182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
gpFan #170884 Ez jó: "Nico Rosbergnek kettős érzései vannak a FIA ausztriai döntésével kapcsolatban. Egyrészt örül annak, hogy Max Verstappen nem kapott büntetést, és engedték, hogy a versenyzők küzdjenek, másrészt viszont, a szabálykönyvet nézve érzése szerint a holland büntetést érdemel volna ." - ide kéne még vagy 10 smiley, de nem lesz attól okosabb e írás.
"Verstappen tudta, hogy meg kell löknie"
Az idézetek a M4 Sport portálról vannak.
Hogy-hogy nem, a 'mindenki' az egyeseknél mit is jelent ? Kb. ezt: "mindenki aki úgy gondolkodik mint én" - igen, és pont az ilyenek azok akik követelőznek, parancsolgatnak - mert szerintük - és persze az azt jelenti hogy mindenki, a megtámadotton kívül - LOL - úgy véli. hogy a megtámadott nem viselkedik jól a fórumon. Igen, abszurd amennyire valami abszurd lehet. De nem ritka taktika. Mert az alapjában véve.
Vissza Rosbergre és F1-re : az abszurd szó viszont marad: "engedték hogy küzdjenek" - és hogy akadályozhatták volna meg ?
Max nem csinált semmi szabálytalant addig a kitolásig. Az egyetlen dolog azután a fekete zászló lett volna, ami nem engedi a további küzdelmet. Küzdtek ők azután is, persze nem volt sem idő sem gumi valami támadáshoz Leclerc részéről.
Sajna, a pilóták mostanában leszerepeltek nálam logikából. Vettel, Perez, Ricciardo, Unfairstappen ...
Konkrétan: kell a szabálykönyv, de csak akkor, amikor az nekem kedvez ? Vajon én vagyok az egyetlen, aki szerint ez az igazi probléma a mai F1-ben. Zűrzavar a fejekben. Persze, nem csak pilóta fejekben.
-
gpFan #170883 Az egymás püfölése az már igencsak alábbhagyott, főleg részemről. Azt nem mondanám hogy az elmaradt büntetés miatt volt itten némi hevesebb vita, illetve személyeskedés.
Sajna, általános probléma a fórumokban ugyanaz, mint a versenyek nézése közben - a legtöbben nem látják a lényeget.
Ami a képzettséget illeti, olyan nincs hogy szakképzett F1 követő, vagy akár résztvevő. Nem tanítanak senkit direkt F1 szerelőnek pld.
Talán a józanparaszti ész az, ami a legjobban hiányzik. Talán Lauda volt a legközelebb ahhoz. Valahogy azt hiszem, hogy ezt a Unfairstappen esetet ő is úgy ítélné meg mint Rosberg - szabálytalan.
Már csak 1 ismeretlen van számomra - vajon Villeneuve nyilatkozott már - és mit mondott az összes bölcsességével -
#170882 Ha esetleg alabbhagyott volna egymas pufolese a nem buntetes miatt:) Foleg, hogy vannak itt olyanok, akik magasan kepzettebbek es tapasztaltabbak mint Weber, es jobb kommentatorok mint Szujo:DDD
-
gpFan #170881 Valóban az volt a valós probléma Unfairstappen-el, hogy 'kemény' volt ? Igen sikeres félrevezetés - mert pont éppen nem az volt, annak tudtában, hogy ha keményen neki megy - akkor kapja a büntit. Vagyis, van ő elég ügyes, hogy valakit letoljon a pályáról úgy, hogy ne törjenek a felnik, szárnyak. Meg volt is több köre hogy ezt megcsinálja biztonságosan.
Az igazi probléma az embereknél, akik ezt követik, véleményt mondanak, hogy manipulálhatóak. Kell nektek kemény küzdelem - megadtuk.
Igen, az volt sok szempontból. Max Unfairstappen megizzadt jól az egészért. És én lettem volna az első, aki megtapsolja, ha ez egy tisztességes előzés volt. De nem volt, nagy részben mert Leclerc okosan védekezett.
És nem kifogás a más bírák, helyzet, stb. A szabályok teljesen tiszták az ilyen esetre. A pályáról kitolás - forcing off track egy szóval sem említ semmi kárt az ellenfél autójában.
-
ToxiMaxi #170880 Azért is nehéz, mert nincs két egyforma szituáció, aminek minden eleme azonos lenne és még a bírák is mások. Én véleményem az, hogy ha itt lett volna törés, tehát nem kerék a kerék ellen mennek, akkor itt is lehetett volna bünti. Én más sportokban is támogatom a keményebb játékot, itt sincs vele gondom. Ez is egy nézőpont. Nem ítélem el a másét csak másképp látom a helyzetet. Fociban sincs 2 egyforma ítélet, pedig ott lassabb a játék :) -
#170877 Egyrészről a Trump, migráns, határkerítéses témák nem ide illenek, de ha feltétlen példálózni akarsz, akkor spoilerbe, így legalább láthatatlan másoknak, köszönöm. -
gpFan #170876 "addig amíg egymás kocsijában nem tesznek kárt" - ne haragudj, de abszolute nem látod mi az F1-ben a legfontosabb - az pedig a győzelem. Kit érdekel valami 100-500 ezer, vagy még több Euro kár, amikor a győzelem jóval több, pont pénzben is kefejezhető értékkel bír ?
Már Senna idejében is hatalmas pénzek forogtak itt.
Vagyis, tökmindegy, hogy Unfairstappen kárt csinált-e Leclerc autójában vagy nem. Ő csak győzni akart. És van olyan jó pilóta, tapasztalt már, hogy ezt meg tudta csinálni törés-zúzás nélkül. Ahogy Vettel is tudta blokkolni Hamiltont ütközés nélkül.
Volt egy szólás valamikor 1999-ben - kapcsold ki a TV-t és nyisd ki a szemed. Ma ez úgy szólna az F1-ben hogy: nézd meg újra és újra a felvételt, és ne hallgasd mit mondanak a TV-s 'szakértők'. Én becsültem a SkySport elemzéseit még egy 3-4 versennyel ezelőttig, de azóta az egész egy rakás szar lett. Remélem Paul Di Resta szép yachtot vásárolt.
-
#170875 Kérlek tegyél valamit gpFan ellen, mert ez most már szándékos trollkodás semmi más. Mindenkit zavar és nagyban rontja a fórumozás élményét. -
#170873 Na jó, most már fejezzük be, ilyeneket legközelebb spoilerbe.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.07.03. 14:04:49 -
#170872 Jó de itt most az hogy lett-e kár az csak a véletlen műve. Ha nem kerék ért volna össze kerékkel hanem szárny vagy padlólemez akkor itt is törik minden. Szóval nehéz meghúzni a határt. A szabály egyébként tök egyértelmű csak mivel sose tartatták be konzisztensen senki nem követi. -
ToxiMaxi #170871 +1 -
#170870 Ennek rohadtul nem itt van a helye. Húzzál innen máshova most már. -
ToxiMaxi #170869 Szerintem mindkettő belefért. Riccardo büntetése(i) viszont jogos volt. Addig, amíg minden pályán más bírák vannak, ez lesz, mivel mindenki másképp ítéli meg a szituációt. Szerintem legyen kicsit keményebb, addig amíg egymás kocsijában nem tesznek kárt, lásd Hamilton-Ric bünti, pedig ott is csak egy ekkora minimális koccanás volt mégis tört alkatrész, ezért jogos volt a Hamilton elleni bünti.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.03. 12:55:32 -
pr3cious #170868 Hát jogos hiszen nem hagyott helyet nem volt hova menni, és annyival gyorsabb autóval akár vissza is adhatta volna a pozíciót. De egyébként nem Max hibája az hogy nincs lefektetve hogy mit lehet mit nem. Az ő szemszögéből ez az agresszív letolás belefér és többször is megfogja csinálni ha azt látja hogy lehet. -
#170867 Egy koccanásért itt sem büntetnek, de DTM-ben sem tolhatod le a pályáról a másikat. A test-test elleni küzdelem nem azt jelenti leszoríthatsz akit csak akarsz mert akkor soha nem lesz előzés. Azt csinálják playstationön inkább. Itt szükség van sportszerű viselkedésre de engedni kell keményebb támadásokat is. Pl. a kanadai szerintem még simán elfért, de ez a mostani már kicsit sok volt.
Ezzel szívatta meg magát az FIA nagyon, hogy a kanadai szitut nem engedte el. Ha akkor nem csinálnak semmit és most igen nem lenne semmi hiszti. De pont fordítva csinálták ami nagyon értelmetlen lett.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.07.03. 11:55:53 -
pr3cious #170866 Nem értem, ha dtm-ben többször összemehetnek akkor mért lenne ez másképp az F1-ben? Ebben igaza van Verstappennek hogy ez kell a nézőknek nem az unalmas Francia futam. Értem én hogy sokkal sérülékenyebb de akkor legyen úgy hogy ameddig a leelőzött versenyző nem szenved fizikai kárt addig nincs büntetés. Levágásnak pedig ténylegesen az számítson amikor úgy előz hogy mind a 4kerékkel levágja a pályát.
Véleményem szerint vissza kellene adni Vettel győzelmét hiszen még annyira se volt durva mint a mostani eset, nem is érintették egymást. Ennek bele kell férnie hiszen egyáltalán nem könnyű előzni, szerintem mind 2 eset rendben volt, ezért értetlenkedem. -
#170865 -
pr3cious #170863 Lehet tényleg jobban tennéd mert szerintem veled van a hiba ha egy futamhétvégén nem találod fel magad, nem sokszor voltam de egyszer sem volt unalmas. Nem tudom hova tenni a szakkommentátorokkal való ellenszenvet, gondolom annak készültél csak nem jött össze.
- Azért W.G szakmai hozzáértését erősen megkérdőjelezném :D.
Indoklás:
- nekem nem ez jött le, elég sunyi egy fickó... -
#170862 Remélem bejön és valaki kivágja így mint a macskát szokták, ott fog sírni mint egy fürdős kurva... akadna össze Magnussennel :D -
gpFan #170861 Meg van a neve, amit ezentől használok: Unfairstappen . Még jobban hangzik ha ott van előtte a Max
Idézet, korunk legnagyobb kormánytekerő zsenijétől: "Természetes, hogy csalódott vagy, ha az utolsó 2 körben bukod el a győzelmet. Én is álltam már közel a pole pozícióhoz, és vesztettem el azt, ami időnként fájó ..."
Iiiigen - Leclerc csak azért volt olyan, mert elvesztette a győzelmet - az hogy hogyan egyáltalán nem bántotta.
Plusz, a köcsögkirály ezt összehasonlítja a tavalyi Monakói kvalival - aha, értem mostmár - Ricciardo úgy nyerte azt, hogy szegény Maxot leszorította a pályáról ! És azért volt annyira mérges !
Remélem, megkapja amit adott, tolják le a pályáról, addig míg Kubicával nem lesz harcban, az meg szépen kilöki mint a szart a biliből. És kap 500 mp büntetést - ami a 19-ik helyról a huszadik helyre veti vissza ... Teljesen jogos, méltó, nem vitás. -
#170860 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gpFan #170859 Hiba - a https://sg.hu/forum/uzenet/962870403/170856 hozzászólás a https://sg.hu/forum/uzenet/962870403/170848 -re való válasz volt. -
Fürtös #170858 Ígérem megfogadom a tanácsod, jövő héten silverstoneban egy büdös szót se fogok szólni senkihez
Megadnád a számod? Ha kérdeznek akkor átirányítanám őket hozzád, te ugyis jobban értesz hozzá
[Troll mode ON]
-
gpFan #170857 A fórum agykombájnjai most szedik elő megint az idei gumik a Mercedesnek marhaságot, miután le lett szavazva a visszatérés a tavalyiakra (péntek), meg miután a RB bánt legjobban a 'Mercedes' gumikkal Ausztriában ... LOLOLOLOL -
gpFan #170856 A Ferrari jól kezelte az Osztrák nagydíjat. Nyilván a Ferrari hibája Vettel rossz rajtpozíciója, de az nem a csapatirányításon múlt.
A Ferrari nem baltázott el egy győzelmi esélyt sem - már mint a csapatirányítás.
1: Motorhiba
2. Vettelhiba
3. Verstappen szabályszegés, alattomos kitolás .
A további, náci szövegedet nem kommentálom.
-
pr3cious #170855 Remélem a környezetben nem nagyon terjeszted vagy nem nagyon fogod az igét terjeszteni a motorsportot illetően. Túl sok a fals info. -
pr3cious #170854 Közösen lobbizik a Ferrari és a Red Bull a Mercedes-gumik ellen
Nem csak ő hívja így D -
#170853 Ezek mitől merci gumik? Egyébként mindenki egyből sír a rádión, nem tűnt még fel? -
SzocsA #170852 Maradnak a merci gumik!
Érdekes, milyen álszent módon mondja, hogy mennyire örül a ferrárinak vagy a rebdullnak mikor versenyezhetnek végre velük. Most itt lett volna a lehetőség. De látom jobb nekik ha minden futamot megnyernek. Aztán amikor meg versenyeznek, mint Kanadában Vettelnél egyből megy a rádión az üzenet a versenyfelügyeletnek, hogy szabálytalan amit az ellenfél csinált! -
argo001 #170851 2012 nevetséges év volt ebből a szempontból, ott az volt a kérdés, melyik élcsapat hibázik többet. Kicsit hasonlított 2008-hoz. -
Stockbauer33 #170850 J T és R B sokat nyomott ott.Plusz egy istenadta tehetséget kellett kiszolgálni(MS).Ha emlékszel egy rossz tankoláson elment a futamelsőség v a dobogós hely.Pont RB matekozta ki 100 %-ra Schumi meg kivitelezte.Mint most Ham -
pr3cious #170849 Sajnos berobbanó Grosjean-ra és hátulról tüske Kimi-re nem igazán tudtak összeszedettek lenni, egyébként világbajnokok.
-
argo001 #170848 A geci RB banda olyan csúnyán oktatja a Ferrarit összeszedettségben, hogy öröm nézni. Az olaszoknak kellene olyan szervezetten működniük, ahogy az RB működik. A Ferrarinak most nagyon komolyan csendben kellene maradnia, mert 3 esélyt sikerült a célegyenesből visszafordulva elbaltázni - amatőr csapat. Amíg ilyen hibák vannak, felesleges a bajnoki címekről beszélni.
...és lám, valamiért 2008 óta ez a helyzet, milyen érdekes, pont azóta, amióta a nagy sikercsapat ténylegesen átszerveződött. Nos hát igen, ha valami nem jellemző az olasz népre, az a professzionalitás. :D -
pr3cious #170847 Vagy talán nem bízik meg akárkiben, nem értem hogy sikerült ezt a következtetést levonni szakmai részről. Néha már-már túl tolja de mindig van igazság abban amit mond. -
Fürtös #170846 Hát én eddig akárhányszor beszéltem vele nekem nem ez jött le, elég sunyi egy fickó...
Egyébként nem igaz ,hogy a TV előtt nézem!
Voltam már futamon de olyan unalmas volt hogy 2 körrel a vége előtt eljöttem . -
#170845 Ráadásul, ha észrevétel, ötlet, kérdés van, akkor facebook-on mindig reagál a kommentekre. -
pr3cious #170844 Legeredményesebb versenyző a Magyar Shell V Power Racing Renault Clio Kupában, autóversenyző, szakkommentátor, újságíró.
Tökéletesen megvan válaszolva, még akkor is ha TV előtt ülve te úgy érzed jobban tudnád, nyugodtan kérdőjelezhetsz te idiota -
#170843 Az indoklást lefelejtetted. Vagy csak a divat miatt? -
Fürtös #170842 Jah, mert van Autosport plus előfizetése :D -
#170841 Hát, nálunk biztos jobban ért hozzá :)