FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Bee18
de nezd majd meg az elökepen,padlo fek utan padlo gaz jön

ezt honnan veszed. Mert amikor kiírják, látszik, hogy folyamatosan növekszik a gáz, nem egybõl taposnak bele

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
A Forma-1-ben ugyanez a rekord (utána néztem) Luigi Faioli nevéhez fûzõdik, aki 53 évesen és 22 naposan nyert versenyt.
Érthetetlen, hogy a T. F-1 fan miért hozta ezt fel.

Egyértelmû, hogy a mai F1-rõl volt szó

Tudomásom szerint nincsenek nagyobb kerekek a jobb oldalon a NASCAR-ban. Ennek csak körpályán lenne értelme, amirõl meg szó sincs ott. Oválpályákon mennek, amelyeknek ráadásul a két kanyarja sem egyforma. Az egyenesekben meg valószínûleg igen nagy hátrány lenne a különbözõ méretû kerék a két oldalon.

...de ha már itt tartunk, még néhány tévhit:

"A Nascarban még 50 évesen, pocakosan, átlagos kondícióval is lehet futamokat nyerni."

Ez igaz, Harry Gant 52 évesen és 219 naposan nyert.
A Forma-1-ben ugyanez a rekord (utána néztem) Luigi Faioli nevéhez fûzõdik, aki 53 évesen és 22 naposan nyert versenyt.
Érthetetlen, hogy a T. F-1 fan miért hozta ezt fel. Nem ismeri a saját sportjának történelmét?

A NASCAR-ban szabadon falrakenhetik és kilökhetik egymást a versenyzõk.

Nem igaz. Van egy szabály, amely a "Reckless Driving" névre hallgat és szigorúan bünteti a szándékos lökdösõdést. Pont annyi szándékosság szokott elõfordulni, mint más szériákban.

Nekem nem azzal van gondom, hogy egyes embereknek nem tetszik a NASCAR, hanem azzal, hogy leírnak valótlan dolgokat és mivel a fórumokat olyanok is olvashatják, akik most ismerkednének a NASCAR-ral, esetleg nyitottak rá, elhiszik és befolyásolja õket ez az állítás.

Az is inkább volt 1050, de ez is mind1..
A váltóra még visszatérve,nem csak hogy nem létezik ilyen váltó,de még értelmetlen is..felváltásnál a beállitott fordulatnál felvillan a led és elváltod,ennyi ez egyszerû,de a visszaváltás, az okoz gondod,ide kéne a segitség(ha létezne ilyen egyirányu automata válto)mert vagy beleváltasz és túlpörgeted a motort,vagy nincs elég motorfék.....
egyébbként meg még a blokkolásgátló is volt engedélyezve 1 évig....
A potméteres gázpedálról meg csak annyit,manapság már mindenhól ezt használják,ami nem azt jelenti le "TILT" mint egy flipper gép..
aztán meg a jobbak még a kipörgésgátlót ki-be kapcsolgatják,mert vannak kanyarok amiben inkább árt mint használna...
Na végülis ennyi,mielõtt még oda fajulna a dolog,hogy ez gyerekjáték és 20 perc alatt meg lehet tanulni...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Pedig ez igy van ahogy irtam.Jo nagy aza minusz jel,de nem ez a lenyeg,azok a kipörgesgatlok megfognanak ezer loeröt is,egyreszegy elektronika nem engedi kipörgetni a kerekeket,masreszt,pedig elektronikus gazpedal van,az az hiaba padlozik a pilota,ha a központi agy felülbiral,es csak keves gazt ad.Ezen az elven müködnek a mostani "nem rajtautomatikak" is.
Ja tavaly 920-950 LE-s motorok voltak,most kb.800 körül vannak.(egyes becslesek szerint 780-850 között.
Te honnan veszed ezeket? váltani kell le-fel,csak kuplongolni nem..
és kanyarstab. sincs,ami a túl vagy az alulkormányozotságot hivatott korigálni..
a mostani kb300le-vel gyengébb motoron meg mit nem értesz?
ennyi erõvel a motogp be is elektronika van? mert felvátásnál ott sem kuplongolnak.....

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

????????????? 300 LE?????????
A teljesen automata valto a tiltott,felfele az automata pakolja,lefele meg a pilota,a rajtautomatikat meg azota helyettesiti mas,a többi minden van amit irtal.
Gondolom az összes csapat merö joindulatbol csökkenti az elektrika mennyiseget,amit az is jelez,hogy lassan mar annyi gomb lesz a kormanyon,mint egy regi magyar 4 soros röhögenyen.
Biztos hogy hátrányban vannak a gyengébb kocsikban ûlõ pilóták de ez szerintem nem is fog változni, nem hiszem hogy valaha is mindenki alá azonos kocsit tennének, az már egy más sorozat lenne.

Ez már megint nem igaz! mert már 3 éve nincs automataváltó,rajtelektronika,kanyarstabilizátor és még jópár apróság...
Aztán, ezek már csak 2.4 literes motorok és 8 hengeresek,idén persze hogy már elviseli a kipörgésgátló ezt a -300 le-t
Tény,hogy alig maradt olyan nagysebességü kanyar amit nem lehet padlógázzal venni,de ez nem nascar ami magától kanyarodik,itt nincsenek nagyobb kerekek a jobboldalon,hogy kormányozni se keljen....

Tevedsz,meg soha nem volt ennyi elektronika F1-es autoban mint most,ha az FIA nem nezne szigoru szemmel,a mai technika mar lehetöve tenne,hogy a GPS segitsegevel,az autok maguktol fekezzenek,es kanyarodjanak.Ezek mar közelebb vannak a taviranyitasu autokhoz,mint egy hagyomanyoshoz.Azt elhiszem,hogy pontosan kell eltalalni a fektavot,de nezd majd meg az elökepen,padlo fek utan padlo gaz jön,a kipörgesgatlo,es a többi kütyü teszi a dolgat.Mikor lattal utoljara kigyorsitaskor kipördülni autot?
Tudom,hogy semmilyen ertelemben nem Fangiot akarta Sumi leamatörözni,csak azt a technikat amivel mas sorozatokban mennek(most mar direkt nem irok neveket),de ha ezt a következtetest nezzük,akkor igen csak helytallo amit irtam.
Meg egyszer,en mikor elinditottam ezt a vitat semikepp nem a ket sorozatot szerettem volna osszehasonlitani,csak az nem tetszett a nyilatkozatba,hogy van aki sajat magat istenkent allitja be,es mindenki mas,aki mast csinal,vagy szeret az szolga.
Ha jogosan szidtuk Briatoret,Alonsot,vagy barki mast a hülye duma miatt,most azt hiszem ra kell jönni,hogy a Ferrarisok se kernek kölcsön hülyeseget mastol.
38509-el maximalisan egyet tudok erteni,es ezt tartom a mai F1 legnagyobb bajanak,es nem a költsegeket,es egyeb mellekes dolgokat.
Ja Kubica volt az elsö edzes legjobbja.
Nem, hiszen te elismered mindkettõ nagyságát és persze hibáit, hiszen tudom hogy azok is vannak. Szeretem a NASCAR-t én is és tényleg nem is szebadna a kettõt összehasonlítani. én nem vagyok ilyen szerencsés mivel '89-ben még nem sok mindent tudtam magamról, nemhogy Forma 1-t nézzek.<#vigyor3> kb. 8 éve nézem, és lehet egyesek szerint akármilyen unalmas, én mindig nagyon várom a futamokat.

Punker
ezért nincs Kimi sehol.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zsoltika 007
Határon autóznak ez tény. Csak nem mindegy melyik verdának hol a határ...
Ezzel az erõvel Albers is határon megy mindíg. Arról nem tehet hogy csak erre elég. Vagy pl Kimi is szinte mindíg a maximumot nyújtja.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

DJ Bee18
Tudja mindenki hogy 1000% hogy van sumiunál jobb pilóta vagy volt az elmúlt 5 évben az f1-ben.

Ezt senki sem tudhatja. De elég csak a csatájukat megnézni, Alonso és Sumi, láthattuk, hogy határon autóztak több 10 körön keresztül és nem hibáztak. Hidd el nem csak az autójuk jó...

Bizony, nekem is tetszett!!!

gordon 24
Engem remélem nem ide sorolsz. Én is imádom az F1-et jó sport. Ráadásul vagy 89-óta nézem. Hájrá Schumi és Ferka.

Downhill!!

Punker
pedig jó volt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hé én veled vagyok, én azt cinikusan írtam mert egyesek szerint a Forma 1 csak errõl szól! szerintem is csodálatos autósport az F1, aki meg bealszik rajta vagy nem nézi az ne is alkosson róla véleményt.

gordon 24
Van benne valami. Igazság szerint nem a versenyzõkkel és a csapatokkal van baj hanem a szabály alkotókkal.
Ha meglõzõl valakit és hozzáérsz stopßgo, ha átléped avonalat stopßgo, ha bármit csinálsz stopßgo szóval igazság szerint én nem is csodálkozom hogy nem versenyeznek. A boxba ha megelõzöm akkor jó ha nem leszek 2-dik.

Downhill!!

"talicska"? már egyátalán nincs annyi elektronika bennük mint pár évvel ezelõtt,DE! nagyon nincs még1 olyan széria,amiben ennyire pontosan kell menni,itt 15 cm-el elrontott féktáv vagy 1-2 mm-el több gázadás már végzetes,mig nagyon sok más szériában ez még tolerálható könnyedén...

Zsoltika 007
Sz*rok rá. Az elmúlt hétvégén a futamot már meg se néztem 2002 óta elõször. Ez már nem f1 ez csak cirkusz. De már annak is selejt. Ha valaki azt mondja hogy forma 1-es verseny, rámjön a röhögõ görcs. Ez max forma 1-es menet. De hogy verseny? pff

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

gordon 24
Szerintetek hétvégén ki nyer? Schumi vagy Alfonso?

Downhill!!

Zsoltika 007
Miért nem arról? Ültesd be a kedvencedet a Red Bull-ba aztán majd rájössz. <#eplus2>
Coulthard meg szét alázná az õ ferrarijával.

Hát én is fõleg azt hogy a Forma 1 egyesek szerint csak arról szól hogy jó kocsival jó idõben. azt is vezetni kell de hát a sok elektronika miatt olyan mint a talicska!

Zsoltika 007
Én már 2002 óta unom. <#gonosz1> (Na jó 2003 kira volt.)

Szerintem rosszúl látod,de mind1...
Az tény,hogy kiállok mindig a véleményem mellett és nemigen vátoztatok rajta..
De az is tény meg tudom külömböztetni a "stuff"-ot a valóságtól

gordon 24
Én befejeztem.

Downhill!!

Punker
kezdem unni!

MrSpock
Igazad van,hosz sajnos nemtudjuk meg xy mire lettvolnaképes ha kap egy jó technikát,és beleszokik.Persze elismerem Shumi egy jó pilóta,de azért sokat köszönhet a jó autóinak is.Sajnos Senna volt az utolsó akiért úgyültem le,hogy tudtam szurkolni.
Jó néha Mika-ért is!Más világ volt anno.
Sajnos kevés az elõzés kevés az esemény egy versenyen,túl kötött minden.Nagyok a különbségek,és ez versenyrõl versenyre megmutatkozik.
Nemcsak az épp adott pályán,épp nemsikerült beállítani a technikát.

Go Jeff Go!!!!

Zsoltika 007
Pont ez az ami miatt sz*r a mostani F1. Sok csapat nem képes felnõni a feladatoz. Ilyen helyzetben bárki(aki tud vezetni) vb lehetne annyiszor ha övé a legjobb technika. Ezért nem értem miért kell így isteníteni egyeseket. Jó helyen volt jó idõben jó technikával. Ennyi.

gordon 24
Nem nem mentem. Mert nem vagyok versenyzõ. Én mind két sporttal csak gamékel tudok versenyezni. De szerintem eszméletlen nehéz mind kettõ.
a másik az hogy nem küldtelek el a Picsába, de azért ezek szerint te is tudod mi a gond, ezek a versenyzõk akiket igy lesajnálsz legalább akora versenyzõk mint az F1-esek. És tudod miért azért mert az ut ahogyan a NASCAR-ba jutottak ugyan az mint az f1. Gokart, turaautóbajnokságok stb.Pl Robby Gordon mint mondtam megy a DAKARon amerikába sivatagi Rally versenyeken. Tony Stewart, Dale Earnhardt Jr az amerikai 24 orás versenyeken szerepelnek. Casey Mears szintén ment már ilyen versenyeken. Szóval elég jó versenyzõk ezek. És szerintem az F1 és a NASCAR között túl nagy ahozz a különbség hogy hasonlítgatni kéne.
De ha megteszitek akkor Az f1-es autók mind televannak különbözõ elektronikai kütyükkel. A NASCAR-ban ez mind tiltott dolog és régi hagyomanyos hátsóhidas felfügesztésük van nincs kipörgésgátló és az autók 700-800le között vannak és ezzekkel az autókkal mennek azon a pályán is ahol volt F1 2x anyit. Ja és nem csak ezen a pályán mert van még egy az INFINEON. Ja és nem 20-indulnak hanem 43-an.
De mindegy gondolom igy se fogjátok azt mondani hogy jó mert amerikai meg stb.
Ugyhogy leszarom.

Downhill!!

MrSpock
Jólenne ha a többi autó is felnõne az elõbbi kettõhöz,és így nagy meccseket láthatnánk.
Bár mindig voltak kiemelkedõ csapatok,de legalább lenne úgy 8-10 autó ami igazán versenyképes!

Go Jeff Go!!!!

Zsoltika 007
De megszoktuk hogy néhányan próbálják isteníteni néhány embert. Tudja mindenki hogy 1000% hogy van sumiunál jobb pilóta vagy volt az elmúlt 5 évben az f1-ben. Egyszerûen nem jutottak versenyképes technikához. És ez a legnagyob baj. Meg az hogy ez amiatt van mert olyan egykor remek pilóták foglalják a helyet akik már régen kiégtek.

MrSpock
Ja picit igen,de mindez Montynak köszönhetõ,kicsit felpezsdítette az életet.
Épp megjegyeztem az egyik havernak,hogy ennyit nemírtak mostanában f1-rõl.
Én sok sikert kívánok neki,bár szerintem nemlesz könnyú dolog.
Hétvégén verseny,kíváncsi vagyok Sumi mittud most kezdeni Alonsoval.
Ez már csak 2eséyles meccs.
Aza baj egyik pilótát sem komálom.:-(Mindenesetre..meglessük,ha nemalszom el rajta,ami azért elõszokott fordulni.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Sajnos úgylátom te szeretsz kötekedni mindenkivel.
Leirsz valamit ésa azután várod hogy mikor kötnek bele,és akkor támadsz.Érdekes egy stílusod van,de ezt már sokan tapasztalták.
A hozzászólásaid meg nemtükrözik a korodat az biztos!Nemegyszer jöttél már ezzel.
De remélem nincs harag.
Csak tolerálni kellene másokat is kicsit,és gondolkozni is néha.
Amúgy viccbõl bárkit lelehet fikázni,meg bántót írni,de sajnos ezt épp te nemszoktad díjazni,nemhogy mosolyognál..Na mindegy!

Go Jeff Go!!!!

Megtaláltad,csak egy kicsit elnascarosodott<#fogmosas>

passatgt
Oops, azt hiszem, rossz ajtón jöttem be. a FORMA1 topicot kerestem...<#crazya>

Hát ezaz,1 évvel fiatalabb vagy mint a lányom,a másik ültél vagy mentél már valami komalyabbal mint egy utcai széria?..
De nem is ez a lényeg,hanem tovább erõlködsz,hogy nekem kellene elgondolkoznom amit írtam!! hát mire fel? azért mert te másképpen látod?
Ha majd te leírod,hogy gordon 2 kört ad Suminak 1 kör alatt itt az F1-ben én mosolyogni fogok rajta,nem pedig elküldeni téged a picsába...itt vannak a külömbségek,ami miatt mondom én,hogy te még csak 24 vagy nem pedig már....

gordon 24
Tehát???

Downhill!!

Punker
Flém OFF!

gordon 24
Maradjál már.Idõsödni? Hova? 24-éves vagyok szóval ne a kis 18-as ból indulj ki.
Az hogy le hülyeztelek az nem túl igaz mert hülét irtam és direkt.
Megsérteni se sértetelek meg szóval nem értem mi agond?

Ezen felül ha nem akarod hogy bele kössenek amit irtál, akkor gondolkozz mielött leirsz valamit!!!!

Downhill!!

VEGYÉL VISSZA KISCSÁKÓÓÓÓÓÓ!!!! én sem hülyéztelek le a nézeteid miatt,úgyhogy tisztelj meg te is ennyivel...a másik ezek is csak fricskák amit inkább érteni kellene,de ahoz még sokatoknak idõsõdnie is......

DJ Bee18
az amcsi emberek nekem nem mérvadóak, voltam kinnt egy baseball meccsen, és már 4 órája ment a meccs, és 70 ezer ember csak a kajáért rohangált... Mondanom sem kell, rohadtul untam az egészet, de ezek csökött agyúak be voltak hülyítve. Más kultúra, és én nem tudok ezzel azonosulni, nem is bírnék ott élni.

gordon 24
Ez igy van ezért teljesen felesleges ez a víta. F1 ilyen a NASCAR olyían mind kettõnek van hibája és van elõnye de egyikre sem lehet azt mondani hogy szar.
Nem véletlen az hogy egy NASCAR versenyre elmegy 200000-250000ezer ember és felmérések szerint amerikában minden második háztartásban nézik, ennél a sportnál csak a NFL nézettebb kint. Európába az F1 is emberek 100000 reit érdekli és egyik sem alaptalanul, mind kettõ élvezetes és jó.

Downhill!!

Hangsúly: "...két sport tók más!!!"

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

gordon 24
Te valami hüle vagy? Mirõl beszélsz? Nascarosok azon a pályán ahol régen volt az F1 es amerikai nagydij (watkins Glen) 115 kört mennek egy sokkal rosszabbul vezethetõ autóval. Ez a duplája az f1-es versenytávnak. Akkor mivan?
Azon kívül ha megnézted volna a Bajnokok tornáját mind Gordon mind Johnson elverte Schumit, azon kivül a NASCAR-osok zöme indul 24- órás versenyeken.
Robby Gordon indul a DAKARon. Tehát mirõl beszélsz?????
Azon kívül DAytonába és Talladegába annyival mennek a kanyarokba mint az F1-esek a célegyenesbe. Szóval hülyeséget nem kéne beszélni.

Egyébként én is szeretem az f1 és ráadásul Schumi fan vok, de a két sport tók más.

Downhill!!

DJ Bee18
milyen amatör lehetett Fangio a maga szivar alaku,virsligumis autojaval.

Ferdítesz, csak az autókról beszélt, nem a pilótákról...

DJ Bee18
Kérdezzük meg a Renault második számú pilótáját errõl?

Vagy Massát, Barrichellot, pl., pont aktuális 😊
Esetleg Ide-t 😄D

DJ Bee18
Sumi bármit mond, egybõl belekötnek. Megszoktuk már, nem?

DJ Bee18
egy ovális pályán köröznek a versenyzõk."

Épp ezért tartom én is unalmasnak... Nem ugyanaz mint egy kanyargós körpálya. Me nem a nehézsége utalt