FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Boxutcai gyorshajtás Doornbos módra?
Mivel a pályán semmi sem történt, amirõl igazán érdemes lett volna beszámolni, a Red Bull mindig találékony sajtóirodája a Német Nagydíj pénteki edzésnapja után egy bulvárlap köntösébe bújtatott ugratást adott ki, amely a tesztpilótát, Robert Doornbos-t cikizte. Doornbos ugyan a délutáni szabadedzésen a kitûnõnek számító 3. helyen végzett, ám ez sem mentette meg attól, hogy a csapata egy olyan fotót közöljön, amelyen egy szakadt lakókocsi látható, a kép tanúsága szerint a holland pilótáét. Talán nem véletlen, hogy a Bild címû német bulvárlap címére hajazó "Red Build Racing" kiadvány ára a fejléc tanúsága szerint nem túl magas: egészen pontosan 0.00 euró.
A baráti ugratástól függetlenül Doornbos a következõket mondta az elsõ edzésnapról: "Különleges érzés visszatérni ide, Hockenheimbe. A Minardi színeiben itt álltam elõször rajthoz egy nagydíjon, és jó látni, hogy ilyen sok holland szurkoló van a lelátókon. Délelõtt kicsit nehéz dolgunk volt, mert délutánra a legkülönfélébb idõjárás-jelentéseket kaptuk, de végül sikerült befejeznünk a száraz pályára tervezett programunkat, ha szorított is minket az idõ."
Pénteken Christian Klien a 17., David Coulthard pedig a 20. helyen zárt. "A balansszal elégedett voltam, bár az autóm kicsit talán alulkormányzott volt, de ezt holnapra kiküszöböljük. Sikeres edzéseken vagyunk túl, holnapra remélhetõleg tovább javulunk" - mondta Klien.

A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn szerint a Renault helytelenül cselekedett, amikor az FIA döntése ellenére megpróbálta engedélyeztetni az ellensúlyos lengéscsillapító használatát a Német Nagydíjon.
Ross Brawn bírálta a Renault vezetését azok után, hogy az enstone-i istálló Hockenheimben megpróbálta kierõszakolni az FIA által a múlt héten betiltott ellensúlyos lengéscsillapító használati jogát.
"Már hosszú évek óta az FIA technikai részlegének a véleménye számít irányadónak, és tetszik vagy sem, a döntéseiket eddig általában mindenki elfogadta" - mutatott rá a Ferrari technikai igazgatója.
A Renault a tiltás ellenére a függõleges rezgések csillapítására kifejlesztett, ellensúlyos lengéscsillapítóval felszerelve küldte el a tartalékautóját a Német Nagydíj csütörtöki gépátvételére.
Miután az FIA technikai küldötte így nem engedte át az autót az ellenõrzésen, az ügy a sportfelügyelõi testület elé került, amely meglepetésre szabályosnak minõsítette a vitatott eszközt, mondván, nem bizonyított, hogy annak szerepe van az aerodinamikai hatékonyság javításában.
Brawn a hajlékony vezetõszárnyak esetére célozva emlékeztetett rá, hogy bár az FIA technikai részlegének egyes döntései idén hátrányosan érintették, a Ferrari soha nem szegült szembe ezekkel.
"Idén is volt már rá példa, hogy olyan utasításokat adtak nekünk a szárnyakkal kapcsolatban, amelyekkel nem feltétlenül értettünk egyet, de elkerülhetetlen, hogy legyen egy mértékadó vélemény" - jelentette ki. - "Ha viszont minden határozat után egy ilyen eljárásra kell számítanunk, a rendszer mûködésképtelenné válik."
"Szerintem ezzel a problémával foglalkoznunk kell, mert mindannyian az FIA technikai részlegének álláspontjára támaszkodunk, különösen Charlie Whitingéra."
"Úgy vélem, tiszteletben kell tartanunk a véleményét. Nem mindig értünk vele egyet, de még mindig ez a lehetõ legjobb rendszer, és az egyetlen, amely a rendelkezésünkre áll. Ha valahogy megkerüljük, a döntési folyamat nagyon akadozott lesz."
Kontrára rekontra
Az FIA végül megfellebbezte a sportfelügyelõk - Tony Scott Andrews, Rafael Sierra és Waltraud Wünsch - ítéletét, s mivel a fellebbviteli eljárást csak hetekkel késõbb folytatják le, a Renault végül a pénteki szabadedzések elõtt kiszerelte a vitatott lengéscsillapítót az autóiból.
A Renault mellett hat másik csapatnál - köztük a Ferrarinál, a McLarennél és a Red Bullnál - is használatban volt egy hasonló rendszer, sõt, Brawn a korábbi értesüléseket cáfolva elárulta, hogy a maranellói istálló eddig az összes idei versenyen be is vetette azt.
Amikor arról kérdezték, hogy a Renault megoldása vajon hatékonyabb-e a Ferrariénál, Brawn azt felelte: "Nem tudom, ezt hogyan ítélhetném meg. Nekünk jól bevált, de azt nem tudom, nekik mennyire volt hasznos. Mi egész évben használtuk, ma viszont nem."
"A pályától, a versenyzõtõl, az autó mechanikai jellemzõitõl, valamint attól is függ, hogy milyen stabil az autó a rázóköveken és az aszfalt egyenetlenségein" - mondta Brawn azzal kapcsolatban, hogy a lengéscsillapító bevetése mekkora elõnnyel jár. - "Ez sokban a pályától függ. Mindenesetre több tizedmásodpercet is jelenthet."
A két Renault a Német Nagydíj elsõ edzésnapján csak a 11. és 15. helyen végzett, Brawn azonban nem tartja valószínûnek, hogy a Ferrari ellenfele a hétvége további részében is küszködni fog Hockenheimben.
"Szeretném azt hinni, hogy igen, de nem hiszem, hogy így lesz" - mondta. - "Ma nem töltöttek túl sok idõt a pályán, amely egyébként is… Szóval rövid ideig esett az esõ, azelõtt pedig senki sem végzett igazán komoly munkát."
Hölgyeim és Uraim az új csuvakka!
Nem csodálkoznék,ha egyszer kiderülne , hogy a renaultok csalnak valamiben...
Mondjuk furcsa, hogy így lerajtolnak mindenkit...
Briatoréról el tudom képzelni,hogy csal hiszen a sumival is megtette amikor még a Benettonnál volt !
El is vették a pontjait...
What about the forests?
A Német Nagydíj pénteki edzésnapján a Super Aguri által használt, innovatív gumimelegítõ szerkezet is az elmúlt idõszakban betiltott berendezések listájára került. A sportfelügyelõk plasztikusan megírt, már-már novellának is elfogadható beszámolója szerint a testület három tagja az FIA technikai küldöttének jelentése nyomán ellátogatott a Super Aguri garázsába, ahol izgalmas kalandokban volt részük. Elõször is megvizsgálták azt vázat, amely infravörös fény segítségével tartotta a megfelelõ hõmérsékleten a gumikat. A csõ alakú szerkezetben a jelek szerint egyszerre négy abroncsot lehet melegíteni, és elektronikusan vezérelt, a gumikat forgató görgõk biztosítják az egyenletes hõeloszlást. A berendezést tervezõ Stuart Hepworth hiába próbálta meggyõzni a sportfelügyelõket, hogy az õ találmánya hatékonyabban melegíti a gumikat, mint az F-1-ben megszokott gumitakarók, a testület tagjai - Tony Scott Andrews, Rafael Sierra és Waltraud Wünsch - megállapították, hogy ezt nem az õ feladatuk eldönteni. Ezen felül rámutattak, hogy a 2006-os Sportszabályzat idevonatkozó, 76/f pontját "egyértelmû és tiszta angolsággal" fogalmazták meg, így nincs más választásuk, mint betiltani a Super Aguri rendszerét. A kérdéses paragrafus szerint a Forma-1-ben csak hagyományos "gumitakarókat" lehet alkalmazni, és a sportfelügyelõk azt írták: "bárminek is nevezi a Super Aguri F1 az említett eszközt, az semmiképpen sem 'takaró.'" Na tessék...
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD egyre jobb dolgok történnek
http://epica.nl
"Majd ha pontosan tudom, hol folytatom, el fogom árulni, de egyelõre nincs mit közölnöm"
"Mulatságos olvasni az újságokban, hogy milyen ötletekkel állnak elõ, de kedvezõ helyzetben vagyok, mert rajtam áll a döntés."
<#wilting>#wilting>
Alonso 7.-ik, Fisichella 9.-ik. A Ferrarik nem jöttek ki a pályára.
http://gaborszantai.co.uk/
http://epica.nl
35 milliót/év, és nem a Ferraritól, hanem a Marlborotól...
A Marlboro 70 milliót adott volna a 2 pilótának (35-35), ha hajlandó Kimi és MS egymás mellett versenyezni...
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
„100%-ig biztos vagyok a Toyota erejében, és biztos vagyok benne, hogy eséllyel indulunk majd harcba a Forma 1-es világbajnoki cím megszerzéséért." - nyilatkozta Jarno Trulli. „Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is tagja lehetek ennek a remek csapatnak, és együtt próbálhatjuk majd megvalósítani a közös céljainkat." - tette hozzá boldogan az olasz pilóta.
A Toyota alakulatának elnöke, Tsumotu Tomita a következõkkel kommentálta Trulli szerzõdésének meghosszabbítását: „A csapat és az autó sikeres fejlesztésének megvalósításához elengedhetetlennek érzem, hogy biztosított legyen a folytonosság az alakulat életében. Jarno kulcsfontosságú szerepet töltött be az elmúlt két éves idõszakban, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez a kapcsolat tovább fog folytatódni."
A mai napon tett bejelentéssel tehát egyértelmûvé vált a Panasonic Toyota Racing alakulat következõ évi pilótafelállása, vagyis Jarno Trulli mellett a jelenleg érvényben lévõ szerzõdésének megfelelõen Ralf Schumacher vezetheti majd a Toyota másik versenygépét.
volt egy olyan számitás,ha földön heverne 2000€,azt nem éri meg felvenni neki,mert többet keres az idõ alatt ,mig lehajól érte...
Nem számoltam utánna, így a földön heverõ kis összeg lehet nem pontos,de én valami ilyesmire emlékszem....
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
Én gépész vagyok,és ilyen szemmel közelitem meg a dolgokat.
Todt-nak az idei év végén lejár a szerzõdése a Ferrarival és korábban már a visszavonulásról is beszélt, mi szerint Ázsiában telepedik majd le feleségével. Az olasz sajtó viszont tegnap megszellõztette, hogy a Ferrari vezetõje meghosszabbította szerzõdését.
Az eddig hivatalosan meg nem erõsített hír szerint újabb egy évre írt alá, azaz 2007 végéig marad a maranellói istállónál. A Gazzetta dello Sport azt is tudni véli, hogy jelentõs fizetésemelést is bevetett Luca di Montazemolo, hogy a csapatnál tartsa a francia szakembert.
Todtra azért van szükség, mert ezzel egy újabb érvet tudnak Michael Schumacher elé tenni, amiért érdemes maradnia. A német klasszis ugyanis még nem döntötte el, hogy marad-e a Forma-1-ben vagy befejezi pályafutását.
Bár korábban más csapatok is érdeklõdtek Schumacher iránt, mióta a menedzsere kijelentette, ha marad, akkor a Ferrarinál folytatja, ezek a hangok elcsendesedtek. Ám az F1 Racing magazin szerint a BMW most évi 80 millió eurós fizetéssel szeretné elcsábítani a német klasszist.
Az észszerülütlen megoldások sokszor jobbak,a lényeg ennél a megoldásnál a motor függetlené tétele és senkit nem érdel ,hogy ez nem gazdaságos...
keresgély 1-2 képet a merci motorrol,meglátod egy árva ékszijtárcsa,sõt még egy fötengely kihajtás sincs rajta,a súly meg nem számit,400 kilora is megtunák csinálni,ha nem lenne a 600 kilós alsó határ