FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
Hivatalos: Rossi nem megy a Ferrarihoz ( eddig sem volt kérdés... hogy nem jön f1be, még bõven van dolga a MotoGP-be fõleg most hogy a Yamaha 1 kalap szarral egyenlõ kezd lennni. )

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Punker
már rég nem a cigi a fõszponzor azóta mióta a voda jel van rajtuk 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kit--Kat
<#szomoru2>

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

A Telecom Italia lesz a Ferrari csapat új fõszponzora, miután a Vodafone hónapokkal ezelõtt bejelentette, hogy kivonul a Formula 1 világából, és nem hosszabbítja meg szerzõdését az olasz istállóval.

A Ferrari hároméves szerzõdést kötött az Olaszországban piacvezetõ telekommunikációs vállalattal, amely 2007-tõl legújabb szolgáltatását fogja reklámozni a Ferrari autóin.

- A 2007 január elsejével életbe lépõ szerzõdés értelmében, a vállalat legújabb brandjének neve kerül majd az autókra – árulta el Jean Todt csapatfõnök a megállapodásról. - Mindkét fél rendkívül elégedett a tetõ alá hozott szerzõdéssel, hiszen mind a Ferrari, mind a Telecom Italia elkötelezett híve az innovációnak, a sebességnek, és a versenyszellemnek, ami tökéletes alapot teremt számunkra a szoros és gyümölcsözõ kapcsolat kialakítására.

Akkor a Marlboro az micsoda?

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár
McLaren bejelenti hogy õ is vár év végig😊)))))

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Punker
"az elsõ értelmes érvelés"

én csak ennyit mondtam, de hétvége után meglátjuk.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

" Szeptemberig semmi nem biztos

Jean Todt csapatfõnök szerint, ha minden jól megy, szeptemberben, az Olasz Nagydíj idején jelenthetik be, kik vezetik az autóikat 2007-ben."

Monaco után jelenti ba a McLaren a piltótapárosát...

Istencsászár
Találgatás, feltételezés még mindig, sok a HA és sok az ismeretlen tényezõ... Majd Kimi dönt belátása szerint hogy hol érdemes folytatni, nem a Ferrari és nem a sok okostojás fogja megmondani hogy hova megy...

Punker
Kimi Raikkönen a Ferrarié

az elsõ értelmes érvelés

Hamilton megcélozta az F1-et

A GP2-es kategória fiatal pilótája - aki jelenleg az ART Grand Prix színeiben igyekszik helytállni - szívesen versenyezne már a következõ évben a McLaren csapatnál Fernando Alonso oldalán az autóversenyzés legmagasabb géposztályában, a Forma 1-ben.

Hamilton idei teljesítménye kimagaslónak mondható, amit a Nürburgringen aratott kettõs gyõzelme is hûen igazol. Az ART angol versenyzõje ugyanis remek szerepléssel nyerte meg az európai futam szombati és vasárnapi viadalát is.

Az angol fiatalember szereplésére a McLaren alakulat vezetõje, Ron Dennis is felfigyelt, aki a korábbi hírek szerint szívesen látná csapatában Lewis Hamiltont. A wokingi alakulat elsõ számú embere nem rejtette véka alá azt a kijelentését sem, ha esetleg csapatának finn versenyzõje, Kimi Räikkönen elhagyná az istállót az évad végén, örömmel látná a helyében Hamiltont.

A GP2 fiatal reménysége a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon elégedett lenne, ha Fernando Alonso csapattársaként debütálhatna a nagyok között már a következõ szezonban, de mindezek mellett azt is elképzelhetõnek tartja, hogy egy másik istálló színeiben lép majd pályára.

„Ha Kimi helyesen döntene, és maradna a McLarennél, akkor nem igazán lenne esélyem bekerülni a csapathoz, mint versenyzõ. Ezzel szemben viszont, ha Alonso nézzük - akinek valaha a Minardi versenyzõjeként indult F1-es pályafutása -, szerintem az én sorsom is hasonlóképpen fog alakulni. De ha esetleg mégis Alonso mellett léphetnék majd pályára, attól sem fogok megijedni." - nyilatkozta a GP2-es versenysorozatban szereplõ Lewis Hamilton.

„Eddig még nem volt olyan csapattársam, aki meg tudott volna elõzni az adott szezon során, éppen ezért úgy gondolom, hogy igazán élvezném ezt a fajta új kihívást." - tette hozzá az angol pilóta.

Ezeket külön tanítják, hogy minden nyilatkozatban azt mondják, hogy Kiminek a McLaren-nél amaradás a helyes döntés?

b-type
😊 mármint?

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kit--Kat
<#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2> Te sosem unod meg????

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Miközben Briatore a Ferrari jövö evi elönyeröl beszel,en aközben inkabb azert aggodom,hogy jövöre is lesznek az egyenlök között egyenlöbbek,ami viszont akkor mar sportszerütlen lesz.
DJ Bee18
ott a pont

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

b-type
Ez szerintem szerzõdés szerint történik,..mármint hogy milyen kiszolgálást kapnak az egyes csapatok.
Én a magam részérõl elfogadhatónak tartom hogy azok akik gyorsabbak azoknak a szava többet nyom a latban a fejlesztés terén, mivel õk azok akik a legnagyobb tempót autózzák ki a legtöbb ideig a gumiból, tehát a tölük jött vélemény és adat fontosabb fejlesztési szempontból.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Lol.ez a sajat velemenyem,lehet hogy rosszindulatu vagyok,de akkor is ez a velemenyem.Nem arra gondolok,hogy a Williams tesztel a Ferrarinak,vagy a honda a Renaultnak,mert itt errol is szo van,hanem arra,hogy mikor,a Ferrari renault azt mondja,hogy Ezt kellene valtoztatni,a Toyota,RBR meg azt,hogy azt,akkor a gumisok ezt fogjak fejleszteni.Vagy arra,hogy az emlitett ket csapat azt mondja,hogy nekik az 1-es specifikaju puhabb gumi kell a versenyre,mig mondjuk a Williams/STR a 2-est szeretne,akkor az 1-est viszik a versenyre.
az utolsó mondat több, mint elég Kiminek, hogy ide menjen, de ugye a másik NÉV kicsit nagyobb (ha igaz a szerzõdtetés szándéka...)

Lteebee
Na kiváncsi vagyok hol rejtõzik a nagypofájúság ebben a nyilatkozatban.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Briatore: ’Meg kell vernünk a McLarent és Alonsót’

Mint ismeretes, Fernando Alonso a következõ évtõl a McLaren csapatot erõsíti, és bár ezt sokan a Renault csapat meggyengítésének is tekintik, Flavio Briatore, a csapat vezetõje úgy érzi a váltással semmiféle hátrányt nem szenved az alakulata.

„Nagyon fiatal" -mondja Briatore Alonsóról. „Sokat nyert a csapatunkkal, és már öt éve a Ranault-t erõsíti. Új kihívást keres és ez természetes, bár ha velem is konzultált volna, én mást ajánlottam volna a számára."

„Ami a csapatunkat illeti, nekünk is jót tehet a változás. Bekerülsz egy körforgásba, melyben sokat nyersz, de ez egyszer véget ér. Ez történt a Renault-val 10 éve és ez történt a Ferrarival is tavaly, és talán velünk is ezt történne jövõre. Leengednénk a könnyûnek tûnõ gyõzelmek után. De mi most új motivációt kaptunk 2007-re: Meg kell vernünk a McLarent és Alonsót."

A Renault egyelõre még nem jelentette be a 2007-es versenyzõi felállását, ám a csapat elnöke, Alain Dassas korábban elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a piacon lévõ legversenyképesebb vezetõt megszerezzék.

A legfrissebb pletykák szerint a Renault kivetette a hálóját Kimi Raikkönenre, ám erre a felvetésre Briatore nem kívánt egyértelmû választ adni.

„Jelenleg három, vagy négy olyan versenyzõ van, akik képesek versenyeket nyerni: Michael Schumacher, Alonso, Raikkönen és Fisichella, aki idén is megmutatta, hogy képes a gyõzelemre. Ami a jövõt illeti, Hamilton és Kovalainen is olyan kvalitású, hogy egyszer bajnok váljék belõlük."

„Jelenleg azonban azon kell dolgoznunk, hogy a lehetõ legjobb autót készítsük el, mely gyorsabb a többiekénél. Ezt felkínálva, sokkal könnyebb komoly versenyzõt megszerezni. Azt hiszem már eddig is bizonyítottunk, de továbbra is keményen dolgozunk.„

b-type
😄DDD
..mekkleston..<#idiota>

Jiikkköööneeeen????<#idiota><#hehe><#hehe>

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

találtam, de tetszik: HAJRÁJKKÖNEN!

Räikkönen gyõzni szeretne Monacóban

A McLaren-Mercedes versenyzõje, Kimi Räikkönen az idei esztendõben nem tudott felállni a dobogó a legmagasabb fokára, így már az elsõ hat versenyt követõen lemondott a bajnoki címrõl. "A címmeccs a Ferrari és a Renault között dõl majd el."

"Monte Carlo teljesen más kihívást jelent, mint a barcelonai versenypálya, így keményen fogunk harcolni a gyõzelemért. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, fontos az eredményes idõmérõ edzés. Monacóban az elõzés szinte lehetetlen, mert a pálya nagyon kanyargós és keskeny. Azt hiszem, hogy érdekes stratégiákat láthatunk majd a versenyen."

"Monacóban nagyon fontos a precizitás, mert a szalagkorlát nagyon közel van. Az autót úgy kell beállítani, hogy még a kanyarban rá lehessen taposni a gázra, és ne kelljen megvárni, amíg az autó elhagyja a kanyart. Ezzel sok idõt lehet nyerni, ezért a mechanikai tapadás sokkal fontosabb szerepet játszik."

Istencsászár
Júliusban eldõl az egyedüli gumiszállító kiléte

A Forma-1-es csapatok július elején megtudják, ki fogja ellátni õket abroncsokkal a 2008-as idénytõl kezdõdõen, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfõn bejelentette, mától fogadják a gumigyártók pályázatait.
hirdetés

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 23-ig várja azoknak a nagyvállalatoknak a jelentkezését, melyek a 2008-as idénytõl egyedüliként kívánják ellátni abroncsaikkal a Forma-1-es csapatokat. A szövetség július 5-én dönt a pályázatokról, és hirdeti ki a gyõztes kilétét.

Ugyan a jövõ évben egyedüli beszállítóként jelen lévõ Bridgestone a legesélyesebb a gyõzelemre, a japán cégóriás komoly ellenfele lehet a Pirelli. Emellett a francia gumigyártó nagyvállalatot, a Michelint sem szabad elfelejteni, akik bár az idei év végén távoznak a királykategóriából, nem kizárt, hogy neveznek a 2008-as bajnokságra.

A gyõztes beszállítónak a 2008-as, a 2009-es, illetve a 2010-es idényben azonos specifikációjú abroncsokkal kell ellátnia a csapatokat, míg a FIA arra nem szólítja fel õket, hogy változtassák meg termékeiket a kanyarsebesség csökkentésének érdekében.

A 2008-as idénytõl négyféle keverék lesz elérhetõ a csapatok számára, melyek közül kettõ lesz választható az egyes versenyhétvégéken. A futamok teljesítéséhez szükséges gumimennyiségen felül, a beszállítónak csapatonként további 300 gumigarnitúrát kell biztosítania a tesztekre, tizenkettõt a szélcsatornában elvégzendõ munkálatokra, illetve egyet a bemutatókra.

A 2008-as idényben bevezetésre kerülõ abroncsok prototípusát legkésõbb 2007. április elsejéig, míg a végleges verziót legkésõbb 2007. szeptember elsejéig a csapatok rendelkezésére kell bocsátania a beszállítónak.

Ezenfelül a gyõztes gumiszállítónak 100 millió eurót kell letétbe helyeznie, hogy ha valamilyen oknál fogva nem tesz eleget kötelezettségeinek, akkor az abból adódó károkat fedezni tudja.

Lteebee
Mindig ment a matek...

kirol
Hogy találtad ki?<#conf>

Lteebee
Mert 18ezerszer volt eddig linkelve?

kirol
Jujj, ez már 18 karikás! <#nyes>

passatgt

passatgt
Ezt vicces képnek szánom,nem azért mert utálom sumit😊

Amikor egyszer képet kerestem róla a google-n, akkor fél órán kersztül találgattam, mire sikerült kitalálnom, hogy hogy kell helyesen írni a nevét.

Bandee1987
ugyanmár...az egy dolog, hogy Max ekkora f*sz, de szerintetek a Super Agurin és a Toro Rosson kívül melyik csapat egyezne ebbe bele?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

arra, Pierre Dupasquier (vagy hogy kell írni)

Pier düpászkiéra gondolsz?
Vagy valami más michelines bácsira?
ezt azért titokban sokan sejtik, hogy a francia gumigyár finoman szólva is kissé elõnyben részesíti a francia csapatot...

a jó öreg micheliens bácsi is állandóan a Rönyó boxban kolbászolt tavaly, pedug, akkor még nem volt VB csapat

Punker
hát persze teljesen más aerodinamikájú kocsikra fejlesztik az abroncsokat más beállításokhoz más keverékekhez, ekkora baromságot még itt is ritkán olvasni <#taps>

Istencsászár
A rönóra meg a McLaren és a Honda fejleszt mi?😊))))))

Punker
lol te tényleg szánalmasan sötét rosszindulatú vagy......

Schumacher optimista,a Bridgestone extra lagy gumit viszAzt hiszem kezd beigazolodni az eveleji felelmem,a Williams,es a Toyota fejleszti a gumikat a Ferrarikra!
Egy baj van ezzel,hogy maguk a csapatok nem szeretnek ezt,mindenki abban remenykedik,hogy egyszer neki lesz elönye,es nem szeretnek az egyenlösdit.Mar irtam lejjebb,epp azert vagyunk ott ahol vagyunk,mert a csapatok a kocsik közötti versenyt preferaljak,es nem a pilotakat.
Mersant
nem tudom miert nem tesznek 1 latogatast pl. a champ car-ba a nagyokosok, ott szoros meccsek vannak es nem fel perc kulonbsegek az egymast koveto helyezettek kozott, merithetnenek onnan 5leteket ezek a "zsenik"

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Kit--Kat
hehhe ez most jó volt<#gonosz1>

DJ Bee18
Engem lõjenek le gyorsan. Ekkora állatot...<#falbav><#falbav><#falbav><#violent><#violent>

És a már megkötött szerzõdések, meg minden kutyafüle?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Mosley,elhagyta a noteszet,amibe fel folt irva,hogy melyik zsebeben van az a zsebkendö,amire csomot kötött,hogy ne felejtse el bevenni a gyogyszereit.<#nevetes1>
b-type
Ez óriási hülyeség. De óriási!
Akkor már az egyforma autók is jobbak...meg mit gondol ez lenne a baj?
Egy fenét.
Óriási répaság, és még csak nem is jó...ha évenként rotálnak a versenyzõk akkor akinél egy jó pilóta van, annak jobban sikerülnek a fejlesztései, akinél gyengébb azok meg félrefejlesztenek...ez nagyon gyenge ötlet.
Sok ennél jóval talraesettebb ötletet hallottam már az 'egyszerû' emberektõl...
miért nem kérdezik meg a nézõket,...vagy legalább egy 'szakértõt'...
Ez az ötlet úgy ahogy van halott.

Punker
ez elmebeteg, ez még nekem is durva, hullanának mint a legyek a toximaxi-tól fejlesztés egyedi beállításoknak lõttek még több baleset.....

Istencsászár

Istencsászár

Aportbol engem is erdekel szinte minden,de azokra hetközben is ugy figyelek,mint az F1-re ,csak nem irok roluk.
b-type
pedig nem 'bonyi' (<#idiota>pfff..)
a magam részérõl ilyenkor ezekre figyelek, nem a tesztekre és más F1 hírekre. 😊