182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Red Bull #68704 #68698 -
madmanic #68703 ja, a BMW nem kap büntit szabálytalan tankolóberendezés miatt?
ugyanezért kapott a meki előző futamon 5000 eur büntit -
madmanic #68702 szerintem a motor vizsgálatát értette félre...
ami szintén szabályos -
madmanic #68701 3 lappal arrébb megbeszétük már..
olvass utána pliz... nincs szabálytalanság
-
Mert ahhoz nagyon profinak kell lenni, hogy lássa az ember az íveket....
-
akkor te profi vagy és vágod az íveket. -
Elsősorban azért büntették meg őket mert járt a motor miközben rátöltöttek azzal a kézivel. Lehet használni, de azt csak akkor amikor a motor nem jár, a hivatalos berendezést járó motornál is lehet. -
WNW #68697 Multkor a McLarent megbuntettek, mert nem a hivatalos FIA toltovel tankoltak az egyik McLarenbe... Ha jol lattam, most az egyik BMW-t tankoltak ugyan ugy.... Akkor most mi van......?????????? -
és honnan veszed hogy vizsgálódnak... valami link? olvasni szeretnék róla -
ha nem tud 1 gyors kört összrakni az utolsó pillanatba
akkor miért oda haggya
menjen 3 kört akkor és abból 1 jó lesz ennyi
nem kell a végére hagyni mindent és kockáztatni
-
Versenybírák hozzák a szokásos formájukat...
Nick Heidfeld panaszt emelt Sebastien Bourdais ellen az időmérő edzés után. A BMW-Sauber versenyzője arra panaszkodott, hogy feltartották, és emiatt nem jutott be a második etapba. A felügyelők megértőek voltak és öt pozíciós büntetést szabtak ki a Toro Rosso versenyzőjére, aki így a tizenkilencedik pozícióból rajtolhat.
Heidfeld ezzel egy pozíciót lép csak előre, így továbbra sem elégedett. "Reméltem, hogy már a szünetben megbüntetik és folytathatom a körözést."
Ezzel csak azt réik el hogy mégtöbb sírósszájú lesz akik mindenért a másikat okolják... Nick meg tanuljon meg 1 gyors kört menni ami értékelhető is és akkor nem kell neki a forgalomba mászkálnia... amugy Nick rontotta el az utolsó kanyart, még örülhetett volna is egy kicsi szélárnyéknak, de hát ő kimegy a műfűre... -
Elismerte hogy bebénázta.
"Az autóm nem volt rossz, de nem tudtam jó kört összehozni. Ennél sokkal több van a gépben. Legközelebb újra mindent beleadok. A hibám miatt néhány pontot veszíthetek a futamon, de remélem, hogy hamarosan be tudom hozni." - jelentette ki a Ferrari versenyzője.
Heifeld meg no comment kategória...
"A köröm végén Sebastien Bourdais az utamban állt. Bíztam benne, hogy megbüntetik és bejutok a második etapba."
-
jön a vihar errefele
jó lenne holna futam közbe is leszakadna az ég -
6 tizedett kapott.... Végig esett -kelt... Ez nem "érdeklődés" kérdése, nem tud jól menn ia ferrarival és kész ! :))) -
http://www.f1hirek.hu/hir/Randevu_a_Lanchidnal_Kubicaval_es_Heidfelddel_200808030915
-
Fejlövés végzett a Renault mérnökével
F1hírek, 2008. augusztus 2. szombat 09:42
ESZKÖZÖK:
RÖVIDHÍR - Pénteken mi is beszámoltunk róla, hogy csütörtökön a Renault szomorú hírt kapott Enstone-ból, a brit központból, ahol tisztázatlan körülmények közt holtan találtak rá az egyik munkatársra. Azóta kiderült, hogy az 53 éves férfivel fejlövés végzett.
A rendőrség nyomoz, ám egyelőre az sem zárható ki, hogy a fejlesztőmérnök saját kezűleg vetett véget az életének. Az áldozat, William Millar 27 éve dolgozott a Renault-nál. -
ellensúlyos lengés csillapító :( by Flavio
az volt a nagy csalás ám -
mutasd a forrást... -
Red Bull #68686 elég gáz hogy "kipörgésgátlóval" is alig jobb :) -
állítólag mégse, ezért vizsgálódnak, mert van még valami ott, ez is kéthetes hír??? -
Manuális "kipörgésgátló" a McLarenben?
A Telegraph című brit lap szerint a McLaren-Mercedes remek formájának a titka egy manuálisan működtetett kipörgésgátló használata. A Forma-1-es autók kormánya mögött két kis fül található, amelyek a sebességváltást szolgálják - az egyik felfelé, a másik lefelé. Az Ezüstnyilak kormányán a váltók alatt még két fül van, amelyeket a motor nyomaték szabályozására használnak. Ha két ujjal egyszerre nyomják meg a váltót és ezt a bizonyos alsó kallantyút, akkor minden egyes sebességi fokozatban a legelőnyösebb nyomatékkal fog működni a motor, amelynek hatására a lassú kanyarokban jelentősen csökken a kerekek kipörgése.
A kipörgésgátló használata ugyan tiltott, de a szabályok ezzel kapcsolatban úgy fogalmaznak, hogy a nyomaték megváltoztatását nem idézheti elő ugyanaz a művelet, mint amivel a pilóta sebességet vált. Azzal, hogy a sebességváltást és a nyomaték szabályozását két külön karral végzik ezt a szabályt megkerülve érik el azt a hatást, mintha kipörgésgátló dolgozna az autóban. A Telegraph szerint részben ezzel magyarázható a McLaren-Mercedes jelenlegi fölénye.
bár erősen kérdőjeles is hogy van e s hogy működik, hogy ha szabálytalan lenne már fenn akadt volna -
Ez már 2 hetes hír... amugy szabályos. -
állítólag van manuális kipörgésgátló a mekikben... szánalom, az a csapat, hogy nem bír tisztán versenyezni (khm! ill. Ron Dennis) -
az nagyon jó
jó lenne ha 10hellyel hátrébb mennének
2. helyről rajtolhatna Kubica a "hazai nagydíján" -
azt bezzeg egyik sem mondta, hogy a mekinél megint nincs rendben valami, és FIA vizsgálódik... de mind1, pártatlan kommentár van:D (és meg ráadásul SZAKkommentátornak hívják őket, egy hulyebb mint a masik... szanalom a magyar felso 10000, wéber,meg czollnerrel) -
Red Bull #68679 köszönjük emese -

-
(egy elvakult Raikonnen szurkoló...) -
hát igen szted...még jó h senkit sem érdekel h te milyen hülyeségeket írkálsz ide! -
Pont mikor bekapcsoltam a tv-t, Kimi-t mutatták helikopterból: hát ilyen rondán én még embert nem láttam menni f1 ben !!!
Alig találta el az íveket, kóricált amerre sikerült :DDD
Szerintem Massa lazán megveri idén . -
Mennyire, hát közel van a fa az aquaparkhoz a dombtetőn, valakik régen a törzsébe belevertek ilyen vasrudakat, igy könnyű rá felmászni, max pár ágat le kell törni, hogy látni lehessen a versenyt, ja és távcső ajánlott :) -
Kerepesen lakok :) -
szieszáj #68672 kiv mikor pl gyulai + szabó beszélnek az nem -
szieszáj #68671 nemazt mondta hogy ő a kommentátor csak az kép amit látsz mindenhol az van ! -
ebbe tévedsz
a hivatalosba nem volt benne wéber stb -
Szvsz ez úgy működik hogy műholdról szórják szét az adást hiszen amit te látsz a tévébe az a hivatalos közvetítés, amit az egész világon is ugyan így látnak ugyan ezekkel a hibákkal. -
ja itt is képhibás :( -
Nyomi ertéelklubb nem tudja értelmesen leadni az időmérőt.. Vagy nálatok nem volt szaggatás?
Jah, persze messze van az ország amiből közvetítenek...
-
Red Bull #68666 hamilton megint szinte üres tankal fog menni. -
Matte #68665 gyökér czollner....
hatásvadász hülyegyerek.