182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#170759 Ezt az egészet le lehet húzni a klozetba... azért nem büntetnek valakit mert a motorgyártó 30 éve nem nyert... meg a pilótának 50e szurkolója van ott? :D Lehetne sorsolni is a győztest...
Ez tényleg nem sport, részemről így minima 30 év után kuka rendszeres nézést befejeztem... kutyát nem érdekli:) de remélem sokan döntenek így.
Azt meg hogy én pl Ferrari szurkoló lennék nem lehet mondani :D Fel lennék háborodva akkor is ha maxot lökik ki így, csak ahogy látom ez a Leclerc gyerek sportember nem úgy mint max... -
#170758 ezt te sem gondolod komolyan ugye? :D
Világ legnagyobb faszsága amit páran írnak!!!
Szabálykönyvben gyönyörűen körül van írva, hogy így ebben a formában ahogy ez pontosan megtörtént nem lehet előzni.
Azért ne büntessünk valakit, mert ez most izgalmas verseny volt? Canada nem volt izgalmas? azt el kellett baszni igaz?
Ezt senki nem gondolhatja komolyan :)
Akkor jövőre mondják azt, változtassanak a szabálykönyvön, lehet lökdösődni nyugodtan és akkor mindenki tudja, hogy mit szabad. Na de ezek a szánalmas szakértők......2 hete a kontakt nélküli esetért büntettek.....
-
#170757 Azért ez durva, hogy ezt meg merték húzni a múltkori Kanadai eset után. -
#170756 Alig várom, a következő hasonló esetet, meg a Verstappen - Leclerc csatákat a jövőben :) -
BladeW #170755 Úgy tűnik megtartja a győzelmet (versenybaleset!)
https://www.motorsport.com/f1/news/verstappen-leclerc-verdict-win-austria/4486180/
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.06.30. 20:21:39 -
Fela #170754 "Hans, nezz mar ki, sok holland van az ajto mogott? ....... akkor nincs bünti " -
#170753 na jó, nem nézem most már ezt a szart -
#170752 Kanadai Vettel-Hamilton eset után különösen röhejes hogy ezért meg nem járt büntetés
-
#170751 Szerintem a mai futammal Gasly sorsa el is dőlt. Vajon ki lesz az utód? -
#170750 És nincs bünti! Ez már tényleg röhej...
https://i.redd.it/xvlsf79x7j731.jpg
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2019.06.30. 20:02:52 -
#170749 Várják a hollandokat, hogy hazahúzzanak. A Ringen döntik el, újabb meghallgatással. :D -
#170748 Szerintem amúgy most teljesen jogos lenne a bünti. Ha ez nem leszorítás akkor nem tudom mi minősül annak. Ha ezt most nem büntetik akkor ki is lehet venni a szabályzatból ezt a részt és jól van. Sajnálom, hogy pont ez az előzés nem lett meg tisztán de értem miért volt rá szükség. Tudta, hogy max 5mp büntit kap, megérte kockáztatni, főleg hogy egyelőre még szankció sincs.
Max megint szórakoztatta a népet, megérdemelné ezt a győzelmet, de Leclercet tényleg nem sikerült tisztán lenyomnia és nem beszélhetünk arról sem, hogy lecsúszott az ívről. Ez egy megtervezett leszorítós előzés volt ami nekem nem fér bele abba, hogy hagyjuk a pilótákat versenyezni és kész. A múltkori kanadai szitu olyan volt amit hagyni kellett volna, de itt most bünti kéne vagy innentől dodzsem van. -
#170747 Megvárták, hogy a hollandok elhagyják a pályát, hogy ne legyen balhé. Én biztos ezt tettem volna. -
#170746 Max rájuk borította az asztalt, most megy a bunyó. -
#170745 Mit maszturbálnak ennyi ideig a döntésen? -
#170744 Valószínűleg az. -
gpFan #170743 Furcsa dolgok vannak már fél 5 óta. A Driver of the Day oldalon hol semmi, hol Kubica van. Az f1.com-on még semmi.
Ezek a hollandok ekkora fanatikusok ? Kitör a Holland-Olasz háború, mert Max-tól "elveszik" a győzelmet . Mamma mia ! -
#170742 szóval akkor Leclerc 1. Bottas 2. és Verstappen 3. ? -
Fela #170741 Mondjuk lehet fake mert redditrol mar kitoroltek -
#170740 Az FIA oldalát meghekkelhették, a verseny vége óta nem tudok cstlakozni. -
Fela #170739 5 MP buntetes Verstappennek
-
BladeW #170738 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.06.30. 18:19:48 -
#170737 Biztos megcsapta a meleg... Ő sírt volna a legjobban, ha ilyen miatt nem nyert volna. Idiótája. -
pr3cious #170736 Hagyjuk ezt a biztonságot, otthon nagyobb veszélybe vagy mint ők, simán a fejedre eshet egy cserép -
BladeW #170735 Sztem nincs igaza Vettelnek:
1: ahhoz, hogy ne kezeljék őket óvodásnak nem kéne úgy viselkedni, mint egy óvodás
2: persze, az tudja megítélni aki az autóban ül, hooogyne. A szabályok nem véletlen evolválódtak idáig és nem véletlen olyanok amilyenek. A versenyzők "teremtették" meg az elmúlt évtizedekben. Első a biztonság. -
#170734 Ha nincs Verstappen beragadasa es csortetese, akkor lehet ez is unalmas futam lett volna:)
Norris es Sainz jol tolta!!!
M. Norbi meg vehetne kicsit tomorebbre es egyszerubbre a mondanivalojat, mert nagyon szepen/kereken akarja mondani, es kicsit/nagyon tulcicomazza a dolgokat.
Weber jol tolja (nem meglepo, valami ilyesmit vartam tole), lenyegeben egyedul elvinne a kozvetitest, ugy hogy tobb monitorra is figyel, hozza a kotelezo kozvetitos dolgokat es meg szakmailag is tudja mikor mit kell nezni/mondani.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2019.06.30. 18:00:58 -
argo001 #170733 Nem is nyert, hanem az vitte föl a Ferkát a csúcsra, aki megérdemelte. -
gpFan #170732 Én azt mondom, hogy a versenyzők hülyeségeket beszélnek - bár is a többség. Versenyt akarnak, de a szabályokat maguk összevissza magyarázzák és alakítják a pillanatnyi helyzethez, és persze a maguk javára. Ez szánalmas.
Jobb volt régebben - nem kérdezte őket senki, hogy jó e ez vagy az a szabály, döntés. Ide jutottunk a sok idióta F1 reform után.
De, a fotbal sem különb ma. Ott is mindenki bíró akar lenni. Több fegyelem és tisztelet kellene a döntéshozók iránt. Viszont, ők sem jobbak mint a versenyzők Ördögi kör. Az újítások szinte sose nem váltak be az utóbbi években.
Túl sokat akarunk - nagy autót, 10 üléssel, amivel könnyen lehet parkolni - csak metafora. Az pedig nem megy. Mindenben van kompromisszum. Ebben a konkrét Leclerc-Verstappen esetben is tudni kell a határt - meddig van a versenyzés, és hol kezdődik az övön aluli ütés. -
#170731 Nyihi? :)
Ezek után kicsit olyan érzések kavarognak bennem, mint amikor Schumacher drukkolt annak, hogy 1979 után NE Irvine nyerje meg a VBt a Ferrarival, előtte ... :D
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.06.30. 17:48:36 -
BladeW #170730 Btw: nekem úgy rémlik, hogy az ilyen típusú (kiteszem a pályáról a mellettem lévőt) mindig is büntették az F1-ben - legalábbis a '80-as évektől biztosan. Az egy más kérdés, hogy jellemzően pénzbüntetés járt érte, nem a versenybe szóltak bele. Ha nagyon durvát csináltál akkor kaptad a fekete zászlót. -
#170729 Még egy. Én nem bírom Leclercet. Nem szeretem, ha valakit túlsztárolnak. Egyikben a gerendát sem látják meg, a másikban pedig a szálkát is. DE!, ennél nyugodtabb faxingert franciában én versenyt követően Prost óta nem láttam a F1ben (nem franciában még talán Kimi volt ilyen, de a kezdetekről, már csak a piálása miatt sem emlékszem rá, hogy a McLaren előtti ERAban IS ennyire nyugodt lett volna, mint a sok kudarcot követően a McLarennél). Olyan Gnagy hidegvére van, hogy csak pislogok, pedig nem kisebb dologról van itt éppen szó, mint az első győzelméről a F1ben! -
Stockbauer33 #170728 https://f1vilag.hu/hirek/a-versenybirok-behivattak-verstappent-es-leclercet/ -
#170727 Kár ezért a versenyért. Max lent és fent volt, és a végén, pedig még volt két kör, szerintem szimulátoros berögződésből csinált egy plusz mozdulatot, amikor csóringer Leclerc már mindenképpen a kerékvetőn átmenve kellett volna, hogy kigyorsítson.
Ha a szabályokat nézzük, bünti. De amit már Kanadában is mondtam, hogy túltolták a kib.szott kocsmát, és saját maguk foglyai lettek.
Max felnőtt. Áthidalta a korlátait, és most azért szenved vsz majd végül vereséget, mert ismét Max volt, a gyerek, a szimulátor előtt ...
Ahogy mindig is mondtam, hagyni kell a versenyzést, de akkor végig a szezon során. Ha az kemény, akkor a keményet, ha az langyos, akkor a langyosat, de hagyni kell, mert minden több, mint az egymás mögött autókázás.
Elképzelni tudom csak, hogy mennyire sima RB győzelem a vége, ha nincs a startnál a hiba, és elképzelni sem tudom, hogy Vettel hol végez, ha a Ferrari nem ennyire hátulról indul, és nem hozzák a szokásos formájukat.
Több ilyen pálya kell, mint a RBR, inkább, mint a Tilke elqurások amit Hanoiba is tervez a gyökér. -
gpFan #170726 Akármi is lesz az ítélet (szerintem 80% Leclerc a gyöztes) vannak dolgok amiket meg lehetett tanulni ebből a versenyből. Hangsúlyozom: meg lehetett.
Nyilván Hamilton túlerőltette az elején, és megkárosította az autót, de :
Nem történt semmi igazán új: a Mercedes nem szereti a nagy meleget.
Semmi sem igaz a Pirelli-Mercedes gumi összejátszás elméletből - sőt, pont az a csapat, aki a leghangosabb volt, a RB volt most a legjobb a gumikkal. De ezt én megmondtam már 3 hete, hogy a nagy melegben másképp lesz.
És persze, azok akik itten nagy lármával kiabálják, hogy Hamiltont sose büntetik - ha van bennük egy kis becsület és méltóság, most bocsánatot kellene hogy kérjenek.
Max továbbra is egy köcsög, mert a vérében van, annak lett nevelve.
A szabályok pont azért vannak, hogy legyen verseny és nem a 'ki az alattomosabb'. 'Ha én csinálom - akkor rendben, ha más akkor az sportszerűtlen' tipusú szöveg. -
pr3cious #170725 Nagyon remélem hogy nem lesz ilyen hanem jön valami nevetséges alátámasztás hogy ez miért másabb mint a kanadai eset.
Nagybetűsre szeretném cserélni az aláírásom. -
paj01 #170724 Kár volt hogy Max elkefélte a legvégét. Felesleges volt az a plusz kormánymozdulat, már anélkül is kellően kiszorította Lec et a poros ívre, szerintem meg lett volna. Ha nem, még mindig lett volna lehetősége. Ez így nem volt az igazi:/
Leclerc-el most már így is úgy is ki van baszva. -
#170723 -
#170722 Nagyon jó verseny volt.A büntetés szerintem jogos lenne még úgy is,hogy Maxnak szurkolok.
Mindegy,hogy a végén vagy a közepén tolja le valaki a másikat,ha nem hagy helyet,rátart mehet a bünti.
Nem lennék most ítélethozó.... -
#170721 Már a dobogón el kellett volna ezt dönteni és átadni az ünneplést Leclerc-nek, de nem balfaszkodjunk megint, igyunk meg 2 kávét, 6 sört, egy kis szieszta és 3 óra múlva tadám, Leclerc győzött. -
#170720 Az a baj, hogy ezeket a kocsikat nem dodgem-re tervezték, simán eltörhetett volna Lec felfüggesztése, aztán mehet a levesbe 2 körrel a vége előtt. Ez verseny volt egészen az ütközésig, utána meg Maxiból megint eljött az a köcsög, aki az elmúlt években volt, pedig már kezdtem megkedvelni amiatt, mert érett ebben az évben.