182274
  • Red Bull
  • madmanic
    ja, a BMW nem kap büntit szabálytalan tankolóberendezés miatt?

ugyanezért kapott a meki előző futamon 5000 eur büntit
  • madmanic
    szerintem a motor vizsgálatát értette félre...

ami szintén szabályos
  • madmanic
    3 lappal arrébb megbeszétük már..

olvass utána pliz... nincs szabálytalanság

• BaliBoy
    Mert ahhoz nagyon profinak kell lenni, hogy lássa az ember az íveket....
  • ÁjjLe BoBBi
    akkor te profi vagy és vágod az íveket.
  • Istencsászár
    Elsősorban azért büntették meg őket mert járt a motor miközben rátöltöttek azzal a kézivel. Lehet használni, de azt csak akkor amikor a motor nem jár, a hivatalos berendezést járó motornál is lehet.
  • WNW
    Multkor a McLarent megbuntettek, mert nem a hivatalos FIA toltovel tankoltak az egyik McLarenbe... Ha jol lattam, most az egyik BMW-t tankoltak ugyan ugy.... Akkor most mi van......??????????
  • zmeor
    és honnan veszed hogy vizsgálódnak... valami link? olvasni szeretnék róla
  • MaSzKa
    ha nem tud 1 gyors kört összrakni az utolsó pillanatba

akkor miért oda haggya

menjen 3 kört akkor és abból 1 jó lesz ennyi

nem kell a végére hagyni mindent és kockáztatni

• Istencsászár
    Versenybírák hozzák a szokásos formájukat...

Nick Heidfeld panaszt emelt Sebastien Bourdais ellen az időmérő edzés után. A BMW-Sauber versenyzője arra panaszkodott, hogy feltartották, és emiatt nem jutott be a második etapba. A felügyelők megértőek voltak és öt pozíciós büntetést szabtak ki a Toro Rosso versenyzőjére, aki így a tizenkilencedik pozícióból rajtolhat.

Heidfeld ezzel egy pozíciót lép csak előre, így továbbra sem elégedett. "Reméltem, hogy már a szünetben megbüntetik és folytathatom a körözést."

Ezzel csak azt réik el hogy mégtöbb sírósszájú lesz akik mindenért a másikat okolják... Nick meg tanuljon meg 1 gyors kört menni ami értékelhető is és akkor nem kell neki a forgalomba mászkálnia... amugy Nick rontotta el az utolsó kanyart, még örülhetett volna is egy kicsi szélárnyéknak, de hát ő kimegy a műfűre...
  • Istencsászár
    Elismerte hogy bebénázta.

"Az autóm nem volt rossz, de nem tudtam jó kört összehozni. Ennél sokkal több van a gépben. Legközelebb újra mindent beleadok. A hibám miatt néhány pontot veszíthetek a futamon, de remélem, hogy hamarosan be tudom hozni." - jelentette ki a Ferrari versenyzője.

Heifeld meg no comment kategória...

"A köröm végén Sebastien Bourdais az utamban állt. Bíztam benne, hogy megbüntetik és bejutok a második etapba."

• MaSzKa
    jön a vihar errefele

jó lenne holna futam közbe is leszakadna az ég
  • lac coo
    6 tizedett kapott.... Végig esett -kelt... Ez nem "érdeklődés" kérdése, nem tud jól menn ia ferrarival és kész ! :)))
  • MaSzKa
    http://www.f1hirek.hu/hir/Randevu_a_Lanchidnal_Kubicaval_es_Heidfelddel_200808030915

• MaSzKa

Fejlövés végzett a Renault mérnökével

F1hírek, 2008. augusztus 2. szombat 09:42
    ESZKÖZÖK:

RÖVIDHÍR - Pénteken mi is beszámoltunk róla, hogy csütörtökön a Renault szomorú hírt kapott Enstone-ból, a brit központból, ahol tisztázatlan körülmények közt holtan találtak rá az egyik munkatársra. Azóta kiderült, hogy az 53 éves férfivel fejlövés végzett.

A rendőrség nyomoz, ám egyelőre az sem zárható ki, hogy a fejlesztőmérnök saját kezűleg vetett véget az életének. Az áldozat, William Millar 27 éve dolgozott a Renault-nál.
  • MaSzKa
    ellensúlyos lengés csillapító :( by Flavio

az volt a nagy csalás ám
  • Istencsászár
    mutasd a forrást...
  • Red Bull
    elég gáz hogy "kipörgésgátlóval" is alig jobb :)
  • BigReaper
    állítólag mégse, ezért vizsgálódnak, mert van még valami ott, ez is kéthetes hír???
  • Istencsászár
    Manuális "kipörgésgátló" a McLarenben?

A Telegraph című brit lap szerint a McLaren-Mercedes remek formájának a titka egy manuálisan működtetett kipörgésgátló használata. A Forma-1-es autók kormánya mögött két kis fül található, amelyek a sebességváltást szolgálják - az egyik felfelé, a másik lefelé. Az Ezüstnyilak kormányán a váltók alatt még két fül van, amelyeket a motor nyomaték szabályozására használnak. Ha két ujjal egyszerre nyomják meg a váltót és ezt a bizonyos alsó kallantyút, akkor minden egyes sebességi fokozatban a legelőnyösebb nyomatékkal fog működni a motor, amelynek hatására a lassú kanyarokban jelentősen csökken a kerekek kipörgése.

A kipörgésgátló használata ugyan tiltott, de a szabályok ezzel kapcsolatban úgy fogalmaznak, hogy a nyomaték megváltoztatását nem idézheti elő ugyanaz a művelet, mint amivel a pilóta sebességet vált. Azzal, hogy a sebességváltást és a nyomaték szabályozását két külön karral végzik ezt a szabályt megkerülve érik el azt a hatást, mintha kipörgésgátló dolgozna az autóban. A Telegraph szerint részben ezzel magyarázható a McLaren-Mercedes jelenlegi fölénye.

bár erősen kérdőjeles is hogy van e s hogy működik, hogy ha szabálytalan lenne már fenn akadt volna
  • Istencsászár
    Ez már 2 hetes hír... amugy szabályos.
  • BigReaper
    állítólag van manuális kipörgésgátló a mekikben... szánalom, az a csapat, hogy nem bír tisztán versenyezni (khm! ill. Ron Dennis)
  • MaSzKa
    az nagyon jó

jó lenne ha 10hellyel hátrébb mennének

2. helyről rajtolhatna Kubica a "hazai nagydíján"
  • BigReaper
    azt bezzeg egyik sem mondta, hogy a mekinél megint nincs rendben valami, és FIA vizsgálódik... de mind1, pártatlan kommentár van:D (és meg ráadásul SZAKkommentátornak hívják őket, egy hulyebb mint a masik... szanalom a magyar felso 10000, wéber,meg czollnerrel)
  • Red Bull
    köszönjük emese
  • DJKonya

• Firerock
    (egy elvakult Raikonnen szurkoló...)
  • proway
    hát igen szted...még jó h senkit sem érdekel h te milyen hülyeségeket írkálsz ide!
  • lac coo
    Pont mikor bekapcsoltam a tv-t, Kimi-t mutatták helikopterból: hát ilyen rondán én még embert nem láttam menni f1 ben !!!
    Alig találta el az íveket, kóricált amerre sikerült :DDD
    Szerintem Massa lazán megveri idén .
  • Bandee1987
    Mennyire, hát közel van a fa az aquaparkhoz a dombtetőn, valakik régen a törzsébe belevertek ilyen vasrudakat, igy könnyű rá felmászni, max pár ágat le kell törni, hogy látni lehessen a versenyt, ja és távcső ajánlott :)
  • Bandee1987
    Kerepesen lakok :)
  • szieszáj
    kiv mikor pl gyulai + szabó beszélnek az nem
  • szieszáj
    nemazt mondta hogy ő a kommentátor csak az kép amit látsz mindenhol az van !
  • MaSzKa
    ebbe tévedsz

a hivatalosba nem volt benne wéber stb
  • Istencsászár
    Szvsz ez úgy működik hogy műholdról szórják szét az adást hiszen amit te látsz a tévébe az a hivatalos közvetítés, amit az egész világon is ugyan így látnak ugyan ezekkel a hibákkal.
  • MaSzKa
    ja itt is képhibás :(
  • Solten
    Nyomi ertéelklubb nem tudja értelmesen leadni az időmérőt.. Vagy nálatok nem volt szaggatás?

Jah, persze messze van az ország amiből közvetítenek...
  • Red Bull
    hamilton megint szinte üres tankal fog menni.
  • Matte
    gyökér czollner....
    hatásvadász hülyegyerek.