FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Boxutcai gyorshajtás Doornbos módra?
Mivel a pályán semmi sem történt, amirõl igazán érdemes lett volna beszámolni, a Red Bull mindig találékony sajtóirodája a Német Nagydíj pénteki edzésnapja után egy bulvárlap köntösébe bújtatott ugratást adott ki, amely a tesztpilótát, Robert Doornbos-t cikizte. Doornbos ugyan a délutáni szabadedzésen a kitûnõnek számító 3. helyen végzett, ám ez sem mentette meg attól, hogy a csapata egy olyan fotót közöljön, amelyen egy szakadt lakókocsi látható, a kép tanúsága szerint a holland pilótáét. Talán nem véletlen, hogy a Bild címû német bulvárlap címére hajazó "Red Build Racing" kiadvány ára a fejléc tanúsága szerint nem túl magas: egészen pontosan 0.00 euró.
A baráti ugratástól függetlenül Doornbos a következõket mondta az elsõ edzésnapról: "Különleges érzés visszatérni ide, Hockenheimbe. A Minardi színeiben itt álltam elõször rajthoz egy nagydíjon, és jó látni, hogy ilyen sok holland szurkoló van a lelátókon. Délelõtt kicsit nehéz dolgunk volt, mert délutánra a legkülönfélébb idõjárás-jelentéseket kaptuk, de végül sikerült befejeznünk a száraz pályára tervezett programunkat, ha szorított is minket az idõ."
Pénteken Christian Klien a 17., David Coulthard pedig a 20. helyen zárt. "A balansszal elégedett voltam, bár az autóm kicsit talán alulkormányzott volt, de ezt holnapra kiküszöböljük. Sikeres edzéseken vagyunk túl, holnapra remélhetõleg tovább javulunk" - mondta Klien.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn szerint a Renault helytelenül cselekedett, amikor az FIA döntése ellenére megpróbálta engedélyeztetni az ellensúlyos lengéscsillapító használatát a Német Nagydíjon.
Ross Brawn bírálta a Renault vezetését azok után, hogy az enstone-i istálló Hockenheimben megpróbálta kierõszakolni az FIA által a múlt héten betiltott ellensúlyos lengéscsillapító használati jogát.
"Már hosszú évek óta az FIA technikai részlegének a véleménye számít irányadónak, és tetszik vagy sem, a döntéseiket eddig általában mindenki elfogadta" - mutatott rá a Ferrari technikai igazgatója.
A Renault a tiltás ellenére a függõleges rezgések csillapítására kifejlesztett, ellensúlyos lengéscsillapítóval felszerelve küldte el a tartalékautóját a Német Nagydíj csütörtöki gépátvételére.
Miután az FIA technikai küldötte így nem engedte át az autót az ellenõrzésen, az ügy a sportfelügyelõi testület elé került, amely meglepetésre szabályosnak minõsítette a vitatott eszközt, mondván, nem bizonyított, hogy annak szerepe van az aerodinamikai hatékonyság javításában.
Brawn a hajlékony vezetõszárnyak esetére célozva emlékeztetett rá, hogy bár az FIA technikai részlegének egyes döntései idén hátrányosan érintették, a Ferrari soha nem szegült szembe ezekkel.
"Idén is volt már rá példa, hogy olyan utasításokat adtak nekünk a szárnyakkal kapcsolatban, amelyekkel nem feltétlenül értettünk egyet, de elkerülhetetlen, hogy legyen egy mértékadó vélemény" - jelentette ki. - "Ha viszont minden határozat után egy ilyen eljárásra kell számítanunk, a rendszer mûködésképtelenné válik."
"Szerintem ezzel a problémával foglalkoznunk kell, mert mindannyian az FIA technikai részlegének álláspontjára támaszkodunk, különösen Charlie Whitingéra."
"Úgy vélem, tiszteletben kell tartanunk a véleményét. Nem mindig értünk vele egyet, de még mindig ez a lehetõ legjobb rendszer, és az egyetlen, amely a rendelkezésünkre áll. Ha valahogy megkerüljük, a döntési folyamat nagyon akadozott lesz."
Kontrára rekontra
Az FIA végül megfellebbezte a sportfelügyelõk - Tony Scott Andrews, Rafael Sierra és Waltraud Wünsch - ítéletét, s mivel a fellebbviteli eljárást csak hetekkel késõbb folytatják le, a Renault végül a pénteki szabadedzések elõtt kiszerelte a vitatott lengéscsillapítót az autóiból.
A Renault mellett hat másik csapatnál - köztük a Ferrarinál, a McLarennél és a Red Bullnál - is használatban volt egy hasonló rendszer, sõt, Brawn a korábbi értesüléseket cáfolva elárulta, hogy a maranellói istálló eddig az összes idei versenyen be is vetette azt.
Amikor arról kérdezték, hogy a Renault megoldása vajon hatékonyabb-e a Ferrariénál, Brawn azt felelte: "Nem tudom, ezt hogyan ítélhetném meg. Nekünk jól bevált, de azt nem tudom, nekik mennyire volt hasznos. Mi egész évben használtuk, ma viszont nem."
"A pályától, a versenyzõtõl, az autó mechanikai jellemzõitõl, valamint attól is függ, hogy milyen stabil az autó a rázóköveken és az aszfalt egyenetlenségein" - mondta Brawn azzal kapcsolatban, hogy a lengéscsillapító bevetése mekkora elõnnyel jár. - "Ez sokban a pályától függ. Mindenesetre több tizedmásodpercet is jelenthet."
A két Renault a Német Nagydíj elsõ edzésnapján csak a 11. és 15. helyen végzett, Brawn azonban nem tartja valószínûnek, hogy a Ferrari ellenfele a hétvége további részében is küszködni fog Hockenheimben.
"Szeretném azt hinni, hogy igen, de nem hiszem, hogy így lesz" - mondta. - "Ma nem töltöttek túl sok idõt a pályán, amely egyébként is… Szóval rövid ideig esett az esõ, azelõtt pedig senki sem végzett igazán komoly munkát."
Hölgyeim és Uraim az új csuvakka!
Nem csodálkoznék,ha egyszer kiderülne , hogy a renaultok csalnak valamiben...
Mondjuk furcsa, hogy így lerajtolnak mindenkit...
Briatoréról el tudom képzelni,hogy csal hiszen a sumival is megtette amikor még a Benettonnál volt !
El is vették a pontjait...
What about the forests?
A Német Nagydíj pénteki edzésnapján a Super Aguri által használt, innovatív gumimelegítõ szerkezet is az elmúlt idõszakban betiltott berendezések listájára került. A sportfelügyelõk plasztikusan megírt, már-már novellának is elfogadható beszámolója szerint a testület három tagja az FIA technikai küldöttének jelentése nyomán ellátogatott a Super Aguri garázsába, ahol izgalmas kalandokban volt részük. Elõször is megvizsgálták azt vázat, amely infravörös fény segítségével tartotta a megfelelõ hõmérsékleten a gumikat. A csõ alakú szerkezetben a jelek szerint egyszerre négy abroncsot lehet melegíteni, és elektronikusan vezérelt, a gumikat forgató görgõk biztosítják az egyenletes hõeloszlást. A berendezést tervezõ Stuart Hepworth hiába próbálta meggyõzni a sportfelügyelõket, hogy az õ találmánya hatékonyabban melegíti a gumikat, mint az F-1-ben megszokott gumitakarók, a testület tagjai - Tony Scott Andrews, Rafael Sierra és Waltraud Wünsch - megállapították, hogy ezt nem az õ feladatuk eldönteni. Ezen felül rámutattak, hogy a 2006-os Sportszabályzat idevonatkozó, 76/f pontját "egyértelmû és tiszta angolsággal" fogalmazták meg, így nincs más választásuk, mint betiltani a Super Aguri rendszerét. A kérdéses paragrafus szerint a Forma-1-ben csak hagyományos "gumitakarókat" lehet alkalmazni, és a sportfelügyelõk azt írták: "bárminek is nevezi a Super Aguri F1 az említett eszközt, az semmiképpen sem 'takaró.'" Na tessék...
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD egyre jobb dolgok történnek
http://epica.nl
"Majd ha pontosan tudom, hol folytatom, el fogom árulni, de egyelõre nincs mit közölnöm"
"Mulatságos olvasni az újságokban, hogy milyen ötletekkel állnak elõ, de kedvezõ helyzetben vagyok, mert rajtam áll a döntés."
<#wilting>#wilting>
Alonso 7.-ik, Fisichella 9.-ik. A Ferrarik nem jöttek ki a pályára.
http://gaborszantai.co.uk/
http://epica.nl
35 milliót/év, és nem a Ferraritól, hanem a Marlborotól...
A Marlboro 70 milliót adott volna a 2 pilótának (35-35), ha hajlandó Kimi és MS egymás mellett versenyezni...
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
„100%-ig biztos vagyok a Toyota erejében, és biztos vagyok benne, hogy eséllyel indulunk majd harcba a Forma 1-es világbajnoki cím megszerzéséért." - nyilatkozta Jarno Trulli. „Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is tagja lehetek ennek a remek csapatnak, és együtt próbálhatjuk majd megvalósítani a közös céljainkat." - tette hozzá boldogan az olasz pilóta.
A Toyota alakulatának elnöke, Tsumotu Tomita a következõkkel kommentálta Trulli szerzõdésének meghosszabbítását: „A csapat és az autó sikeres fejlesztésének megvalósításához elengedhetetlennek érzem, hogy biztosított legyen a folytonosság az alakulat életében. Jarno kulcsfontosságú szerepet töltött be az elmúlt két éves idõszakban, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez a kapcsolat tovább fog folytatódni."
A mai napon tett bejelentéssel tehát egyértelmûvé vált a Panasonic Toyota Racing alakulat következõ évi pilótafelállása, vagyis Jarno Trulli mellett a jelenleg érvényben lévõ szerzõdésének megfelelõen Ralf Schumacher vezetheti majd a Toyota másik versenygépét.
volt egy olyan számitás,ha földön heverne 2000€,azt nem éri meg felvenni neki,mert többet keres az idõ alatt ,mig lehajól érte...
Nem számoltam utánna, így a földön heverõ kis összeg lehet nem pontos,de én valami ilyesmire emlékszem....
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
Én gépész vagyok,és ilyen szemmel közelitem meg a dolgokat.
Todt-nak az idei év végén lejár a szerzõdése a Ferrarival és korábban már a visszavonulásról is beszélt, mi szerint Ázsiában telepedik majd le feleségével. Az olasz sajtó viszont tegnap megszellõztette, hogy a Ferrari vezetõje meghosszabbította szerzõdését.
Az eddig hivatalosan meg nem erõsített hír szerint újabb egy évre írt alá, azaz 2007 végéig marad a maranellói istállónál. A Gazzetta dello Sport azt is tudni véli, hogy jelentõs fizetésemelést is bevetett Luca di Montazemolo, hogy a csapatnál tartsa a francia szakembert.
Todtra azért van szükség, mert ezzel egy újabb érvet tudnak Michael Schumacher elé tenni, amiért érdemes maradnia. A német klasszis ugyanis még nem döntötte el, hogy marad-e a Forma-1-ben vagy befejezi pályafutását.
Bár korábban más csapatok is érdeklõdtek Schumacher iránt, mióta a menedzsere kijelentette, ha marad, akkor a Ferrarinál folytatja, ezek a hangok elcsendesedtek. Ám az F1 Racing magazin szerint a BMW most évi 80 millió eurós fizetéssel szeretné elcsábítani a német klasszist.
Az észszerülütlen megoldások sokszor jobbak,a lényeg ennél a megoldásnál a motor függetlené tétele és senkit nem érdel ,hogy ez nem gazdaságos...
keresgély 1-2 képet a merci motorrol,meglátod egy árva ékszijtárcsa,sõt még egy fötengely kihajtás sincs rajta,a súly meg nem számit,400 kilora is megtunák csinálni,ha nem lenne a 600 kilós alsó határ
Te irtad,hogy nem szgk. akkor honnan a 13.8 V,egy ceruza elemmel is csinálok ennyit.Ha elég nagy az elem elég sokáig.
Egyszerü fizika,Befektetett energia=kinyert energia + veszteseég.
Mi értelme van pazarolni az energiát,és pluszba beletenni vagy 10 kg-ot,mikor azt meg lehet oldani egy 50 grammos szerkezettel,es fele energiával.
Mondjuk igazad van nem tudom,hogy igy van e,de ennek a dupla motornak KB. annyi az értelme,mintha dinamot tennének mind a négy kerékre.
A legfontosabb szenpont a stabil 13.8 volt,amit a generátoron lévõ feszültségszabályzó garantál,hogy mekkora a vezteség az nem lényeg..
Elméletileg nem is volna szükség rá,hiszen a 2 órás verseny alatt minimális az áramfelvétel,mint amit egy jó akku tud..
De egyszerû matek ezis,he egy 400A/H szokvány aksit veszünk alapul,akkor a 2 órás versenyre van 200 A/H-ránk a végkimerülésig..mivel nincs öninditó,nincs világitás,a legtõbb energia a hûtõventilátornak kell,de az sem ehet többet 80ampernél,tehár vigan kibírná..
Sajnos nemtudom pontosan,hogyan oldották meg,de az tény,hogy ilyesmivel is kavartak,legalább is errõl beszéltek a "TÉREN"...
Felõlem rakhattak 2 akkut is bele,sõt egy atomerõmûvet is,akár pmobilt is,sz@rok rá,DE A LÉNYEG,amikor te annyi ostobaságot összeírtál a félautomataváltótól kezdve,az elektronikáig,meg még számtalan dologról én sosem kezeltelek le egy válaszommal sem,ráadásul,hogy szinte mindig igazam volt
Arrol nem is beszélve,hogy lényegében két villanymotort kötsz össze,mert a generátor is motor.
Megegyszer elektromos áramból alitassz elö elektromos áram segitségével mechanikai uton elektromos áramot.
Ezt egyszeru szerkezettel meg lehet oldani,ugy hivják transzformátor.
ez nem szgk...mikor is az aksinak hónapokat kell birnia töltés nélkül,itt ez nem számit....
Egy gyenge kis 4-5 amperes motor teker kb egy 80 amperes generátort,ami nem azt jelenti,hogy nem vezteséges megoldás,de itt nem az számit ,hogy verseny után tölteni kell az akkut,vagy cserélni,hanem ebben az esetben elvették a motor meghajtásról,(mint már írtam) a + terhelést..
Szinte ki is birna egy akku egy versenyt,de a stabil áramellátás miatt,mégis szükség van biztonsági okokból,menet közbeni töltésre...(legalább is a mercinél egy ilyen megoldással rukkoltak elõ)..
A többi része az jó,valóban még a vizpumpát és az olajpumpát is a motortól függetlenül forgatják meg....