjon fény derült a valós erõviszonyokra. "Ezen a pályán egyetlen gyenge pont sem marad titokban. Aki nem rendelkezik versenyképes autóval, annak esélye sincs. Emiatt nem tudtunk felzárkózni a Ferrari és a Renault alakulatához."

A Monacói Nagydíjon még változhat a helyzet, ám Räikkönen nem számít kimagasló eredményre. "Szinte minden területen van egy kis hiányosságunk. Az autóm alulkormányozott volt, és a menettulajdonságaival sem volt minden rendben. Talán Monacóban minden jobban alakul, de nincsenek illúzióim."

Räikkönen már a bajnoki cím megszerzését is szinte lehetetlennek tartja. "A címmeccs a Ferrari és a Renault között dõl majd el. Mindig a dobogós helyekért harcolnak és mindig célbaérnek. Szeretnék még futamot nyerni, legalábbis megpróbálom."

A McLaren-Mercedes alakulata mindent elkövet annak érdekében, hogy megtartsa Räikkönent, aki a legjobb csapatnál szeretne versenyezni. A Ferrari és a Renault is szívesen leigazolná õt, a döntés a finn pilóta kezében van.

A srác realista, Ron és Haug tanulhatna Tõle...

Igaz,kb 300 Km/h nal az 500 kg-os autora kb 1,5 t leszorito erö hat,igy egyenesen is tudna fejjel lefele menni.A kocsi alatt keletkezö vakuum nem függ,a kocsi vizszintes iranyu elhelyezkedesetöl,csak attol amit Gabor irt.
passatgt
Ja már tudom hol hallottam:)Múlthéten a maiami helyszinelõkben vizsgálták a vezetõszárnyat és ott mondta.Igaz az indycaros volt asszem

mondjuk ebben a formában, ja:)

Elképzelhetõ...bár fogalmam sincs mekkora a vákum a kocsi alatt,ami 2 dologtól növekszik,a kocsi sebessége és a talajhoz való közelitése..
De hogy ennél a sebességnél egy több tonnás daru se tudná megemelni az bíztos..

nem, mert az alján vannak szívócsatornák, a karosszéria tetején nincsenek, ráadásul a kerék sem ér le:)

passatgt
Ha már fizikaóra van:):
Azt hallottam,hogy az f1-es kocsi 300 felett olyan szívóerõt csinál,amitõl akárfejjel lefelé is mehetne.Ez igaz?

Ja és a motor,hát csak a borkolat mögött lehet maradni ekkora tempónál,bár én még motorral nem mentem 300-nál gyorsabban,de ha itt kinézel a plexi mögül kitöri a szél a nyakad,vagy ha a kezed teszed ki,akkor meg a vállad...

Valahogy úgy..
De egy egyszerû matek..Ha pl az F1 ben alkalmaznák( mint szgk-ban)7.fokozatban a direct meghajtást, azaz 18ezres fordulat amit a difi kb harmadól,a kerék kerülete 2méter körül van,akkor ez azt jelentené,36ezer méter:3 al- az 12 ezer/ perc,ami ha jól számolok 720km/óra

Istencsászár
Mugellóban Capirossi tavaly 349-et ért el a célegyenes végén.

szóval az F1-es az ideális, míg ezeket az erõgépeket (gondolom jóvel 1000LE felettiek) betudják állítani akár 500km/h-ra is, de akkor már nem tudnak kanyarodni (csak 100km/h alatt), vagy felrepülnek, mintahogy pár éve láthattuk is az egyik 24órás futamon, míg az F1 autók egyenesben 300km/h körül mennek, akkor az átlagos kanyarban is 150-220km/h-val tudnak közlekedni...

mondjuk gondolom a MotoGP-t nézted, ott is megremegett a szám széle, mikor azt mondta a kommentátor, hogy vki 400 körüli tempót repesztett az edzésen - ez igaz lehet, hogy lehet a burkolat mögött maradni ekkora tempónál?