182273
  • norbi56
    ez mi a cucc ami rajta van?
  • passatgt
    na ilyen kéne egész versenyen, nem unatkoznánk:)
  • MaSzKa
    Mosley nem akar lemondani

szerintem ha akar bizonyítani engedni kéne hogy maradjon
    most biztos sok mindent végigvinne, mert bizonyítani akar, hogy ő a legjobb és el szeretné felejtettni a sexbotrányt

én mindenképp engedném hogy maradjon
  • DJ BP
    max. 15-20cm-t enged mozogni

Az kb. 4 csigolya hossza...
  • bardocz
    Tudod te milyen kemény az?Az hogy gumi még nem jelent semmit.Ha felülről találja el emberünek csigolyatörése lehet simán,szemből még azt mondom megúszható,oldalról olyan lehet,mint amikor oldallal eltalálják a falat,de felülről...halálos.
  • vass17
    gumi!!!! az igaz, hogy k*rva nehéz lehet, de a fejük gyakorlatilag be van ékelve (max. 15-20cm-t enged mozogni, legalábbis nekem úgy tünik), egyszerűen a bukósisakon múlik, hogy bírja-e az ütést (gondolom nem gyenge anyagból van csinálva)
  • bardocz
    Mégegy ilyen kommentáor szerintem egy országban sincsen,Satonak nem örültek enyire a japánok:)
  • bardocz
    Neked az tompa tárgy?Hát nem kivánom hogy eltaláljon:D
  • vass17
    szvsz, annyira rögzített a fejük, hogy egyszerűen nincs hely neki, hogy komolyabban hátracsapodjon, szoval az ilyen fejt érő tompa tárgyak nem hiszem, hogy veszélyesek, még ha kerékről van szó, akkor sem
  • MaSzKa

• MaSzKa
    Whiting biztonságosnak találta Valenciát
    A munkálatok a jövő héten befejeződnek. A futamra 112771 nézőt várnak

ezt hogy számolták ki ilyen pontosan?
  • MaSzKa

Ecclestone úgy véli, hogy az Orosz Nagydíj remek terjeszkedési lehetőség lenne a Formula-1-nek. (és a dohányreklámok is engedélyezettek) "Szeretnénk, ha mihamarabb bekerülne a versenynaptárba, de ez rajtuk múlik. Attól függ, hogy milyen gyorsan sikerül felépíteniük a pályát."

ez jo lesz
  • Kit--Kat
    Ez annyira 0 szöveg és divat is egyben, hogy szerintem le is lehetne vele állni, ennél még az alkesz is eredetibb.
  • bardocz
    6:45...
    "Mondjam azt,hogy erre a forgatásra nem adtam engedélyt?"
    Nem kérdezné,ha Balázsék találják ki...
  • MaSzKa
    mind2 poént balázs és csapata találta ki
  • BaliBoy
    Nem is baj. Tiszta motiválatlan ez a fickó. Alonsot sem csípem, de legalább motivált és van benne küzdeni akarás. (sajna sokszor túlzottan is) Legjobb lenne ha ismét egy német jönne a helyére. Mondjuk Vettel. :)
  • bardocz
    Nem szeret viccelődni?Ő találja ki az egyik poént hirtelen:D
  • MaSzKa
    kiváncsi lennék mennyire okos a lánya?

mert az hogy jól nézki azt már látjuk

szerintem a papát kikészíti
    biztos nem ő fizette a fotózást

amúgy ez a Bernie gyerek nem szeret viccelődni ahogy elnézem
  • bardocz
    Pojt hogy elfékezték,mivel megdobja a koscit a domb,a hátsó keréken kevesebb súly van,így blokkolni tud ugyan olyan fékerőeloszlásnál,ahol normál esetben nem,és egy kis csúszás is ilyenhez vezet,főleg egy lejtőn.
  • b-type
    Ezt Fp olyan frankón magyarázza mintha mégis fel lehetne fogni civil ésszel :))

persze, ezt most nagyon észrevették, de DC-vel a párhuzam nem frankó, csak kézenfekvő a hely miatt.
    DC is korrigált...ha valaki még emlékszik mennyivel csúszott el az elválasztó betonfal mellett akkor tudja hogy még azt a megmaradt első kereket is tudatosan fordította.
    Nem lenne szabad alá-fölé helyezést kiéreztetni az összehasonlításból, mert minden helyzet más és más, még ha hasonlónak is tünik...valójában pont a laikus az akinek ez uaz a szitu.
  • G_ArchAngel #65718
    Az elmúlt hetekben több alkalommal is felreppent a hír, miszerint 2010-ben Fernando Alonso váltja Kimi Räikkönent a Ferrarinál. Habár az olasz csapat cáfolja az előszerződés aláírását, a Premiere televíziós csatorna értesülései szerint Räikkönen a Kiss finnországi partiján elszólta magát: "már csak 2009-ben fogok a Formula-1-ben versenyezni."

Räikkönen egy közeli barátja a Münchner Tageszeitung-nak elmondta: "Kimi nagyon szeret vezetni, de minden mást ki nem állhat a Formula-1-ben. A nyilvános szerepléseket és a folyamatos megfigyelést is beleértve. Nem akarja már ezt hosszú távon csinálni."

A McLaren csapatorvosa, Aki Hintsa hozzátette: "Kiminél minden lehetséges."

A tz úgy tudja, hogy a Ferrarinak a Magyar Nagydíjig kell döntenie arról, hogy leigazolja-e Alonsot. Arról, hogy mikor ülhet először az autóba, eltérőek a hírek. A lap megbízható forrásokra hivatkozva állítja, hogy amennyiben Felipe Massa nem tud bajnoki címet szereznie, elküldik. Luca di Montezemolo ezzel a feltétellel egyezett bele a szerződés-hosszabbításba.

A Ferrari elnöke ugyanakkor hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy nem lesz Räikkönen – Alonso páros a Ferrarinál.
  • G_ArchAngel #65717
    "De komolyan: én is borzasztóan sajnálom Adrian Sutilt, aki vitathatatlanul szenzációsan teljesített a Monacói Nagydíjon, mégis azt kérem, hogy egy pillanatra vonatkoztassunk el az őt ért szerencsétlenségtől, és koncentráljunk Kimi mozdulataira. Ha sikerül elképzelnünk, mintha Sutil Force Indiája ott sem lett volna, az egyik legszebb jelenet bonatkozik ki előttünk, ami a gyorsasági autósportban elképzelhető: egy formaautó 250 km/óra körüli tempóban riszálja magát, s hiába hisszük, hogy a következő pillanatban a falnak csapódik, valahogy mégis irányban marad.

Civil ésszel felmérni sem lehet, hogy ez milyen hihetetlen egyensúlyérzéket követel a versenyzőtől. Röhejesnek tűnik, hogy egy hibát magasztalok? No problem: menjünk el szépen egy vezetési tréningre, mondjuk a Hungaroring tanpályáján, és próbáljuk ki a rántópadot, amely szándékosan megdobja az autónk farát, hogy ellenkormányoznunk kelljen. Mindezt persze circa 30 kilométer/órás tempónál. Megvan? Oké, akkor próbáljuk meg elképzelni ugyanezt 250-nél, úgy, hogy másfél méterről egy védőkorlát vár minket vigyorogva, és a közúti autókénál sokkal közvetlenebb áttételezés, no meg a tempó a legapróbb kormánymozdulatot is brutálisan felerősíti. Elképesztő, hogy Kimi képes volt korrigálni, miután a Ferrariját az alagút utáni féktáv elején megdobta az a bucka; négyszer ellenkormányzott sikeresen, és ha Sutil nincs előtte, a sikán levágásával bár, de a megúszta volna ütközés nélkül. David Coulthard egy nappal korábban, a Q2 végén ugyanazzal a buckával kötött kellemetlenül közeli ismeretséget - az eredményre, azt hiszem, mindannyian emlékszünk."

a5.hu
  • Istencsászár
    A domb tetje már féktáv
  • WNW
    Akkor nem csapodik oda, hanem elszall.. A rogzites vagta pont fel oda... Amugy meg fekeztek, Kimi is elmondta.. Az mar a fektav...
  • M@TriX
    szerintem meg éppenhogy nem fékeztek, hanem nyomták neki és a kis dombon elemelkedett egy picit a seggük, de az már elég is volt.
    bár ha az "elfékezés" alatt úgy értetted, hogy nem fékeztek időben, akkor nem szóltam semmit :)

jah amúgy el is felejtettem mondani akkor a megjegyzésem, hogy az első kerék érintette is a Coulthard sisakját ha jól láttam.
    akartam is mondani, hogy mi lett volna ha még nem teszik kötelezővé a rögzítést...
  • Istencsászár
    "Coulthard a Monacói Nagydíj időmérő edzésén nagyot bukott, ám sokáig nem tudták eldönteni, hogy az autóval történt e valami probléma, avagy vezetői hiba okozta a balesetet. Mint ismeretes, a skót versenyző az alagútból kijövet a féktávon odacsapta az autóját a korláthoz, majd a szemközti menekülőútra csúszott. Az ütközés közben a jobb hátsó kerék elszabadult, ám ami talán még ennél is veszélyesebb, a jobb első kerék egészen közel került Coulthard fejéhez, amit a versenyző így kommentált: „Most egészen közelről megismerkedhettem a Bridgestone abronccsal."

A legutóbbi vizsgálatok, melyeket a csapat technikai vezetője, Adrian Newey vezetésével folytattak le kiderítette, hogy a versenyautó teljesen rendben volt, a monacói esés vezetői hibának minősíthető."

Kocka elfékezte, ahogy Kimi is.
  • M@TriX
    szerintem is jó cikk, a futamot csak fél szemmel tudtam követni, így tisztázott pár dolgot nekem. Pl csak néztem, hogy Hami a kocc után hogy előre mennt.

de így már értem...
  • DJ BP
    ez most nagyon jó leírás a stratégiákról
  • G_ArchAngel #65710
  • M@TriX
    off: utálom ezt a műsort, szegény Zoli...
  • M@TriX
    ő a lánya?, mert akkor biztos örökbefogadta ;)
  • MaSzKa
    off
  • MaSzKa
    off
  • MaSzKa
    az így durva
    James Hunt aruló

Laudába legalább van becsület
  • Kit--Kat
    Jahh, azért vesztette el mert Nürburgringen esett egyet és megégett, ez a régi sokszor felemlegetetett sztori, 76-ból. Na de a lényeg az, hogy ki kellett hagynia pár futamot amíg versenyzésre alkalmas állapotba kerül.
    Akkora előnye volt, hogy 3-4 futammal később amikor visszatért is még James Hunt előtt vezetett. Az uccsó verseny Fujiban volt és kb olyan állapotok uralkodtak rajta mint tavaly. Nikiben még benne volt a para az égési sérülések után és a versenyzők is megegyeztek, hogy, ha élteveszélyes körülmények nem változnak akkor kiállnak a boxba. Csak Niki állt ki. James Hunt harmadik helyen befutott és így lett Vb 1 pontal.
    De a csapat megnyerte a konstruktőrit.

Ha jobban bele akarod ásni magad:
    http://en.wikipedia.org/wiki/1976_Formula_One_season
  • MaSzKa
    fél vb?
  • Kit--Kat
    Nekem is, nyert két és fél VB-t a Ferrarinak:)
  • MaSzKa
    ja kicsit megöregedett az f1-hez

amúgy nekem szimpatikus versenyzőként
  • Kit--Kat
    Igen olvastam már róla.
    Más részről Laudát azért sem említettem meg, mert nap mint nap játsza ma is a sajtóban az udvari bolondot, szóval ő szemelőtt van most is.
  • MaSzKa
    Lauda :D