FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik dolog,a CDG szárny nem biztos,hogy rossz dolog,es az F1 eppen azért veszt jelenleg sokat a tekintélyébol,mert egyre inkább automata autok versenyévé válik,a HighTech megtartása mellett a pilota képesség:auto arányt vissza kell állitani 60:40% közelébe,es a CDG erre szolgál.
Költsécsökkentés,mint olyan hülyeség,amelyik csapatnak 100 millaja van dollárban,az annyit fog költeni,akinek,csak Jenben van annyi,az meg annyit.
Viszont azt az ilyen szabályokkal el lehet érni,hogy 1-3 évig a kissebb csapatok nagyobb esélyel induljan a pontokért.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Igazan nem akarlak megsérteni,de eléggé,hümm nem is tudom mit irjak milyen amit irtál. "A generátort külön elektromotor hajtja"
Nos nézzük,az energia áramlás sorrendjét.
Van egy nagyteljesitményü akkumulátor,ami meghajt egy villanymotort,ami egy forditott villanymotort(generátor)hajt meg amivel áramot termelünk.Ha már igy van,akkor nem lehetne a két mechanikai,és egyéb energiaveszteséggel járo egységet kiiktatni,és az akkumulátor teljesitményét egybõl a fogyasztóknak adni?Vagy a Mercinél feltalálták a Perpetum mobile-t?
A gondolatod eleje jo volt,de nem a generátort hajtja a merci motor villamaosan,hanem az összes egyéb sallangot,a generátor kivételével.Mint például a viz,es olaj pumpat.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Csak az a gond, hogy ezt a pénzt valszeg majd más fejlesztésre költik majd 😄DD
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
(bocsánat, nem bírtam ki...)
http://gaborszantai.co.uk/

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
Az ötlet nem újszerû, hiszen az elnök már hónapokkal ezelõtt felvázolta azon tervét, mely szerint a jövõben energiatároló rendszert építtetne a versenygépekbe, mely az F1-es autó fékezésekor felszabadult energiát tárolná.
Az új rendszerben tárolt plusz energiának a versenyzõk az elõzésekkor vennék hasznát, ezzel látványosabbá téve a királykategóriát. Bár a kezdeményezés még új, a tervek szerint az energiatároló rendszert már a 2011-es idényben kötelezõvé tenné a szövetség.
"A Forma-1-ben mindenki arra törekszik, hogy az elemek könnyebbek és hatékonyabbak legyenek, ami fantasztikus" - mondta Mosley az F1Racing magazinnak adott nyilatkozatában. "Nem kell sok idõnek eltelnie ahhoz, hogy ezeknek a berendezéseknek egy olcsóbb változata megjelenjen a közúti autókban, mely mindenki számára elõnyös."
"Az eredmény fantasztikus kigyorsítás, kis fogyasztás mellett. Minden egyes alkalommal, mikor a versenyzõ fékez, az akkor felszabadult energia tárolásra kerül. Végül aztán minden egyes utcai autóban helyet kaphatnak ezek a berendezések, melyekkel gazdaságossá válhat az üzemanyag fogyasztás. Ez sokkal hatékonyabb, mint ha a fordulatszám növelésére mennénk, hiszen már most 19.000-res fordulaton pörögnek egyes motorok."
"Éppen ez az oka annak, hogy javaslatokat kértünk a nagyvállalatoktól a 2011-es idényre vonatkozóan, ugyanis a tervek szerint akkor már nem a motor kapacitása, hanem az üzemanyag felvétele lesz a mérvadó" - magyarázta Mosley. "Ez azt jelenti, hogy például az üzemanyag áramlást fogjuk szabályozni, úgy mint most a fordulatszámot. Ekkor a tervezõknek úgy kell maximalizálniuk a motorok teljesítményét, hogy tudják, egy adott üzemanyag mennyiség áll a rendelkezésükre."
Mosley továbbá úgy gondolja, hogy a motorfejlesztések befagyasztásával, illetve az új rendszerek bevezetésével a költségek is csökkennek majd a királykategóriában. A szakember szerint ennek mértéke egy nagyobb motorgyártó esetén akár 100 millió dolláros megtakarítást jelenthet éves szinten.
N.

Ezsi annak ékes bizonyítéka hogy a szabályok kiforratlanok, nem egyértelmûek, és az egész egy nagy církusz ami leáldozoban van.
Lehet,hogy csak altatják a csapatokat.
Majd a versenyen kiderül az igazság.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Williams Toyotara vált 2007-ben.
A Forma-1 legsikeresebb versenyzõje egyáltalán nem szeretett elsõ látásra bele a Száguldó Cirkuszba – ellenkezõleg!
„Egyszer 1989-ben vagy 1990-ben voltak jegyeim a hockenheimi futamra. Rövid idõ után már azt sem tudtam ki melyik pozícióban van, ráadásul nekem túl hangos volt. El is mentem.” – mondta Michael Schumacher egy interjúban, amit a Zeit címû német lapnak adott. 1991 augusztusától aztán maga is Forma-1-es versenyzõ lett.
A hétszeres világbajnok hamarosan fontos döntést fog hozni: folytatja-e 2006 után is Forma-1-es pályafutását vagy inkább visszavonul. A nagyközönség ezt a terv szerint a monzai Olasz Nagydíjon tudhatja meg. Schumacher saját bevallása szerint még nem tudja mit fog mondani Monzában – s elismeri, hogy nem könnyû a döntés: „Életem során még sosem hagytam abba semmit – legalábbis nem negatív értelemben, nem úgy, hogy valamit elvesztettem. A múltat mindig valami új váltotta fel, például amikor gyerek voltam a cselgáncsot a gokartozás.”
Schumacher nem érzi úgy, hogy külsõ tényezõk kényszerítik a visszavonulásra - így az sem, hogy esetleg ne lenne versenyképes a nála jóval fiatalabb pilótákkal: „Az apám azt tanácsolta nekem, hogy akkor hagyjam abba, ha jön egy versenyzõ, aki arra kényszerít, hogy túllépjek a saját határaimon. Ezt a tanácsot meg fogom fogadni, de szerencsére eddig nem ez a helyzet.” – mondta, s azt is hozzátette, hogy az nem játszik szerepet a döntésében, hogy le tudja-e idén gyõzni Fernando Alonsót: „A döntésem nem attól fog függni, hogy leszek-e még egyszer világbajnok vagy sem. Más dolgok lesznek döntõek.”
A Ferrari német versenyzõje elismerte, hogy ma már kisebb a kockázatvállalási hajlandósága, mint fiatalabb korában, s példát is hozott: „Ha manapság észreveszem, hogy az autó nincs 100 százalékosan rendben, akkor inkább kimegyek a boxba. Korábban valószínûleg tovább hajtottam volna.”
Bár hetek óta arról zajlik a találgatás, vajon a McLaren melyik fiatal tehetségét - esetleg jelenlegi elsõ számú tesztpilótáját, Pedro de la Rosát - teszi meg a Renault-tól érkezõ Fernando Alonso csapattársává, Norbert Haug azt nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak, hogy a finn legjobban teszi, ha mégis Wokingban marad, mivel így lehetõsége nyílik azonos körülmények között összevetnie tudását Alonsóval. A McLaren köztudottan húzódozik egy újonc bevetésétõl. Bár Räikkönen megérkezése Maranellóba Michael Schumacher visszavonulásának függvénye, ami egyre valószínûtlenebbnek tûnik, és a Renault elnöke, Alain Dassas világossá tette, hogy mindenképp meg akarják szerezni a finnt, a huszonhat éves versenyzõ saját bevallása szerint még nem kötelezte el magát. - "Kimi akkor dönt bölcsen, ha ott marad, ahol van. Akkor megmutathatja, hogy melyikük a jobb, õ vagy Fernando Alonso. Azt mondta nekem, hogy még semmilyen szerzõdést nem írt alá, és nem hiszem, hogy a saját versenyzõnk hazudna nekem" - mondta Haug.
Újabb hét, újabb csepp a tengerbe...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Szerintem,ha még két auton mehjelenik,akkor Berni,akármilyen alapon de betiltja.(anno a fokoztmentes váltóval sem volt semmi baja,csak annyi,hogy,hogy néz már ki egy olyan F1 auto,ami folyamatos üveghangon teljesiti a köröket)
sztem be lett bizonyítva azáltal, hogy nem mentek neki senkinek 😄DD Hát hogy a francba bizonyítsák be? Csak ürügy...
Faludi Zoltán, 2006. július 25. kedd <14:42>14:42>
Annak ellenére, hogy a Francia Nagydíj után a riválisok jelezték, hogy lemásolnák a BMW Sauber innovatív ikertornyait, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden hivatalos közleményében erõsítette meg, hogy betiltja a furcsa kinézetû légterelõket.
A BMW Sauber versenyistálló a két héttel ezelõtt megrendezett Francia Nagydíjon bemutatta saját fejlesztésû légterelõit, melyek azt a célt hivatottak szolgálni, hogy a légáramlat eltérítésével növeljék a hátsó szárny aerodinamikai hatékonyságát.
A furcsa kinézetû elemek állítólag átmentek a FIA tesztjein, így a szövetség engedélyezte azok használatát. Sokakban azonban már megjelenésükkor kételyek merültek fel, ugyanis az ikertorony elnevezésû aerodinamikai elem kísértetiesen hasonlított az Arrows istálló által bevetett "X szárnyra", melyet a FIA 1998-ban azonnal tiltólistára helyezett.
Hosszas vizsgálódás után azonban a sportot irányító testület úgy döntött, hogy betiltja az ikertornyok használatát, mondván az zavarja a versenyzõket a kilátásban.
"A Technikai Szabályzat 2.3-as paragrafusának értelmében egészen addig, míg a csapat nem bizonyítja a technikai delegátusnak és a stewardoknak, hogy az elem nem akadályozza a versenyzõt a kilátásban, nem helyezhetõ el olyan elem a pilótafülke elõtt, amely magasabb az orrkúp csúcspontjánál" - állt a FIA hivatalos közleményében.
A BMW egyelõre nem kommentálta az ügyet.
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
A brazil Felipe Massa úgy tûnik rádöbbent, hogy a Ferrari világbajnoki címéhez az õ hathatós segítségére is szükség van. A saját világbajnoki címének megszerzésérõl idén már biztosan lemondhat, ám a csapatának címéért mindent meg fog tenni a következõ versenyeken.
„A segítségem roppant fontos lesz, hiszen annyi pontot kell elszednünk a Renault-tól, amennyit csak bírunk." -mondta a brazil a Gazetta dello Sport-nak adott interjújában.
Felipe Massa jelenleg 42 pontjával az ötödik helyen áll a világbajnoki pontversenyben. Õt a két világbajnoki aspiránson túl Giancarlo Fisichella és Kimi Raikkönen elõzi meg. A finn csupán egy pont elõnyben van, ám Fisichella is elérhetõ távolságban, mindössze négy pontra van a braziltól.
A pontversenyben tehát a harmadik helyért hajthat reálisan, míg amennyiben minden versenyen jól teljesít, akár világbajnoki címhez is segítheti csapatát.
„Tudom, hogy a címért már nem hajthatok, de segíteni akarok a csapatomnak, abban, hogy megnyerjük a konstruktõri címet, én pedig talán megszerezhetem az egyéni harmadik helyet a pontversenyben."
A Ferrari 21 pont hátrányban van a Renault-hoz képest, s ezt a hátrányt, bár nem könnyen, de Massa ledolgozhatónak tartja.
„A Renault mindkét címet el akarja vinni idén is, ez egyértelmû. Mi azonban jelenleg rendkívül elhivatottak vagyunk, a csapat szenzációs egységben dolgozik, hogy elérjük a sikert.
😊))))))))))) Pösze úrnak elfelejtették mondani hogy a Ferrarinál csak 1 ember lehet a világbajnok és az nem õ.
Nekme az a feltünö,hogy most már nem elöször,olyan mint,ha az FIA a független kiscsapatok pártját fogná, a gyáriakkal szemben.
Az a kérdésem lenne,hogy a Magyar Nagydíj hétvégére mennénk és nem találunk a neten olyan szállást hogy a pálya menti falukban kiadják a telket sátrazni, esetleg a házikót. Ha tud valaki ilyenhez elérhetõséget, segítsen pls.
THX.
Sokkal izgalmasabb mint a forma1😊Oda-visszaelõzések egy körban 4-szer😄Féleig leszakadt motorháztetõ,menet közben kinyíló jobb elsõ ajtó,lökdösõdések.A verseny végére a legtöbb autón nem volt jobb hátsó sárvédõ,mert az egyik kanyarkijáratál lévõ falnak nekimentek😄
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Olyan hülye ez a brigád hogy lassan már mutogatni kéne õket a z állatkertba.
Downhill!!
Alonso is tett hasonlo kijelentést,(nem segit neki a csapat)
Az hogy pl. MS szeretné ha Massa pontokat tudna rabolni Alonso-tól?
Ez tök természetes, pláne hogy neki tök mindegy hogy Massa, vagy Kimi, vagy Rosberg..tök mindegy, csak örülne ha valaki még odaférne.
Az hogy Massa még jobb lenne az csak a gyártók versenye miatt van.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type