182114
  • Fürtös
    Azért W.G szakmai hozzáértését erősen megkérdőjelezném :D.
  • gpFan
    És még mindig volt valami új, az esettel kapcsolatban.
    Az M4 Sport mobil portál/APP-on van egy cikk, ahol az egyik versenybíró magyarázta a döntést.
    Amiben a legfontosabb, hogy Verstappen a 68-ik körben megcsinálta kb. ugyanazt, de nem került eléggé előre. Aztán a 69-ikben később fékezett, és nagyobb előnyben volt, vagyis joga volt elfoglalni az egész pályát ....
    Na nézzük meg azt a 68-ik kört megint ...
    Oltári baromság - mert abban Verstappen éppen előrébb jött Leclerchez képest, ugyanabban a kanyarban.
    Vagyis - menjenek a büdös korrupt .... ba . Még arra sem vigyáznak, hogy valami értelmesnek tünő indokkal jöjjenek elő.

Mindenképpen az egyetlen értelmes magyarázat - és képzeld el, egy, még nem szenilis VB, volt F1 versenyző is pont azt mondja mint én - Nico Rosberg. Hogy Verstappennek a kiszorítás volt az egyetlem esélye.
    Részemről befejeztem. Ez annyira világos eset. Csak hát, kevés olyan ember van mint én, akit ez annyira érdekel, aki törődik annyira a részletekkel, a fairplay-el.
    Sajna, ez nem néz ki jól. Nem tudom, Whiting még élne, ez ugyanígy lett volna ? A szar ítélkezések nagy kárt tudnak okozni.
    A versenyzők, a nézők el vannak veszve ebben. Mindenki arról beszél hogy jobb versenyek kellenek, de a többség azt sem tudja mi a jó verseny igazából. Vagy mi a verseny, és mi a piszkos módon szerzett előny.
    Persze, az egyik fő ok a nehéz előzés. De mikor volt könnyű ?
    Amúgy, azok akik a DRS ellen vannak - ugyanúgy tudta volna Max követni Leclercet DRS nélkül is ? Mert azzal nem tudta leelőzni a gyorsabb Ferrarit. De jól jött, hogy rajta legyen körökön át. Tényleg leelőzte Leclercet ? Ja, én is tudok így előzni, hoki gyorsaságin is ki lehet lökni az ellenfelet - de valahogy nem láttam olyat hogy nem büntették meg - főleg nem idióta kifogással - héj, verseny van !
    Kapják be ... a krokodilok őket
    És ami biztos, nincs egyszerű megoldás, bármit változtatnak, annak lehetnek váratlan mellékhatásai.
  • gpFan
    Nem volt ez annyira izgalmas futam, csak az idei szezonhoz képest, meg főleg a Francia versenyhez képest.
    Azt mondta Horner, hogy nem Verstappen hibája volt a rossz rajt, hanem túl élesre állították a kuplungot - bármit is jelentsen az.

Valószínűleg maga a RB sem számított hogy ennyire jól megy majd. Meg a motorját is maxra tekerték az utolsó valami 25 körre. Aminek lehet egy hamaros csere is az eredménye - de héj, a hazai pálya megéri !

Persze, kinek mennyire tetszett sok mindentől függ. Szurkolástól függetlenül, ez csak a második felében volt érdekes. SC-re számítottam, nem volt, még VSC sem.

Sajna a Ferrari 3 győzelem esélye mind el lett kaszálva.
    1 - motorhiba
    2 - Vettel hiba
    3 - Verstappen piszkos manővere, a bírák, FIA áldásával.
    Leclerc vs. Vettel: Leclerc:2 gyözelem esély, egyiket sem ő tolta el.
    Vettel - egy esély, saját maga tolta el.
    Ja, tudom, sokan jönnek a saját 'benyomásukkal' - nem probléma, indokoljátok meg alaposan. Mondjuk - Vettel jobban védekezett volna :-)
    Hamilton párti FIA, blah, blah . Tény - Vettel hibázott, Leclerc nem.
    Remélem, hogy a dolgok a Ferrarin belül most valami normális útra térnek. Ha másért nem, hogy ezt a geci RB bandát legyőzzék. A Mercit nyilván nem fogják, de most talán az nem is érdekli annyira őket. A harag nagy motiváció lehet.
  • Magnum PI
    Befulladt a motor, de nem tudom hogy műszaki hiba vagy ő rontotta el.
  • desigo
    Miért nem indult el jól?
    Műszaki hiba vagy ő tolta el?
  • Magnum PI
    Egyébként ha Vestappen elkapja a rajtot és elsőnek fordul be akkor már rögtön nem lett volna lehet ennyire izgi a futam. Kellet az is hozzá, hogy visszaessen.

És ez a gond igazából magával az időmérővel is mindegy milyen formában történik, hogy előre olyan sorrendet állít fel ami csökkenti az előzések szükségességét és számát. Erre nem nagyon van megoldás kivéve a fordított rajtsorrend de az megint nagyon megosztó, de van olyan széria ahol alkalmazzák.
  • BladeW
    Kinek mi a klasszikus :)
  • pr3cious
    Mármint az egykörös időmérő bocs :D
  • BladeW
    A klasszikus időmérővel a fő probléma az lett, hogy kis túlzással a 3/4 része gyakorlatilag holtidő volt. Az élen lévő csapatok csak a végén mentek ki, ami pont a Schumacher érában csúcsosodott ki, amikor a Ferrarinak nem volt ellenfele. Ha pedig változó időjárás volt (mindegy, hogy esőből szárazba, vagy szárazból esőbe) 5 perc alatt akarta mindenki lerendezni.
  • pr3cious
    Kíváncsi lennék hogy működne a jelenlegi F1 a klasszikus időmérővel.
    Olyan pilóták is kapnának egy másfél perces rivaldafényt mint Kubica/Russel akik szinte egész hétvége alatt nincsenek adásban.
    Lehet hogy igazságos a jelenlegi rendszer de nekem nem jön be, nem is emlékszem hogy volt olyan időmérő azóta ami tetszett volna.
    pl egy kiesés esetén máris van miről beszélni, vagy ha leesik az eső egy komplett első sor indulhat hátulról, hiányoznak azok a tenyérdörzsölős versenyek.
  • AnuluWork #170830
    Pl.
  • gpFan
    Hát ezt meg mire alapozod ? Igenis pontosan az lenne. Sőt, ua. lenne ha Vettel lett volna ottan, mindamellett hogy Vettel nálam most nemigen szerepel a fali képeimen
    Lehet úg is szurkolni, hogy az ember objektív, és a fairplay is egy faktor. Nekem nem tetszett pár dolog, amit Hamilton csinált, amit Senna csinált, vagy Hakkinen. De attól top pilóták - senki sem tökéletes.
  • AnuluWork #170828
    Mindenki elmondta, pro és kontra, szerintem legyen vége. Ugyanazt a fingot fújjátok egyik helyiségből a másikba, ahelyett, hogy ablakot nyitnátok.

Annyi mindent elmondtatok, hogy összeveszés helyett linkeljétek be mit írtatok korábban. Ugyanazt éritek el, csak legalább nem vesztek össze.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.01. 16:43:07
  • AnuluWork #170827
    Senna se lett a Williams istállóval bajnok, és Coulthard sem.
  • allock #170826
    Azt beláthatod Te is, ha Leclerc-et kicserélnéd Hamiltonra, nem így vélekednél Max tettéről.

A FIA meg egy töketlen bagázs, nyugodtan lehetne meneszteni őket.
    Utoljára szerkesztette: allock, 2019.07.01. 16:34:06
  • gpFan
    És folytatva az eszmefuttatást:
    Pont az ilyen esetek miatt nem kellene foglakozni azzal, hogy szándékos vagy nem volt - pld. a blokkolás, vagyis inkább ijesztgetés, illetve a kiszorítás. Szinte lehetetlen meghatározni azt. De igazából nem is szükséges. A lényeg a következmény - az ellenféllel szembeni előny megszerzése. Mi ? Vettel Hamilton előtt volt ! Nem, csak per pillanat, de már vesztes, mert jóval lassabb volt. Ua. Verstappennél is - hiába volt Leclerc előtt valami 10-20 centivel - az sokkal jobb helyzetben volt a kigyorsításra.
    Vagyis, figyelembe kell venni nem csak a pillanatnyi helyet, hanem a sebességet, szöget a pályához képest. Ezt hívják a helyzet alapos átgondolásának.
    Verstappen esetben a plusz bírói hiba szerintem az. hogy tudtommal akkor számítasz ideális ívre jogosultnak, ha fél autó hosszal vagy előbb. Ez meg nem volt meg még véletlenül sem.
    Sose mondtam, hogy a FIA valami jól végzi a dolgát. Csak azt mondtam, hogy semmi nem utal arra hogy Hamiltonnal, a Mercedesszel kivételeznek. Igen, ha ez fölényeskedés, kérem hogy bánoljanak innen .
  • ShaiHulud
    akit itt bannolni kellene, az pont Te vagy itt, meg alapos ok is lenne a szemelyeskedo, folenyeskedo stilusod miatt. es igen itt szerintem is, magadon kivul mindenkit irritalsz, gondolom az eletben is sok baratod lehet ilyen stilussal.
  • gpFan
    A Vet-Ham és a Ver-Lec esetek között van egy fontos hasonlóság - még ha sok eltérés is van. Da a lényeg a lényeg.
    Szóval - Vettel védte a pozícióját, pályára való visszatérés közben, bár inkább mondanám után, és a külső íven volt, de egyikük sem ment a határon - Vettel mert sebességet vesztett a kicsúszása miatt, Hamilton meg mert Vettel megakadályozta abban, és pont az volt amiért büntit kapott.
    Verstappen előzni akart, Leclerc meg nem akarta azt. Mindketten mentek amennyire csak lehetett. Leclerc volt a külső íven. Verstappen meg szépen megakadályozta hogy előtte maradjon - no nem abban a pillanatban, hanem tudta, hogy Leclerc megint jobban fog kigyorsítani, ahogy az előző körben történt. Csak egy megoldás volt - kilökni.

Ami egyforma: mindketten alattomos dolgot műveltek, annak tudatában hogy lehet magyarázni ezzel -azzal. A FIA nem vette be Vettel, Ferrari magyarázatát. Verstappennél meg nem is kellett igazából - maga a FIA magyarázta meg. És erre nem számítottam - max 20% .

Gratulálok, ennek messze nincs vége. Lesz ez még sokkal durvább is.
  • RatBaG #170822
    nincs egyedül, just sayin'...
  • gpFan
    Mindenki = te. Sorry, you are idiot.
    pr3cious meg nem iritálva van - csak kell neki valaki akivel 'vitatkozhat' . És épp azért mondtam, hogy ignorálni kell. Nyilván a környezetében már mindenki megtette .
  • maffioso
    Jézusom. Klinikai eset vagy. Nem tűnik fel, hogy mindenkit irritálsz?
    Utoljára szerkesztette: maffioso, 2019.07.01. 14:45:04
  • pr3cious
    "A szabály az szabály" akkor most mivan? A mostani esetet nem lehet összehasonlítani? Mi ez a hülyeség? Dehogynem, ez tök egyszerű

pl Kanadában nem ért össze a két autó most viszont igen amiből simán nullázhatott volna Leclerc... No comment.
    És most akkor Vettelnek nem kéne vissza adni azt a győzelmet ha már Verstappen-t futni hagyjuk?? Vagy ezt a teljes igazságtalanságot hogy gondolják?

Ja mostmár kezdem magam hülyén érezni a szélkakas döntések után.
  • gpFan
    Az milyen stílus hogy az egész fórummal jössz a magad nevében ?
    Én tudom jól hogy sokan nem szeretik, és pedig leginkább mert nem értik. De én nem az olyanok miatt írok.
    A demokrácia egy béna illúzió. A többség dönt - ja, csak nem okosan. Ezért van most egy lakáskupec a legnagyobb katonai hatalom élén. Meg egy felfuvalkodott, gazdasághoz, történelemhez, stb. semmit nem értő, csak a hatalommegtartáshoz értő valaki errefelé a kormánynál. És teljesítünk ... Igen, a nagytőke elégedett lehet, kell az olcsó munkaerő az Opelnek, Audinak, Mercedesnek ... Csak hogy ne legyek off-topic
    Minden jó lesz. Ham a 9-ik után kiad egy könyvet, amiben felfedi az összes makinációt. A pénzt meg jótékony célra költi - minden eladott RB dobozra 0.3 Euro támogatás. Mindenki boldog lesz míg meg nem hal, vagy észhez nem tér .
  • adam46
    Igazából azt se tudod bannolni, aki szimplán hülye, mert annyi hozzászólást kéne átolvasni hozzá és akkor sem bannolható szerintem. Szóval rá kell hagyni, oszt cső. :D
  • gpFan
    Verstappent meg kellett volna büntetni. Nem érdekel mit mond az 1-es VB Damon Hill - mert nem is VB, a Williams a VB, azon egy F3-as középversenyzö is vitte volna az F1 VB címet - akár 2-szer is !
    Hiába mondja Paul Di Resta, hogy versenyeztek, hogy Max 10 centivel elöbb volt. Vannak konkrét szabályok. Ahogy vannak konkrét szabályok a pályára való visszatérésről is.
    A kettő esetben van egy komoly hasonlóság - Vettel is pofátlan volt, Max is az volt. Mindaketten adták az ártatlant, hogy 'én csak mentettem az autót", illetve "én versenyezni akartam" . Igen, a hülye Leclerc, Hamilton azért voltak a pályán, hogy könnyedén nyerjenek a gyorsabb autóval ... Várj - hogy gyorsabb, amikor Vettel volt elől, illetve Max igen gyorsan utolért mindenkit ?
    Nem, nekik nem kellett volna panaszkodni, nem kellett volna harcolni - azt csak Max Verstappennek lehet, mert ő a nagy harcos. A többi az csak a gyors autó miatt viszi a sok pontot.Még ha épp nem is annyira gyors.
    Folytathatnám az abszurditások sorozatát, de ennyi elég mára.
  • pr3cious
    Az a vicces hogy ez mind pont rád igaz
    Minimum jössz egy bocsánatkéréssel. "Bocsánat igazad volt, tévedtem a FIA döntési képességét illetően..."
  • maffioso
    Próbálj dolgozni inkább a stílusodon.

Köszönettel:
    Az egész fórum rajtad kívül
  • gpFan
    Oh, most már tudom ki az admin/moderátor. Itt nem arról van szó, hogy valakinek joga van e elmondani a véleményét - persze hogy van. A személyeskedést most nem hoznám elő, bár volt aki a kurva anyámat emlegette, ami sokkal rosszabb. Nem kértem bánt arra.
    Arra utaltam, hogy valaki egyszerűen ellentmondásba kerül saját magával, és nem 1-2 szer, konstans, állandóan. Meg totál ignorálja a tényeket. Gyakorlatilag azt állítja, hogy a Hold kocka alakú. És hiába mondod neki, hogy szemmelláthatóan nem, ő mondja tovább.
    Van különbség vélemény és nyilvánvaló marhaság között. És ez nem ovodás viselkedés. Tudok én 60 feletti embereket, akik ezt csinálják, és Internet sem kell hozzá. Alapjában véve éretlen, mert egy intelligens, érett ember - és ez jöhet már akár a 20-as, néha már teenager korban - az képes felfogni, hogy sokkal okosabb és jobb benyomást kelt a környezetben ha azt mondja: 'tévedtem, neked van igazad' . És ebben tanult is valamit. Igen szánalmas ez a nem is tudom mi a legjobb szó - valami szuper alak, James Bond fazon - én vagyok a nagy valaki, nekem van mindig igazam. stb. Miközben még írni sem tud rendesen - és a kettő igen sokszor megy együtt. Amikor az ember fekete fehéren megmutatja neki, hogy baromság - ez a szó igen jó erre, mert ugye - makacs, mint a barom ... - akkor ignorálja az egészet, gondolván, majd mi (a kritizálók) elfelejtjük, ahogy ő szokott felejteni. Igen - ebben benne van az a hiba, hogy általában az emberek magukból indulnak, amikor mások viselkedését próbálják megmagyarázni, érteni.
    Szóval, én is hibás vagyok, mert elvárok bizonyos szintet másoktól. De dolgozom rajta ... és annak része, hogy most már ráhagyom.
    Köszönöm a hozzászólást adam46 .
  • pr3cious
    Csak emlékeztetőül legutóbb 3héten! keresztül kampányoltál Vettel büntetése mellett, azért rázom a rongyot mert nem látom hogy ugyan ezt tennéd Verstappen esetében. Nyugodtan homokba dughatod a fejed.

Megmondtam hogy a jelenlegi szabályozás semmit sem ér és teljesen pofára megy. Nem is kellett sok idő hogy az élet bebizonyítsa mennyire igazam van. Ehhez tartsd magad.
  • adam46
    Azt nem tudod bannolni, ha valaki azt írja, hogy Hamiltont igen is büntetik, mert egy ugyan olyan vélemény, mint a tied, még ha nem is értesz vele egyet. Viszont a személyeskedést lehetne és egymás gyökerezését, csak gyakran este 9 órára érek haza, én fáradtan nincs kedvem 30 hozzászólást átnyálazni és törölni azokat a hozzászólásokat, ahol az illető éppen óvodás módjára viselkedik. De ha valakinek van kedve ehhez én szívesen átadom a staféta botot.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.07.01. 13:48:23
  • gpFan
    Na igen, ez a fórum 'motor' - inkább PHP kód ami itten van igen korlátolt. Nem lehet valaki beírásait kiszűrni, csak a privát üzeneteit letiltani.

És azzal sem próbálkozom, hogy a per pillanat legunalmasabb, legbutább - azon a szinten, hogy az ember azt gondolja - ez nem is ember, hanem egy bot. Mert nem létezik hogy valaki ekkora idióta legyen. Mi a válasz arra, hogy Hamiltont igen is büntetik - megadva konkrét, friss eset - a válasz: "Hatalmas büntetés lehet egy parkolócetli. " Ha én lennék itt admin, ez elég ok volna egy örökös ban-ra. Mert a fórumok embereknek vannak, nem gyepeknek.

Szóval, lehetne kérni a bánt arra hivatkozva, hogy gyűlöletszítás, ugyanaz ismétlése, stb. De nem vesztegetem az időmet. Ha van admin itten, ha érdekli egyáltalán a fórum szintje, már rég elküldte volna az agyatlanját.

Folytasd tovább, gyökér, remélem mindenki rájön, hogy csak egy ellenszer van ebben a helyzetben - teljes ignorálás.
  • maffioso
    Lényegtelen, de érdekes.
    Kanadai eset
    17260 szavazatból 75% tartja hülyeségnek az ítéletet.

Ausztriai eset
    12087 szavazatból 65% nem ért egyet a bírák döntésével és 29% igen.
  • pr3cious
    Hamilton vért izzadt a Mercedesszel, miközben a Hondát méltatja

Magyarázni kell az eredményt amit egy Russel, Kvyat vagy egy Nikita Mazepin is hozott volna 4dik helyről 5. Hammertime!
  • pr3cious

truth hurts
  • Stockbauer33 #170806
    Ok
  • gpFan
    Asszem rékeresek, hogy lehet valakit it letiltani, kiszűrni ...
  • pr3cious
  • gpFan
    Retárdáltak vannak mindenütt. Talán az a baj, ahogy a régi közmondás mondja: a fejétől bűzlik a hal . Politikusok.
    Mit is várjunk pár pincértől, aki F1-es bírává lett hirtelen kinevezve
  • Stockbauer33 #170802
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem az egész mezőny pilótái a lágy fosig küzd azzal a technikával ami alatta van.Tudja mindenki hogy nem sétakocsikázás ez.Ezred másodperc alatt kell jól dönteni.IGEN.Akár 300-nál is.A Ham tesztel kőkeményen és ahogy mindenki látja versenyez úgy-ahogy.De beirta magát a könyvekbe.Lehet nemszeretni(utálni) de ha visszavonul mutassatok hasonló kaliberü(tehetséges) pilótát.

• pr3cious
    Hatalmas büntetés lehet egy parkolócetli.