FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnum PI
Nagyon próbálom keresni az analógiát de nem nagyon megy. Kvázi minden másképp van itt. Az hogy ki melyik oldalt van és ki támad és ki védekezik. Gyakorlatilag a ennél másképpen nem is lehetnének a dolgok a két videóban.

Itt egyrészt Perez belül van és ő az aki támad. Ha túl mélyet fékez benne van hogy beleszáll Vettelbe. Ezzel szemben Bottas külső íven ment be úgy, hogy akkor még egy kamion is befért volna mivel Max előbb a belső ívet kezdte levédeni. Ha mélyet fékez Max akkor megy a bukótérbe és kész. Semmi oka nem volt, hogy visszavegyen. Számára nem volt nagy kockázat a manőverben.

Videó csak hogy ez is meglegyen

https://www.reddit.com/r/formula1/comments/9cccuy/lap_43_bottas_and_verstappen_touch_wheels_into/

Ez pontosan ugyan az, mint Spa-ban amikor Perez nem kockáztatta meg, hogy bemegy Vettel mellé. Csak most Bottas megkockáztatta, hogy benyomakodik Verstappen mellé, és pórul járt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Magnum PI
Nagyon szeretem Verstappent, de aki a maira azt mondja rendben volt az valamit nagyon félreért az autóversenyben. Ha engednék az ilyen szinten agresszív védekezést akkor rakétákat is szerelhetnek az autókra akkor sem lehetne elmenni a másik mellett. Ezt most fölöslegesen túltolta.

A DRS meg nem segít az izgalmas sportszerű csatákban. Mert pont attól izgalmas egy csata, hogy meg kell találni a pontot ahol előzni lehet. De hát a nép előzést akar látni nem küzdelmet. DRS-el meg nem lesz valódi küzdelem csak ilyen kerülgetős baromság. Vagy paraszt módon blokkolod a másikat vagy hagyod, hogy kikerüljön.

Nem, Verstappen az ideális íven ment, Bottas pedig próbált mellé bemászni a külső íven. Ha megnézed a mögöttük jövő Renault-t, ugyan azon az íven megy, mint Verstappen. Bottas támadott, Bottasnak kellett volna visszavennie, ha látja, hogy kockázatos és nincs hely, nem az előtte lévő védekező autónak lemennie az ideális ívről hogy helyet biztosítson a DRS-nek hála órási előnyt szerző támadó autónak.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Magnum PI
Sajnos a Ferrari nem érti meg, hogy csapat sorrend nélkül nincs esélyük a Merci ellen. Toto bármikor beáldozza Bottast mint ahogy Brawn is mindig beáldozta Barichellot. Általában 1 ferrari harcol 2 merci ellen. Most is ez volt. Értem én, hogy végre 20 futam után vagy mittom én Rai villantott egyet de ez a VB megnyeréséről szól és abban a játékban ő nincs benne. 1. kanyarban el kellett volna engedni Vettelt és utána zárni a merciket, hogy esélyük ne legyen. Ezzel szemben a zseniális stratégák hagyják, őket versenyezni. Pont így szedi össze mindig Hamilton ezt a 30-50 pont előnyt a végére mert a Merci tudja, hogy a végén a pontok alapján dől el.

barcalaci84
Bottas nyíl egyenesen ment és Verstappen mellett volt...Verstappen elindult balra és összeértek...ez szabálytalan minden sorozatban függetlenül attól h a DRS hülyeség vagy sem , jók-e a zónák vagy sem stb... ha nem lenne az akkor sose látnánk előzést semmilyen sorozatban , mert az élen haladó kitessékelné aki mellé ér és sima győzelem...😊
RatBaG
#167946 #167945

"Előzés", lol. Megnyomja a gombot és körbeautózza az előtte lévőt. Much verseny, such wow, de tényleg. Persze Verstappen meg nem olyan, hogy csak úgy hagyja magát, ami meg nem kompatibilis a jelenlegi töketlen F1-es filozófiával. Mégis hogyan lehet védekezni a DRS ellen, ha nem úgy, hogy nem hagysz helyet az előzni kívánónak? Abban, amit most Verstappen csinált, semmi leszorítás nem volt, Bottas jött hátulról, ráadásul a DRS-nek hála iszonyatos előnnyel, neki kell helyet találnia, nem Verstappennek helyet biztosítania. 2017 Hamilton vs Alonso, Alonso mit csinált másképp, mint most Verstappen? A sokkal gyengébb autóval + DRS ellen tette amit lehetett, ő sem hagyott helyet Hamiltonnak. Fordítva ültök a lovon, itt nem Verstappen-féléknek kell felnőnie az F1-hez, hanem az F1-nek kell felnőnie az igazi versenyhez, amiben nem ilyen mű szar DRS-el emulálják az előzéséket és büntetik a versenyezni akarókat.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.02. 17:47:24

Ez egy jó verseny volt, elég kiélezett harccal az élen. Nem is emlékszem mikor mutatták ennyit az élen állókat (pardon, haladókat) .

Alonso megint kiesett hamar. Szerintem jobb volna már most elmenne, mert a McLaren át is vette az utolsó helyet a Williamstól - a versenyképességben. Na meg amit Magnussennel művelt tegnap az is mutatja hogy már nem is érdekli igazán hova fog helyezkedni.
Vsz. itt már csak a rakás pénz az ami miatt még kihúzza ezt a szezont. A kommentjei elég szánalmasak, nem hiszem hogy jót fog tenni magának ha így folytatja.

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Sztem ez se így van. Az első gond az volt,hogy Vettelt nem engedte előre rögtön az első kanyarnál,mivel ezzel a beszorítással azonnal támadhatóvá vált,ami az ütközésbe torkollott. Sajnos akármilyen jó is volt Kimi,mára már a versenytempója gyenge és évek óta az.Nem kellett volna ilyen korán kihozni,ha Hamilton nincs a nyakán körökön keresztül.Vettel mindig elmegy egy biztonságos távolságra,hogy az elévágást megakadályozza,erre ma (is) képtelen volt Kimi. Ragozhatnám a végtelenségig,de ezt Kimi veszítette el (és a lehetőségét Vettelnek is is) nem pedig Hamilton nyerte meg.
barcalaci84
semmilyen autóversenyen nem illik leszorítani , nekimenni a melletted lévőnek 😊
amúgy Verstappen a kedvencem, de ez semmilyen autóversenyen nem szabályos ...
Volt jó néhány előzés e versenyen, és csak Verstappen volt az, aki gyakorlatilag az útjába állt annak, aki meg akarta előzni - ami akkor nem is biztos hogy sikerült volna, mert alig ért mellé amikor már jött a kanyar. Na de ki más is lenne az ? Én 10-et adtam volna neki, pont mert nem első eset.
Amellett, röhejes a kommented. 3 esélyes az idei szezon is, a RB-nek megvannak a pályájai ahol esélyes. Ha nem lesz Hamilton és Vettel lesz majd Leclerc és Ocon vagy ki tudja ki, és szegény Vosstappen + RB ugyanott lesz mint most. Mert nem látom hogy tanulnának a saját hibáikból.
Ez amit írtál + pár másik "komment" itten messze esik a szurkolás kategóriától. Na meg a realitástól is.

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Értem, szóval ha valaki ki akar téged előzni, akkor kell neki biztosítani helyet, hogy kielőzhessen. Szóval ha valaki bekapcsolja mögötted a DRS cheatet, akkor kell neki helyet biztosítani, hogy kényelmesen körbeautózzon, különben bünti. Jóvanakko, ha versenyt akarok nézni, majd maximum nem F1-et fogok nézni.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.02. 17:04:07

Alexease
Eleg jo verseny volt, kar lett volna kihagyni😉 A GP3/F2-ben szokott ilyen kergetozes lenni, itt nem jellemzo, de szerencsenk volt. Rosszabbra szamitottam. Emiatt a kozepcsapatok mutogatasa kicsit elmaradt, pedig volt 2-3 jo/meglepetes/tisztesseges helyezes (hogy mennyit kuzdottek erte, az passz, nem lattuk😛). De jol latni, hogy ha az elso ket csapattal nem is veszik fel a verseny a dobogoert (talan jovore), eleg jo kozepmezony szuletett (bar, kellett neki johenany ev:/). Ha nem lesz motorvaltozas 2021-tol (nem kellene belepiszkalni!), talan jo suru mezony lehet addigra, talan mar jovore is tomorodik majd az eleje.
lac coo
Csipem Verstappent, de ez most total jogos volt....
Meg egyre inkabb ugy latszik nem fog felnoni az F1-hez....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Az ilyen es hasonlo komment, szerinted, hogyan minosit teged?! Persze, magan velemeny, semmi gond, csak ha ezutan, veletlenul, ertelmesen is hozzaszolnal a versenyhez, total ignortalnak, eszre sem fognak venni. Persze, ez igaz, a tobbi hasonlo "ertelmes" kommentre es kommentelore is😄
Hihetetlen hogy mennyire versenyellenes szabályok meg hozzáállás uralja az F1-et. Verstappent mi a kurva istenért kellett most megbüntetni? Mert védekezni mert? Tökéletesen igaza van, hogy elküldi a kurva anyjába az egész tetves FIA-t. Az egész középmezőny annak van ott, hogy lekörözzék, mert semmilyen ellenállás nem megengedett, minden a támadónak kedvez. Az egész DRS is egy akkora vicc, hogy az nem igaz. A Hamilton/Mercedes meg Vettel/Ferrari fanboyok kímélkjenek, azt várom már, mikor takarodik el mind a kettő az F1-ből, és mikor lesz 3-4-5 esélyes végre ez a szar.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.02. 16:52:37

lac coo
Kinek a gyozelem marad kinek a kifogas meg futyules.... 😊)

Vettel is eloadja majd magat , tuti.....

de legalább kifütyülték a szőke niggert és a csicskáját....

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Itt most valóban a gumikon ment el. Ha Vettel -nek nem kell kiállni másodszor.....ha Kiminek sem kezd el ugyanúgy kopni....ebből valóban kihozták a maximumot.

lac coo
Elegge lemeszaroltak a Ferrarit 😊 Verprofi gyozelem, bar igaz, versenytempo nem volt a ferrarikban...
De a lenyeg, ha a gumihasznalat karara talalt ekkora tempot a ferka,.akkor bajban vannak...Eselyuk nem volt ma...

Talán azért még nem. De most már be kell látni a Ferrarinak,hogy Kiminek teljesen be kellene állnia Vettel mögé,bár ahogy látom sajnos már ahhoz is kevés 😞
Na Hamilton most nyerte meg a VB-t. :/

Ennél mocskosabb csapatot még nem láttam életem 45 éve alatt, mint a mercedes.
Ilyet kommunikálni......a legalja.

AnuluWork
Ez van.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Gro -Oco - Per <#eljen>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Verstappen dogoja oda van ...komolyan mondom mindent a Mercinek csinalnak a szabalyalkotok

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ok 😊

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

no comment,

a Merci jol taktikazott nincs mit tenni, beijesztettek a Ferrarit ez miatt Raikkonen gumija elhasznalodtak es most Hamilton megfogta

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

miota van eltorolve az ijesztgetes a boxbol?

Master91
😊)
Legalább kilökte volna.

lac coo
Szerintem megfogja Hamilton Kimit...! 😊)

Nagyon remélem, hogy nem egy undorító csapat undorító pilótája nyer.

buzi Merci jol taktikazik😊 Bottas kis csicska ahogy kell

De mint tudjuk, a mercedes -re más szabályok vonatkoznak....

Én is úgy tudom hogy ezt már nem lehet.....

Master91
én úgy tudom h van hogy beugrasztani így már nem lehet másokat
Ricciardo jobb is ha elmegy a Red Bulltol...kabare ami az o autojaval tortenik allandoan

Ezt a játékot meddig lehet csinálni? Van erre szabály?

Vajon kibírja Vettel gumija? Mert akkor nem izgulok annyira...

desigo
Világ szégyenez ez a Mclaren.Remélem,hogy még idén csődbe mennek.
Megígérem,hogy sose veszek utcai autójukat se 😊
Az újoncokat avatják Gáborék helyére 😊

Master91
tartja fel ?lol
ha meg leelőzi akkor meg jött volna a "na ezt is megbeszélték?"
na a Mercedes motor

lac coo
Kimi ugy latszik repult a ferkatol, azert szopatja , tartja fel Vettelt 😊)

Úgy tudtam, hogy valaminek el kell rontania a vasárnapot...

lac coo
Hat ezt beszopta Vettel, pedig volt helye boven..
Ott kivulrol igy beesni...

a faszomat

AnuluWork
Érdekes. Na erre nem számítottam. 😄

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB