182274
  • DJ BP
    pedig fel voltak sorakozva mint a huzat, épp ez az idei szabály, 1-2 kört megtesznek az SC mögött, aztán nyílik a box...
  • madmanic
    ez nem mostani probléma, majdnem minden futamon ahol volt sc valaki büntit kapott ez miatt.

mindíg sírás van miatta, nem csak most.
  • bardocz
    Jah,meg mondhatnák a pilótának melyik oldalán van éppen valaki.Csak jól fel kéne kamerázni a kocsikat.
  • Norbi1990
    Ide is Spotter kell mint az Indycar-ba!Pilótánként egy db és a kamerákon nézi, hogy mi történik a pálya egyes részein és a fülére mondja a pilótáknak, hogy mi van és hogy piros a lámpa.Ez lenne a legegyszerűbb megoldás szerintem.
  • Istencsászár
    Leszedtem a futamot, megnéztem 20szor... ha Hami 1 seccel hamarabb reagálja le hogy előtte lassítanak és megállnak ( mert közel volt hozzájuk, de annyira nem hogy triviális legyen a dolog ), akkor lehet nem megy bele Kimibe, de akkor is el kellett volna rántania, balra, mert Kubicába belemegy... való igaz hogy a boxot nem kellett volna kinyitni, mert ez a baleset annak köszönhető, meg hogy a csapat nem tudja mikor van piros és nem szoltak neki, meg hogy nem látta meg időben a lámpát, de itt 1 secen múlott a dolog... hülye helyzet... Rosberg még mgötte jött ős se tudott megállni, csak A Rönónak sikerült.
  • Kit--Kat
    Érdekes ez eddig senkit nem zavart, csak az, hogy nem lehet tankolni, ha zárva a box....
    Most, hogy Hamilton kocc már tötörljük el... Meg van az értelme ennek és van is aki tudja használni.
  • madmanic
    NEM voltak felsorakozva értsd már meg!

A mezőnynek rég el kellett volna haladnia abban a 22-25 mp ben amíg a boxkiállás tart!

Mivel hamarabb nyitották ki a boxutcát, a mezőny fele még a hosszú egyenesben bóklászott, ezért volt lezárva a vége..

Mindenki csak szív ez miatt az idióta csiki-csuki szabály miatt, miért nem törlik el??

• DJ BP
    nem érted? Felsorakoznak SC mögött, amikor is évtizedek óta mezőny egyik fele kimegy tankolni másik fele pályán marad. A mezőnyt muszály megvárni, hogy elmenjen. Mi köze ahhoz mikor nyitják ki?
  • madmanic
    ezért nem kell kinyitni a boxutcát amíg nem zárkózott fel a mezőny..

aztán meg váratni a kijáratnál a népet..

szar a szabály, és hibázott aki megnyitotta a boxot..
  • spect16
    Beleszaladt Monty is Kanadában.
  • bardocz
    Akkor most színvak,vagy hülye?
  • DJ BP
    hát ezaz, ez a szabály már baromi rég megvan, Montoya idején is megvolt 2 éve, ő is pont Kanadában baxta el. Az történt, hogy ő a mezőny végén volt, többiek nem jöttek ki tankolni, csak ő. Lámpa ugyanígy piros volt, a mezőny az SC-vel nagyon lassan haladt, Montoya kijött tankolás után, és a mezőny elejére került így.
    Azaz bárki gondolna egyet, és a félmezőnyt megelőzi a boxban, a piros lámpa ezt akadályozza. 1-2 embernek jó lenne végre megtanulni...
  • bardocz
    Kurvára nem hülye szabály,az,hogy amíg nem megy el a komplett mezőny piros,gondoljon már bele a pici agycskáhjával mi lenne,ha SC mögé csak úgy mindenki bevágódna,oda ahova akar.
  • Kit--Kat
    De nem elfékezte ez tény, hamarabb fékezett mint Sutil, az lehet, hogy rossz helyen fékezett, de nem el.

• Istencsászár
    Az hogy Sutilba ment véletlen... az hogy elfélezte az ő hibája.
    Az hogy Hamilton Kimibe ment véletlen... az hogy az ő hibája tény.
  • Kit--Kat
    Érdeke Kimi balaesetére nem azt mondtad, hogy pech, hanem hibázott.

Nem kell védeni hamiltont elvileg nem is a dolgod.
  • DJ BP
    Alkalmazkodni kell a szabályokhoz és a helyzetekhez

Amiben Hamilton profi ugye...
  • passatgt
    vagy lehetnének sima garázsok is, távirányítóval a slusszkulcson szépen kinyitja, beáll és mehet:)
  • Zóanagyvarázsló
    Szerencsére attól még messze van. Én tisztelem Schumachert (nem mellékesen a kedvenc pilótám), de a nyilatkozatai többnyire túlságosan is színtelen-szagtalanok voltak, ha diplomatikusak is. Mindenesetre a szókimondás és a pimaszság nem egyenlő a gőgösséggel és a taplósággal, így én örülök annak, hogy - részben a kisebb tehernek köszönhetően - ismét kulturáltan tud nyilatkozni. A gyorsasága sem tűnik éppen megkopottnak, a kieséséig nagyon jó ment a hétvégén, Heidfeld megelőzése Montrealban pedig távolról sem kötelező feladat.

Főleg amikor nemsikerül... két kezem kevés lenne ahhoz hogy összeszámoljuk hányan mentek át a piroson az elmult években,

Ez érdekes, mert ezért szokás szerint azonnali kizárás jár, az pedig nem volt sok az elmúlt években. Nekem konkrétan Massa és Fisichella rémlik tavalyról. Mindenesetre illetve volna jobban figyelni, ha már hónapok téma maga az elmebeteg szabályozás. Alkalmazkodni kell a szabályokhoz és a helyzetekhez, ez is a verseny része.
  • Istencsászár
    :), sorompót oda nekik:D
  • passatgt
    födlből kijövő oszlopok kellenének mint svédországba azthiszem:)
  • Istencsászár
    Főleg amikor nemsikerül... két kezem kevés lenne ahhoz hogy összeszámoljuk hányan mentek át a piroson az elmult években, ők sem látták... vagy nem aklarták, de nemhiszem h 20-30 seces büntetés vagy kizárást kockáztatnak egy 5-10 seces várakozásért, nem éri meg, ha meg igen akkor idióák:) de szerintem ez az egész ott van elrontva hogy a pilóták nincsenek tájékoztatva, kormányon kéne villognia egy 5 cmeres lednek hogy ájjá meg, vagy rádión szólni nekik, vagy figyelni azt a lámpát esetleg ugy kialakítani hogy akkor is meglássa hogy ha nem akarja... ha meg átmegy akkor kizárás egyből és akkor odafigyelnek jobban... nem Hamilton ez egyetlen aki ezt benézte, Rosberg is:), meg még sokan, csak ők ütköztek, és pont Kimivel ami a szurkolóknak meg a sajtónak egy okkal több hogy legyen kit hibáztatni... pech.
  • Istencsászár
    Ne hasonlítson:), legyen olyan mint mindig is volt, pimasz, agresszív és gyors... ne kényelmesedjen el, és ne legyen szerény...
  • Kit--Kat
    Ő a megoldások mestere:D

• DJ BP
    "Nem is értjük, hogy mi történt 30 másodpercen belül. Engem egy kicsit tovább tankoltak, előttem voltak ketten, ők hirtelen megálltak, amikor én még a piros lámpát figyeltem. Szerintem hülye a szabály. Versenyben vagyunk, hogy lehetne így figyelni a bokszutca végén a lámpát? De ez a szabály, így el kell fogadni."

Előtted lévőknek sikerült... Lehet mégse vagy istenkirály?
  • WNW
    Nos.. Annyira nem lehetett visszatolni, hogy a verseny utan, ha valaki figyelte, a nep mar ott setalgatott a palyan, mikor egy munkagep, Kimi Ferrarijaval, ott slattyogott a palya kozepen....
  • JAG1
    Kösz, kösz...
  • dav1d
    alonsoé kezd ms-re hasonlitani a pofonok jó irányba terelték :D
  • johnny1030
    "Az igazat megvallva, mi szóltunk neki, bár mondhattuk volna hamarabb is" (http://www.a5.hu/cikkek/2/26560.shtml) Na akkor most mégis csak direkt durrant bele Kimi járgányába Hamilton?
  • dav1d
    hát persze :D
  • BaliBoy
    De megnéznék egy ilyen futamot. :DDD
  • vass17
    Persze, most nagyon nyeregbe érzi magát, ugy mint egy évvel ezelött Hamilton. Érdekes, hogy egyes versenyzöknél ez nem jön ki, mint pl. Rai.
    Sőt igy már MS viselkedése is átértékelödik (én mindig is neki szurkoltam, de sokan tul beképzeltnek találták...na az utóbbi két év alatt sztem nem egy pilóta érte utol ebben).
  • MaSzKa
    az is lehet a sajtó mondta helyette vagy rosszul fordították direkt
  • dav1d
    engem nem zavar, csupán revans azoknak akik álandóan azzal jöttek h huu de nagy arca van Alonsonak... ahogy Dávid Sándor is mondta egy pilóta az első hatban csak saját magát látja és utána jönnek a többiek...csak azon csodálkozok h Kubica milyen hamar kivedlett magából...Alonso se volt ennyire elszálva első győzelménél pedig lekörözte Schumachert
  • vass17
    te meg kezdesz beszólni neki:D Nem valószínű, hogy sok vizet zavarna, eddig is meg tudták verni, ezután is menni fog, egy KIS szerencséje neki is lehetett:)
  • dav1d
    na kezdődik az arc :P ez az ember se egy szerény tipus
  • bardocz
    A boxban se viszatolni,se viszatolatni nem lehet,mert azonnali kizárással jár,Nick is ezért ment csavar nélküli kerékkel tavaly végig egy kört,pedig megállt 2 méterre a csapattól,de el kellett mennie.♦
  • kifli
    A kocsit még visszatolni se lehet szerintem ha átment a vonalon ami a box közepén van ami elválasztja azt a részt ahol menni lehet attól a résztöl ahol szervizelnek :D
    Meg fölösleges lett volna...
    Hami olyan büntetést kapott volna hogy nem lett volna értelme szerinem
  • norbi56
    OFF

nekünk 89-es 750-es ünk volt kb 3 éve adtuk el semmiért szinte:D

ON
  • passatgt
    hamilton nullázta boxba saját magát és raikkonent, kubica ezt kihasználva nyert, safetycar miatt heidfeld 2., coulthard 3.