182114
  • Magnum PI
    Addig amíg teljesen önállóan is több tized vagy több egész másodperc difi van köztük tökmindegy a szélárnyék.

DRS ellen nekem meg az szól, hogy az nem előzés. Lehet 200 DRS akció is a versenyen, akkor sem lesz szórakoztató.
  • lac coo
    Akkor nulla előzés lenne ....

Szélárnyékra kellene rámenni, de azt megölik a rafinált, milliárdos aero fejlesztésekkel...
    Ha meg azt is betiltják, miét fejlesztene egy Merci, Ferrari, hagynák ott az egészet. ....
  • Pares
    Egyszerű: ne legyen DRS :D Alapból sem a gombnyomásra előzés a megoldás.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.06.23. 18:43:20
  • pr3cious
    Jó hogy mindig is ilyen volt mert megkockáztatom ez volt életem legfeleslegesebb fél órája, amit bírtam belőle nézni.
    Ha mindig is ilyen lett volna hogy emlékeznék milliárdszor jobb futamokra? :D
  • Magnum PI
    A DRS miatt ott sem lenne semmi izgalom
  • gpFan
    Egyesek tényleg nem kéne hogy nézzék az F1-et. Ez mindig is ilyen volt. Most csak több a számítástechnika, szenzorok, szimulációk. szabályok. De volt olyan szezon hogy a McLaren nyert 15 versenyt a 16-ból. Kb. 30 éve.
    Prost hogy lett 4-erre VB ? Beült az egyetlen csapatba, amivel akkor lehetett az, (most az utolsó, a gyengébbek kedvéért).
    Volt olyan, hogy a legkisebb csapatok el sem indulhattak a versenyen, mert több versenyző volt, mint amit engedtek egyszerre versenyezni.
    A kvali döntött nem csak a rajtsorrendről, hanem a rajtjogról is. Miért is ? Mert be lehetett ugrani 100x kevesebb lóvéval mint most. A szatelit TV az nagy hatalom.
    Na meg az élcsapatok 1 versenyhétvégén ellőttek 6 motort - 1-1 a szabadedzésekre (2 versenyző), 1-1 a kvalira, spéci party beállítással, (az akkori turbók is tudtak 1000 LE-et). és 1-1 a versenyre. A szegények meg vettek 1-1 Ford Cosworth-tot, és mentek vele 10 versenyhétvégét - ha kvalifikáltak egyáltalán.
    Nem lesz semmi a költségplafonból 2021-től. Lehetetlen ellenőrizni. Ha más nem, befektetik valami titkos szuperszámítógépekbe, amik szimulálnak majd rengeteg mindent.
  • Alexease
    Index.hu: "Egy kör verseny volt a Francia Nagydíj, Hamilton nyert"
  • Pares
    Még Ricciardot is lekörözték, wtf. Múltkor már eljátszadoztam azzal a gondolattal, mi lenne, ha a pontokat fele-fele arányban osztanák szét az időmérőn és a versenyen elért pozíciók között, a versenyen viszont fordított sorrendben indulnának el :D Legalább át kéne verekedniük magukat az egész mezőnyön...
  • Alexease
    Talan ugy kellene 50%-ban elosztani az F1-ben a penzt a csapatok kozott, ki mennyit szerepel masodpercre pontosan a kepernyon:DDD A tobbi 25% a vegso helyezes, a maradek 25% pedig az elozesek szamabol adodna:DDD
    De valszeg, az elol unatkozo top csapatoknak meg akkor is megerne a presztizs miatt. De talan 4-5-tol 20 ig csepelnek egymast:DDD
  • pr3cious
    Ilyen alapon én is rendezhetnék futamot. Elmondom az erősorrendet 90%-os eséllyel és spórolok mindenkinek 2órát.
  • mcmoha
  • Papa01 #170548
    Jó futam volt. Jót szunyókáltam rajta.
  • gpFan
    Ricci egy kedvelhető figura, de ez egy szabálytalan előzés volt, és már csak a szabályok meginogott tisztelete miatt is 5 mp bünti jár.
    Amúgy, szép hogy poróbalkozott valami akcióval, de azon a helyen nemigazán számított. Ha ott lett volna a 2-ik helyért levő harcban, lehet hogy másképp gondolkozott volna.
    Amúgy azért volt elég sok előzés, csak nem az élen.

Norris kb. megérdemli a nap versenyzője címet, talán a gyengébb rajt az ami ellene szólhat.
  • pr3cious
    Innen szedtem.
  • AnuluWork #170545
    Ez qurva jó! Ebből nincs valami jobb változat?
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.06.23. 17:04:05
  • AnuluWork #170544
    Végre volt egy kis harc a középmezőnyben. Ha Ricciardot megbüntetik, hát szopjanak le. Még úgy is hülyeség lenne ezért büntit adni, hogy Kimi lenne a kedvezményezett, akit a jelenlegi mezőnyből a legjobban bírok. Egyszerűen semmi más nem volt, mint végre 50+ kör után egy kicsi verseny. Ökör a FIA, ha ezért +5 secet ad.
  • Pares
    Nézhetetlen szar.
  • adam46
    Végre egy izgalmas futam!
  • gpFan
    Vettel nem áll ki új gumikért és az 1 pontért ? Vagy Binotto úgy gondolja hogy leelőzi Verstappent
  • gpFan
    Remélem nem Gasly lesz a nap versenyzője - még pontot sem szerez - a leggyengébb idei versenye ?
    Persze hogy nem, Verstappen viszi, ha csak nem öl meg valakit ...
  • Stockbauer33 #170539
    Szépvolt Kubi
    Szépvolt Kimi
  • pr3cious
    Ennek a futamnak még az összegfoglalója is büntetés lesz. Az emberek erre vettek jegyet? Én visszakérném a pénzt.
  • lac coo
    Hat nem sokaig birtam ebren, most riadtam fel az esore...:)
  • Ferenc4
    Ez a verseny eddig elég unalmas,
  • HTS s3rg1nh00
    vajon a kommentátorok mit néznek?Perez büntetése teljesen jogos,a másik Racing Point mögött volt és nyert 2-3 helyet...
  • determinator
    Az egyértelmű, hogy Vettelen nagyobb a nyomás.
    Ezt részben magának is köszönheti, hiszen a tavalyi "bénaságai" nagy valószínűséggel csapat és egyéni vb-be kerültek. Ezt nehéz lehet feldolgozni és extra nyomást rak rá az idei évben is.
  • simonl #170533
    Szerintem te szerelmes vagy......de ez így van jól.
  • pr3cious
  • pr3cious
  • pr3cious
    Azért azt ne felejtsük el hogy Hamilton is hibázott csak nem pont ekkorát. Egyébként is senki sem mondta hogy nem volt bénaság. Még most is azt gondolom hogy felesleges volt büntetni.
  • lac coo
    Tanulság : nem kell eldobni az autót első helyen... Vagy elfékezni 20 méterrel SC után ...Vagy nekimenni valakinek....Vagy nekimenni a falnak tökegyedül kis vizen ... :D
  • pr3cious
    És mennyi nyomás volt Vettelen meg mennyi Hamilton-on?
  • gpFan
    Azt a kutyafáját ! Milyen élénk itt a vita, ebédidőben !
    Asszem részemről befejezem, és azt csinálom amit Hamilton ajánl - szarok magasról arra miket beszélnek az emberek.

Csak egy példa: "Milyen győzelem volt ez?. A győztest minősíti. Egy két másodperccel gyorsabb kocsival nem tudta megelőzni. "
    Valahogy mintha az az 1-2 mp-vel gyorsabb kocsi azon a pályán nem épp az volt . Vettel - pole, vezet a kicsúszásig. És tegyük hozzá, hogy egyenesben jóval gyorsabb, tehát DRS-el sem ment volna ... De hát ez tipikus az ilyenekre - ha kell bedobnak valami totál valótlanságot, ami persze jól hangzik, csak nem a megfelelő helyzetre igaz .
  • pr3cious
    Vagy úgy hogy a legnagyobb büntetés egy parkoló cetli bezsebelése volt. Persze "büntették" :)
    Most Hamilton szurkolónak lenni a legjobb, képzelem azt a hatalmas körömrágós stresszt hogy vajon legyőzi-e az idei szürke egeret vagy sem.
    Vagy hogy szezon közepén lesz-e világbajnok vagy csak a háromnegyedénél :D

Hatalmas kihívások lehetnek a fotelben is. Hiszti pfff, ha már a kialakult helyzet ilyen irritáló legalább ti ne legyetek azok.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.23. 12:55:57
  • b-type
    :))
    nyilvánvaló ha valaki így akarja nézni, ha meg nem így akarja nézni akkor meg ugye 'mellébeszél'
    szal hasonlóképpen hasztalan érvelni bármit is.
    ..hasonlóképpen a 'hisztihez'.
  • pr3cious
    Nem tudom de ez bicskanyitogató volt és talán még veszélyesebb is mint Kanada. Hogyafenébe pont ilyenkor nem tudnak szőrös szívűek lenni csak amikor az a tét hogy elk*rnak egy futamot.
  • determinator
    Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem kellett volna megbüntetni Hamiltont. Szerintem is járt volna érte a bünti. (végeredményen sem változtatott volna). Pl azt is felháborítónak tartottam, amikor megelőzte az sc-t és kapott érte büntetést, de sokkal kevesebbet mint amennyit nyert, ott minimum kizárásnak kellett volna lennie)
    De nem szeretem azt, amikor valaki almát hasonlít össze körtével és bebizonyítja (magának) hogy büdös a barack.
    Biztos vagyok benne, hogy Bakuban bárki csinálta volna azt amit Kimi, megbüntették volna. Még Hamiltont is.
  • pr3cious
    Meg úgy néz ki a versenyirányítóknak jogában áll a pilótához "igazítani" a szabályokat, direktívákat hozni.
    Ilyenek például:
    - hogy Hamiltonnak hívják
    - Mercedesben ül

viccet félretéve ide a rozsdás bökőt hogy bárki más lett volna élből büntetik (Kimi) és most hagyjuk a mellébeszélést.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.23. 12:14:51
  • pr3cious
    Mindenki egyenlő csak Hamilton egyenlőbb, ezért egyébként nem őt kell utálni, erről nem ő tehet. Ez neki sem jó, kinosan igyekezett maga mellé húzni Vettelt.

• determinator
    Gondolom ezért tudod, hogy a versenyirányítóknak jogában áll a pálya adottságaihoz "igazítani" a szabályokat, direktívákat hozni.
    Ilyenek például:
    -hogy hol büntetik a pályaelhagyást (pedig elvileg minden elhagyás szabálytalan) (pl mikor veszik el a köridőt időmérőn)
    -hol, hogyan kell visszatérni a pályára (bóják)
    -biztonsági okokból milyen egyéb manővert büntetnek.....