FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GabeE3e
Általában azért kap más stratégiát a futamokon,mert nincs meg a megfelelő tempója.

There is but one rule: Hunt or be hunted.

allock
Sergio Marchionne végakarata volt, hogy Lec legyen a Ferrariba jövőre. Nem?

#hhwnd

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Azért elég beteg hogy Raiikkönent pont most, amikor a legjobb az utóbbi 3-4 évben pakolják ki, illetve fokozzák le.
Talán van köze ahhoz, hogy Vettel nem volt boldog a Monzai kvali után, és emlegette hogy lesz mit beszélni a csapatvezetéssel.
Konkrétan, a Ferrari nem arról ismert, hogy nincs csapatsorrend. Most valahogy Kimi nem akart belemenni a 'szárnysegéd' szerepbe .
Lehet, hogy ez volt a fő ok. Persze, erről vagy 30 évig nem beszélhet senki a bennfentesek közül.
A Sauber nem olyan rossz hely most. Ha Alonso kibírt 4 évet a McLarenben, Kimi is kibír 2-őt a Sauberben <#nevetes2>

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

maffioso
Te miről beszélsz? Mire alapozod, hogy 5-6ik helyen lenne?

\"If in doubt, flat out!\"

__Jacek__
Igen? Vettel egyedül küzd?😊)) Érdekes meglátás csak hogy tényeket nézzük 3 a bajnokságban, úgy hogy kétszer megkotlott alatta a technika és a halálba szopatta a csapata😄DD Arról nem tehet hogy Vettel falba csapja az autóját neki megy a másiknak stb....

Szerintem azért kapta a Saubert egyébként hogy segítse Vettelt a továbbiakban..
A Lotus-al se volt sok esély aztán láss csodát. Mellesleg a 2 lotus-os évében sokkal jobb volt nézni mint a ferrariban az elmúlt években. A középmezőnyben leglább villoghat majd, szerintem egy két meglepetés eredmény is befigyelhet, teljesen felszabadultan versenyezhet és elsőszámú pilóta lehet.

"teljes erővel" Jah csak 5-6 helyről nehéz lenne segíteni, másrészt miért segítené? Utána következő évre is maradna másodhegedűs. Én annyira nem látom a potenciált benne. Meglátjuk mi lesz.
GabeE3e
Aláír két évre egy olyan istállóhoz,aminek reális esélye nincs a futamgyőzelemre , mindezt miért, a pénzért, a hátralévő futamokon még annyi motivációt sem látunk majd tőle,mint eddig, most kellett volna év közben átrakni a Sauber-hoz ,Szerencsétlen Vettel egyedül küzd két Merci ellen, Leclerc idén még biztosan benne lett volna,hogy segítse Vettelt teljes erővel, az autóval is megismerkedhetett volna.

lac coo
Nagy bajnok ??? 😊)))
Nekem nem hianyozna, jo arc de kutyauto versenyzo.....😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

__Jacek__
Egyébként is tetszik most a Sauber a rettentőkék után😊 Következő évben Sauber szurkoló leszek, legalább nem támasztok nagy elvárásokat<#nyes>
bakkerman
Meglepett,azt hittem visszavonul...remélem a Sauber alá tud rakni egy jó autót,és stabilan pontokért menni,nem lenne szerencsés egy újabb korábbi nagy bajnokot látni a mezőny végén kullogni 😞

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

adam46
Räikkönen helyett Leclerc a Ferrarinál, de a finn sem hagyja abba Végre valami kis izgalom.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2018.09.11. 10:59:50
RatBaG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Alexease
Azert van meg vissza az evbol rendesen, raadasul huzos palyakkal. Egy HAM motorhiba (amugy is fogynak a motorok), 1 kieses, es VET vezet "behozhatatlanul".
Magnum PI
Vettel már talán tavaly is de idén biztosan saját hibájából nem lesz világbajnok. Ezt nem szokta tűrni a Ferrari. Ha Leclerc hozza a szintet vagy akár jobb is lesz akkor pikk pakk őt fogják támogatni.

Szépen elmagyarázza a srác az ide vonatkozó szabályokat de a probléma nem ez volt.
A probléma az, hogy nem tudják eldönteni melyik az eleje a T-traynek.
Lépcsős kialakítása van (síkban) az első sarkon megvan a rádiusz de a lépcsőn már nincs ott már 90 fok a letörés.
Ezen ment a matek, a papók láttak egy sarkot a T-trayen ami nem rádiuszos, mivel ők saját bevallásuk szerint sem szakemberek és az angoljuk is messze van a mérnöki kommunikációs szinttől ezért ők ezt úgy értelmezték, hogy szabályellenes.
Ezért ment a fellebezés, hogy vizsgálják meg az FIA mérnökök is. Mert olyat futam után 1 órával már nem találsz annyira azért nem szeretnek dolgozni 😄

A Béna.

GabeE3e
Túl sok helyen írnak már tényként róla,ahhoz hogy ne legyen igaz.

Ez azt jelenti,hogy Leclerc 21 évesen Ferrari pilóta lehet,azért ez nem semmi, a srác Verstappen-hez hasonlóan a jövő tehetsége, szerintem simán elképzelhető,hogy Vettel szintjén lesz,akár már az év közepétől, amit biztosan nem fog szeretni a Német, már előre borítékolom,hogy nem lesz jó a viszonyuk,ha ez megtörténik, és nem hinném,hogy beállítják majd a német mögé,ha hasonló teljesítményre lesz képes,mivel a Ferrari már 2 éve betette a pilóta nevelő programjába,tehát terveik vannak vele, jó Ferrari kapcsolatai vannak,akár a menedzsere révén is, Vettel fizetésének a töredékéért fog majd versenyezni, valamint Vettelhez képest 10 évvel fiatalabb.

Ez az én véleményem, majd meglátjuk. Olyan érzésem van,mint amikor Alonso mellé került Hamilton, a folytatást már mindenki ismeri😊

szerintem igen

benőmenő
Kicsit hallgasd tovább, mit mond Vettel az esetről. 😊

Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.09.06. 19:31:39
lac coo
0:40 -mél az nekem teccik, az jól csinálta szerintem 😊

lac coo
No, vajon igaz a pletyka, Kimit kirakják ...?

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

lac coo

maffioso
Ezt forgatom én is a fejemben, de az az érzésem, hogy erre kell legyen másik megoldás, hiszen eddig is volt hasonló szituáció és meg tudták oldani.

maffioso
Ez a te bajod.

Pedig amilyen stílusban írsz egyből ez jön le.
b-type
lököttség, az első egy elévágás lett volna, de Kimi bejött. ilyenkor a rivális kintmarad..mert ugye minek jönne be, hogy tudi ne legyen pozíciócsere?
..szal a második meg rém egyszerű, Hamilton-tól kértek egy hamertime-t, megtolta az első szektort, megtolta a középső szektort,..kb. itt láthatták Kimi első szektorát ami nyilván nem lehetett jó mivel a Pit-ből hajtott ki (meg amúgy is a Mercedes-é volt az első szektor szal még korrigáltan sem utalt semmi arra hogy gubanc van.
Aztán amikor meglátták Kimi lila középső szektorát akkor hagyhatta el Hamilton a box bejáratot...addig simán úgy tünt hogy nyújtani tud és fölévág vagy mi a szösz Kimi-nek.
Amikor már látták Kimi befejező szektorát akkor már nem volt más dolguk mint behívni a srácokat, mert ez erőből nem lesz meg ez látszott, hiába futott Hamilton legjobb kört, Kimi kivezető köre nem lehet még gyorsabb nyilván, de túl jó volt az látszott a GPS adatokból sztem.
..meg sokat tökölni nem lehet a szerelőkkel, sem a Mercedes-nek sem a Ferrari-nak hiszen a Mercedes van a legközelebb a pit bejáratához (utána meg a Ferrari).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

maffioso
Félreérted, ha azzal jössz, hogy savanyú a szőlő. A kettős mérce és a Hamilton-seggnyalás az FIA részéről, az savanyú. Úgy látom a kommentemet nem sikerült végigolvasni.

Következő körben látták, hogy Kimi milyen gyors kört ment és ezért nem cseréltek kereket. Nem tudom miért kell ezen ennyire rugózni. Ez egy olyan szabály, amit minden csapat ki tud játszani, de itt nem is ez volt az egésznek a lényege. Menet közben kellett alkalmazkodni a körülményekhez. Én elhiszem, hogy savanyú a szőlő de a hibát nem a Merciben kell keresni, hanem ott, hogy Ferrari 1-2-ből miért is nem tudtak nyerni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.09.06. 12:14:02
Ámerikában eladhatóbb figura az instahuszár. 😊 Aztán lehet, hogy ez csak egy rossz összeesküvés-elmélet.

maffioso
Logikátlan, amit mondasz. Első körben kimentek, majd látták, hogy reagál a ferrari és ezért visszapakoltak. Következő körben már nem reagált senki mégis ki-be ugráltak. Ezt pedig büntetni kéne a szabálykönyv szerint. Ha mindenki csinálhatna mindent a győzelem érdekében, az anarchiához vezetne. A szabály tiltja, akkor tessék büntetni. Kivéve, ha mercedes természetesen, mert akkor nekik nyugodtan lehet átgrasszálni a boxbejáratnál a füvön, kilökni másokat és szivatni az ellenfél csapatát. Sportsmanship 5*.

HTS s3rg1nh00
ugyanezzel.ha ugyanazt a taktikát csinálod,vesztettél,jelenleg ez az F1.ha nyerni akarsz,vagy elévágnod kell vagy elnyújtani az etapot.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

maffioso
És a következő körben mivel magyarázod, hogy ugyanezt eljátszották?

HTS s3rg1nh00
nem,csak épp nem hallottuk a teljes rádiózást.
elévágást akartak Hamiltonnal,de ilyenkor az a taktika hogyha a másik észreveszi és ugyanabban a körben jön,akkor fordított taktika-azaz továbbmennek.mivel a Ferrari gyorsan reagált,csak rajtavesztenek az ugyanazon körben való kiálláson,tehát taktikát kellett váltaniuk.ezt idén egyébként nem először csinálják,de hidd el fordított helyzetben a Ferrari sem cselekedne másképp,mert egyszerűen így van a legnagyobb esély a győzelemre.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Nem szabálytalan, be van adva a fellebbezés.
A probléma ott van ,hogy 4 öreg tata van döntéshozó pozícióban (ők a stewardok) akiknek semmi technikai képzése nincs, és nem voltak képesek megeggyezni abban, hogy hol kezdődik a padlólemez.

A Béna.

PLaci
<#eljen>

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Magnum PI
Ne értsd félre nekem nincs bajom Kimivel és ez nem is róla szól hanem a Ferrariról. Kimi teszi a dolgát szépen. Én szeretem ezt párost és pont ezért lehetne kihozni belőle sokkal többet.

"Amikor nem lesz matematikai esély, Kimi be fog állni Vettel mögé."

Hát ez az!!! Az bizony már nagyon későn lesz. Bottas 1. futam óta segít Hamiltonnak. Már jó pár futamon tartotta fel neki mezőnyt. Szerintem vagy 30 pont csak azért lett pluszba Hamiltonnak mert Bottas segített.

Itt most félre kell rakni az igazság érzetet. Pontok kellenek.

AnuluWork
Nem akartam lereagálni, de a két Kimit röptében leköpő megint hozta 82 hozzászóláson keresztül a formáját ...

- Vettel megszopta az időmérőt.
- Vettel mérges volt, mert pont ott, ahol a PRja miatt leginkább neki kellett volna gyorsabbnak lennie, de nem volt az (lásd Massa esete Glockal!)
- Hogy a Ferka csinált volna-e csapatutasítást, vagy sem, azt már sosem tudjuk meg, de ha igen, és Vettel tudta, hogy lesz ilyen, akkor bizony ultrabarom, hogy az első kanyarban nekiment Hamiltonnak.
- Vettel képtelen elfogadni, ha nem ő a legjobb adott szituban, ha nem kivételezett és a másik néha jobb nála (lásd Ricciardo első évét Vettel mellett!)
- VB címért harcolva, Hockenheimben vezető helyről nullázás után NEM első körben/kanyarban döntjük el a versenyt!
- Le lehet előzni Hamiltont is (lásd. Kimi előzését Monzában), Vettel is ha ekkora ász, meg tudta volna ezt tenni.
- Nem tehet arról Kimi, hogy Vettel miatt a Ferka FOLYAMATOSAN eltaktikáztatja és elqurja a versenyeit és időmérőit.
- Nem tehet arról Kimi, hogy pont akkor, amikor a legtöbbet várja mindenki a Ferkától, pont náluk kezdenek el szarul működni a gumik.
- Nem tehet arról Kimi, hogy előbb hozták ki. Nyilván nem az ő ötlete volt.
- Kimi is megakadályozta az elévágást, Hamilton nem vágott elé a boxban, és ha nincs Bottas ott, ahol volt, lehet, hogy pont nem előzik meg.
- Semmi köze Kimi korának a sebességéhez. Nincs kiégve. Kiégett köcsög nem szerez a két VB esélyes előtt pole-t és futja meg a F1 leggyorsabb körét.
- Ha Vettel idén nem nyeri meg, csak a saját balfaszságának köszönheti (25 elszórt pont a németeknél), ill. hogy a Merci valahogy mindig kimarad a büntikből.
- Ha a Ferka leszokna arról, hogy Vettel mellett mást nem támogat, akkor több olyan verseny lenne, mint Monza és az időmérője volt.
- Hamilton a Rosberggel a nyakában is bajnok lett, majd pont akkor nem lesz az, amikor a csapattársa nem gátolja a bajnoki címét, hanem segíti?
- Vettel volt a legboldogabb, hogy Kimi nem nyerte meg. Ha megnyeri, valószínűleg még nagyobb önbizalommal versenyzett volna.
- Ennek ellenére Vettel is nyerhet bajnokságot. Remélem nem fog, de nyerhet.
- 7 verseny van még hátra. Az 175 pont esély. Kimi és Hamilton között 92 pont a különbség. Amikor nem lesz matematikai esély, Kimi be fog állni Vettel mögé.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.09.04. 19:31:34

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

lac coo
No de Kimi kb első pár kören 5-10 ik helyen van, úgy nehéz beáldozni, vagy bármiféle hátvédként használni.😊)
Teszem hozzá Bottast se, ez most jól jött ki nagyon , de általában ő is messze van Hamilton tempojától ...

Magnum PI
Pont ez az hogy nem csinálja minden csapat. Én pont azt mondom kezdje el csinálni a Ferrari is. Idén volt olyan helyzet a Merci oldalán, hogy Hamilton a végéről kellett, hogy feljöjjön és Bottas ment elől (asszem) és ilyen esetben azt mondja a Merci, hogy kedves Bottas kérlek tartsd fel a mezőnyt elől hogy Hamilton fel tudjon zárkózni. Ezt bármikor megteszik.

Most függetlenül a lágy gumi problémától a Ferrariban fel sem merült,hogy esetleg Kimi már az elejétől kezdje el feltartani az élmezőnyt mert hát a VB cím esélyes hátra sorolódott. Nyomta ami a csövön kifért mert nyerni akart Vettel meg nem tudott eléggé felzárkózni. Ha beáldozzák Kimit akkor 3. helyre lehet be tudják hozni Vettelt.

Nyílván a gumik miatt nem jött volna be ez sem de ők akkor ezt még nem tudták!

benőmenő
Amíg betű szerint nem ütközik a szabállyal addig mindent meg fog csinálni minden csapat.
Egyszerűen nem működött a hazaiak autóján a lágy, plusz Vettel (bár inkább neki szorítok Hamiltonnal szemben) már a sokadik kritikus hibát vétette az évek során. Az autók nagyjából ugyanott vannak, de Hamilton sokkal stabilabban vezet az utóbbi pár évben, még a pánikszerű reakciói ellenére is, amikor valami technikai malőrt kell megoldania verseny közben.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.09.04. 15:11:04
...

nem kimi bassza el hanem a ferrari kuldi ki keves uzemanyaggal. miert kell meg msot is kimit ekezni... voltak szezonok amikro jogos volt de iden nem...
vagy arra celzol hogy ne kvalizza magat kimi poleba, vettel ele? 😛
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.09.04. 13:10:09

lac coo
Jo de ha Kimi mar idomeron elbassza , akkor nehez igy jatszani 😊)

Magnum PI
Na ezen meglepődtem. Villeneuve mondott valami értelmeset 😊

„Az a módszer, ahogy ez a győzelem összejött, rendkívül csalódáskeltő. Ez nem egy szép győzelem a Mercedes számára. Rendben vannak a csapatutasítások, de ez már túl sok. Úgy döntöttek, a csapattársat felhasználva teszik tönkre az ellenfelük versenyét, s mindehhez a rádión keresztül adták ki az utasítást! Aztán Hamiltonnak is szóltak, hogy Bottas segít neki az élen. Ez túl sok információ. Az elmúlt két versenyen így használták fel Bottast, itt az ideje, hogy a Ferrari is hasonlóképp játsszon.” - Villeneuve

maffioso
Tehát nem megsértődött, hanem egészséges letörtség volt, mert azt hitte pole-t ment, de mégsem.