182114
  • pr3cious
    "De ha ezt félretesszük, és előhozzuk 2 versennyel ezelőtti Vettel büntetésénél leírt véleményeteket, hogy a szabályok rosszak, unfairek......"

Inkább szeretném elfelejteni azt az elhamarkodott dilettáns, versenyzéshez nem értő döntést ha lehet. Nem is értem hogy kevered ide: attól ha a jövőben benézek valamit még nem üti ki az igazam semmiről.
  • gpFan
    Szerintem Ham. nem fogja elkapni Leclercet - a Ferrari van olyan gyors. Kivéve ha mázlija lesz a SC-kel - várható hogy lesz belőle e pályán.
    A gumik is beleszólhatnak - a Mercedesek közepesen indulnak, Leclerc lágyon - de inkább ne, mert megint jön majd a süket szöveg a Pirelli-Mercedes összejátszásról.

Hagyjuk már ezt a beteg ellenszurkolást. Remélem lesz egy eseménydús verseny.
  • pr3cious
    Jolvan nem érdekel hogy a három rajthelyes büntetés igazából csak 2, talán még úgysem kapja el Leclerc-t.
  • determinator
    "Mások büntetése enyhíti a te büntetésed :D Nekem elsőre is világos volt csak hülyeségnek tartom."
    Akkor ezek szerint szinte minden sportágban szóvá tetted ezt? (Most hirtelen nem is tudok kivételt mondai, ahol nem ez lenne a helyzet). Ha az ellenfelet büntetik, akkor a saját büntetésed "enyhül" vagy előnybe kerülsz.
    Pl tornászoknál, pl lólengés: a hibáid pontokba kerülnek, tehát "büntetések" miatt kikaphatsz, de az ellenfeled is hibázik, Ő is kap "büntetést" így az ellenfeled hibái csökkenti a Te hibáid, büntetéseid mértékét/értékét
    Tenisz, ellened ítél a bíró egy büntetőpontot (mivel beszóltál neki:), hátrányba kerültél, elvesztheted miatta a gamet. Majd az ellenfeledet is megbünteti. Eltűnik a büntetés miatti hátrányod-->más büntetése enyhíti a büntetésedet.
    Foci: csapatodból piros lappal kiállítottak valakit, hátrányba kerülsz. Majd az ellenfél csapatából is kiállítanak valakit, tehát eltűnik a hátrányod(ha időközben nem kaptál gólt), más büntetése enyhíti a tiédet............

Utoljára szerkesztette: determinator, 2019.06.30. 13:50:19
  • Magnum PI
  • pr3cious
    Inkább az volt nyilvánvaló hogy több korábban milliószor durvább nem büntetett eset után a fia támogatja Hamilton-t és még véletlenül se szeretnének versenyt látni.
    Ez számomra teljesen nyilvánvaló lett :)
  • pr3cious
    Annyira volt nyilvánvaló hogy volt/aktív világbajnokok nem értettek egyet a büntetéssel csak te önjelölt fotelbohóc kampányolsz mellette még mindig D
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.30. 13:15:40
  • gpFan
    Kár ezekkel vitatkozni. Az egész, ami őket érdekli, hogy Ham. ne nyerjen - se versenyt, se V.B.-t . Kiragadnak valami részletet, ami megfelel nekik, miközben teljesen ignorálnak más részleteket, eseményeket.

Itt van pld. a büntetések aránya: Vettel kapott 5 mp-t a versenyen, egy nyilvánvaló blokkolás miatt. Ami kerülhetett volna neki akár 2 pozícióba is (már ha a Ferrari szólt volna Leclerc-nek) . Ebből aztán lett hatalmas lárma, maga Vettel bohócot csinált magából, sőt még a Ferrari is . Hamilton kapott 3 helyes hátrasorolást - és most jöhetnék az ők féle "argumenssel" - héj, igazságtalanság ! Vettel csak egy helyet veszített, míg Hamilton 3-at, és még nem is versenyen volt a feltartás - ami inkább volt a követő megzavarása mint tényleges balesetveszély. De én azt mondom, a büntetés helyes, mert hülyeséget csinált. Hogy utána mik jöttek, semmi köze az egészhez.
    Hamiltont, a FIA-t támadják, míg Norris az igazi nyertes ebben a káoszban.
    Utoljára szerkesztette: gpFan, 2019.06.30. 12:43:34
  • pr3cious
    Mások büntetése enyhíti a te büntetésed :D Nekem elsőre is világos volt csak hülyeségnek tartom.
  • determinator
    Ha aki előtte van és pl motort, váltót cserélnek, akkor igen.
    Utoljára szerkesztette: determinator, 2019.06.30. 12:30:36
  • pr3cious
    És ha még párat megbüntetnek vissza kerül az eredeti rajtpozíciójába?
  • determinator
    Szerintem aki nem tudja "kimatekozni", hogy miért jött ki az eredmény, ott alapvető hiányosságok vannak.
    Itt a szabályok értelmében egyedül az lenne kérdéses, hogy mikor cserélték a váltót Magnussen kocsijában (mikor teljesült a büntetésének feltétele). Hamilton büntetése előtt vagy után.
    De ha ezt félretesszük, és előhozzuk 2 versennyel ezelőtti Vettel büntetésénél leírt véleményeteket, hogy a szabályok rosszak, unfairek......

Normális sportágban hogy osztják a büntetéseket? Szabálytalanságok elkövetésének sorrendjében. Ez nem logikus? Ez nem fair?
    Ez esetben mi történt? Q1 ben egy szabálytalanság, majd egy másik a Q3 után? Melyik történt előbb? Melyiket lenne fair először büntetni?
    Pont a Te szemszögetekből kellene úgy kinéznie, hogy a rossz szabályokkal szemben Hamiltonnak "mákja" volt, mivel Magnussennél nem egyből döntöttek a váltócsere mellett.
    Vagy szerinted a Ferrari fiókcsapata összejátszik a Mercivel? Ráadásul a szerinted egyértelmű csalás felett a Ferrari is szemet hunyt, miközben könnyen bizonyítható lenne?

'Az egész világ nem érti, mindenki arról beszél hogy hogy sikerült ezt kimatekozni.'
    Világ hány százalékát érdekli az F1? Ebből hány százalék nem tudja kimatekozni?

Utoljára szerkesztette: determinator, 2019.06.30. 12:27:26
  • determinator
    Én azt nem értem, hogy mi a bonyolult. Történt egy büntetés, ami után kiadtak egy sorrendet. (FIA, Merci is azt kommunikálta). 2-3 órával később a Has a váltó csere mellett döntött, amiért büntetést kaptak. Ami miatt megváltozott a sorrend. Ezen mi a bonyolult?
    Végleges rajtrácsot nem tette közzé a FIA, úgy tudom, hogy a rajt előtt csak 1 órával válik véglegessé, hivatalossá.
    (mivel bármelyik csapat dönthet még a verseny előtt egyéb büntetéssel járó beavatkozásokról)
    Véleményed szerint, miután megbüntették Hamiltont, fixnek kellene lennie a rajtsorrendnek? Bárki bármit csinálhatna a kocsijával büntetés nélkül?
  • pr3cious
    Nincs semmi új a nap alatt csak egy újabb idétlen szabály amiből Hamilton profitálhat. Mit vesztettünk volna most ha Lando mögül indul? Semmit. Csak Hamilton nyert egy helyet.

De egyébként gratulálok Hamilton-nak az újabb pole köréhez tök kár hogy 3 rajthelyes büntetést kapott
  • pr3cious
    Hogy ez miért van így, arra létezik értelmes magyarázat, de hogy mennyire bonyolult a helyzet, mi sem mutatja jobban, mint hogy sokáig még a Mercedes is azt kommunikálta, hogy Hamilton az ötödik helyre csúszott vissza, majd az FIA is ROSSZ SORRENDET adott ki, amikor a végleges rajtrácsot közzétette.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.30. 12:09:28
  • pr3cious
    Nem először fordul elő, hogy az időmérő edzés után változik a sorrend a megannyi büntetésnek köszönhetően, ekkora KAVARodásra azonban alighanem még soha nem volt példa a Forma-1 történetében. Még a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) sem sikerült elsőre kiadnia a helyes rajtsorrendet, Lewis Hamilton például sokáig az ötödik helyen volt feltüntetve, amiről persze mindenki azt gondolta, hogy a jó rajthelye lesz, hiszen másodikként zárta az időmérőt, majd Kimi Räikkönen feltartásáért három helyes büntetést kapott. A logikusnak ugyan logikus, a nézők és mindenki más összezavarására ugyanakkor tökéletesen alkalmas szabályok miatt azonban a 4. rajtkockát foglalhatja el.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.06.30. 12:06:48
  • b-type
    Ez kész, csak tudnám minek nézi az F1-t akit nem érdekel annyira hogy legalább értse. ..ez valami hagyomány és tartani kell?
    Miért nem csináltok helyette bármi mást ami nem igényel minimális odafigyelést sem..?
  • determinator
    "Ja gondolom hogy azért adták ki először rosszul mert nincs kavarás D"
    Nem adták ki először rosszul. Az akkori állapotot tükrözte.
    Későbbiekben döntött a Has a váltócseréről, így a büntetés miatt változott a sorrend.
    Ez miért kavarás?
  • pr3cious
    Ja gondolom hogy azért adták ki először rosszul mert nincs kavarás D

" hanem mákja van Hamiltonnak, ennyi. " mind mindig, de ám legyen :)

• ToxiMaxi
    Ezeket a szabályokat nem most találták ki a verseny előtt, ugye tudod? Nem kavarás van itt, hanem mákja van Hamiltonnak, ennyi.
  • pr3cious
    "talán mert jobb autóban van ?" Mivan???????????????? MI EZ MÁR MEGINT???? Az egész világ nem érti, mindenki arról beszél hogy hogy sikerült ezt kimatekozni.

Sikerült megint túlbonyolítani a pofonegyszerű dolgot. De megválaszolom a kérdést: úgy hogy már megint kavarnak.
  • gpFan
    ITT

Szerintem, ha ennek a fórumnak van egyáltalán admin-je, és őt egyáltalán érdekli a fórum szintje - itt valamit kellene tenni, tényleg.
    Mert ez már messze túl ment a butaság, gagyaság szinten.
    Pld: "Tudod már többen utálják hamiltont, mint ahányan szimpatizálnak vele. " - még ha igaz is lenne (és nem tudom, lehet hogy egy olyan országban, ahol a lakosság nagy része még a 19-ik században van sok szempontból) - de mivel nem lett meghatározva milyen szélességben érti azt a "legtöbben"-t - arra vagyok hajló, hogy a saját kedvenc kocsmájáról beszél. Hozzá kell tenni - semmi nem utal arra hogy e bolygón többen utálják Hamiltont (bocs hogy nagybetűvel írtam, must be nigger lover) mint amennyien kedvelik - rossz szó - mint amennyien nem utálják. Voltaképpen, már ez ez egy részlet - büszkének lenni hogy utálok valakit elég indok a ban-ra .

Én nem utálom Vettelt. Rendes ember az esetek 99%-ában. Amit én látok - frusztrált. Ahogy frusztrált Ricciardo, Perez, Alonso volt. Stb.
    Az igazi baj ott van, hogy az emberek nagy része kezd elveszni ebben az egész PC (public correctness - nyilvános korrektség) marhaságban. Azon lepődtem meg, és tényleg, ez a mostani hétvége egyetlen meglepetése számomra - hogy SzocsA nem mutatott semmi sértődést a "barom" szó miatt. Persze, nem is lett volna rendjén az ő általa használt "köcsög" után. De ez nem tipikus.

Szánalmas ez az egész "Hogy került Norris elé?" - talán mert jobb autóban van ? Voltaképpen, annyira buták, hogy nem veszik észre a nyilvánvalót - héj, persze hogy nem - ha a TV közvetítésben sem látják azt, miért látnák a saját viselkedésük, írásuk abszurditását
  • pr3cious
    Hogy került Norris elé? :D
  • Magnum PI
    Mármint, hogy az FIA intézte úgy, hogy Magnussennek legyen egy váltócseréje pont mikor Hamilton is büntit kap?
  • simonl #170655
    Itt van egy értelmezése a mai rajtrácsnak.
    Ha valaki ebből nem látja, hogy a FIA hamiltonnak (szándékosan kisbetűvel) kedvez, az egy félkegyelmű idióta.
  • SzocsA
    Tudod már többen utálják hamiltont, mint ahányan szimpatizálnak vele.
  • gpFan
    Te hülye barom csak akkor nem fogsz ideírkálni hatalmas baromságokat, amikor Hamilton meghal a pályán - mert egyedül az tenne 'boldoggá'.
  • SzocsA
    Igen a 3 helyes büntiből kivonjuk a 2. helyét kijön hogy első. Egyedül hamiltonnál csinálták meg azt, hogy betették egyből a helyére, míg a többi büntetéses megvárta, hogy előrébb rendezzék azokat akik nem kaptak büntetést. Norrisnak kellene a 4. lennie.
  • gpFan
    Iiigen - a qurva fia (vagy talán FIA) rendkívül pofátlan - mindamellett, hogy e fórum intellektuális krémje többször is megmutatta, hogy Hamiltont sose büntetik - mit tett - adott neki 3 rajthelyes büntit ! Aztán, miután ráébredtek mekkora marhaságot csináltak megbüntették Magnussent. De az kevés, persze . Úgy hogy lesz még - Bottas 5 hely, mert kicserélte az egyik cipőfűzőjét. Verstappen - nem beszélt szépen a FIA-ról - 8 hely hátra ! Leclerc - gatyát cserélt - 15 hely hátra - mert azért a gatya csere az már közszemérem sértés is !

Bocs, be kell fejeznem, megyek lobbizni hogy ne indítsák el a versenyt. Meg hogy Hamiltont Kaiser-ré koronázzák, addig még Ausztriában van ...
  • b-type
    Nem tolják, csak szimplán azt sem tudod mit nézel, .....ha(!) érdekel, bár kétlem, akkor olvass utána miért változtatták meg sok helyes hátrasorolásokat tavaly,...azok miatt akik azt sem értették.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.06.30. 08:05:20
  • gpFan
    A 2 Mercedes és Verstappen közepes, a többi lágy.
    Érdekes, hogy a pole-os Ferrari nem ment a közepesre a Q2-ben. Talán a rajtra koncentrálnak ahelyett, hogy többet menjenek az első szettel ? Ez még érdekes lehet ...
  • Alexease
    #170639 :)
  • AnuluWork #170647
    Nem láttam az időmérőt. Ki milyen gumikon indul az első tízből?
  • SzocsA
    Már csak kettő!
    Ó már tolják felfelé a köcsögöt. Holnapig még mindenkit megbüntetnek előtte és máris első, sőt szerintem el sem kell indítani a versenyt, úgyis hamiltont nyeretteti az fia.
  • b-type
    Gondolom ötöt akkor adhattak amikor múlt is rajta valami, egyébként melyik volt az?
    Tavaly ugyanitt Vettel 3 hely.
  • AnuluWork #170644
    Ha öt, akkor Hamilton Kimi mögül indul a porosabb ívről, mert ugye Magnussent is büntizték. Érdekes. Adtak korábban hármat és ötöt is ...
  • Stockbauer33 #170643
    Most néztem végig a Q3-at.Hát akkor Vet Ham most lemarad a dobogóról :D.Elég szűk pálya lesz sc biztos
  • mcmoha
    Hamilton kapott 3 rajthelyes büntetést.
  • Stockbauer33 #170641
    Na végre a 2 kiskakas Lec Max dobogosért megy.Remélem Ham 3-ik lesz mert a lelátó narancs lesz a holland hurrikán miatt.Sztem jo futam lesz.

Kimi
  • SzocsA